• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Pankek falan yasak bize malesef vegan tarif bulursam sahtesini yaparim anca.... Kıymalı sebzefev devam ediyorum malesef, tavuj veriyodum alerji yapmadi diye ama yediği günler daha cok kusuyo gibi geldiği için onu da kestik 😆 only kıyma ve ot yiyo bebem bi de karnabahar brokoli enginar falan baslicam yakin zamanda kısmetse 🥲 sabahlar değişik oluyo kış da geldi öğlene kadar yatasim var ama ipeğin de yatmayasi var, gece de yatmayasi var tabi ki sjndndndndndndbd ana oldum artık uyku iptal diye depresyonvari takiliyorum napim 🫠🫠🫠🫠
Gece hiç mi uyumuyor ya da sık mı uyanıyor ya gündüz kaç uyku yapıyor mesela gece uyanıp oynamak falan mı istiyor

Ahahahah harika 😆 benim şuan öğretebildiğim bişe yok bay bay öpücük alkış sürekli tekrar halindeyim. Ateşölçerde kulak deyince sabit duruyor kulağını ölçeyim diye serum fizyolojik yaparken burun diyorum fış fış kendimde gösteriyorum onda da sabit durmaya başladı. Su dediğimde heyecanlanıyor. Demek ki anlamaya başladılar artık dediklerimizi😁 ne zaman çikin olurlar acaba ya😀 bi de dudaklarını aç kapa yapıyor birbirine değdiririp ses çıkartıyor 😁 ha sadece zıp zıp şarkısında yerinde zıplıyor😁
Kız maşallah bir sürü şey öğrenmiş işte 😀 evet ya kesinlikle anlıyorlar ve işlerine geldiği gibi davranıyorlar 😀 bir de o dudakları aç kapa işte öpücük sesi çıkarıyor ben öpücük attıkça yapıyordu şimdi alıştı sürekli yapıyor hani öpücük diyorum direkt o hareketi yapıyor babasını görür görmez yapıyor ben de öpücük sanıyorum işte onu 😀 benimkinin bir de ıı var. Mama fln istemeyince doyduğunda falan ıı diye mızıldanıyor 😀

Kız maşallah bir sürü şey öğrenmiş işte 😀 evet ya kesinlikle anlıyorlar ve işlerine geldiği gibi davranıyorlar 😀 bir de o dudakları aç kapa işte öpücük sesi çıkarıyor ben öpücük attıkça yapıyordu şimdi alıştı sürekli yapıyor hani öpücük diyorum direkt o hareketi yapıyor babasını görür görmez yapıyor ben de öpücük sanıyorum işte onu 😀 benimkinin bir de ıı var. Mama fln istemeyince doyduğunda falan ıı diye mızıldanıyor 😀
Babıldamayı sadece sinirlenince yapıyor meme mama diye😅😅😅 ay öpücük mü atıyor o dur dikkat edeyim yarın 😁😁😁

benim oğlan dünden beri bi durgun pek gülümsemiyo yorgun ve donuk hasta gibi sanki ama ne ağlama ne ishal ne kabız ne ateş ne terleme ne öksürük ne hapşuruk hasta dedirtecek hiçbi şey yok ama gözler falan böyle boş bakıyo yine arada zıplıyo hopluyo ama genel olarak daha bi halsiz durgun ve çok az gülümsüyo. demin yemek vermeye çalıştım iştahla şöyle bi saldırdı kaşığa ve anında kusuverdi önceden emdiklerini. burnundan geldi o tek aldığı kaşık da burnunu temizledim baya yemek çıktı :( nesi olabilir anlamıyorum babası üşütmüştür belki falan diyo soğukta dışarı çıkardım diye ama üstü sağlamdı bi tek yüzü üşümüştü vücudu sıcaktı
Üşütmekten de olabilir sıcak soğuk hava değişimi de olabilir yarın d abakarsın kusmaları devam ederse bi doktora sorarsın. Yediği şeyi dhaa önce yemiş miydi belki midesini üşütmüştür yada daha önce yediği bir şey rahatsız etmiştie belki. Kıyamam ya keyifleri olmayınca da insan çok üzülüyor

Gece hiç mi uyumuyor ya da sık mı uyanıyor ya gündüz kaç uyku yapıyor mesela gece uyanıp oynamak falan mı istiyor
Gece suan biraz daha uzun uyanma aralığı ama geçtiğimiz hafta saat başı sabaha kadar uyandı şaka gibiydi gerçekten mafoldum sbbxbdbdb gündüz uykuları bir aydır zaten bozuktu şuan yani bugün biraz düzeldi galiba emin değilim 2 uyku max onda bazen yani genelde 1 öğlen bir de 30 dk akşama uyuyodu gece de saat başı uyaniyodu.. dişten sanirim teki yeni pitladi pitlayinca biraz sakinledi galiba bilmiyorum.. binde o boynu falan kasiniyodu sanirim duzeliyo yavastan uyku tulumunun Yakasindan ve örme yeleklerden alerji yaptı diye düşünüyorum 🫠 hepsi üst üste geldi işte snbdjdndj ben de yeni yeni kendime geliyorum ama bozulacak yine kesin hiç kafam rahat değil o konuda düzeldi diyemiyorum bile sjnxjdnd gündüz 2 saat uyudu tek uykuda gidip kontrol edecektim nefes aliyor mu diye o kadar uzun zaman oldu ki böyle uyumayali jsbxhshshjdhdhdhdhdjjd gece uyaninca oynamak istemiyo asla zaten hic konusmuyorum saf karanlık aciktiysa emiyor gazi cikaramiyorum bile geri bayılıyor ndbxhdhd ya da saat basi uyanınca 4 uyanmanin 3 ünde kucağıma aldığım an geri uyuyodu kaşıntıdan uyandığını o yüzden düşünüyorum 🙂↕️ böyle şeyler işte 😆

Üşütmekten de olabilir sıcak soğuk hava değişimi de olabilir yarın d abakarsın kusmaları devam ederse bi doktora sorarsın. Yediği şeyi dhaa önce yemiş miydi belki midesini üşütmüştür yada daha önce yediği bir şey rahatsız etmiştie belki. Kıyamam ya keyifleri olmayınca da insan çok üzülüyor
Degisik bisey vermedim sabah avokado muz vermistim oglen de tatli patates ve kiyma vermeye kalktim aninda kustu. Hepsi defalarca yedigi seyler ama burnundan cikti cocugun anlamadim. Uyuyup uyaninca kendine geldi ama, yuzu guldu sonunda hatta 3 4 tane emekleme yapti ilk kez cok mutluyum 👶🏻

Gece suan biraz daha uzun uyanma aralığı ama geçtiğimiz hafta saat başı sabaha kadar uyandı şaka gibiydi gerçekten mafoldum sbbxbdbdb gündüz uykuları bir aydır zaten bozuktu şuan yani bugün biraz düzeldi galiba emin değilim 2 uyku max onda bazen yani genelde 1 öğlen bir de 30 dk akşama uyuyodu gece de saat başı uyaniyodu.. dişten sanirim teki yeni pitladi pitlayinca biraz sakinledi galiba bilmiyorum.. binde o boynu falan kasiniyodu sanirim duzeliyo yavastan uyku tulumunun Yakasindan ve örme yeleklerden alerji yaptı diye düşünüyorum 🫠 hepsi üst üste geldi işte snbdjdndj ben de yeni yeni kendime geliyorum ama bozulacak yine kesin hiç kafam rahat değil o konuda düzeldi diyemiyorum bile sjnxjdnd gündüz 2 saat uyudu tek uykuda gidip kontrol edecektim nefes aliyor mu diye o kadar uzun zaman oldu ki böyle uyumayali jsbxhshshjdhdhdhdhdjjd gece uyaninca oynamak istemiyo asla zaten hic konusmuyorum saf karanlık aciktiysa emiyor gazi cikaramiyorum bile geri bayılıyor ndbxhdhd ya da saat basi uyanınca 4 uyanmanin 3 ünde kucağıma aldığım an geri uyuyodu kaşıntıdan uyandığını o yüzden düşünüyorum 🙂↕️ böyle şeyler işte 😆
Evet diş yapıyor bunu ben de bi ara ne oluyor bu çocuğa demiştim hemen ardından diş geldi. Gece gaz çıkarıyor musunuz halen ya benim aylarrrr oldu bırakalı.

Evet diş yapıyor bunu ben de bi ara ne oluyor bu çocuğa demiştim hemen ardından diş geldi. Gece gaz çıkarıyor musunuz halen ya benim aylarrrr oldu bırakalı.
Ya gece cikmayinca birskiyorum zaten kafasi düşüyor direkt, gece çok sorun olmuyo uyuyo tabi nbdjddjdjjd ama gündüz cikarmayinca 40 dk sonra uyanıyor direkt gazi çıkmadığı için... Ben herhalde 9 ay gaz cikaranlari görmüştüm icimden kınadim mi ne olduysa sjdbbsbdjdbdhdhd

Kız olsun garanticilik iyidir 🤣 netle arasında çok varsa fiyat olarak genelde kalmıyor çok varsa millet 08:30 da sıraya giriyor 😃

Ay benimkide öyle çok fena yanaklarımdan tutuyor tırnaklarda batıyor 😩😃 Sündürdü yanaklarımı resmen acayip acıtıyor ablasını da sürekli yoluyor 🤣

Ebussshhh Ebussshhh kızlar bizde de durum aynı abladı getirdi okuldan iyileşmek bilmedi öksürük de başladı Allah tan ciğere inmemiş burundaymış sorun sürekli açmaya çalışıyoruz ve evet bir şey de gelmiyor doktorumuz ilaç verdi fotolarını atayım bir tanesi hava makinesi ile veriliyor

Ay hoşgeldin bacım benimde öyle ya emzirirken ya süt sağarken ya da uyutmaya çalışırken girebiliyorum 🤣

Ay maşallah sizin bebeleri gördükçe diyorum benimki niye böyle yattığı yerden sinsi sinsi bizi kesiyor asla popomu yerden kaldırayım da keyfimi bozayım durumu yok sizinkiler çok hareketli maşallah doktor 9. Aya kadar normal dedi ama bilmiyorum bir yere gidesi yok çocuğumun 🤦🏻‍♀️🤣🤣
Ooo ona kalsa benimde kızlar öyle idi 11. Ayda emekledi ardından 12. Ay da yürüdü bebeğine göre değişiyor

Ya gece cikmayinca birskiyorum zaten kafasi düşüyor direkt, gece çok sorun olmuyo uyuyo tabi nbdjddjdjjd ama gündüz cikarmayinca 40 dk sonra uyanıyor direkt gazi çıkmadığı için... Ben herhalde 9 ay gaz cikaranlari görmüştüm icimden kınadim mi ne olduysa sjdbbsbdjdbdhdhd
Zaten biz kınamayalım ya. Yüce Rabbim ibreti alemlik yapıyor gerçekten kınayanı😅

Kızlar sma comfort kullanıyoduk gaz sorunu bitti günde 1 yada 2 kez mama veriyorum eşim sma optıpro almış sarı kapağı var fiyat olarak baya uygun geldi kullanan varmı

Ben bugün bi yemek kaşığı yoğurt ekledim su eklememiştim yarın bi de böyle deniyim. Teşekkür ederim ❤️ Pekmez koyma kız ısınınca zararlı diyolla…
Parmağında eziyor musun büyüklüğü nasıl oluyor seviyor mu pankeki bi taneyi bitiriyor mu anlatsana biraz🥰
Poyrikin burun tıkanıklığı geçsin diye dua ediyorum dün gece iki kere uyandı sadece ama ikisinde de burnu tıkalıydı. Uzun süredir gece hiç uyanmıyordu 🧿
ağh ah maşallah poyrike ya. benim bebeğim böyle 1 aylık falan bile değilken 3-4 gün arka arkaya gece uyanmadan uyumuştu. harika bişeydi. ondan sonra full gece boyu 100 defa kalkmayı sürdürdü ve hiç düzelmedi :D. son haftalarda olmadık saatlerde komple gözleri cin gibi açık uyanıp dalamıyo geri. gece saat 4te 5te salona götürüp beşiğe bağlayıp sallıyorum 1 saat falan öyle sallana sallana uyuyo sonra orda da uyanıyo ve tekrar yatağa falan derken ben hiç uyumamış oluyorum :D
dün gece yatakta elli takla attı gözleri açıktı ama ağlamıyodu ama 15 dakka falan debelendi oturuyo sürünüyo bişeyler yapıyo dalamıyo kendi kendine yataktan düşecek oraya buraya sıkıştırıyo kolu altında ters kalıyo falan. her gece yapıyo bunu gözleri açıyo ve bekliyom bekliyom uyumuyo. ben de tekrar daldıramadım ne yaparsam yapayım. artık yoruldum oturmaktan uykum var uyumak istiyorum biraz yanına uzanayım da öyle devam edeyim düşmesin diye tutmaya, pışpışlayıp sakinleştirmeye çalışmaya falan diye. yanına uzandığım saniye hıaa diye ağlamaya başladı. ben de bi sinirlendim senin benim yatmamla ilgili ne problemin var diye kızdım ona o da iyice bağırarak ağladı. sonra sesimizi duyan babası salona getirip yarım saat salladı öyle uyutabildi ben hemen kaçtım uyudum. sonra 1 saate geri uyandı tabi ben yine uyanmak zorunda kaldım :D
artık diyorum ki 7,5 aydır bu şekilde hayatta kalmayı başardığıma göre ve uyku eğitimi vermeyi falan beceremediğime göre 1,5-2 yaşına kadar bu şekilde yaşamayı sürdürebilirim heralde. o zamana kadar artık kendi kendine sallanmadan emmeden falan uyumayı öğrenmiş olur heralde.. mu acaba :D çok yoruluyorum bee. saat 9da beşikte 1 saat uyudu sonra ağlamaya başladı sallasak da susmuyo aldım emzirdim uyumadı yatakta takla atıyor geri getirdim beşiğe hala sallıyorum habire hıı höö ıh pıh edip kımıldıyo sallayınca dalıyo. sallamazsam ağlayıp tamamen uyanıyo. imdat.

ağh ah maşallah poyrike ya. benim bebeğim böyle 1 aylık falan bile değilken 3-4 gün arka arkaya gece uyanmadan uyumuştu. harika bişeydi. ondan sonra full gece boyu 100 defa kalkmayı sürdürdü ve hiç düzelmedi :D. son haftalarda olmadık saatlerde komple gözleri cin gibi açık uyanıp dalamıyo geri. gece saat 4te 5te salona götürüp beşiğe bağlayıp sallıyorum 1 saat falan öyle sallana sallana uyuyo sonra orda da uyanıyo ve tekrar yatağa falan derken ben hiç uyumamış oluyorum :D
dün gece yatakta elli takla attı gözleri açıktı ama ağlamıyodu ama 15 dakka falan debelendi oturuyo sürünüyo bişeyler yapıyo dalamıyo kendi kendine yataktan düşecek oraya buraya sıkıştırıyo kolu altında ters kalıyo falan. her gece yapıyo bunu gözleri açıyo ve bekliyom bekliyom uyumuyo. ben de tekrar daldıramadım ne yaparsam yapayım. artık yoruldum oturmaktan uykum var uyumak istiyorum biraz yanına uzanayım da öyle devam edeyim düşmesin diye tutmaya, pışpışlayıp sakinleştirmeye çalışmaya falan diye. yanına uzandığım saniye hıaa diye ağlamaya başladı. ben de bi sinirlendim senin benim yatmamla ilgili ne problemin var diye kızdım ona o da iyice bağırarak ağladı. sonra sesimizi duyan babası salona getirip yarım saat salladı öyle uyutabildi ben hemen kaçtım uyudum. sonra 1 saate geri uyandı tabi ben yine uyanmak zorunda kaldım :D
artık diyorum ki 7,5 aydır bu şekilde hayatta kalmayı başardığıma göre ve uyku eğitimi vermeyi falan beceremediğime göre 1,5-2 yaşına kadar bu şekilde yaşamayı sürdürebilirim heralde. o zamana kadar artık kendi kendine sallanmadan emmeden falan uyumayı öğrenmiş olur heralde.. mu acaba :D çok yoruluyorum bee. saat 9da beşikte 1 saat uyudu sonra ağlamaya başladı sallasak da susmuyo aldım emzirdim uyumadı yatakta takla atıyor geri getirdim beşiğe hala sallıyorum habire hıı höö ıh pıh edip kımıldıyo sallayınca dalıyo. sallamazsam ağlayıp tamamen uyanıyo. imdat.
Uyku eğitimi bilemiyorum ya mümkün mü gerçekten. Bebek sıcak odada kalın giydirilmiyorsa oda havalandırılmışsa gündüz beslenmesi iyise buna rağmen de gece uyanıyorsa bebeğin huyu alışkanlığı bence. Diş konusunu ayrı tutarım diş başlı başına uyku bölücü

Sabaha karşı uyandığında pış pış sesi açıyoru devam ediyor uykuya. Tabi tamamen gözleri açık değilse o zaman ne yapsam boş😁

Uyku eğitimi bilemiyorum ya mümkün mü gerçekten. Bebek sıcak odada kalın giydirilmiyorsa oda havalandırılmışsa gündüz beslenmesi iyise buna rağmen de gece uyanıyorsa bebeğin huyu alışkanlığı bence. Diş konusunu ayrı tutarım diş başlı başına uyku bölücü
Valla su an saydigin kosullar tam olarak gecerli bence de artik aliskanlik. Sallanma bagimliligi var desteksiz uyumayi bilmiyo. Fakat 1 defa arabada uyku vakti yarim saat 1 saat gecip eve varip besikte uyuyamayinca bagira bagira aglayarak uyuyakaldigi olmustu bi de kucagimda dik pozisyonda tutuyodum eve varmamiza 5 dk kalmisti ;D o bi umut isigi bende oyle uyku vaktini biraz gecirip besige koyup aglata aglata uyutsam mi kendi kendine diye. Ama kendini cok ordan oraya atiyo o park yatagin icinde gidip o kenarindaki aga agzini burnunu dayayip cigliklar atiyo gunduz 2 dk isim varken koymak zorunda kaldigimda bile. Ay bilmiyom baska cocugu olanlar bu uykuda destek ihtiyaci ne zaman kendiliginden geciyo ya :( ben anamin babamin arasinda yattigimi cok net hatirliyorum baya buyukken bile :D

Back
X