2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Bizimde 15.8 çıktı fototerapi aldı 11 le taburcu olduk ama takıldık kaldık hala 11 -10 arası gidip geliyor ve renk olarak sarı. Sizin rengi ne zaman düzeldi? Bu arada bizimkinin de kilo alımı vs iyi
Kızımın sadece gözlerinde biraz kaldı o da zamanla geçicek diye düşünüyorum
Doktora gittiğimizde bir daha sarılık değerine bakmadı kilo alımı iyi bol bol emzirmeye devam dedi. Cuma günü tekrar kontrolü var o zaman ne der bilmiyorum

8 sene önce ayağını sıkıp uyandırıyorlardı bu oğlumda da ayak altına kapı tıklatır gibi vurduk siz kaç günlüksünüz paylaşımlarınızın altında yazmıyor da
Bugün 22 günlük olduk.
Evet sertçe vuruyorlardı yoğun bakımdayken.

Bu arada bebeğin düzenli olarak kilo ölçümünü nerede yaptırabiliyoruz? Sağlık ocağında verdikleri randevuya 8 günümüz var daha. Sadece ölçüm için sağlık ocağına istediğimiz zaman görünebilir miyiz?

Emzirme danışmanı ile aslında bilinen şeyleri konuşuyoruz

Bebeklerin reflü olmasının en önemli sebebi uzun emmeleriymiş fazla emme yani 15-20 dk emzirme yeterli ama çenesi güçlü değilse ön sütü alıp yağlı sütü alamıyorsa kilo alamaz diye her emzirmesonrası sağıyorum başta 120 falandı 10-15 diye biriken sindi 200 e geldi
Hindistan cevizi yapı sütü yağlandırırmış bunu öğrendim
Her gece boyunca herhangi bir aaatte powerpompimg denen 20 dk sağ 10 bekle 10 sağ 10 bekle 10 sağ şeklinde sağım yapılıyor
Emzirikemeyen uzun aralarda 10 dk masaj modunda uyarı sağımı yada 4 saati geçiyorsa 20 dk tam sağım
Meme reddi olmadığı için o konuda görüşmedik mümkün oldukça emzirme ve sonrasında sağım ile süt arttırma denemesi yapıyoruz

Bebeklerin reflü olmasının en önemli sebebi uzun emmeleriymiş fazla emme yani 15-20 dk emzirme yeterli ama çenesi güçlü değilse ön sütü alıp yağlı sütü alamıyorsa kilo alamaz diye her emzirmesonrası sağıyorum başta 120 falandı 10-15 diye biriken sindi 200 e geldi
Her gece boyunca herhangi bir aaatte powerpompimg denen 20 dk sağ 10 bekle 10 sağ 10 bekle 10 sağ şeklinde sağım yapılıyor
Emzirikemeyen uzun aralarda 10 dk masaj modunda uyarı sağımı yada 4 saati geçiyorsa 20 dk tam sağım
Meme reddi olmadığı için o konuda görüşmedik mümkün oldukça emzirme ve sonrasında sağım ile süt arttırma denemesi yapıyoruz
Bebek hep meme de duruyorsa peki. Sağıma vakit bulmam çok zor oluyor. Devamlı memede duruyor. Yoksa ağlama modunda. Kilo alımı alt seviyede. Açlıktan mı ağlıyor, gaz mı, sancı mı anlayamıyorum. Alalım bugün Hindistan cevizi sütü.
Çok teşekkür ederim.
Sağım olayına daha dikkat etmem gerek. Maşallah size de bol bol sütlerimiz olsun💕

Bebek hep meme de duruyorsa peki. Sağıma vakit bulmam çok zor oluyor. Devamlı memede duruyor. Yoksa ağlama modunda. Kilo alımı alt seviyede. Açlıktan mı ağlıyor, gaz mı, sancı mı anlayamıyorum. Alalım bugün Hindistan cevizi sütü.
Çok teşekkür ederim.
Sağım olayına daha dikkat etmem gerek. Maşallah size de bol bol sütlerimiz olsun💕
hinfistan cevizi yağı canım. .
Hep memede tutmayın diyor doktor da danışman da kucakta tutun sıcaklık olsun ama memede ne kadar uzun durursa gazı ve reflüsü artar 15-20 dk sonra ayırıyorum ve tabi ki emzikle destekliyorum

Kızlar benim miniği ben 3 gün öncesine kadar gece 3 saatte gündüz 2 saatte bir besliyordum .Ablam(hekim) sen bunu tosun yapmışsın kaç saatte bir besliyosun dedi aslında bunu söylemesindeki amaç bebeğimde reflü vs yoktu son 1 haftadır reflü başladı ablam sık beslemeye bağladı.bende 3 gündür gündüzleri 3 saatte bir ama aslında istedikçe meme veriyorum ve kaç dk emdi diye dk tutmuyorum yani akışına bıraktım aslında.ama içim hiç rahat değil bu sefer doyuyo mu doymuyo mu anlamıyorum.Sizin beslenme aralıkları nasıl bu günlerde?
Meme emen bebeklerin fazla kilo almış olması sorun olarak görülmüyor ama mamayla beslenen bebeklerin fazla aldığı kilo kontrol atına alınmalı diye biliyorum. Ne zaman istese emziriyorum ben. İlk oğlum çok tosundu etleri boğum boğumdu ne zaman ek gıdaya geçtik normale döndü.hatta bir ara zayıftı bile.

Sezaryen olanlar dikişleriniz ne durumda? Bir ay geçti ağrım yoktu ama geçen oğlum zıplarken ayağı çarptı o günden beridir hareket ederken sızlıyor. Dikiş üzerinde bir sorun yok, akıntı kanama vs de yok ama içerden şişlik var gibi duruyor. Doktora gitmeye korkuyorum ultrason cihazını çok bastırıyorlar diye.

Süt sananlar için sorum olacak her seferinde sterilizasyon yapıyor musunuz? Ben normalde sağmıyordum ama işe başlarsam alışkanlık olsun diye sağmaya başladım her seferinde steril etmek çok zor günde 1 kez steril etsem kalanlarinda yıkasam olmaz mı? bunun olması gerekeni ne?

Süt sananlar için sorum olacak her seferinde sterilizasyon yapıyor musunuz? Ben normalde sağmıyordum ama işe başlarsam alışkanlık olsun diye sağmaya başladım her seferinde steril etmek çok zor günde 1 kez steril etsem kalanlarinda yıkasam olmaz mı? bunun olması gerekeni ne?
Ben bütün gün aynı pompayı kullanıyorum sadece topladığım kabı yıkıyorum soğuk suyla ya da sıcak suyla her seferinde steril etmiyorum onla uğraşılır mı

Sezaryen olanlar dikişleriniz ne durumda? Bir ay geçti ağrım yoktu ama geçen oğlum zıplarken ayağı çarptı o günden beridir hareket ederken sızlıyor. Dikiş üzerinde bir sorun yok, akıntı kanama vs de yok ama içerden şişlik var gibi duruyor. Doktora gitmeye korkuyorum ultrason cihazını çok bastırıyorlar diye.
Merhaba, o şişlik bende de var. Dikişin etrafında sertlik gibi bir şey oluyor o eline geliyor olabilir normalde benim de dikkatimi çekmemişti hiç bı gün ters bir hareket yaptım canım yandi bı baktım şişmiş etrafı taş gibi sertlik var hemen doktora gittim normal olduğunu söyledi doktor. sonradan baktım dikişin diğer taraflarinda da vardi şişlik. Eğer bir sikayetin yoksa bence normaldir diye düşünüyorum.

Merhaba, o şişlik bende de var. Dikişin etrafında sertlik gibi bir şey oluyor o eline geliyor olabilir normalde benim de dikkatimi çekmemişti hiç bı gün ters bir hareket yaptım canım yandi bı baktım şişmiş etrafı taş gibi sertlik var hemen doktora gittim normal olduğunu söyledi doktor. sonradan baktım dikişin diğer taraflarinda da vardi şişlik. Eğer bir sikayetin yoksa bence normaldir diye düşünüyorum.
Sadece çarpmadan sonra sızlamam var canım başka şikayetim yok. O şişlik ilk günden beri var galiba ya hiç de dikkat etmemiştim hala iyileşemedim ondandır belki. Dokunamıyorum içim bir tuhaf oluyor gitsem ultrason cihazını bastırır şimdi doktor hiç gözüm kesmiyor. Zamanla daha da düzelir inşallah. İçim rahatladı teşekkür ederim <3

Back
X