2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Kızlar bebeğim 31 günlük hala sarılığı geçmedi anne sütü sarılığı diyorlar var mı aranızda yaşayan
Bizim doktorumuz 15 günlükten sonra kan veya aletle bakmayı bıraktı bilirubin 13-15 arasında geziyordu 1 ay kontrolünde de cildindeki sarılığa takılma geçecek o dedi 15inde kontrol var bence bu arada daha da azaldı
Ben biliyorum zaten benim ilk kızımla aramda kan uyuşmazlığı vardı doğumda uzayınca aramızda antikor geçişi olmuş ve kan uyuşmazlığı sarılığı oldu katiyen uyanmıyordu ve yoğun bakımda yattı acıkınca uyanıyorsa ve kilo alımı iyiyse sarılık önemli değil
İkinci çocuğumla uyuşmazlık yok sadece anne sütü sarılığı

Kızlar benim miniği ben 3 gün öncesine kadar gece 3 saatte gündüz 2 saatte bir besliyordum .Ablam(hekim) sen bunu tosun yapmışsın kaç saatte bir besliyosun dedi aslında bunu söylemesindeki amaç bebeğimde reflü vs yoktu son 1 haftadır reflü başladı ablam sık beslemeye bağladı.bende 3 gündür gündüzleri 3 saatte bir ama aslında istedikçe meme veriyorum ve kaç dk emdi diye dk tutmuyorum yani akışına bıraktım aslında.ama içim hiç rahat değil bu sefer doyuyo mu doymuyo mu anlamıyorum.Sizin beslenme aralıkları nasıl bu günlerde?

Bizim doktorumuz 15 günlükten sonra kan veya aletle bakmayı bıraktı bilirubin 13-15 arasında geziyordu 1 ay kontrolünde de cildindeki sarılığa takılma geçecek o dedi 15inde kontrol var bence bu arada daha da azaldı
Ben biliyorum zaten benim ilk kızımla aramda kan uyuşmazlığı vardı doğumda uzayınca aramızda antikor geçişi olmuş ve kan uyuşmazlığı sarılığı oldu katiyen uyanmıyordu ve yoğun bakımda yattı acıkınca uyanıyorsa ve kilo alımı iyiyse sarılık önemli değil
İkinci çocuğumla uyuşmazlık yok sadece anne sütü sarılığı
kan uyuşmazlığı dediğiniz a0 ya da b0 uyuşmazlığı değil mi?
Bizde A0 uyuşmazlığı vardı. Doğumum su gelişi ile başladı. Çocuk doktoru bunların etkili olduğunu söyledi. Doğumhanede uzun kaldım ben. Dediğiniz gibiyse doğumun o fazının uzun olması da etkili olmuş olabilir.
Yenidoğan hekimi ise beslenememeye bağlı olduğunda ısrarcıydı. Ama biz doğduğunda emme sıkıntısı yaşamadık. Ben değil bebek çok iyiydi bu konuda. Ne zaman isterse emdi. Ama doktora göre 3 saatte bir 60 dk iki göğsü dönüşümlü olarak emzireceğim. Bebeğe de bana da çile oluyor o şekilde. Tekrar hastalanmasından da korkuyoruz. Bu emzirme işi gerçekten kriz bir konu 🤦🏻‍♀️

Kızlar benim miniği ben 3 gün öncesine kadar gece 3 saatte gündüz 2 saatte bir besliyordum .Ablam(hekim) sen bunu tosun yapmışsın kaç saatte bir besliyosun dedi aslında bunu söylemesindeki amaç bebeğimde reflü vs yoktu son 1 haftadır reflü başladı ablam sık beslemeye bağladı.bende 3 gündür gündüzleri 3 saatte bir ama aslında istedikçe meme veriyorum ve kaç dk emdi diye dk tutmuyorum yani akışına bıraktım aslında.ama içim hiç rahat değil bu sefer doyuyo mu doymuyo mu anlamıyorum.Sizin beslenme aralıkları nasıl bu günlerde?
Ben de saatli beklemiyorum ve zaman tutmuyorum kendi istedikçe emdiği kadar veriyorum bazen saatte bir istiyor bazen 3-4 saatte bir. Biz bir sorun yaşamadık kilo alımı iyi. Son zamanlarda tüm gün memede ama olsun 😅

Doymasa ağlar sen anlarsın diye düşünğyorum bu şekilde devam edip bir hafta sonra kilo takibi yapabilirsin ordan da anlarsın doyup doymadığını bizdede değişiyor saat dk tutamıyorum ama 2-3 saat aralıklarla bazen saat başı emiyor biraz düzensiz emziriyorum iş yüküm biraz fazla pek vaktim olmuyor çünkü
Evet çok beslenen bebekler daha sık kusarlar bizdede bu sorun oluyor

Aramızda 4 gün var🥰
Bizim de başlangıç seviyesindeydi sarılık. Doktor beslenmeye bağlı demişti . 4 gün sonra kontrole çağırmıştı gittik gerilemiş ilerlememiş böyle devam demişti. Ben ilk 15 gün saate bir emziriyordum hep gece gündüz hep uyandırıp. Şimdi çok şükür ben gece 3 saate bir alarm kurmama rağmen bizim bebiş kendisi saate bir acıkıp uyanıyor. Alarmım hiç çalmıyor 😄
Gündüz de kendisi sürekli memede. İlk zamanlar dakika da tutuyordum ve 10,15 dk ısrarla veriyordum şimdi zaten gerek yok çünkü kendisi 20,30 bazen 45 dk kendisi kalıyor memede

Bu 5000 tl olan yardımı alan var mı? Biz başvuru yaptık ama hala talep devam ediyor yazıyor. Aslında ihtiyaç olarak şuan ihtiyacım yok ama sebepsizce takıntı gibi yaptım girip bakıp duruyorum :KK64:
Bende de aynı şekilde. Bir kısım almış parayı, ama bizde henüz ilerleme yok.

Doymasa ağlar sen anlarsın diye düşünğyorum bu şekilde devam edip bir hafta sonra kilo takibi yapabilirsin ordan da anlarsın doyup doymadığını bizdede değişiyor saat dk tutamıyorum ama 2-3 saat aralıklarla bazen saat başı emiyor biraz düzensiz emziriyorum iş yüküm biraz fazla pek vaktim olmuyor çünkü
Evet çok beslenen bebekler daha sık kusarlar bizdede bu sorun oluyor
Benimki bence doyuyor ağlama yok meme ile kavga yok günde 7-8 çişli bez var ama kilosu 40. Günde 4200 dü ancak doktor sorun yok çok hareketli dedi iki kere bir hafta hiç kilo almadığı oldu yine de sorun yok diyorlar emzirme danışmanına başladım sütüm iyi ama yine de kilo almıyor gündüz 10 dan gece 12 ye falan 7-8 emiyor gece 2 kere uyanıyor geve uyandırmıyorum yani günde bariz 10 emişi var bazen emin olamayıp sağdığım sütten de ek veriyorum bu kız minyon bişi olacak sanırım

Back
X