2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    118
Ek gıda konuşacak zamanlar yavaştan yaklaşıyor ilk alışveriş olarak cam rende önlük alacağım
Tabak kaşık bunları oioi dan almıştım çok önce.
başlarken de mutlaka sebze ve yoğurtla başlayacağım meyve ve tatlı şeylerle başlayınca daha sonra yoğurt ve sebzeyi yemekte zorlanıyorlar
Patates kabak havuç yoğurt zaman geçtikçe işte yumurta labne devam edeceğim bayağı ilerledikten sonra çünkü standart kahvaltısı şöyle: olacak ıslatılmıl bebek ekmeği labne yumurta sarısı karışımı.
Ben hepsini pütürlü bırakarak başlamıştım kızım da.hiç böyle tamamen pürüzsüz yapmadım.

biz göz kontrolü için başından beri devlet hastanesine gidiyoruz Şehir hastanesine her hastanede farklı olabilir bizim gittiğimiz hastanede yeni doğan bölümündeeydi oradan devam etti sorun görüldüğü için üçüncü ayına kadar üç kez kontrol oldu
Canım randevuyu mhrs den mi alıyorsun, normal göz bolumunden

Ek gıda konuşacak zamanlar yavaştan yaklaşıyor ilk alışveriş olarak cam rende önlük alacağım
Tabak kaşık bunları oioi dan almıştım çok önce.
başlarken de mutlaka sebze ve yoğurtla başlayacağım meyve ve tatlı şeylerle başlayınca daha sonra yoğurt ve sebzeyi yemekte zorlanıyorlar
Patates kabak havuç yoğurt zaman geçtikçe işte yumurta labne devam edeceğim bayağı ilerledikten sonra çünkü standart kahvaltısı şöyle: olacak ıslatılmıl bebek ekmeği labne yumurta sarısı karışımı.
Ben hepsini pütürlü bırakarak başlamıştım kızım da.hiç böyle tamamen pürüzsüz yapmadım.
Bizim alerjimiz var nasıl ilerleyecek onu merak ediyorum. Dört aylık olsun uzmanlığı alerji olan bir doktora gideceğiz.

Hanımlar ya bu emzirme açlığı sizdeyse var mı birden bire bazen ellerim uyuşuyor miğdem kazınıyor ve hatrı sayılır çoklukta yiyorum 😣henüz kilo artışım olmadı ama gidişat beni korkutuyor

Hanımlar ya bu emzirme açlığı sizdeyse var mı birden bire bazen ellerim uyuşuyor miğdem kazınıyor ve hatrı sayılır çoklukta yiyorum 😣henüz kilo artışım olmadı ama gidişat beni korkutuyor
Ben tutamıyorum boğazımı 😁 Eşime gecen diyorum ki eğer emzirmiyor olsaydım şimdi 90 kilo olmuştum😂 Şekerim dusuyor benim, basim donuyor falan

Canım randevuyu mhrs den mi alıyorsun, normal göz bolumunden
işte bizim yenidoğan kontrolünde sorun çıktığı için yenidoğan bölümünden devsm ettik. bizim burdaki şehir hastanedi mhrs den vermiyordu çocuk doktoru istek yapmıştı ordaki deskten kağıda yazıp randevu verdiler göz için
Bizim alerjimiz var nasıl ilerleyecek onu merak ediyorum. Dört aylık olsun uzmanlığı alerji olan bir doktora gideceğiz.
alerji varsa durum farklı tabi ki uzmandan görüş almak gerekir.

Merhaba kızlar, bi doktorumuza gittik. Düzeltilmiş aya göre ek gıdaya geçeceğiz Temmuzda. Diş sıkıntımız baslamıs o yüzden ozellıkle oğlan hıc uyumuyor kızın da kusmaları bıraz azaldı ek gıda ile tamamen çözülür inşallah güneş kremi olarak mustelayı onerdi, diş de takvim e göre gidiyo dedi ortaya karısık bı haldeyız anlayacağınız 🥲 Ve cuma günü oğluşum sünnet olacak panik atak gecırmek ve gecırmemek arasındaki ince çizgideyim 🥲🥲🥲

Merhaba kızlar, bi doktorumuza gittik. Düzeltilmiş aya göre ek gıdaya geçeceğiz Temmuzda. Diş sıkıntımız baslamıs o yüzden ozellıkle oğlan hıc uyumuyor kızın da kusmaları bıraz azaldı ek gıda ile tamamen çözülür inşallah güneş kremi olarak mustelayı onerdi, diş de takvim e göre gidiyo dedi ortaya karısık bı haldeyız anlayacağınız 🥲 Ve cuma günü oğluşum sünnet olacak panik atak gecırmek ve gecırmemek arasındaki ince çizgideyim 🥲🥲🥲
Bazı doktorlar da hiçbir günes kreminin önermiyor. 10.00-15.00 arası sokağa çıkmayın diyor. Kendim için değil ama çok uzun saatler değil mi ne zaman sokağa çıkacak hava alacak bu da önemli değil mi? Mustela için bu tamamen organik değil diyen de var.

Bazı doktorlar da hiçbir günes kreminin önermiyor. 10.00-15.00 arası sokağa çıkmayın diyor. Kendim için değil ama çok uzun saatler değil mi ne zaman sokağa çıkacak hava alacak bu da önemli değil mi? Mustela için bu tamamen organik değil diyen de var.
Ben artık hıc biseyin organik olduğuna inanmıyorum canım acıkcası. Normalde de mustelanın herşeyini kullanıyorum şuan. Kızımda atopik cilt var güneşte bıle olmasa, egedeyız bız, dırek öğlen gunesıne maruz bırakamam zaten ama yaz sıcagında gölgeli yerde bıle güneş kremi olması lazım yoksa kuruluktan yara olcak çocuk şuan bıle o kadar nemlendırıcıye yaga rağmen hemen kuruyo ya

Kızlar merhabalaaar 🙂 umarım hepiniz iyisinizdir 🐣🌸. Benım ıkızler 10 aralıkta doğdu hatırlıyosanız şubat annelerinin ilk bebekleriyiz 🥲 fakat normalde 6 Şubat'ta dogmaları gerekiyordu. Bu durumda ben ek gıdaya takvim ayına göre mi düzeltilmiş aya göre mi baslayacagım bılenınız var mı doktorumuza haftaya gidecegız daha ama bılen varsa dıye öncesinden bilgi almak istedim 🌸 bir de şuan kaç kg ve kaç cm bebıslerınız benımkıler prematüre olduğu ıcın yetişip yetişemedimizi anlayamıyorum da ben 🥲
Merhaba canım. Senden sonra da 25 aralıkta ben doğurdum 31 +2 de 2.200 gr. Geçen hafta 4. ay kontrolde 5.800 kilo 59 boy çıktık anne sütü ile. Düzeltilmişe göre gidecek sanırım. Şu an daha 2 buçuk aylığız biz. Siz de 3 aylıksınız öyle bak konuya 👀 tabi doktorlar ilerleyen aylarda daha detaylı bilgi verir.
Akşam uykusuna saat kaçta geçiyorsunuz? Sabaha kadar kaç kez kalkıyorsunuz?
akşam 8 ile 9 arası uyumuş oluyor 1 2 civar ve 4 5 civarı 5 10 dk emip yatıyor. 7 8 civarı kalkıyoruz bez değiş demir ilacı iç oyalan sonra karın doyur vitaminleri ver 1 saat sonra tekrar yatıyoruz. 1 1 buçuk saat daha kestirip güne devam ediyoruz.
Merhaba hanımlar nasılsınız bebeler nasıl biz hakikaten doğrulamıyoruz ben pes ettim zaten önce gaz sonra grip şimdide diş çıkaracak aZ ama bazı bebeklerde oluyormuş 3.ayda bizde ilk defa gördük böylesini yeğenlerim genelde 6 10 arası çıkarırdı benim ki geç doğdu herşeyi erken gidiyor 😅 memeyle yapışık eli ağzında ağzı sulanıyor dişleri kaşınıyor hep 😢
2. Ve 3. Aylarda oral döneme giriyorlar diş ile ilgili başlangıç dönemi ve tükürük artıyor el ağızda oluyor hep. Hepimizde var o belirtiler. Hemen çıkaracak demek değildir bu. Nurse harweysin jeli var eğer çok huzursuzsa bezelye tanesi kadar alt ve üst damağa sürerseniz acısı hafifler.
Emziren annelere bir sorum var:
Güzelce emiyor baya bir süre sonra kıvranmaya mızıldanmaya başlıyo süt bitti zannediyorum ama bakıyorum var. gaz diye düşünüyorum ki genelde öyle oluyo çıkarıyo mide gazını. çıkardıktan sonra tekrar teklif ediyorum emzirmeyi ama böyle emzik niyetine emiyo süt gelmeyecek şekilde çekmeden. öyle olunca kaldırıp emziğini veriyorum ve uyuyo. ben hala emzirirken doyuyor mu endişesini atamadım. şimdi şu durumda doymuş mudur bu bebeto?
Aynı şekilde 5 dk sonra gazını alıyoruz sonra devam ediyor ne zaman çek bırak yapıyor o zaman diyorum ki memede süt azaldı hoşuna gitmiyor sonra meme değiştiriyorum. Onu da emerse emiyor baktım oynuyor emziği veriyorum yallah uykuya. Aç olsa durur mu hiç veyahut doymasa? Kıyamet kopar😆
ilk 6 ay güneşten koru ve krem kullanma dendi bize de. Bu yaz korunacağız anlaşılan

• Beğen
Reactions: dhn
Selam kızlar 3. Ay için goz doktoruna gitmemizi önerdiler aile hekimliğimden , goturen arkadaslar var mı aranızda, devlet hastanesine goturmeyi düşünüyorum , herhangisini bir yer olur mu acaba bilemedim , neye dikkat etmek lazım
Biz özele götürdük ama birşey yok damla sıkıp baktı sadece.Devlete de götürülebilir.
Var hemde çok🫠 Kilo alıyorum doktorum 6 aydan önce yürüyüş vs hariç spor yasak dedi bana.Diyet yapmayada korkuyorum süt açısından.Ek gıda dönemi gelsin diye bekliyorum.

kızlar 3 ayı biten bebeklerde dönme çalışmaları var mı hiç? olması beklenir mi? ben kendim çalıştırıyorum biraz ama kendisi sadece ayaklarını yukarı kaydırıyo dönme çabası yok 3,5 aylık

Selam kızlar 3. Ay için goz doktoruna gitmemizi önerdiler aile hekimliğimden , goturen arkadaslar var mı aranızda, devlet hastanesine goturmeyi düşünüyorum , herhangisini bir yer olur mu acaba bilemedim , neye dikkat etmek lazım
Bizim doktorlarımız da gidin dedi ben özelde de devletin çocuk hastanesinde de buldum birer doktor ikisine de götüreceğim kızları zaten aylık takiplerini de öyle yapıyorum güvendiğim doktorumuz devlette çalışıyor o yüzden ona takibe gidiyoruz ama olur da hastaneye yatmaları gerekirse diye de özelde takip eden bir doktorumuz daha var

Var hemde çok🫠 Kilo alıyorum doktorum 6 aydan önce yürüyüş vs hariç spor yasak dedi bana.Diyet yapmayada korkuyorum süt açısından.Ek gıda dönemi gelsin diye bekliyorum.
Benim doktorum geçen haftaki kontrolumde pilatese baslamak istedigimi soyleyince bir problem yok baslayabilirsin dedi.

Evet ben de tamamen organık olmadıgını okumustum ve günes kremleri 6. Aydan önce kullanılmamalı 6. Aydan sonra da minarel filtreli olanlar tercih edilmeli diye biliyorum beb minela care alacagım geçen yaz hamilelikte solante kullanmıstım bunlar kendime de bu markadan alacağım

Biz özele götürdük ama birşey yok damla sıkıp baktı sadece.Devlete de götürülebilir.

3. Ay kontrolünde damla ile mi baktılar benim iki doktorundan 3. Ay kontrolü damlasız olacak 6. Ay kontrolünde damla olur demişti e şimdi damla ile bakılacak yani kafam karıstı

kızlar 3 ayı biten bebeklerde dönme çalışmaları var mı hiç? olması beklenir mi? ben kendim çalıştırıyorum biraz ama kendisi sadece ayaklarını yukarı kaydırıyo dönme çabası yok 3,5 aylık
İkiz annesi olarak söylüyorum her çocuk farklı benim biri agu falan basladı diğeri sesini keşfediyor biri dönmeye çalısıykr bazen basarılı da oluyor diğeri cani isterse bi kıpırdıyor gönlümü yapıyor sonra hiç takmıyor bile 🙄

Bizim doktorlarımız da gidin dedi ben özelde de devletin çocuk hastanesinde de buldum birer doktor ikisine de götüreceğim kızları zaten aylık takiplerini de öyle yapıyorum güvendiğim doktorumuz devlette çalışıyor o yüzden ona takibe gidiyoruz ama olur da hastaneye yatmaları gerekirse diye de özelde takip eden bir doktorumuz daha var
Canım yani göz dr için çocuk hastanesinin göz bölümüne mi gideceksin , dogru mu anladım

Back
X