• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    113
Merhabalar,
13.05.2025 = 167.97
15.05.2025= 391.91
18.05.2025 = 1445 farklı haftaneden
21.05.2025 = 4195 (bugün kese görüldü)
25.05.2025 = 11.502
Farklı hastaneden yazdığım yerin dışındakiler hepsi aynı kurumdan verilen beta degerleri normal şartlarda 25.05.2025 olan zamanda betam 16.000 küsur olmalıydı ancak o sonuç çıkmadı carsmaba günü doktor kontrolüm var ve korkuyorum aranızda böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba yorumlarsanız çok sevinirim

Canım biz 2.200 g ile hastaneden çıktık.Dün 6.450 gr 63 cm çıktık. Sadece anne sütü ile besleniyor. 3 aylığa göre çok iyiyiz 5 aylığa göre bile normal sayılır dedi. Kilo alımı fazla ama Anne sütü olduğu için müdahaleye gerek yok dedi. Biz anne karnında da 3 hafta önden giderdik. Dr tosun olacak derdi. Sabretmedi 🥹Tabi ki her çocuk farklıdır. Anne baba faktörü de etkilidir.
🧿 maşallah çok güzel kg almış.
2.040 doğmuştu benim oğlumda. Çok şükür büyüttük bugünlerimize geldik 🙏🏻
bizde %90 anne sütüyle devam ediyoruz. Mama bazı anlarda kolaylık oluyor. Ama bazı günler hiç mamaya gerek bile olmuyor.
Ek gıdada neler yapıcaz bakalım. 🥰 tadımlara başlayan varmı? Herkes paylaşsın deneyimlerini. Ek gıda beni baya heycanlandırıyor. 😍

Kızlar maşallah bebislerinizin kiloları çok iyi bizim biraz düşük ama sağlık ocağındaki hemsiremiz alt sınırda değil şimdilik iyi dedi. Sadece anne sütü alıyor bir ara hiç kilo almamıştı şimdi tekrar biraz almaya başladı. 3 bucuk aylıgiz 5700 gram kilomuz boyu da 60 cm kızımın.

Kızlar maşallah bebislerinizin kiloları çok iyi bizim biraz düşük ama sağlık ocağındaki hemsiremiz alt sınırda değil şimdilik iyi dedi. Sadece anne sütü alıyor bir ara hiç kilo almamıştı şimdi tekrar biraz almaya başladı. 3 bucuk aylıgiz 5700 gram kilomuz boyu da 60 cm kızımın.
Kilosu çok sağlıklı benim oğlum da öyle yaklaşık 5.5 fln boy 60-61 normal hiç endişe etme.

kızlar bebeklerimden birisi özellikle uyurken bazen basını saga sola hızla cevirip tepiniyor , nedeni ne olabilir , surekli olmasa da arada yapıyor , anlamlandırmakta zorlanıyorum, sizde de var mı benzer durumlar

Evet ya şimdi artık yere geçeceğiz dimi yataklarda koltuklarda takılıyorduk öyle. Bu oyun matlarından mı alsak bu dönem için yoksa ne gerek var battaniye ser üstünde takılsın bizim zamanımızda mat mı vardı dicez😬
ben almadım mat falan. kedi var evde yere salamıyorum zaten. yere bıraksamda battaniye yeterli ilk çocuğumda öyle yapmıştık. battaniye üstüne oyun halısı falan
kızlar bebeklerimden birisi özellikle uyurken bazen basını saga sola hızla cevirip tepiniyor , nedeni ne olabilir , surekli olmasa da arada yapıyor , anlamlandırmakta zorlanıyorum, sizde de var mı benzer durumlar
bazen yapıyor böyle uyurken ben de anlamadım ama bir sorun değildir umarım. her zaman yapmıyor. chat gbt ye bi soracağım

gbt ye sordum yanıt aşağıdaki gibi.

4 aylık bir bebeğin uykuya geçerken kafasını hızlı hızlı sağa sola çevirmesi ve bacaklarıyla tepiniyor olması genellikle endişe verici bir durum değildir ve birkaç olası nedeni olabilir:

1.

Uykuya Dalma Davranışı (Self-Soothing)

• Bebekler, uykuya geçiş sırasında kendi kendilerini sakinleştirme yolları geliştirirler.
  • Kafa çevirme, sallanma, bacakları oynatma gibi hareketler bu şekilde kendi kendini yatıştırma davranışları olabilir.
  • Bu tür hareketler bebeğin uykusu geldiğinde daha da belirginleşebilir.

2.

Yorgunluk ve Aşırı Uyarılma

• Bebeğin aşırı yorulmuş olması ya da çevresel uyarıcılara fazla maruz kalması, uykuya geçişi zorlaştırabilir.
  • Bu durumda bebek, huzursuzluk belirtileri gösterebilir: kafa sallama, bacakları savurma gibi.

3.

Gaz veya Rahatsızlık

• Bu yaşta gaz sancıları hâlâ zaman zaman görülebilir.
  • Özellikle bacaklarıyla tepiniyorsa, gaz ya da karın rahatsızlığı olabilir.
  • Bebeğin huzursuz görünmesi, yüzünü buruşturması, kıpkırmızı olması gibi belirtiler eşlik ediyorsa, gaz olasılığı güçlenir.

4.

Gelişimsel Nedenler

1. ay civarı motor beceriler hızla gelişir. Kafa ve bacak hareketleri bu dönemde daha kontrollü ve sık hale gelir.
  • Hareket etmek bebeğin beyin gelişiminin ve kas koordinasyonunun bir parçasıdır.

5.

Duyusal Rahatsızlık veya Kaşıntı

• Nadiren de olsa, kafa kaşıntısı, saçlı deride tahriş, alerjik bir reaksiyon gibi duyusal rahatsızlıklar olabilir.
  • Saç derisinde kızarıklık, pullanma, kabuklanma varsa bir çocuk doktoruna danışmak iyi olur.

Ne Yapabilirsiniz?

• Uyku rutini oluşturmak: Her gün aynı saatte ve aynı şekilde uykuya hazırlık yapmak (banyo, masaj, hafif müzik vb.).
  • Gün içi uyarıcıları azaltmak: Günün ilerleyen saatlerinde aşırı ses, ışık, oyuncak gibi uyaranları azaltmak.
  • Yorgunluk sinyallerini takip etmek: Göz ovuşturma, esneme, boş bakış gibi erken uyku ipuçlarını fark edip o sırada yatırmak.
  • Rahatlatıcı temas: Uykuya geçişte sırtını okşamak, yanına uzanmak, ninni söylemek.

gbt ye sordum yanıt aşağıdaki gibi.

4 aylık bir bebeğin uykuya geçerken kafasını hızlı hızlı sağa sola çevirmesi ve bacaklarıyla tepiniyor olması genellikle endişe verici bir durum değildir ve birkaç olası nedeni olabilir:

1.

Uykuya Dalma Davranışı (Self-Soothing)

• Bebekler, uykuya geçiş sırasında kendi kendilerini sakinleştirme yolları geliştirirler.
  • Kafa çevirme, sallanma, bacakları oynatma gibi hareketler bu şekilde kendi kendini yatıştırma davranışları olabilir.
  • Bu tür hareketler bebeğin uykusu geldiğinde daha da belirginleşebilir.

2.

Yorgunluk ve Aşırı Uyarılma

• Bebeğin aşırı yorulmuş olması ya da çevresel uyarıcılara fazla maruz kalması, uykuya geçişi zorlaştırabilir.
  • Bu durumda bebek, huzursuzluk belirtileri gösterebilir: kafa sallama, bacakları savurma gibi.

3.

Gaz veya Rahatsızlık

• Bu yaşta gaz sancıları hâlâ zaman zaman görülebilir.
  • Özellikle bacaklarıyla tepiniyorsa, gaz ya da karın rahatsızlığı olabilir.
  • Bebeğin huzursuz görünmesi, yüzünü buruşturması, kıpkırmızı olması gibi belirtiler eşlik ediyorsa, gaz olasılığı güçlenir.

4.

Gelişimsel Nedenler

1. ay civarı motor beceriler hızla gelişir. Kafa ve bacak hareketleri bu dönemde daha kontrollü ve sık hale gelir.
  • Hareket etmek bebeğin beyin gelişiminin ve kas koordinasyonunun bir parçasıdır.

5.

Duyusal Rahatsızlık veya Kaşıntı

• Nadiren de olsa, kafa kaşıntısı, saçlı deride tahriş, alerjik bir reaksiyon gibi duyusal rahatsızlıklar olabilir.
  • Saç derisinde kızarıklık, pullanma, kabuklanma varsa bir çocuk doktoruna danışmak iyi olur.

Ne Yapabilirsiniz?

• Uyku rutini oluşturmak: Her gün aynı saatte ve aynı şekilde uykuya hazırlık yapmak (banyo, masaj, hafif müzik vb.).
  • Gün içi uyarıcıları azaltmak: Günün ilerleyen saatlerinde aşırı ses, ışık, oyuncak gibi uyaranları azaltmak.
  • Yorgunluk sinyallerini takip etmek: Göz ovuşturma, esneme, boş bakış gibi erken uyku ipuçlarını fark edip o sırada yatırmak.
  • Rahatlatıcı temas: Uykuya geçişte sırtını okşamak, yanına uzanmak, ninni söylemek.
Canım tsk ederim 🌸

IMG_7627.webp

O kadar heyacanlıyım ki hemen sizle paylaşmak istedim 🤣 20 dk dır uyuyor. Gündüz uykusu kucak dışında hele sırt üstü Allahım mucize. Dua edin en az 1 saat uyusun mümkünse 2 🙈🥰

Aile bakanlığı‘nı aradım benim başvurum hala devam ediyor görünüyor çünkü onaylanan başvurular varmış ödemeler bugün yapılıyormuş devam ediyor yazanlar da bir sonraki ay ödeme döneminde yapılacakmış çok sinirim bozuldu 15 Nisan da başvuru yapmışım bir ayı geçmiş devam ediyor olmasının sebebini de anlamadım😡

Back
X