2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    123
Korunma meselesi bizde hiç yok hamileyken de korunmak istemiyorum açıkçası boşalma içeri olmuyor artık ama 27. Haftaya kadar oluyordu fentezi

Valla bende cidden hormonlar halay çekiyor hamilelikten bağımsız. Sadece emzirme döneminde 1 sene kapatmıştım dükkanı hiç mi olmadı tabii ki oldu ama pek zevkli değildi anam beni zaten örnek almayın kuzu ben korkmayın diye dedim yoksa iyi bir örnek değilim sen de maşallah ne doğurmuşun kııı

Başlatmıyor ya ben haftalardır günde 2-3 yiyorum şeker ihtiyacımı kessin diye, hiçbir şey olmadı daha bakalım olursa söylerim djdjd

En sevdiğim konu gelmiş. Cinselliğin zararı olduğunu doğumu tetiklediğini düşünmüyorum. Risk varsa doktorlar özellikle belirtiyor. Kızda hiç korunma yapmamıştım. Hiç sancı da çekmedim. Tabi bilmiyordum böyle birşey olacağını. Bunda da henüz o titizliğe gelmedim açıkçası. Ama hormonlar Tavan bu halimden utanmadan bir şekilde dürtüyom

Ya bence bunlar çok yavaş işleyen süreçler (eğer özel bir durum risk faktörü vs yoksa), dolayısıyla 37den sonra başladığımız şeyler ne kadar işe yarar ben bilemiyorum sanki şimdi başlasam 38de falan anca doğururum gibime geliyor, perine masajına ve böğürtlen çayına da 35te başlamayı düşünüyorum yurtdışı kaynaklarında falan da hep öyle gördüm ama tecrübeli olup zararı olacağını düşünen varsa yazsın lütfen

Yani sağlık ocağındaki doktorum özellikle yeşil çaylardan uzak dur demişti. Bilen arkadaşlar yorumlarsa iyi olur. Ben kaynar suya limon bal katıp içiyorum. Karabiberli süt içiyorum. Rahatlatıyor açıkçası. Farklı birşey kullanmadım

Evet yeşil çaydan ben de özellikle uzak durdum doktor öyle dedi diye doğuma kadar da içmem sanırım da doğumu başlatmak için yapılması gereken şeyler ne zaman yapılmalı ondan emin olamıyorum, diğer gruplarda 37 dolunca başlamışlar ama bana geç geliyor 35te başlasam 38de anca doğum başlar gibi sanki. Çünkü doktorlar tam inanmıyor bile etkilerine böyle şeylerin çok minimal falan diyorlar

Açıkçası bende inanmıyorum. Bünye buna hazırdır olay belki tetiklemeye bakıyordur. Bebeğiniz kendi ne zaman hazır hissederse o zaman size gelir. Bunun için bence erken birşeyler yapmayın. Heö niye gelsin ki erkenden bir gün bile onlara çok faydalı.

Ya normal doğum yapmak istiyorum ama etrafımdaki hiçbir arkadaşım yapamadı normal doğum açılmaları olmamasından dolayı hep deneyip sezaryene alındılar, ben de maalesef evden çalışınca inanılmaz hareketsiz kaldım hiç doğuramayacakmışım gibi geliyor ondan panik yaptım galiba.

Yok artık. Kız daha zamanın var. İnanki şartlar uygun olursa zaten normal doğum yapılıyor. Hem bebek iri olursa gene sezeryan oluyor. Çokta şey yapmamak lazım canım zamanında sağlıkla gelsin yeterli.

ben her gece uyurken sezeryana giriyorum. asiri korkuyorum. 3. sezeryan olacak ve panik atak var malesef. tamamen uyutmuyorlar da. hos ondan da korkuyorum. yani olup bitene kadar korkacagim. sizi çok iyi anlıyorum .Allah yardimcimiz olsun.

Yok artık. Kız daha zamanın var. İnanki şartlar uygun olursa zaten normal doğum yapılıyor. Hem bebek iri olursa gene sezeryan oluyor. Çokta şey yapmamak lazım canım zamanında sağlıkla gelsin yeterli.
orası öyle tabiki en güzeli nasılsa öyle olsun hepimiz için
Valla bana buradaki hastaneden vermişlerdi broşür hurma mucizesi diye. O da fos yani
Ya hurmayla ilgili çalışmalar var ama çok sınırlı klinik bulguları açısından pek etkili diyemeyiz galiba o yüzden tabi yine de denemekte fayda var

ben her gece uyurken sezeryana giriyorum. asiri korkuyorum. 3. sezeryan olacak ve panik atak var malesef. tamamen uyutmuyorlar da. hos ondan da korkuyorum. yani olup bitene kadar korkacagim. sizi çok iyi anlıyorum .Allah yardimcimiz olsun.
benim de 2. olacak. Amin hepimizin yardımcısı olsun

Kızlar günaydın, yanma kasinti vs yok ama yürürken vajinamada ağrı ve dolgunluk hissi var, tam boşaltım da yapıyorum idrar da değil sanırım.. enfeksiyon geçiren benzer şeyler yaşayan oldu mu?

Umarım
O konuda hiç endişe etme doktorlar ultrasonun yanılma payını hesaplar ona göre alırlar doğuma. Göz göre göre kilolu çocuğu normal doğuma kimse almaz devlette de öyle olur merak etme. Doktorlarımız hakikaten iyiler diğer ülkelere göre
Kız sen benı öldürcen gülmekten benımki korkuyor dokunmoyor asla ödü kopuyor bir şey olacak diye. Ben de saldım
Ben ilk günden beri günde 2-3 kupa yeşil çay içiyorum kekik çayı içiyorum her gün ama hiç şaşmaz normal çay da içiyorum akşamları. hiç kendimi sınırlamadım en ufak bir kanamam bile olmadı ilk aylarda bile. ben şuna inanıyorum sağlıksız gebelik durmuyor sorunlu devam ediyor. Eğer sağlıklıysa Naparsanyap devam ediyor. belki ilk 2-3ay dikkat etmek lazım ama sonrasında böyle şeylerin etkili olduğunu düşünmüyorum ha kilolarca litrelerle içersem evet o zaten sadece bebeği değil bütün vücuda zararlı olur

Kızlar günaydın, yanma kasinti vs yok ama yürürken vajinamada ağrı ve dolgunluk hissi var, tam boşaltım da yapıyorum idrar da değil sanırım.. enfeksiyon geçiren benzer şeyler yaşayan oldu mu?
Eğer enfeksiyon yoksa gebelik ağırlaşıyor onun etkisi var ayağa kalktığınız zaman vajinada dolgunluk hissi olur çocuk baskı yapıyor çünkü hatta makatta da dolgunluk hissi olur basur olabilir vs tüm bunların yanında enfeksiyon da ayrıca olabilir tabii

Son zamanlara girdikçe iyice ağırlaştım, test vereyim inşallah enf.degildir.

Valla net farkı bilimsel olarak bilmiyorum. Ama duyduğum kadarıyla epidural de baya belden aşa komple hissizleşiyormuş. Spinal de kısa süreli bir hissizlik ve daha çok farkında olma hali varmış. Bazı dürtme itme gibi sarsıntıları hissediyormuş anne ameliyat anında. 3 saate fln açılıyormuş ztn uyuşukluk. Yani aslında ikisininde farklı avantajı var. Bakalım doktor hangisini uygun görecekse artık tansiyon konusu sıkıntı bende de var. Hatta dün gece ilk kez 12/8 i geçti tansiyonum 155/105 çıktı alfamet içtim bi tane. Düştü tekrar. Günün yorgunluğuna ve efora bağladım biraz gezmiştim haftasonu. Ama eskisi kadar düşük değerleri görmüyorum artık. Belki de ilaçla devam etmem gerekebilir. Cumartesi doktor kontrolüm var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…