- 4 Eylül 2018
- 1.865
- 3.462
- 133
- 37
amin insALLAH canim . Rabbim kimseye dermansız dert vermesin. gececek bu gunler de insALLAH. sen nasil oldun? bebisin nasıl?Canım doğum yapmışsın ancak girip görebildim Allah bi an önce evinizde uyanmayı nasip etsin ikinize deinan o hasta hallerini hastanede atlatmak en iyisi evde bin türlü acaba iyi mi acaba bi sıkıntı var mı diye kendini yemektense iyileşip geçeceksiniz eve inşallah sağ salim.
Ben de doğurup iki gün sonra eve geçenlere özenerek geçirdim hastanede o iki haftayı, seni çok iyi anlıyorum ama haftaya hepsini unutup evde olacaksınız allahın izniyle
gozun aydin Rabbim hayirli sağlıklı uzun ömürler nasip etsinBende yavruma kavuştum hamd olsunönce sabah doğumhanede yatış yapıldı 1 cm açıklık ve az sancı gördüler sonra suni verdiler yavaş yavaş çok güzel gidiyordu 3 saatte 4 5 cm olmuş dedi doktor suyumu patlattı suda dışkı görünce apar topar 5 dk içinde ameliyata aldılar gerçekten sezeryanda hiç kolay değil ama Rabbim güç veriyor ilk yürüyüş zordu ama yürüdükçe açılıyorum bebeğimde aşırı meme istiyor mecburen acil emziklenicez yoksa cıyak kıyamet koparıyor
Hayırlı olsun allah analı babalı sağlıklı büyütsün. Oooo bir meme bağımlısı daha dünyaya gelmiş.Bende yavruma kavuştum hamd olsunönce sabah doğumhanede yatış yapıldı 1 cm açıklık ve az sancı gördüler sonra suni verdiler yavaş yavaş çok güzel gidiyordu 3 saatte 4 5 cm olmuş dedi doktor suyumu patlattı suda dışkı görünce apar topar 5 dk içinde ameliyata aldılar gerçekten sezeryanda hiç kolay değil ama Rabbim güç veriyor ilk yürüyüş zordu ama yürüdükçe açılıyorum bebeğimde aşırı meme istiyor mecburen acil emziklenicez yoksa cıyak kıyamet koparıyor
Tebrik ederim sağlıkla büyüsünBende yavruma kavuştum hamd olsunönce sabah doğumhanede yatış yapıldı 1 cm açıklık ve az sancı gördüler sonra suni verdiler yavaş yavaş çok güzel gidiyordu 3 saatte 4 5 cm olmuş dedi doktor suyumu patlattı suda dışkı görünce apar topar 5 dk içinde ameliyata aldılar gerçekten sezeryanda hiç kolay değil ama Rabbim güç veriyor ilk yürüyüş zordu ama yürüdükçe açılıyorum bebeğimde aşırı meme istiyor mecburen acil emziklenicez yoksa cıyak kıyamet koparıyor
Bebeğiniz kaç günlük? İlk bir hafta sütumuz farklı oluyor rengi vs o süt u kusunca sarı oluyorkızlar bebişim bugün sarı kustu. internette enfeksiyon falan diyor ama tek seferlik bişeyse diye beklemeli miyim acil götürmeli miyim bilemedim. sarı kusmayla ilgili bilgisi olan var mı?
26 günlük oldu. sarı süt bitti normal hafif krem rengi süt şuan. internete bakayım dedim bakmaz olaydım bağırsak tıkanıklığı falan diyorBebeğiniz kaç günlük? İlk bir hafta sütumuz farklı oluyor rengi vs o süt u kusunca sarı oluyor
Ben içtim. Hafif sekerli bir tadı var. O kadar paraya deger mi emin degilim. Yerine bestlak damla veya malt icecek daha mantikli diye dusunuyorum (onlar da var). Sütü arttirdi mi bilemiyorum ama 1 kutu kullandim ben, her gun iki uc bardak ictim. Az biraz kaldı. Ben biraz da boğazımdan sıcak bir sey gecer diye de içiyorum.Kızlar kızlar size iki sorum var.
bu beyaz gürültünün fazlası zarar değildir dimi? Bizim kızçe bir tek onla dalıyor bazı geceler o sebeple tüm uyuma süresi boyunca 3 saat açık kaldığı oluyor.
İkincisi de mamsel anne çayı içen oldu mu?
Çayı içerken rezene de içtiniz mi içinde rezene varmış ?Ben içtim. Hafif sekerli bir tadı var. O kadar paraya deger mi emin degilim. Yerine bestlak damla veya malt icecek daha mantikli diye dusunuyorum (onlar da var). Sütü arttirdi mi bilemiyorum ama 1 kutu kullandim ben, her gun iki uc bardak ictim. Az biraz kaldı. Ben biraz da boğazımdan sıcak bir sey gecer diye de içiyorum.
Tazyikli mi kusuyor yoksa normal mi Bağırsak tıkanıklığı için çok fazla faktörün bir araya gelmiş olması lazım26 günlük oldu. sarı süt bitti normal hafif krem rengi süt şuan. internete bakayım dedim bakmaz olaydım bağırsak tıkanıklığı falan diyor
Evet ictim. Rezene kimyon vs.de ictim. Bana da bir anne tavsiye ettiği için almıştım. Acil Sezaryen olacağımı öğrendiğimde sut gelsin diye 1 gun evvel piyasasa ne varsa almıştımÇayı içerken rezene de içtiniz mi içinde rezene varmış ?
ben dün aldım ama içindekini görünce çok kimyasal geldi bilemedim bir kere içtim az önce bakalım fayda gelecek mi
Bana da doktorum tek öğün tek meme dedi. Sanırım ilk süt son süt dengesizliği olmasin ve memede boşalma tam sağlansın diye öyle diyorlar. Bilemedim, herkes farklı söylüyor.Ya kızlar bu emzirme olayı kafayı yedirtecek bana. 15 dk-15 dk emziriyordum. Bugün doktor 20 dk tek göğüs emzir 2 saat sonra diğerini ver dedi. E ben toplamda 30 emziriyordum şimdi niye 20ye düştük. Muayene o kadar harala gürele geçiyor ki doğru düzgün soru soramıyoruz, nefret ediyorum hastaneden. Siz nasıl emziriyorsunuz Allah aşkına
Dakika tutuyor musunuz tek göğsü boşaltırken? Ve nasıl anlıyorsunuz boşaldığını?Bana da doktorum tek öğün tek meme dedi. Sanırım ilk süt son süt dengesizliği olmasin ve memede boşalma tam sağlansın diye öyle diyorlar. Bilemedim, herkes farklı söylüyor.
Ben de 12-13 günlükken tek memede doğuyorsa diğerini hiç verme 15 dk bile yeterli demişti. Demek ki sizin iyi kilo almış ondan düşürmüştür süreyi. Kilo alımı nasıldı?Ya kızlar bu emzirme olayı kafayı yedirtecek bana. 15 dk-15 dk emziriyordum. Bugün doktor 20 dk tek göğüs emzir 2 saat sonra diğerini ver dedi. E ben toplamda 30 emziriyordum şimdi niye 20ye düştük. Muayene o kadar harala gürele geçiyor ki doğru düzgün soru soramıyoruz, nefret ediyorum hastaneden. Siz nasıl emziriyorsunuz Allah aşkına
Evet dakika tutuyorum. Cumartesi gittim doktora, yeterli beslenmiş olması için 2 saatte bir 15 dakika emmesi gerekir dedi. O şekilde yapmaya çalışıyorum. Ama ben emerken yutkunmasina da dikkat ediyorum. Çünkü bazen boş emiyor o zaman daha fazla bekliyorum. Uyuyor mesela uyandiriyorum falan. 2 ay böyle devam edecek dedi doktor. Boşalma meselsi de yumuşuyor aktif ediyorsa o surec zarfında oradan anlıyorum. Emzirmeye başladığımda sert oluyor sonra yavaş yavaş yumusuyor.Dakika tutuyor musunuz tek göğsü boşaltırken? Ve nasıl anlıyorsunuz boşaldığını?
2890g doğmuştu, hastaneden 3200 lerde taburcu olduk 5 gün önce. Bugün yine aynıydı kilosu. Ben şimdiye kadar kuvözdeki günler de dahil 15+15 dk emzirdim peşpeşe 2 göğsümü. Hastaneden çıkardıktan sonra kilo almamış neredeyse, kötü hissettim. Bez sayısı 7-9 arasındaBen de 12-13 günlükken tek memede doğuyorsa diğerini hiç verme 15 dk bile yeterli demişti. Demek ki sizin iyi kilo almış ondan düşürmüştür süreyi. Kilo alımı nasıldı?
Ben 2-3 saatte bir 15+15 emziriyordumEvet dakika tutuyorum. Cumartesi gittim doktora, yeterli beslenmiş olması için 2 saatte bir 15 dakika emmesi gerekir dedi. O şekilde yapmaya çalışıyorum. Ama ben emerken yutkunmasina da dikkat ediyorum. Çünkü bazen boş emiyor o zaman daha fazla bekliyorum. Uyuyor mesela uyandiriyorum falan. 2 ay böyle devam edecek dedi doktor. Boşalma meselsi de yumuşuyor aktif ediyorsa o surec zarfında oradan anlıyorum. Emzirmeye başladığımda sert oluyor sonra yavaş yavaş yumusuyor.
15 dakika belki son sutu çekmek için yeterli gelmiyordur o zaman arttirirsiniz süreyi. Biraz bebeğinizin çekim gucune, ne kasar aktif uyanik olduguna bagli olarak degisiyir. İlk sut daha sivi ama son sut daha yağlı oluyormuş. Kilo aldıran da son süt oluyormuş yag bakimindan zengin oldugu icin. Merak etmeyin kilo alır, cis ve kaka takibi yapmaya devam edin. Doktorunuzun dediği gibi yaparsanız alır kilo inşallah2890g doğmuştu, hastaneden 3200 lerde taburcu olduk 5 gün önce. Bugün yine aynıydı kilosu. Ben şimdiye kadar kuvözdeki günler de dahil 15+15 dk emzirdim peşpeşe 2 göğsümü. Hastaneden çıkardıktan sonra kilo almamış neredeyse, kötü hissettim. Bez sayısı 7-9 arasında
Ben 2-3 saatte bir 15+15 emziriyordumben de yutkunmasına dikkat ediyorum sonlara doğru birkaç kez çekiyor yutkunmuyor. Ama şimdi tek göğüsten devam edeceğim tamamen boşaltana kadar tek memeden devam
Sıkmayın canınınızı eğer takviye almıyorsa mama vs ekleyelim demediyse demek ki bu şekilde ilerlemesi normal. Son süt D Dbk3347 dediği gibi daha yağlı olduğunu duymuştum. Belki bunu almanız için daha uzun emzirmenizi istemiştir. Bu arada baktınız tek memeyi min 20 dk emdi ve artık o memeden huzursuzlanmaya başladı siz yine diğerine geçersiniz. Zaten bebekler o memeden yeterli süt gelmeyince huysuzlanıyorlar.2890g doğmuştu, hastaneden 3200 lerde taburcu olduk 5 gün önce. Bugün yine aynıydı kilosu. Ben şimdiye kadar kuvözdeki günler de dahil 15+15 dk emzirdim peşpeşe 2 göğsümü. Hastaneden çıkardıktan sonra kilo almamış neredeyse, kötü hissettim. Bez sayısı 7-9 arasında
Ben 2-3 saatte bir 15+15 emziriyordumben de yutkunmasına dikkat ediyorum sonlara doğru birkaç kez çekiyor yutkunmuyor. Ama şimdi tek göğüsten devam edeceğim tamamen boşaltana kadar tek memeden devam
sızıntı şeklinde değil baya hızlı boşalttı. tekrarı olmadı şimdilik. bu arada gaz çıkarttı kaka da yaptı. takip edeceğim yine de.Tazyikli mi kusuyor yoksa normal mi Bağırsak tıkanıklığı için çok fazla faktörün bir araya gelmiş olması lazım
emzirme konusuna fikir verebilecek son kişi olabilirimDakika tutuyor musunuz tek göğsü boşaltırken? Ve nasıl anlıyorsunuz boşaldığını?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?