2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    121
Birinci ay kontrolünde doktoru söyler canım bizde geçen hafta çekildik
Canım sen bebeklerimi emziriyor musun sagıp mı veriyorsun , nasıl duzeniniz suan beslenme ve yatıs vb ? Benimkiler daha cok ve sık beslenmeye basladıkar bir ayı gectik , sure uzar diye beklerken kısaldı

Kizlar bu uykusuzluk coook zor 16 gunluk olduk bugun sutum cok gec geldi ve hala cok az. O yuzden cogunlukla mama + anne sutu veriyorum. 3 saatte bir uyandiriyorum, mamayi hazirla, besle, gazini cikart, biraz sindirmesini bekle derken uyku araligim 2 saati bulmuyor. Bu siralar geceleri gaz sancisi cekiyor. 2 buklum cenin pozisyonunda ikiniyor, keci gibi garip sesler cikariyor. Kiyamiyorum, az once ilkkez yogun sekilde kustu elim ayagim dolasti. Oturup agladim korkudan. Allahim onun sancisini, sıkıntisini alsin ben cekerim onun yerine

Psikolojimde pek iyi degil, bu 15 gunde kocami bosuyordum, k.valideme takigim, anneme gucendim. Aslinda ortada elle tutulur sebepte yok ama ben birilerine sariyorum surekli. Evde yalniz olmak istedim 10.gun sonunda. Esim işte tum gun. Benden yemek gibi bir beklentisi yok, isten gelince cocukla ilgilenir hemen. O evdeyken kafami dagitmam icin bana zamanda taniyor, arada cikip alisverise yada yuruyuse gidiyorum, cocukla ilgilenip beni uyutuyor ama deliksiz bir uyku olmadigi icin cok yetersiz. Keske dogumdan once yataktan hic cikmasaydim, hep uyusaydim bunlar bana yetersiz geliyor.

Park yatagi salonda tutuyorum, bende salonda yatiyorum. Sanki 4 duvar arasinda sıkışmiş gibiyim. Yatak odasinda ayni duzende devam etsem hergun park yatagi getir gotur yapmak bana zor gelecekti. Hata mi yaptim bilmiyorum. Aksamlari oglumum gozunu almasin diye isik acmiyoruz, evde o uyurken surekli kisik sesle konusuyoruz. Cok mu abarttik herkes mi boyle bilmiyorum. Ben gece gunduz ayrimi da olsun diye gece uyandirdigimda hic konusmuyorum, sabah tam tersi sarkilar, ninniler vs. Sanirim bu durum beni daha cok tetikliyor. Aksam olunca inanilmaz bir kasvet cokuyor bana.

Biraz icimi bosalmis gibi oldum ama bu durum en kisa surede gecer insallah

Faranjit oldum sanırım çok fena boğazım ağrıyor emzirirken ilaç kullanan var mı doktora gitsem ilaç yazar mı ya boşa bebekler hastaneye gitmek istemiyorum ama sesim kısıldı boğazım çok ağrıyor konuşamaz hale geldim yarın mecbur gıtcem artık cünkü bebeğede geçmesin diye emzirirken maske taksam da gece aynı odadayız istemesemde bulaşabilir sıcak şeyler ile yaramadı çok etkisi yok yanı acil ilaç kullanıp geçmesi lazım doktor ilaç yazar dimi

Sana çok hak veriyorum. Bende en ufak laflara alınıyorum. Çok ağlıyorum ufak şeylere. Sütüme çok üzülüyorum azalıyor bazen yetmiyormuş gibi geliyor. Bebeğim kolik akşamları koliği tutunca morarana kadar ağlıyor. Evin içinde eşimle denemediğimiz şey kalmadı. En sonunda çarşafla sallamaya başladık. İlk gün işe yaradı ikinci gün onu da yemedi.
Gündüz salona götürüyorum bende beşiği tekerlekli. Tv sesi konuşma sesleri oluyor. Ama akşamları karartıyoruz ışığı bizde sesleri düşürüyoruz. Gece olduğunu anlasın uyusun diye. Ama haftanın en az 3-4 günü koliği tutuyor. o gaz sancısı keçi sesleri hepsi var. İçim acıyor onun sancısını görünce.
İnan bugünlerimiz geçecek. Çoğu lohusa kadın zaten psikolojik olarak bu durumları yaşıyor. Evladımızın sağlıkla mutlulukla büyüdüğü güzel günlerimiz olsun

Geçmiş olsun canım. İlla ki kullanabileceğin bişeyler yazar. Ama emziren annelerede her ilaç verilmiyor. En iyisini doktor bilir.

Merak etme hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Bu duygular çok normal. Ben sadece anne sütüyle besliyorum ama emzirmekten nefret ediyorum mesela. Gece nöbetine eşini de dahil etmeye çalış.

Ben perişan ben bitik. Bitmiyor gazı sancısı bitmiyor. Yere koyduğum an alarm var sanki totoda ağlamaya başlıyor. Emzirdiğime pişman oluyorum resmen kızı baleye götürdüm. Bir kaç ihtiyaç aldım. 4 saate yakın evde yoktuk. Baba baktı oğlana. Sütü sağıp bırakmıştım. Geldiğimde epey acıkmış sesimi duyduğu anda içli ağlamaya başladı. 1 saat tek uyumuş gerisi babayı epey yormuş. Akşam üzeri eşim beni uykuya yolladı. Uyanınca emzirdim gene uykuya yolladı iyi uyudum ama çağırdığında altını açmış çocuk işemiş her taraf ıslak. Hiç uyumamış ben uyurken eşim sinir küpü yazık şimdi gene uyumadı 4 saattit 40 ml mama verdim pat diye uyudu. Benim sütü iç Altan çıkar aç demek. Mama hiç vermedim ilk doğanda sarılık riskinden emmediği ilk iki gün 3.4 defa tek vermiştim. Sanırım artık akşamları azcık versem iyi olcak uykuya dalar belki.

Canım sen bebeklerimi emziriyor musun sagıp mı veriyorsun , nasıl duzeniniz suan beslenme ve yatıs vb ? Benimkiler daha cok ve sık beslenmeye basladıkar bir ayı gectik , sure uzar diye beklerken kısaldı
Bizim de öyle oldu ya artık daha sık besleniyorlar hele de geceleri doymak bilmeyip sürekli uyanıyorlar

Bizim doktorumuz 3-4 saat uykuda kalabilirler artık dediği için ben iki saatte bir kaldırmıyorum artık.
Emziriyorum canım acıktıkları zaman ilk 20 dk memede tutuyorum ve hayırda demiyorlar acıkcası doğduklarından beri min. 20 dk tutuyorum memede daha isterseler daha da uzun tutuyorum ( doktorumuz o kadar uzun süre tutmana gerek yok dese de kendine zaman ayır dese de ben bu şekilde daha mutlu olduğum için minimum 20 dakika tutuyorum) sonrasında ise 40'ar ml mama veriyorum Eğer mamının da fazlasını isterseler bir o10ar milim daha veriyorum Ama eğer memede uzun kaldıysalar ve daha az mama istiyorsalar ağızlarından çıkartmaya başlıyorsalar 30-35'te de kesiyorum mamayı önce mama verdiğim ve memede mayıştıkları için memeden sonra alt değişimi yapıyorum ki mamayı da kabul etsinler mamayı da enjektörle veriyorum çünkü okuduğum birçok yerli yabancı makalede ve kendi doktorumuzun da söylediği şimdi biberona başlarsın şimdi meme reddi yaşamazsın belki ama 5 ayda kesinlikle ve kesinlikle meme reddi yaşanıyor hiç biberon almayan çocuklarda bile yaşanıyor Ama tabii ki biberon alan çocuklar da bu oran çok daha yüksek dediği için enjektörle devam ediyorum. Bizimkiler son Doktor kontrolünde Tam 13 günde 600 gram almışlar ve doktorumuz bunun Çok yeterli olduğunu söylemişti O yüzden aynı tempoya devam ediyorum Biraz yorucu oluyor belki ama şimdi zaten artık 2 saatte bir uyanmadıkları için de kendime de zaman ayırabiliyorum. Geceleri de saat 19.30 oldu mu duş aldırıyorum besleyip yatırıyorum Tabii uyumaları 20.00 20:30'u buluyor sonra saat 23.30 00.00 arası uyanıyorlar tekrar besliyorum alt değiştirmelerini yapıp tekrar yatırıyorum üç buçuk 4 saatte bir bu süreç tekrar ediyor

Bu süreç Tabii ki hepimiz için zorlayıcı yanları oldu ama bence kırkı çıkana kadar gece gündüz kavramını alıştırmaya çalışma Çünkü zaten anlamayacaktır ben tam kırkı çıktıkları gün başladım Gece gündüz kavramını zaten birçok uzman da aynı şeyi söylüyor kırkı çıkana kadar bir düzen oturtması pek mümkün değil kırkı çıktıktan sonra gece gündüz kavramını anlamaz Ama düzen kurmaya daha hazır olduğu için o düzene alışır Sonrasında da gelişime devam ettiği için gece gündüz kavramını öğrenir ve görüş açıları çok kısa olduğu için kırkı çıkana kadar ışıkta pek etkilemez bir de park yatağı Salona taşıdım demişsin Ben ona şöyle bir çözüm bulmuştum park yatakları yatak odasında kalıyor gece orada uyuyorduk reflü yataklarını da salona götürüyorduk gündüzleri

Alayım hemen o zaman. Geçti ön ve yanlari ama arkadaşım tarafta yeni başladı. Evde dursun ne olur ne olmaz, tekrarlayabiliyor mu bir bilginiz var mı?
Ben doktoruma sorduğumda bu duruma tekrarlayabilir Ama zaten o şampuanı Normal bebek şampuanı olarak da kullanabilirsin demişti Ben de o yüzden duşta önce kendi şampuanı ile yıkıyorum duruluyorum sonrasında köpüğü sıkıyorum vücudunu yıkarken köpük kafada kalmış oluyor sonra durulayıp o şekilde sonlandırıyorum duşunu o şampuanı da geçse bile kullanmaya devam ediyorum zaten Konak önleyici şampuan adı Evet geçiriyor Ama tekrar olmasını önlesin diye de kullanmaya devam ediyorum

Anladım teşekkür ederim.

Canım neler yapıyorsun gece gündüz için ben de en baştan beri ışıktan rahatsız olur gibi düşündüğüm için karanlıklara hapsettim kendimi geceleri ki eşimle buna baya iknayız ama artık dayanamıyorum ama iş işten geçti 40 geçtik rutin için neler yapıyorsun. Bizim sabah uykularımız o kadar demgesiz ki bazem ilaçlarını verene kadar 14:00 oluyor aaat

Kızlar bulabildiğim herkesin gerçekleşen doğum tarihlerini tabloya ekledim eksik, yanlış olan varsa beni etiketlesin :)) iyi geceler kuzulara da lohusa bize de
Kızlar grubu ilk kurulduğu günden beri takip ediyorum neredeyse bütün mesajları okudum çoğunuzun hikayesini az çok biliyorum tüm hamileliğim sürecinde siz bilmezsiniz de benim büyük destekçim oldunuz tüm bu süreçleri yaşadıktan şu an bebeklerimizi kucağımıza aldığımız için Rabbime şükrediyorum.
Bebeğime dört tüp bebek denemesi sonrasında doğal yollarla kavuştum
Şu an buraya yazdığınız sıkıntıların çoğunu ben de yaşıyorum sizi okumak yanlız olmadığımı hissetitiyor moral buluyorum şu kış aylarını sağlıcakla atlatırsak Elif Nur umu alıp güneşli günlerde doyasıya gezeceğimiz günlerin hayalini kuruyorum❤

Ladin beni de listeye ekler misin?
Bunu grup ilk kurulduğunda hazırlamıştım ancak atabildim

Anne adı: MukarnasGamze
Kaçıncı çocuk: 1
Sat: 8 mayıs
Kese: 4+3
Kalp atışı: 6+3
Bebeğin doğum tarihi: 27 ocak
Bebeğim ismi: Elif Nur

Bizim göbek bagimiz hala düşmedi kızlar ya.. 14.gun bugün.. doktor batikon sürelim gunde 3 kere gazlı bez ile dedi..

Hala düşmeyen var mı?

Ya tabii herkesin evinin düzeni kendine göre değişiktir ama ben doğduklarından beri aynı düzende olmalarına çaba gösteriyorum kendimden çok fazla veriyorum Bu doğru mu değil mi bilmiyorum ama doktorum Bunun doğru olmadığını söylüyor ama zaten artık iki saatte bir emzirmediğim için kendime de vakit ayırabiliyorum Ben şu an yapmış olduğumuz düzenden biraz bahsedeyim bunları biz kırkımız çıktıktan sonra kararlı şekilde yapmaya başladık öncesinde bir günümüz bir günümüzü tutmuyordu pek sabah 8-8'i 20 geçe gibi uyanıyor benim kızlarım hemen yüzlerini yıkıyorum ki sabah olduğunu anlasınlar sonra besliyorum Ben mama verdiğim için önce Emziriyorum sonra altlarını açıyorum Ondan sonra da mamalarını veriyorum mamalarını verirken de D vitaminine veriyorum sonra ana kucaklarına yatırıyorum birlikte zaman geçiriyorum sakinleştikleri zaman uykuya daldıkları zaman ben kendi işlerimi görüyorum Bazen uyuyorum gün içerisinde bu bu şekilde devam ediyor 3 saatte bir üç buçuk saatte bir mama zamanları oluyor o zaman zaten ağlamaya başlıyorlar Onun dışında gündüz hiçbir sesi kısmıyorum telefonumun zil sesi açık zilin sesi açık süpürge yapıyorsam süpürgeyi yapıyorum hiçbir sesi kısmıyorum Tabii ki gün içerisinde mızmızlanıyorlar ağlıyorlar arada bir uykuya dalıyorlar sakinleşiyorlar hepsi oluyor ama zaten amacımız da Kırkından Sonra gündüzleri çok derin uykuya dalmamaları derin uyku saatlerinin akşam olması için . Akşama da saat en geç 20:30'a kadar duşlarını aldırıp altlarını değiştirip beslemiş oluyorum duşlar alındıktan sonra kesinlikle hiçbir ışığa maruz kalmıyorlar besliyorum altlarını değiştiriyorum Tabii bu süreçte de kırmızı ışık açıyorum beslenmeleri alt değişimi bittikten sonra o ışığı da kapatıyorum gece uyandıklarında da aynı şekilde Sadece kırmızı ışıkta besleyip alt değiştiriyorum. Tabii biz bu düzenden hiç çıkmıyor muyuz mesela geçen gün dışarıda yemek yedik çocuklar Eve geldiğimizde saat 22:00'dı ve duşlarını almamışlardı ama saat 22:00 olmasına rağmen eve geldiğimizde duşlarını alıp aynı rutini uygulayıp yatırdım rutinlere Bu anlamda bağlı kalmak bu süreçte Ben de çok önemli çünkü saatin farkında değiller ama yapılan işlemlerden duş aldırmaktan besleyiş tarzından ışığı kapatmaktan sessiz bir ortam oluşundan uyku vaktinin geldiğini anlıyorlar bence bir süre sonra. Tabii ilk yaptığım gün hemen ayak uydurmadılar ama zaman içerisinde ben onlara göre şekillenerek Onlar da bana göre şekillenerek orta yolu bulduk İnşallah bu şekilde devam eder

Valla maşallah size ben tek bebekle yapamıyorum evet bebeğim kolik ama bence biraz da istikrar lazım bana ilham oldunuz yarından itibaren yeni bir güne başlayacağım

Valla maşallah size ben tek bebekle yapamıyorum evet bebeğim kolik ama bence biraz da istikrar lazım bana ilham oldunuz yarından itibaren yeni bir güne başlayacağım
İnşallah güzel bir başlangıca vesile oluruz kızlarımla ama not olarak şunu düşeyim yarın çok geç hemen şuan başlamak varken

kolik bebekle maalesef çok zor oluyor kendinize yüklenmeyin… kolik sancısı tutmayan günler için benim de düzenim var emzir, alt değiştir, uyut hatta hep aynı saatlerde yapmaya çalışıyorum ama kolik bir tuttu mu gaz çıkarmaya çalışmak, ayakta dik gezdirmek, kucakta yürütmek, bazen memeyi ağzına vermek bile çok saatler sürüyor. hatta kolik bitince bebeğim uyuyor 4-5 saat ama o 4-5 saat de inanın ben yorgunluktan dinlenemiyorum. öyle bir pertim çıkmış oluyor ki kocamla iki kişi bakıyoruz. küçücük bebe iki kişinin enerjisini bitiriyor. ağlayarak, yemeyerek, uyumayarak bize yaşattığı psikolojik yıkımı bahsetmiyorum bile bazen onla ben de ağlıyorum. tek umudum 3. ayda bitecek olması yalnız olmamak çok şükür sağlığımız var ki bakıyoruz bebeklerimize

Bende bir hafta önce senin gibiydim. Hatta eşime dedim uzun sürerse bu halim beni dinleme beni doktora götür. Bu hisse dayanamıyorum. İçimdeki karanlık annelik hissini bile yaşamam engel oluyordu. Ama geçiyor gecmezse de çaresi var. Ben henüz hastaneden başka bir yere gitmedim. Benim eşim nobetli çalışıyor gece olmadığı oluyor. Ve ben annesini istemediğim için korktugumu söylemeyemiyorum. Annesi gelse yine aynı olurum enerjimi alır kadın. İçimden dua geçirdim, hayal kurdum. Tatil yerleri baktım. Tv bakıyorum kafamı dağıtıyorum. Günde bir tane sigara içiyorum. Kendi kendimizin doktoru olacağız. Bu hissi evde eşler anlamıyor. Ben eşimin iyi bir eş olduğunu düşünürdüm. Ama değilmiş. Bir aydınlanma yaşadım bu dönemde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…