2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
14 hafta rutin kan testinde çıktı ozamandan beri ilaç tedavisi.
18-20 arası amniyosentez önerdiler ama tedavide birşey değişmiyordu yaptırmadık bizde. Orda çıkmayınca ilacı kesmiyor, sonrasında da bulaş ihtimali olabilir diyor. Çıkıncada ilacı değiştirmiyor çünkü tr de o ilaç yokmuş ve bebeğin kötü etkilenecek diye birşey yok diyor.
Konuyla ilgili çok makale okudum, çok kişiyle konuştum hersüreç çok farklı ilerlemiş. Sabırla bekliyoruz umarım bebişe bulaşmamıştır .Hamilelikte çektiğim sıkıntı olarak kalır <3

Hidrosefaliden, gelişim geriliğine, sağırlık, körlük gibi bir sürü bir sürü yan etkisi olabilirmiş. Ama kötüyü düşünmüyorum.
Oyüzden kızlar gebeliğinizin tadını çıkarın şükür bu şekilde bir riskle yaşamıyorsunuz günlerinizi geçirmiyorsunuz. :KK200:

Gebeliğin başından beri ben de çeşitli risklerle karşı karşıya kaldım, bulaşıcı hastalık kalp böbrek anomalisi vb… ama anladım ki sürece güvenmekten başka çare yok. Dediğiniz gibi anne karnında müdahale şansı yok çünkü doktorların çoğu durumda. Aynı konuşmayı ben de amniyosentez için red imzası verirken yapmıştım. İnşallah bebeğinize bulaşmamıştır, kalan gebeliğiniz çok güzel geçsin ❤️

Canım çok geçmiş olsun randevunu erkene cekmene sevindim en azından Dr söyler ne olduğunu. İnşallah bir an önce geçer gider. Şuan nasılsın?
Yatıyorum halsizlik yapıyor sancı sikistirdikca, dün gidecektim enfeksiyon için Allah'tan tatildi de bugüne kaldı yoksa bugünde bunun için gidecektim🤦🏻‍♀️

Evde kedi filan mı var canım
Evde kedi yok ama bilinenin aksine ev kedisinde olma ihtimali yok denecek kadar az.
Fare yiyen sokak kedisinin bağırsaklarında olan bir enfeksiyonmuş. Ve o b.kun değdiği yeşillik, meyve, su , o yeşilliği yiyen hayvanın iyi pişmemiş eti fln fln. Nerdeyse havadan bulaşabilir diyecek doktor .
Ve dediğim gibi 33 yaşındayım yazları köyde yaşarız eskiden kedim vardı, yazın bahçemizde de kediler var. Kıvırcık , maydonoz, salatık, meyve çok iyi yıkamadan yerim yazları ama kısmet bu döneme denk gelmiş.
Nerden bulaştığını düşündüm düşündüm yok , çünkü hamilelikte artı hassas davranıyorum. Yıkamadan yemem, sakatat yemem dışarda çok yemek yemem , sağlıklıksız beslenmem fln fln gibi

Bebeğimiz doğmuş. Az önce videosu geldi. Miniminnacık 😍 parmağını emiyor, görmeniz lazım. :KK37:

İns her şey yolundadır. Daha baba ile konuşamadık. Yarın detayları alabileceğiz sanırım. Dua eden, kalpten bu günü bekleyen, sıkıntısını çeken herkese teşekkür ederim. 😌

Önünde uzun ve zor bi süreç var. Ama bugünü gösteren Rabbimize nihayetsiz şükürler olsun. 🥰

Biz de bebeklerimizi kolaylıkla sağlıkla kucağımıza alalım. 😌 Hepinizi öpüyorum. 🥰😘
yaaa çok sevindim 🥰🥰🤲🏻
Çok Şükür sağ sağlim almış bebişini
yerim yaa birde parmağı emiyor 😍😍

Umarım anne bebiş sağlık açısından iyilerdir güzel haberler gelecektir inanıyorum 🤲🏻🤲🏻

Evde kedi yok ama bilinenin aksine ev kedisinde olma ihtimali yok denecek kadar az.
Fare yiyen sokak kedisinin bağırsaklarında olan bir enfeksiyonmuş. Ve o b.kun değdiği yeşillik, meyve, su , o yeşilliği yiyen hayvanın iyi pişmemiş eti fln fln. Nerdeyse havadan bulaşabilir diyecek doktor .
Ve dediğim gibi 33 yaşındayım yazları köyde yaşarız eskiden kedim vardı, yazın bahçemizde de kediler var. Kıvırcık , maydonoz, salatık, meyve çok iyi yıkamadan yerim yazları ama kısmet bu döneme denk gelmiş.
Nerden bulaştığını düşündüm düşündüm yok , çünkü hamilelikte artı hassas davranıyorum. Yıkamadan yemem, sakatat yemem dışarda çok yemek yemem , sağlıklıksız beslenmem fln fln gibi
Tam sakınan göze çöp olmuş senin durumun 🤦🏻‍♀️

Gebeliğin başından beri ben de çeşitli risklerle karşı karşıya kaldım, bulaşıcı hastalık kalp böbrek anomalisi vb… ama anladım ki sürece güvenmekten başka çare yok. Dediğiniz gibi anne karnında müdahale şansı yok çünkü doktorların çoğu durumda. Aynı konuşmayı ben de amniyosentez için red imzası verirken yapmıştım. İnşallah bebeğinize bulaşmamıştır, kalan gebeliğiniz çok güzel geçsin ❤️
Amniyosentezde çıkarsa devlet baba yasal olarak gebeliği sonlandırma hakkı veriyor. Ondada artık 21-22 oluyorsun, artık emriyodan bebek olmuş oluyor , kesin anomali olur diyor musunuz sorusuna diyemeyiz diyorlar aman neysee...

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için inşAllah bulaşmamıştır , oluşabilecek milyon tane risk var zaten birini engellemeye çalışsam diğerini engelleyemem sakin sakin bekliyorum bol dua ile :)

Sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız inşAllah. Şuanda sizin süreç nasıl geçiyor?

kızlaar bu şeker diyeti yaparken özellikle dikkat ettiğiniz şu da yediğimde şekerimi aniden çıkardı dediğiniz kısıtladığınız yiyecekler var mı ?
Yani ben dün kızıma patates kızartırken canım çekti iki çatal alayım dedim toplasan dört beş adet o kadar açta değildim bir dilim ekmek yedim bir saat kadar geçti merak ettim ölçtüm 170 🫢 belki üzerine yoğurt yeseydim şeker direncini biraz kırmış olabilirdim ama yemedim o şekilde ölçtüm

Geceki kadar değil ama şimdi yine bı sıkıştırıyor Allah'tan kontrolümü erkene aldım bugün gidecegim

Moddan değil canım bilemedim acayip ishalim sancılı çok sancı yaptı gece, rahatlayıp biraz uyumuşum şimdi yine sıkıştırıyor gece ki kadar siddettli değil de bilemedim
Gecmiş olsun canım bi sey dokunmuştur içtiğin suya sebzeye meyveye dikkat et 🌸

Olacak olursa hicbirsey yapamıyorsun maalesef canım kafana takma diycem ama bebişe zararı varmı hic bilmiyorum bu konu hakkında birsey

Canım normalde çok hareketli eli dursa ayağı durmuyor. Dün hiç hareket etmedi gibi bir şeydi. Dün arkadaşımıza üzüldüm, dünden önceki gün de ben çok ağladım çok kötü bir günümdeydim. Haliyle dün hareket çok az olunca evham yaptım. Şuan göbegimi hoplatıyor.

Ya yerim onu ben ya minik bebişşşş 😍 inşallah en kısa zamanda toparlar. İnşallah hiç bir sıkıntısı yoktur artık hamileliğinde geçip bitmiştir tüm sıkıntıları 🤲❤️ ne minicik doğan bebekler yaşıyor büyüyor inşallah bu minicik de onlardan biri olacak zor olacak ama inşallah olacak ❤️🤲 amin inşallah hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza yavrularımızı ❤️😍🤲

Canım çok geçmiş olsun randevunu erkene cekmene sevindim en azından Dr söyler ne olduğunu. İnşallah bir an önce geçer gider. Şuan nasılsın?
Ay valla bugün benimkide fingirdek

Yani ben dün kızıma patates kızartırken canım çekti iki çatal alayım dedim toplasan dört beş adet o kadar açta değildim bir dilim ekmek yedim bir saat kadar geçti merak ettim ölçtüm 170 🫢 belki üzerine yoğurt yeseydim şeker direncini biraz kırmış olabilirdim ama yemedim o şekilde ölçtüm
patatesi de çok seviyorum ya :)

Bal. Kahvaltıda çok kısıtlısın. Bir tatlı kaşığı baldan ne olacak dedi eşim. Uzun zaman da ısrar etti. Dedim ki haklı ya.. Yasaklara uyuyorum. Bi lokmacık baldan zarar gelmez. En doğal besin bu.

Kahvaltıda usulüm, önce tuzlulardan başlar. En son lokmama bal sürer bitiririm. Geçen yarım dilim ekmeğin üstüne bir tatlı kaşığı olmayacak kadar bal sürdüm. Birinci saat sonunda şekerim 190 çıktı :KK57:

Ki ben ne kadar zamandır ölçüm yapıyorum. Yemekten sonra 140 çıktığı bile olmamıştır. 190ı görünce şok oldum.:110:

Son düzenleme:
Bal. Kahvaltıda çok kısıtlısın. Bir tatlı kaşığı baldan ne olacak dedi eşim. Uzun zaman da ısrar etti. Dedim ki haklı ya.. Yasaklara uyuyorum. Bi lokmacık baldan zarar gelmez. En doğal besin bu.

Kahvaltıda usulüm, önce tuzlulardan başlar. En son lokmama bal sürer bitiririm. Geçen yarım dilim ekmeğin üstüne bir tatlı kaşığı olayacak kadar bal sürdüm. Birinci saat sonunda şekerim 190 çıktı :KK57:

Ki ben be kadar zamandır ölçüm yaptım. Yemekten sonra 140 çıktığı bile olmamıştır. 190ı görünce şok oldum.
bala alerjim var canım onu yiyemiyorum zaten ondan korkmama gerek yok sanırım :)

işin garip tarafı benim açlık yüksek tokluk düşük çıkıyor :))
Açlığın tokluktan yüksek çıkması ilginç. Ama listeni hatırlıyorum. Açlık şekerin de düşük. Yani tehlike olacak bir durum yok.

Misal açlık 110 çıksa, tokluk 90. Bi anlam ifade edebilir. Çünkü hamilelerde en yüksek aclık şekeri 95 istiyorlar. Ama seninki zaten bu sınırların altında. 👌🏼

işin garip tarafı benim açlık yüksek tokluk düşük çıkıyor :))
İnsülüne başlamadan önce benim ki tokluk olurdu hep yüksek en son ki kontrolde açlık yüksek çıktı üç gün üst üste doktor açlığın yüksek başlayalım dedi
Ama ben şunu da farkettim gece geç saatlerde bir şey yersen yemek olur kuruyemiş vs sabah erken ölçtüğümde yüksek çıkıyor

Akşam yemeğini düzgün yememiştim açtım aşırı derece geç satti 11 civari sen gel makarna yap ye 🤣🤣 sabah bir kalktım şeker tavan 😅🫢 tabi bu ünsilünden önceki yaşanmış bir durumdu diyete başladığım işk zamanlarda ondan sonra dedim ki
gece geç saatlerde bir şey yememek lazım ben en geç 11 e kadar yerim oda yemek değil en fazla yediklerim meyve kuruyemiş olur sonrası bir şeyler yememeye çalışırım

Back
X