Arkadaşımım kanında yüksek enfeksiyon çıkmış. Ateşi ne yaptılarsa düşüremediler dedi. 3 saat boyunca 40ın üzerindeydi, bebeğin nabzı 200e çıkınca artık birkaç dakika bile bekleyemeyiz dediler. Gece yarısıydı dr umu ve ameliyat personelini evinden acil çağırdılar. Apar topar sezaryene girdim dedi.
Bebek 910 gram, doğar doğmaz entübe edilmiş. Ama bugün sadece burnundan ince oksijen borularıyla nefesi destekleniyor. Görünen bi sorunu yok ama prematüre old için her an her türlü durum gelişebilir, risk devam ediyor demişler.
Perinatoloji anne karnında suyu ve hareket alanı yetersiz diye, kaslarını kullanamadığından el ve ayaklarında fiziki özür olabilir, hazırlıklı olun demişti. Ama doğduktan sonra çekilmiş videosunu defalarca izledim. İki eli ve sağ ayağı hareketliydi, sol ayağı biraz sabit duruyordu. Yine her türlü detay, zamanla belli olacak. İlk aşama ciğerlerinin kendi nefes alacağı şekilde alışması ve kilo alması.
Arkadaşımın da doğumdan sonra ateşi düşmeye başlamış. Antibiyotik tedavisi alıyorum. Halsizim ve ağrılarım var ama yine de iyiyim dedi. Doğum kaderdir. Ezelde bunun bu şekilde olacağı belli idi. Rabbim ikisine de sıhhat versin