2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Selam kızlar okuyorum ama sürekli aktif olamıyorum maalesef 🥲
Cuma günü 2.kez perinatoloji randevu vardı.
Çok şükür her şey yolunda bebişim de büyüyor ama birazcık geriden geliyor.Cuma günü 29+4tüm usgde 28+3 çıktı kilosu da 1355 gr geldi.Kilosu düşük sanırım biraz dedim evet 1 hafta kadar geride ama gayet sağlıklı dedi.
Abisi de 28.haftadan sonra geriden gelmeye başlamıştı doktora bundan bahsedince bu da muhtemelen abiisi gibi küçük doğabilir dedi.
3 kilo olmaz mı dedim zorlarsan belki bir ihtimal dedi bilmiyorum sağlıklı olsun da 🥲
Burda da bebeği minik olan arkadaşlar vardı sanırım beslenmenizde nelere dikkat ediyorsunuz arkadaşlar.
Benim kahvaltım çok güzel ancak öğle akşam yemeği çok iyi olmuyor bu konuda bana da biraz fikir verir misiniz?
Kaşar peyniri, avokado, ceviz, muz, yoğurt ya da süt, yumurta, et/ tavuk/ balık. Her gün tüketiyorum istisnasız. Artı 3,5-4 lt su

Selam kızlar okuyorum ama sürekli aktif olamıyorum maalesef 🥲
Cuma günü 2.kez perinatoloji randevu vardı.
Çok şükür her şey yolunda bebişim de büyüyor ama birazcık geriden geliyor.Cuma günü 29+4tüm usgde 28+3 çıktı kilosu da 1355 gr geldi.Kilosu düşük sanırım biraz dedim evet 1 hafta kadar geride ama gayet sağlıklı dedi.
Abisi de 28.haftadan sonra geriden gelmeye başlamıştı doktora bundan bahsedince bu da muhtemelen abiisi gibi küçük doğabilir dedi.
3 kilo olmaz mı dedim zorlarsan belki bir ihtimal dedi bilmiyorum sağlıklı olsun da 🥲
Burda da bebeği minik olan arkadaşlar vardı sanırım beslenmenizde nelere dikkat ediyorsunuz arkadaşlar.
Benim kahvaltım çok güzel ancak öğle akşam yemeği çok iyi olmuyor bu konuda bana da biraz fikir verir misiniz?
Benim de 28+4 de 1.080 gr çıkmıştı. Her gün düzenli beslenen birisiyim 3 ana 2 ara öğünüm var min. Süt peynir yoğurt yumurta meyve kuruyemiş avokado et grubu her gün de yerim.

Kaşar peyniri, avokado, ceviz, muz, yoğurt ya da süt, yumurta, et/ tavuk/ balık. Her gün tüketiyorum istisnasız. Artı 3,5-4 lt su
Her gün et/tavuk/balık kısmı beni çok zorluyor canım hiç yemek istemiyor resmen zorla yiyorum yemekte eti🥲
Benim de 28+4 de 1.080 gr çıkmıştı. Her gün düzenli beslenen birisiyim 3 ana 2 ara öğünüm var min. Süt peynir yoğurt yumurta meyve kuruyemiş avokado et grubu her gün de yerim.
Biraz genetik ya da yapısal bilemiyorum çünkü oğlumda çookk dikkat etmiştim ve yine küçük doğmuştu ama bu bebeğime de dikkat etmek istiyorum küçük doğsa bile içim rahat olsun vicdan azabım olmasın istiyorum 🫠

Kızlar bu doğum yapan arkadaşım yarın sabah taburcu olacakmış. Bana kalsa bugün hastaneye giderim ama 3 vasıta gidiliyor. Arabayla gitmeye kalksak trafik yoğun bi bölge. Eşim trafiğe sabredemiyor. 😬 Diyor ki bana, bugün kendini yorma yarın evine gelecek. Evine gidersin. 🤔

Ben de düşünüyorum hastaneye yahut evine, acaba giderken ne götürmek gerek hediye olarak ?

Kızlar bu doğum yapan arkadaşım yarın sabah taburcu olacakmış. Bana kalsa bugün hastaneye giderim ama 3 vasıta gidiliyor. Arabayla gitmeye kalksak trafik yoğun bi bölge. Eşim trafiğe sabredemiyor. 😬 Diyor ki bana, bugün kendini yorma yarın evine gelecek. Evine gidersin. 🤔

Ben de düşünüyorum hastaneye yahut evine, acaba giderken ne götürmek gerek hediye olarak ?
Bebiş nasılmış ? Ay hediye bilemedim bebişe bir şeyler alınabilir yada evine gidersen buzluğuna koyacak şeyler götürebilirsin hem ona da kolaylık olur. Bende arkadaşıma börek sarmıştım, birde bir kaç yemek yapıp kavanozla dolabına koydum sonra çıkarıp yemesi için uzun vadede kalıyor.

Bebiş nasılmış ? Ay hediye bilemedim bebişe bir şeyler alınabilir yada evine gidersen buzluğuna koyacak şeyler götürebilirsin hem ona da kolaylık olur. Bende arkadaşıma börek sarmıştım, birde bir kaç yemek yapıp kavanozla dolabına koydum sonra çıkarıp yemesi için uzun vadede kalıyor.
Bebek kuvuözde. Durumu stabil su an.

Arkadaşım Üsküdar’da oturuyor. Bebeğin old hastane karsıda. Bebek 2-3 ay hastanede kalacağından git gel kolay olması için hastaneye yakın ev kiralayıp orda kalmayı düşünüyor.

Ben örgü oyuncaklar yapmıştım. Bir de hastane çıkışı alırım diyordum. Ama şimdi bebek yokken, bebekle ilgili bi hediye vermek belki de iyi bi şey olmaz. 🙄

Arkadaşın kendine hediye alayım diye düşündüm. Ne bileyim bi takım pijama yahut sabahlık gibi. 🤔 Ne dersiniz ?

Eklentiler

• IMG_4455.webp
    IMG_4455.webp
    46,4 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_4968.webp
    IMG_4968.webp
    22 KB · Görüntüleme: 26

Çok geçmiş olsun arkadaşına lady, inşalllah bebişin de çok iyi olduğu haberlerini alırsınız tez vakitte.

Ben de en sevdiği birkaç çeşit yemek/çorba ve hamurişi gibi bir şeyler düşündüm.

Arkadaşım Üsküdar’da oturuyor. Bebeğin old hastane Şişli de. Bebek 2-3 ay hastanede kalacağından git gel kolay olması için hastaneye yakın ev kiralayıp orda kalmayı düşünüyor. (Eşi de o hastanede çalışıyor.)

Ben örgü oyuncaklar yapmıştım. Bir de hastane çıkışı alırım diyordum. Ama şimdi bebek yokken, bebekle ilgili bi hediye vermek belki de iyi bi şey olmaz. 🙄

Arkadaşın kendine hediye alayım diye düşündüm. Ne bileyim bi takım pijama yahut sabahlık gibi. 🤔 Ne dersiniz ?
Allahım tez vakitte toparlanıp evladına kavuşmayı nasıl etsin inşallah 🤲🏻

Evet bende aslında onu dicektim ama kötü düşünüp yazmak istemedim dediğin gibi bebek yokken bence de iyi olmaz yani üzülebilir gördükçe çok zor bir durum🥹

Çok mantıklı pijama takımı bence güzel olur.

Arkadaşınız için de hazır elinin altında sürekli atıştırabileceği şeyler götürebilirsin şimdi mutlaka yemek vs götüren olacaktır ama süt yapması açısından kuru dut tahin ceviz vs bebeğe süt yetiştirmek gerek değil mi ama 😊 bana tahinli kek ile kurabiye getirmişlerdi inanılmaz süt yapıyordu 😅

Bebişinde taburcu oldugunu duyarız inş 😍
Benim kendi fikrim börek olur kek olur ama detaylı şeyler seni de yorabilir sende bir hamişsin Lady yanlız olsa haklısın ama kayınvalidesi yanında ise zaten detaylı atıştırmalıklara bence gerek yok hediye de bana mantıklı gelıyor 🤗

Arkadaşım Üsküdar’da oturuyor. Bebeğin old hastane karsıda. Bebek 2-3 ay hastanede kalacağından git gel kolay olması için hastaneye yakın ev kiralayıp orda kalmayı düşünüyor.

Kuzum istersen şimdi kendini ziyarete git, bebek gelince ona götürürsün belki üzülebilir dediğin gibi
Kendisine hediye almak sanki daha mantıklı

İnşallah bebişin de taburcu olduğu haberini alırız sağlıcakla 🥰 bence de şimdilik bebişe hediyeye gerek yok gibi. Bebek eve gelene kadar görüp üzülebilir. Kızların dediği gibi onun hem bi şeyler hazırlamaya mecali yoktur hem de psikolojik olarak enerjisi. Börek vs olabilir gibi geldi. Eve gelen giden de olursa onlara da ikram eder. Ama kendini yormadan 🥰 mutlaka almışlardır ama süt sağma makinesi vb. Şeyler bebişi yoğunbakımda yatan anneler için çok kurtarıcı oluyor. Ya da süt saklama poşeti falan. Eğer yoksa o tarz şeyler de alabilirsin şu an en kullanacağı şeyler

Hediye konusunda yiyeceği şeyler bence de mantıklı, bu arada inşallahhhh bebeği sağlıkla büyür de evine gelir Allahım hiçbir anneye evlat acısı yaşatmasın aminn Herkes sağlıkla bebeğine kavuşsun en büyük duam bu Allahım sesimizi duysun🙏🏼🙏🏼

Çok sevindim çok geçmiş olsun şimdiden🙏🏻
Bence bebeğe zaten bir şey götürme evine geldiği zaman bebek hediyelerini götürürsün.
Kızların dediği gibi hediye bir pijama takımı ve güzel bir kek olabilir bence 🫠

Bu arada dün kim demişti bulantılar geri döndü diye. Ay gerçekten zaten son bir aydır rahattım. Yine iki gündür deli gibi midem bulanıyor 🤣 arkadaşlar ben doğru düzgün 2. Trimester yaşayamadan 3 e geçmiş olabilir miyim 🤣
Yaa o kadar mı bulanıyor🥲Tüh halbuki 2.trimester hamilelikte presnses olduğumuz zamanlar 🫠

Bende de acayip nefes darlığı başladı birde kalbim çok hızlı atıyor sabahtan beri tansiyonum iyi yemekten önce 10/6 yemekten sonra 11/7 çıktı yüksek olmasından korktum ama geçmedi göğsüm daralıyor Salı günü kontrol var soracağım bu haftalardan sonra normal mi tecrübeli anneler daha iyi bilir

Bu arada dün kim demişti bulantılar geri döndü diye. Ay gerçekten zaten son bir aydır rahattım. Yine iki gündür deli gibi midem bulanıyor 🤣 arkadaşlar ben doğru düzgün 2. Trimester yaşayamadan 3 e geçmiş olabilir miyim 🤣
Benim ben aksam uzun bı kusma nöbeti geçirdim😒 dogurana kadar prenses mirenses dönemi yok 😂

Back
X