2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
İnan ben de aynıyım. Çoğumuz gibi..

Misal, eşime bi dalasım var. :KK34:Rahatsız edici hareketleri var. Uzun zamandır sabrediyorum. Tutuyorum kendimi. Tek sebebi bu. 🤦🏻‍♀️
Benimki de çok alıngan geliyor son zamanlarda , ya senin bana tolerans gösterip anlayışlı olman lazım benden tahammül bekliyorsun ya sabır diye patlayasım geliyor 😅😒

Maalesef bana da geliyor o sinir. Ben şeye bağlıyorum; geceleri artık verimli uyuyamıyorum dön o yana dön bu yana, wc ye kalk, oram buram ağrısın sürekli vs vs...Uykusuzluk sinir patlamasına neden oluyor gerçekten
Ben neredeyse hiç uyumuyorum 12-3 arası sadece, sonrası nöbet başliyor. Bi de sabah kalkıp işe gidiyorum 🥲

Kızlar bir başka konu da bebek hareketleri ve yapısı:
Bugün gelen misafirimin 2 kız çocuğu var. Büyük olan çok sakin ve derin bir çocuk. Küçük olan çok hareketli sosyal ve biraz da sağa sola geçiriyor arada 😅 ben ona anne karnındaki hallerini sormuştum. Büyük olan çok nadir tekme atarmış daha çok süzülür gibiymiş hareketleri. Küçük olan ise tay gibi tekmeliyormuş çok hareketliymiş. Bebeğimizin anne karnındaki hareketleri sizce yapısını yansıtıyor mu sizde tekme durumları ve yapı nasıl? Bu teoriye göre minik bir tay da bize gelecek sanırım ☺️

Genelde sakin kibar kibar tekmeler atıyor yavrum ama durum şuna göre de değişiyor. Örneğin dün bulunduğumuz yerde stand up gösterisine gittik. 100 dk sürdü ve ben abartısız 80 dk falan hoplayarak güldüm of :D Bir baktım o kibar tekmeler gümbür gümbür gollere dönüştü 😅 Galiba benim oğlan da gülmeyi sevecek kurbaney ya!

Benimki de çok alıngan geliyor son zamanlarda , ya senin bana tolerans gösterip anlayışlı olman lazım benden tahammül bekliyorsun ya sabır diye patlayasım geliyor 😅😒
Aynısı yeminle 😬

Hamile olan benim, alıngan hassas tripli davranan o. :olamaz:

Umutvari Umutvari bana kalsa sadece biraz daha sakin bi gününde derim. Benimki de öyle, şiddeti az daha olsa hareketini hissediyorsam endişe etmemeye çalışıyorum. Ama stres de iyi değil. Huzursuz olacaksan hastaneye gitmek en iyisi. 💐

Kızlar kim çarpıntıyı sormuştu hatırlayamadım ama bana da oluyor. Dün akşam uyuyacağım kalbim sanki pır pır. Nefesim yetmiyor. :KK17:

Oysa sadece yatakta uzanıyorum. Yani sebep olacak bi şey de yok. Bir süre bekledim. Geçmedi. Tansiyon aletiyle ölçtüm. Nabız normal, tansiyon 12.3/ 8.2 falan. E bu ne yani ? Sonra geçti. Bana kalırsa daha çok akşamları oluyor 🤔

İşlevli 😂😂 Bence bu enerjinin bir sebebi de erkek çocuğa sahip olmak . Alışılmış bir güç var bünyede 😂 inşallah bana da sonradan yüklenir hamaratlık amin 😂
Bak bu olabilir, her an uçan kaçan "birşeyi" yakalamaya çalışmaktan kalan bı atiklik olabilir 😂😂

Umutvari Umutvari bana kalsa sadece biraz daha sakin bi gününde derim. Benimki de öyle, şiddeti az daha olsa hareketini hissediyorsam endişe etmemeye çalışıyorum. Ama stres de iyi değil. Huzursuz olacaksan hastaneye gitmek en iyisi. 💐

Kızlar kim çarpıntıyı sormuştu hatırlayamadım ama bana da oluyor. Dün akşam uyuyacağım kalbim sanki pır pır. Nefesim yetmiyor. :KK17:

Oysa sadece yatakta uzanıyorum. Yani sebep olacak bi şey de yok. Bir süre bekledim. Geçmedi. Tansiyon aletiyle ölçtüm. Nabız normal, tansiyon 12.3/ 8.2 falan. E bu ne yani ? Sonra geçti. Bana kalırsa daha çok akşamları oluyor 🤔
Ben ben çok acayip ilk defa oldu sabah uyanır uyanmaz çarpıntı pıt pıt kalbim yerinden çıkacak gibi nefes almak zorlaştı korktum sonra biraz dik oturdum vs derken daha iyiye gitti tansiyonum da iyi şükür sadece nabzım yüksek akşam yemekten sonra ölçtüm 10/6 nabız 117🫠evet aynen benimde sanki nefesim yetmiyor gibiydi 😩

Kızlar ilk doğumda mama kullanan olduysa tavsiye verir misiniz? Ben ilk günler sütümün az gelme ihtimaline karşın çocuk sarılık olmasın diye biraz mama takviyesi yapabilirim. Memnun kaldığınız organik mamalara bakayım ben de.
Ben ilk hafta aptamil sıvı mama kullanmıştım kullanımı çok rahat oluyor, hastanede de onu vermişlerdi

Benimkinin rutinleri var belli zamanlarda tekmeliyor ama genelde geriniyor gibi de çünkü bi anda eli ayağı artık kafası neyse çıkıyor 😂😂 inşallah sakin bir oğlum olur kardeşimin ki 9 aylık terör estiriyor şimdiden 😂
Benim bebişim de böyle rutinleri belli hareketleri belli. Böyle belli zamanlarda yapıyor genellikle geriniyor sertleştiriyor karnımı ☺️
İnan ben de aynıyım. Çoğumuz gibi..

Misal, eşime bi dalasım var. :KK34:Rahatsız edici hareketleri var. Uzun zamandır sabrediyorum. Tutuyorum kendimi. Tek sebebi bu. 🤦🏻‍♀️
Ayy bu ben sabah gözüme batıp duruyor bi tane geçiresim var 😂 sabah en son bana bişey söylediğinde arkasından taklitini yapıp göz devirdiğimi farkettim 😂

Benim bebişim de böyle rutinleri belli hareketleri belli. Böyle belli zamanlarda yapıyor genellikle geriniyor sertleştiriyor karnımı ☺️

Ayy bu ben sabah gözüme batıp duruyor bi tane geçiresim var 😂 sabah en son bana bişey söylediğinde arkasından taklitini yapıp göz devirdiğimi farkettim 😂
Aynı benimde öyle sertleştiriyor dediğiniz gibi☺️ o yüzden artık gün içinde bekliyorum o saatleri başta tedirgin oluyordum şimdi alıştım 😅

Kızlar benim karnım bir haftadır falan yürüdüğümde sertleşiyor bu neden oluyor acaba sizde de var mı bu durum zaten sola veya sağa sertleşme oluyor sık sık ama genel olarak da oluyor ayaktayken falan

27.haftadayım son bir iki haftadır her gün belki 10 kere sertleşiyordur. Ne zaman olacağı da belli olmuyor yatarken ayaktayken yürürken vs. Kontrolüm 30 Nisandaydı. Her şey normal dendi. Rahim ağzı da ölçüldü sorun görülmedi. 18.haftamdan beri de sertleşme yaşıyorum ayrıca.

27.haftadayım son bir iki haftadır her gün belki 10 kere sertleşiyordur. Ne zaman olacağı da belli olmuyor yatarken ayaktayken yürürken vs. Kontrolüm 30 Nisandaydı. Her şey normal dendi. Rahim ağzı da ölçüldü sorun görülmedi. 18.haftamdan beri de sertleşme yaşıyorum ayrıca.
Normal herhalde o zaman ben de 22.haftadan beri yaşıyorum ama daha sık oluyor sanki artık ☺️

Normal herhalde o zaman ben de 22.haftadan beri yaşıyorum ama daha sık oluyor sanki artık ☺️

Bazıları bebekten dolayı bazıları da yalancı kasılmalar diye düşünüyorum. Genel olarak bebek hareketleri yerindeyse, saatte 5 gibi düzenli aralıklarla gelmiyorsa, çok sancılı geçmiyorsa sıkıntı olmuyor diye biliyorum. Sadece neticede kasılma olduğu için bu sertleşmeler, rahim ağzını kısaltmasın nolur nolmaz diye arada kendi içimi rahatlatmak amacıyla progestan fitil kullanıyorum. Pazartesi-perşembe günleri mesela aklıma geldikçe, uygun gördükçe. Bir zararı olmadığı için hiç değilse içim rahatlıyor. 🙏🏻

Kızlar bugün dışardaydım saat 4 gibi çıktık sahil yürüyüş falan ama benim karın ağrım çok fazla ve kasılmalarım sertleşmelerim çok fazla olmaya başladı özellikle de bel ağrım ve bunların 2.03 gün önce de öyleydim doktorum suyun fazla olduğu için olabileceğini söylemişti eğer olmazsa bu şekilde devam ederse alttan bir tuşe etmemiz gerekiyor dedi gelirsin devam ederse ağrıların dedi iki gündür rahattım ama bugün tekrar başladı daha 29 hafta dört günlük sizce çok erken değil mi az önce geldik eve çok yorgunum o kadar yoruldum bu ağrı beni mahvetti adım atamaz duruma getirdi size de bu tarz şeyler olmaya başladı mı var mı aranızda karnım taş gibi

Ya tam tanımlayamıyorum. Sabah yumuşak nispeten küçük olan göbeğim, gecenin bu saatlerinde benden bağımsız bir organizma sanki, hem pompa ile şişirilmiş gibi büyük hem de tas gibi sert ve gergin. 🙄

Kaç kere oluyor, kaç saniye sürüyor bilmiyorum. Kendimi analiz edecek kadar dinlemedim. Ağrı acı değil, böyle patlayacakmış gibi şişkik hissi. Rahatsızlık veriyor ama ağrımıyor. Bu yalancı kasılma denilen şey bambaşka heralde di mi ? 🤔

Karnın bir tarafında sertleşme ise, çok bariz şekilde bebeğin o tarafta toplandığını anlıyorum. Diğer taraf yumusak ve sakin. Ama bebeğin old tarafa dokunsan sert. Kendini itiyor geriyor diye düşünüyorum 🤨 Birkaç dk sürüyor, sonra geçiyor.

Kızlar akşam kadar hareket olmayınca doktoruma yazdım. Ondan cevap beklerken de yemek yedik. Bugün fast food yedim izin verdim kendime. Ve çocuğum deli gibi hareket etmeye başladı çok şükür. Meğer küçük bebeğimin sağlıksız yiyeceklere ihtiyacı varmış 🤣 çok şükür şimdi hareketli gitmeye gerek kalmadı sanırım. Teşekkür ederim hepinize 🥰 Taranta Taranta lady peacock lady peacock tilyam tilyam R rihen97 fenomendar fenomendar Vaalbara Vaalbara

Kızlar benim karnım bir haftadır falan yürüdüğümde sertleşiyor bu neden oluyor acaba sizde de var mı bu durum zaten sola veya sağa sertleşme oluyor sık sık ama genel olarak da oluyor ayaktayken falan
Canım bunu doktora sorduğumda ayaktayken sert olmasına bakma demişti. Sırt üstü uzanınca göbüşün sertse o zaman bi gel bakalım ama sırt üstü uzanınca genelde yumuşar demişti. Sırt üstü uzanarak kontrol etsene bi de

Kızlar akşam kadar hareket olmayınca doktoruma yazdım. Ondan cevap beklerken de yemek yedik. Bugün fast food yedim izin verdim kendime. Ve çocuğum deli gibi hareket etmeye başladı çok şükür. Meğer küçük bebeğimin sağlıksız yiyeceklere ihtiyacı varmış 🤣 çok şükür şimdi hareketli gitmeye gerek kalmadı sanırım. Teşekkür ederim hepinize 🥰 Taranta Taranta lady peacock lady peacock tilyam tilyam R rihen97 fenomendar fenomendar Vaalbara Vaalbara
Kuşum çok rahatladım aklım sendeydi 🙏🏻🙏🏻 geçen bende de oldu her zamanki saatinde uyanmadı, kahvaltıya cevize vururdu vurmadı, babasının sesine şarkılarıns vururdu tık yok biraz ittim yok. 2 saate vurmazsa doktora giderim dedim vurdu çok şükür.
Yine de tedirginim, hala geçenki olayın da tesirindeyim açıkçası. Onda da hareketleri yavaşlamıştı önce. Korkutmamak için bu kısmı söyleyemedim sana. Çok şükür yavrun iyi 💞🥳

Canım bunu doktora sorduğumda ayaktayken sert olmasına bakma demişti. Sırt üstü uzanınca göbüşün sertse o zaman bi gel bakalım ama sırt üstü uzanınca genelde yumuşar demişti. Sırt üstü uzanarak kontrol etsene bi de
Benim bazen sırt üstü uzanırken bir tarafta baskı hissediyorum orası sertleşiyor ve şişiyor. İtiyor diye düşünüp takmıyorum ben. Ciddi mi acaba bu durum? 1-2 aydır böyleyiz

Back
X