- 2 Temmuz 2023
- 1.406
- 962
- 53
- 27
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #16.041
Kızlar merhaba geçenlerde idrar testi vermek istedim sonuçlarım böyle doktoruma attım idrarda kum olabilir bol su içmen yeterli demiş. Burda enfeksiyon yok mu yani aklıma takıldı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya bi hareket et diyorlar bi etme diyorlar valla napacagımızı şaşırdıkEvet ayakta kalmıyorsun, yormuyorsun başımıza iş açmıyorsun bi anda ne olacağı belli olmaz dedi korkuttu beni ama zaten ben ne zaman yorulsam ayakta çok kalsam bebek aşağıya baskı yapıyor çıkacak gibi
Çok garip ya çıkacak sanıyorum alttan
![]()
Dedim ya geçmiş olsun, şifa olsun, inşallah seni carpmaz o kadar
Benim 30da dönmüştü, oğlum 34ten önce dönmüştü, belli olmaz alanlari olduğu sürede dönüp duruyorlar, önemli olan son haftalarda vaktinde dönmüş, pozisyon almış olsunlar inşallahKızlar selamlar nasılsınız? Bebişlerin pozisyonu ne alemde baş aşağı döndü mü artık, benimki hep yanları tekmeliyor gibi geliyor. İlk hamileliğimde bu haftalarda çoktan dönmüştü. Bir dahaki ultrasonda ta 36. Haftada o zamana kadar bekle dur![]()
Burada mıii, şaka mı ben görmedim kim ooDün bir arkadaş vardı doktora gitmişti naptı doğum yaptı mı![]()
En son 31 haftamda kontroldeydim o zaman popo aşağıdaydı hareketleri bende hala sağ kısmımda çok hissediyorum bir dahaki kontrole gitmem baya uzun sürer o zamana kadar dönmüş olur muhtemelenKızlar selamlar nasılsınız? Bebişlerin pozisyonu ne alemde baş aşağı döndü mü artık, benimki hep yanları tekmeliyor gibi geliyor. İlk hamileliğimde bu haftalarda çoktan dönmüştü. Bir dahaki ultrasonda ta 36. Haftada o zamana kadar bekle dur![]()
Ya bi hareket et diyorlar bi etme diyorlar valla napacagımızı şaşırdık![]()
Allah korusun hepimiz ilaçlar alıyoruz gece gece. Eğer şüphe uyandırdıysa başka iyi bir doktordan daha fikir al ama aklına hep kötü şeyleri getirme yazık etme kendine deValla baya rafine şeker. Enfeksiyonum ne derece ciddi bilmiyorum hafif demişti doktor ama ilerleyebilir dedi . Ve evet maalesef dengesi bozuluyor benim şekerim inanılmaz yükseliyor bu ilaç da gece yatmadan evvel kullanılacak sabaha kadar gözüme uyku girmez bebeğime bişey olursa diye. Geceden sabaha anne karnında kalbi duran bebekler varmış Allah muhafaza aklım çıkıyor
Kızlar taşınma vs ben buralara hiç bakamadim. Benim tahmini dogumum 7 temmuz 31 haftanin icindeyim. Bugun doktor kontrolumde çatı muayenesi yapmam zorunda kaldi sikayetlerimden. Açılma yok ama rahim haftani doldurmussun gibi yumuşamış. Çok yumuşak dedi doktor. Hemen ciger gelistirici igne baslatti sizde bu durumu yasiyan var mi ? Hareket yasaklandi![]()
Gece duş alıp yatmıştım. Nasıl becerdiysem kulağıma su kaçmış.
Gece boyu o kulağımın üstüne yattığım halde bana mısın demedi. Normalde tek ayak üstünde zıplayınca çıkar ama şimdi öyle şiddetli de zıplayamadım. Kapıdan mobilyadan destek alıp zıpladım ama olmadı. Bi kulakla iade ediyorum.![]()
O instagramda kocaman hamile göbeği ile halter kaldıran videoyu görünce ben doğurucam zannettim muhtemelen aynı videoyu diyorsun. Tövbesttt onlar başka boyut anneem bize gelmezBenşm doktorum bana başından beri hep hareketi yasakladı yürüyüş vs sorduğumda baya kızdı hatta ben progestanı bırakınca özgüven geldi işte evde iş güç derken yoruldum her bünye aynı değil instagram da görüyorum kadın aktif spor yapıyor yani ağırlık vs hemde bende bir süpürge açsam pertım
ama yapacak bir şey yok cüceler için her şeye katlanıyoruz sizde kendinizi dinleyln ona göre hareketlerinize bakın gerçekten çok baskı vs hissederseniz uzanın muhakkak
Benim de başından beri aşağı yakın konumda,arkada ama dr umutlu ,korkutmuyor20. haftalara girdiğinden beri hep aynı şekilde duruyor yani bir ihtimal 32 de değişebilir ama onada çok olur gözüyle bakmadı o yüzden kesin tanı gibi duruyor senin plesanta önde mi arkadami hakkımızda hayırlısı bakalım
İnşallah çıkar ya ben hala umutluyum ama çıkmazsa da olsun kuzum. Benim kız da 37de doğdu mis gibi de büyüdü takma kafana..36-37 de alırsa bi tık minik doğar illaki bakacağız artık. Belli de olmaz son dk plesentam kendi kendine yukarı çıkmaya karar verirse bekleyedebilirz allahtan umut kesilmezvalla keşke çağırmasaydım kayınvalidemi ama artık olan oldu. Bi de yazlıkları çıkartmıştım hepsini makineye attım hepsi ütülenecek
kv onları ütülesin bari napayım
artık tekrar temizlik falan yapmam ama ağzımın payını aldım bugün
Hormonların da etkisi vardır illa ki ama insan hamilelikte arıyor birileri arasın gelsin destek olsun, halini hatırını sorsun. Doğumdan sonra herkes bir anda başında oluyor her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Sonra bir bakıyorsun yine kimsen kalmamis.. kafaya takmakta haklısın yani bende takıyorum kuzumAhahhsh tam ben temizliğe gelen abladan önce bi önden elden geçiriyorumen azından yardım ediyor öyle düşün benimki de en son 2 hafta önce konuşmuştuk yine dün ben aradım bu gelin hamile bi arıyayım sorayım en azından napıyor demiyor
ben hamilelik hormonlarından mı kafaya takıyorum yoksa cidden sinir olunmalı mı çözemedim
![]()
Evet katılıyorum kesinlikle bir şeye ihtiyaç olup olmadığını sormaları gerek. Bende beklemem normalde her işimi kendim yaparım, yanımda olsalar da yaptırmam kesinlikle ben koşarım her şeye. Ama hamilelik farklı hele ki risk varsa. Ne güzel en azından riskli olduğunu duyunca yardım etmeye kalkmış.. Bana detaylı doktoru ağır kaldırmak yok, karnına çok dikkat edeceksin tekme yemek yok (abla kızımı küçük gordugu için dedi bunu), ufacık bebek bile kaldırmayacaksin hatta karnını bir yere sürtmeyeceksin bile dedi bebeğin beyindeki sıvı muhabbetinden sonra bunları dedi. Ben bunları yanında zikrettigimde eşimi doğurduğu gün çamaşır yıkamış elde onu söyledi. Sonrasında yardım ederim falan hiç bir şey demedi. Bende zaten bu cümlenin üstüne hiç bir şey demedim. İçten içe kırıldım tabi ki hemde çok. Senin hamileliğinle benimki bir mi? Risk var demiş doktor. Ama her koyun kendi bacağından asılır demek ki dedim. Normalde çok iyidir çok severim ne bileyim kötülüğünü görmedim hiç ama inan ki beklerdim desteğini. Süpürge yaparken karnım ağrıyor acıyor onu da biliyor ama hiç bir şey demedi. Üzüldüm içten içe hala daha üzülüyorum ama ne yapayım. Kendi işimi kendim görüyorum bebeğim sağlıkla gelsin diye dua ediyorum yapacak bir şey yok. Annemlere ne zaman gitsem veya ne zaman gelseler çay bardağı bile tasitmiyorlar, telefonda sürekli ikaz edip duruyorlar dikkat et diye, kardeşlerim burada ikisi de erkek gerekirse onlar gelsin yapsın diyorlar. Ama onlara nasıl diyeyim zaten çalışıyorlar tüm hafta bir de bana mı gelecekler. Nasıl isteyeyim böyle bir şeyi. Eşimle elimizden geldiğince yapıyoruz işte. Eşim de yoğun çoğunlukla. Ne yapalım işte kuzum. Öyle benim durumum daBence kesinlikle haklısın. Aramaları bi şeye ihtiyacın var mı diye sormaları lazım. Ben normalde kimseden hiç bi şey beklemem bu yaşıma kadar her işimi kendim gördüm ama hamilelikte insan bekliyor yabizimki de aramıyordu da ben riskli gebe olunca çok korktu o yüzden iki gün kalacak evin her işini yapacakmış öyle diyor bakalım
![]()
Geçmiş olsun öncelikle kuzum. Yani doğum her an başlayabilir mi demek bu? Rahim ağzı yumusamasindan bunu anladım. Bir de ne sebep olmuş buna sürekli ayakta kalmak.mi başka bir faktör mü? İnşallah sağlıkla vaktinde gelir bebeğin..Kızlar taşınma vs ben buralara hiç bakamadim. Benim tahmini dogumum 7 temmuz 31 haftanin icindeyim. Bugun doktor kontrolumde çatı muayenesi yapmam zorunda kaldi sikayetlerimden. Açılma yok ama rahim haftani doldurmussun gibi yumuşamış. Çok yumuşak dedi doktor. Hemen ciger gelistirici igne baslatti sizde bu durumu yasiyan var mi ? Hareket yasaklandi![]()
Ben en son 30 da gittiğimde dönmemisti yan duruyordu başı solda ayakları sağda.. hatta uzun zamandır yan duruyor benim kız bakalım bir dahaki randevuya kadar dönecek mi.. 33de gideceğim. Ama daha dönmedi gibi hissediyorum geriniyor çünkü içimde ayaklarını hala sağda hissediyorum kuzum.Kızlar selamlar nasılsınız? Bebişlerin pozisyonu ne alemde baş aşağı döndü mü artık, benimki hep yanları tekmeliyor gibi geliyor. İlk hamileliğimde bu haftalarda çoktan dönmüştü. Bir dahaki ultrasonda ta 36. Haftada o zamana kadar bekle dur![]()
İnşallah kuzum inşallah unutmamYok yok unutmazsın eline verdiklerinde hepsi yeniden canlanırşu an herkeste hem korku hem heyecan hem telaş hepsi mevcut bence yaklaştıkça daha da artıyor
![]()
@Baya bı zorluyor dimi, ay dursun vaktini beklesinler tut onu
Benim 30da dönmüştü, oğlum 34ten önce dönmüştü, belli olmaz alanlari olduğu sürede dönüp duruyorlar, önemli olan son haftalarda vaktinde dönmüş, pozisyon almış olsunlar inşallah
Burada mıii, şaka mı ben görmedim kim oo![]()
T terapotikbiri bu arkadaşdı galibaBaya bı zorluyor dimi, ay dursun vaktini beklesinler tut onu
Benim 30da dönmüştü, oğlum 34ten önce dönmüştü, belli olmaz alanlari olduğu sürede dönüp duruyorlar, önemli olan son haftalarda vaktinde dönmüş, pozisyon almış olsunlar inşallah
Burada mıii, şaka mı ben görmedim kim oo![]()
Evet katılıyorum kesinlikle bir şeye ihtiyaç olup olmadığını sormaları gerek. Bende beklemem normalde her işimi kendim yaparım, yanımda olsalar da yaptırmam kesinlikle ben koşarım her şeye. Ama hamilelik farklı hele ki risk varsa. Ne güzel en azından riskli olduğunu duyunca yardım etmeye kalkmış.. Bana detaylı doktoru ağır kaldırmak yok, karnına çok dikkat edeceksin tekme yemek yok (abla kızımı küçük gordugu için dedi bunu), ufacık bebek bile kaldırmayacaksin hatta karnını bir yere sürtmeyeceksin bile dedi bebeğin beyindeki sıvı muhabbetinden sonra bunları dedi. Ben bunları yanında zikrettigimde eşimi doğurduğu gün çamaşır yıkamış elde onu söyledi. Sonrasında yardım ederim falan hiç bir şey demedi. Bende zaten bu cümlenin üstüne hiç bir şey demedim. İçten içe kırıldım tabi ki hemde çok. Senin hamileliğinle benimki bir mi? Risk var demiş doktor. Ama her koyun kendi bacağından asılır demek ki dedim. Normalde çok iyidir çok severim ne bileyim kötülüğünü görmedim hiç ama inan ki beklerdim desteğini. Süpürge yaparken karnım ağrıyor acıyor onu da biliyor ama hiç bir şey demedi. Üzüldüm içten içe hala daha üzülüyorum ama ne yapayım. Kendi işimi kendim görüyorum bebeğim sağlıkla gelsin diye dua ediyorum yapacak bir şey yok. Annemlere ne zaman gitsem veya ne zaman gelseler çay bardağı bile tasitmiyorlar, telefonda sürekli ikaz edip duruyorlar dikkat et diye, kardeşlerim burada ikisi de erkek gerekirse onlar gelsin yapsın diyorlar. Ama onlara nasıl diyeyim zaten çalışıyorlar tüm hafta bir de bana mı gelecekler. Nasıl isteyeyim böyle bir şeyi. Eşimle elimizden geldiğince yapıyoruz işte. Eşim de yoğun çoğunlukla. Ne yapalım işte kuzum. Öyle benim durumum da![]()
Anladım canım benim de aynı şekilde önde duruyor Dr korkutmuyor ama yinede her ihmali söylüyor bizde de doğal olarak bı korku oluyor benim kanama çok şükür olmadı kendimi yoracak bişey yapmamayq dikkat ettim ama bende de enfeksiyon çıkıyor arada iki defa tek seferlik toz şase ilaç kullandım en son biraz enfeksiyon düşmüştü ama doğuma kadar olur bunlar hakkımızda hayırlısı olsun sağlıklı bir şekilde kucağımiza alırız inşallahBenim de başından beri aşağı yakın konumda,arkada ama dr umutlu ,korkutmuyortup bebek, kanamali ve yatişlı geçen bi hamilelik yaşamama rağmen
şimdi bir de idrar enfeksiyonu çıktı
![]()
Yok kuzum iyidir aslında yemek yapıp göndermeyi yedirmeyi icirmeyi sever. Eli de boldur. Sakınmaz hiç bir şeyi. Maddiyat olarak falan da hiç kiskanmaz. İlk doğumdan sonra da yemek yaptı getirdi hastaneye de eve de. Bebeğe de alınacakları aldı. Ne bileyim ama insan manevi destek de bekliyor anladın mı yani onu anlayamiyor mu yoksa işi mi ona göre bilmiyorum, sorgulamiyorum.da artık. Doğumdan önce yıkamış doguracagını anlamış falan filan. Mesele benim riskimi anlamaması ne diyim sağlık olsun. Benim zaten bu saatten sonra kimseye hizmet edecek halim yok. Karnım burnuma geldi yarından sonra iki Küçük çocuklu insan olacağım kendi işime zor yetisecegim ki şimdi öyle.. annemlere yakın olmam mümkün değil eşimin işinden dolayi. Annemler de zaten engelli dayıma bakıyorlar. Yoksa yalnız bırakmazdi beni. Napalim artık sağlık olsun sağlıkla gelsin su bebekler de bugünler geçiyor bir şekilde. Yakın arkadaş dediklerim bile ne zaman doguracagimi bilmiyor kız aylardır arayıp sormuyor yazmıyor ki hep ben yazıyorum falan görüşelim diyordum ondan öncesinde. Gecen yazmış nasıl gidiyor hamilelik doğum ne zaman.. ben bu süreçte neler yaşamışım ne psikolojik savaşlar vermişim yanımda olmamış. 9 hafta sonra dedim. Soğuk soğuk cevap verdim. Ben senin her sürecinde elimden geldiğince ufacık çocuğumla yanındaydım yeni mi aklina geldim? Yani demek istediğim biz fedakarlık yapıyoruz karşımızdaki insanı düşünüyoruz ama aynı şeyleri göremeyince kiriliyoruz ve anlıyoruz kim yanımızda kim değil. Bu dönemde ve lohusalıkta yapılanlar unutulmuyor gercekten. Sonrasındaki tavır da ona göre olur tabi. İnşallah sağlıkla gelir kuzularımız tek duam bu'Normalde çok iyi biri' dediğin kişi hiç iyi biri değil ben sana diyim. Ne zaman iyiliği çıkar ortaya böyle zamanlarda çıkmayacaksa ? Ha yardım etmek zorunda mı yok değil tabi ki kimse çocuk yaparken başkasına güvenerek hareket etmez. Ama o zaman gün gelecek senden hizmet beklemeyecek, eve misafir olarak dahi gelemeye yüzü olmayacak. Sinir oluyorum hem bir işe yaramayıp üstüne bir de akıl veren tiplere. Neymiş doğumdan sonra elinde çamaşır yıkamış afferin sana iyi yapmışsın... Keşke başından beri annenlere yakın olsaydın bu süreçte. Ben İstanbul'dan Çorluya taşındım sırf ilerde ben çalışmaya başladığımda kv çocuğuma bakacak, yardım edecek diye. Annem desen köyde hasta dedeme bakıyor yanımda olamadılar hiç. Başka bir şey için düzenimi bozamazdım zaten bu bile zor oldu benim için çünkü başka tanıdığım yok Çorlu'da bütün gün evde oyalanıyorum.
Sözün kısası bebiş için bazen bir şeylere bazen birilerine katlanıyoruz. Ama bugünlerde yanımızda olanı da olmayanı da unutmayız. Sen kendine çook iyi bak , yorma kendini. Temizliğin ağır hatlarını eşine bırak . Sağlıkla alalım bebekleri de sonra daha detaylı düşünürüz![]()
Ayyy evet muhtemelen aynı videoO instagramda kocaman hamile göbeği ile halter kaldıran videoyu görünce ben doğurucam zannettim muhtemelen aynı videoyu diyorsun. Tövbesttt onlar başka boyut anneem bize gelmez![]()