2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
kızlar beni doğum korkusu saldı :( bugün tüm gün ben nasıl doğum yapıcam diye düşündüm.. aynı korkuları olanlar nasıl başa çıkıyorsunuz
Ben düşünmeyerek o korkularla baş ediyorum 😂 Herkes nasıl doguruyorsa sende yaparsın diyorum kendi kendime sancı olacak agrı olacak ama geçecek bitecek diyorum ben bu güne kadar sezeryan doguma hazırdım.şimdi normal dogurma şansım var niye denemeyim diyorum düşünmemeye çalışın dogum videoları filan asla izlemem bilmemek en güzeli 😂

Aynı şeyleri yaşıyorum hem yanlarda hemde ya kafası ya poposu hep yukarda sertlik oluyor midemin altında
1 haftadır hep yanlarda benim bebiş
Bence herşey normal ise canınızı sıkmayın 1 günün icinde dahi dönebiliyor bebişler
Aynen, zaten daha yerleşmedi gibi bazen yukarıyı da tekmeliyor benim onun kafası olmadığını düşünüyorum çünkü hızlı hızlı hareket ediyor göbeğimin üst kısmına
Bakın ben fark ettiğim bi şeyi diyeyim. Dün yatsıyı kılarken de oldu. Secdeye gidince dengem şaşıyor. Yani bebeğin tüm ağırlığı one geliyor. Ve hızlıca secdeden kalkma ihtiyacı hissediyorum. (Hatta yaşlı teyzeler sandalyede otururken namaz kılar ya, secdeyi ima şeklinde az eğilerek yapar. Öyle mi namaz kılsam dedim)

Gecen ig de gördüğüm bi video geldi aklıma. Orada da bebeğin dönüşü için yüzükoyun, belden yukarısı yatak üstünde (sanki ellerinin üstüne düşüyor gibi) vücudun belden asagısı yere doğru eller yere temas ediyor vaziyette duruyordu. Secde mantığı işte. Bulursam atayım. Yabancı bir hesaptı.
Ben de ayakta başlıyorum sonra kalkamayıp oturarak devam ediyorum😅 ama secdeye gidince aynı şey oluyor kafamda bir basınç oluşuyor sanki.

O dediğin videoyu ya da benzerini ben de gördüm sanki. Koltukta oturup yere bir yastık koyup, yapabildiği kadar kafasını aşağı uzatıyordu.
Benim 30da dönmüştü, oğlum 34ten önce dönmüştü, belli olmaz alanlari olduğu sürede dönüp duruyorlar, önemli olan son haftalarda vaktinde dönmüş, pozisyon almış olsunlar inşallah 😊
İnş bakalım 36 da randevum göreceğiz🙃
Ama geçen gün karnımda bir dönme hareketi hissettim baya kuvvetliydi hatta acaba pozisyonu mu değiştirdi diye düşündüm ama eminde değilim çünkü hareketleri hala sağ tarafta çoğunlukla
Benim doktor eliyle karnımı kontrol ederek pozisyonu şöyle falan diyor da ultrason olmayınca emin olunmuyor tabi ne taraf kafa ne taraf ayak😅
Ben en son 30 da gittiğimde dönmemisti yan duruyordu başı solda ayakları sağda.. hatta uzun zamandır yan duruyor benim kız bakalım bir dahaki randevuya kadar dönecek mi.. 33de gideceğim. Ama daha dönmedi gibi hissediyorum geriniyor çünkü içimde ayaklarını hala sağda hissediyorum kuzum.
Ya baya son haftalarda bile dönenler oluyor da ilk bebeğimde böyle olmayınca merak ettim. Gerçi her bebek kendine özelmiş cidden. Kızımın hareketlerini hissederdim ama sakindi karnımda. Şimdi içerde horon var bütün gece, diyorum korkutma beni oğlum😆

Sabır sabırrr 😀az kaldı 2 ay sonra yatmaya vakit olmayacak değerlendirelim 😄😄❤️
Kesinlikle:) ama hiç sabırsızlanmaya gerek yok valla Allahın izniyle her türlü geliyor, anın tadını çıkarmak lazım tabi artık olduğu kadar. Doğduğu zaman hiç karnımızdaki gibi olmayacak😁

Bi de alakasız ama ilk hamileliğimde, doğduğunda şey gibi hissetmiştim, karnımdaki güvenli yerinden çıktı ve artık güvende değil. Tabi lohusa kafası, sağlıkla gelsinler de büyüsünler inş.

Kızlar plesenta yukarı çıkmış 😍 normal doğum yapabilirsin dedi doktorum
1800 kılo bebiş 2 olması lazım haşlanmış patates ye dedi onun dışında herşey yolunda çok şükür Umutvari Umutvari umut her zaman var🥰

Çok sevindim hayırlısıyla ,sağlıkla ve nasıl istiyorsa öyle gelsin bebişin 🥰

kızlar beni doğum korkusu saldı :( bugün tüm gün ben nasıl doğum yapıcam diye düşündüm.. aynı korkuları olanlar nasıl başa çıkıyorsunuz
Hiç korkma ve bedenine güven. Benim ikinci doğumum olacak ama ilk doğumda da vücudum kendinden herşeyi biliyor gibi hissetmiştim. Tabş doğumda bir sürü ihtimal var hepsi farklı farklı tecrübeler. Ama hepsi zor olacak diye bir şey yok. Benimki üç kere ıkınmada doğmuştu 10-15 dk totali(epiduralliydi tabi onu demeden geçmeyeyim😂). Seninki daha da kolay olsun inş, hepimiz kolaylıkla alalım bebişleriniz kucağımıza🙆🏻‍♀️
Ben düşünmeyerek o korkularla baş ediyorum 😂 Herkes nasıl doguruyorsa sende yaparsın diyorum kendi kendime sancı olacak agrı olacak ama geçecek bitecek diyorum ben bu güne kadar sezeryan doguma hazırdım.şimdi normal dogurma şansım var niye denemeyim diyorum düşünmemeye çalışın dogum videoları filan asla izlemem bilmemek en güzeli 😂
Doğum videoları değil ama ıkınma ile ilgili videoları izlemek lazım. Ben ilk doğumda Banu çiftçinin youtube da nasıl doğru ıkınılır hangi egzersizleri yapmak lazım tarzında videoları var onları izlemiştim baya faydalı olmuştu. Bi kaç video daha izlemiştim de şimdi hatırlamıyorum. Doğum esnasında ne yapacağımı biliyor gibi hissetmiştim.

Hiç korkma ve bedenine güven. Benim ikinci doğumum olacak ama ilk doğumda da vücudum kendinden herşeyi biliyor gibi hissetmiştim. Tabş doğumda bir sürü ihtimal var hepsi farklı farklı tecrübeler. Ama hepsi zor olacak diye bir şey yok. Benimki üç kere ıkınmada doğmuştu 10-15 dk totali(epiduralliydi tabi onu demeden geçmeyeyim😂). Seninki daha da kolay olsun inş, hepimiz kolaylıkla alalım bebişleriniz kucağımıza🙆🏻‍♀️

Doğum videoları değil ama ıkınma ile ilgili videoları izlemek lazım. Ben ilk doğumda Banu çiftçinin youtube da nasıl doğru ıkınılır hangi egzersizleri yapmak lazım tarzında videoları var onları izlemiştim baya faydalı olmuştu. Bi kaç video daha izlemiştim de şimdi hatırlamıyorum. Doğum esnasında ne yapacağımı biliyor gibi hissetmiştim.
Ay evet ıkınma ve egzersiz önemli açıkcası ben doktora sormayı unuttum ne zama. Egzersize baslamak lazım acaba hangi haftada

Kesinlikle:) ama hiç sabırsızlanmaya gerek yok valla Allahın izniyle her türlü geliyor, anın tadını çıkarmak lazım tabi artık olduğu kadar. Doğduğu zaman hiç karnımızdaki gibi olmayacak😁

Bi de alakasız ama ilk hamileliğimde, doğduğunda şey gibi hissetmiştim, karnımdaki güvenli yerinden çıktı ve artık güvende değil. Tabi lohusa kafası, sağlıkla gelsinler de büyüsünler inş.
Evet evet bende hiç sabırsızlanmıyorum vaktinde sağlıkla kolaylıkla gelsin :)

Ya bende ondan çok korkuyorum kesin o şekilde düşünürüm kafası var 😅 inşallah sağlıkla gelsinler dediğiniz gibi ❤️

İlk doğumun mu olcak?
Benim ilki planlı sezaryendi ne korktum ne kaygılandım bebek 13. Dakikada doğmuştu bile. Ama şimdi korkuyorum aşmaya çalışıyorum, kiminle konuşsam ikinci doğumda benimle aynı kaygıları yaşamışlar

Ay evet ıkınma ve egzersiz önemli açıkcası ben doktora sormayı unuttum ne zama. Egzersize baslamak lazım acaba hangi haftada
Vücudun kondisyonunu canlı tutması adına egzersizi hep yapmak lazım zaten ama maalesef ben de yapmıyorum 🥲 ama doğumla ilgili bence 3. Trimesterdan itibaren başlanabilir. Bi chatgpt ye sorayım dedim ve şunları söyledi faydalı duruyor isteyen not alsın😄

Doğumu kolaylaştırmak için yapılan egzersizlere genelde hamileliğin 2. trimesterinde (13–27. haftalar) başlamak uygundur. Ancak doğum yaklaştıkça (özellikle 28. haftadan sonra, yani senin şu anda olduğun dönemde), rahim, kaslar ve pelvik taban doğuma hazırlanmaya başlar, bu nedenle bu dönemde düzenli egzersiz yapmak özellikle faydalıdır.

Egzersizlere ne zaman başlamak mantıklı?

Hafta Aralığı Ne Yapılabilir? Not

13–20. hafta Hafif yürüyüş, nefes egzersizleri, pelvik taban farkındalığı Başlangıç için ideal

20–28. hafta Yoga, pelvik egzersizler, esneme, doğuma hazırlık hareketleri Kasları esnetmek ve güçlendirmek için güzel zaman

28. hafta ve sonrası Derin squatlar, pelvik rotasyonlar, nefes kontrolü, doğum pozisyonları çalışmaları Doğumun kolaylaşması açısından en etkili dönem

Doğumu kolaylaştıran temel egzersizler:

Pelvik tilt (kedi-inek pozisyonu)
Bel ağrısını azaltır, bebeğin doğru pozisyona yerleşmesine yardımcı olur.

Squat (çömelme) egzersizleri
Pelvik tabanı esnetir, doğumda rahat çömelme pozisyonuna yardımcı olur.

Kegel egzersizleri
Pelvik kasları güçlendirir, doğum sonrası iyileşmeyi kolaylaştırır.

Doğru nefes teknikleri
Doğum sırasında panik yerine kontrollü nefes almayı öğretir.

Pelvik döndürme/top egzersizleri (doğum topuyla)
Rahatlatıcıdır, bebeğin aşağı yerleşmesini kolaylaştırır.

Hamile yogası veya pilates
Duruşu düzeltir, kasları esnetir ve zihinsel olarak da hazırlık sağlar.

Başlamadan önce dikkat:

Herhangi bir egzersize başlamadan önce doktor veya ebe onayı almak önemlidir.

Eğer düşük riski, plasenta previa, erken doğum riski veya başka komplikasyonlar varsa egzersiz sınırlı olmalı.

Nabzını çok yükseltecek, kendini zorlayacak şeylerden kaçınmalısın ve başlamadan önce ısınmayı unutmamalısın.

Ama şu an böyle bence sımdıden kesin konuşmak doğru değil belki de normal olacak kilosu 4 e kadar normal doğum oluyor bence hemen umutsuzluğa düşme canım
Çok da heveslisi değilim açıkçası vajinal doğumun o yüzden nasıl sağlıklı olacaksa öyle gelsin diyorum🙈🙈🙈

Selam hanımlar bugün tüm gün hastanedeydim. Kendi doktorum perinatoloji profosörü ama bugün başka bir perinatologa görünmemi istedi. Neyse gittim ama beni baya korkuttu, asistan doktora beni emanet edip riski yüksek bir hasta dedi nst ye gönderdi. Risk gördüğü durum da gebelik şeker ölçümlerimin yüksek olması.. neler söylediğini yazmak istemiyorum buraya o derece can sıkıcı. Göz takibine gönderdi şekerden dolayı, bende de 3 gündür bulanık görme başladı. Haftaya kontrolümde 24 saatlik idrarımı vercem. Hastaneye yatış yapmamı istedi şekeri kontrol altına almak için ama bu sefer ben istemedim. Hareket takip çizelgesi verdi 2 saatte 10 hareket saymam gerekiyormuş, bunu yakalayamadığım an ya da 2 saat boyunca hareket hissetmezsem acilen hastaneye gel dedi. İlçede çalıştığımı söyledim o zmn bu hafta şeker ölçümlerin gelmezse 32 de çalışamaz raporu vercem sana dedi tehdit gibiydi😕 çok canım sıkıldı. Ben bahsettikleri kadar hareket hissetmiyorum çocuğumdan dolayı sürekli ayaktayım bu da hareketleri hissetmemi kısıtlıyor. Beni bir stres sürecine soktu yani. Aşırı moralim bozuldu. Benim oğlumda şeker sonuçlarım daha kötüydü ama hiç böyle olumsuz şeyler söylememişti doktorlarım.

Selam hanımlar bugün tüm gün hastanedeydim. Kendi doktorum perinatoloji profosörü ama bugün başka bir perinatologa görünmemi istedi. Neyse gittim ama beni baya korkuttu, asistan doktora beni emanet edip riski yüksek bir hasta dedi nst ye gönderdi. Risk gördüğü durum da gebelik şeker ölçümlerimin yüksek olması.. neler söylediğini yazmak istemiyorum buraya o derece can sıkıcı. Göz takibine gönderdi şekerden dolayı, bende de 3 gündür bulanık görme başladı. Haftaya kontrolümde 24 saatlik idrarımı vercem. Hastaneye yatış yapmamı istedi şekeri kontrol altına almak için ama bu sefer ben istemedim. Hareket takip çizelgesi verdi 2 saatte 10 hareket saymam gerekiyormuş, bunu yakalayamadığım an ya da 2 saat boyunca hareket hissetmezsem acilen hastaneye gel dedi. İlçede çalıştığımı söyledim o zmn bu hafta şeker ölçümlerin gelmezse 32 de çalışamaz raporu vercem sana dedi tehdit gibiydi😕 çok canım sıkıldı. Ben bahsettikleri kadar hareket hissetmiyorum çocuğumdan dolayı sürekli ayaktayım bu da hareketleri hissetmemi kısıtlıyor. Beni bir stres sürecine soktu yani. Aşırı moralim bozuldu. Benim oğlumda şeker sonuçlarım daha kötüydü ama hiç böyle olumsuz şeyler söylememişti doktorlarım.
Canım öncelikle çok geçmiş olsun bende de şeker çıktı diyetle arada yine yükseliyor tabi. İnsülin kullanıyor musun ya da çok yüksek dediğin değerlerin kaç mesela, son haftalarda olmadı biraz daha sık dişini az ye sık ye şekerini dengele. Gerçekten moral bozukluğu da şekeri yükseliyor 😒 Allah yardımcımız olsun 🤲🏻🤲🏻

benim hic umudum yoktu çünki sitede herkes 26 dan sonra çıkmaz diyordu ve birkac doktor da öyle söyledi açıkcası herşey mümkün o yüzden en güzeli bizi bulsun seni de kuzum ne kadar kasarsan o kadar olmuyor ben hastane eşyalarımı hazırladım ki erken dogum olur diye denge bir anda değişti ama yinede belli olmaz tabi hic sıkma canını akışına bırak
Kuzum artık saldık ve durumu kabullendim 😀 çıkarda çıkar çıkmazsa yapacak bir şey yok sezaryenden devam 😀 özeldeki doktorum 26 dan sonra çıkmaz dedi. Perinatolog 32 ye kadar yoku var çıkanlar oluyor dedi. Kayınvalidem eşime hamileyken 9 ay yatmış ve hep kanaması olmuş. Plesenta aşağıdaymış. Sezaryen için doğuma gitmiş. O gün doktor demiş ki yukarı çıkmış normal doğum yapalım. Ve normal doğum yapmış 😀 Allah isterse bi günde çıkar her şey onun elinde 😀

Kuzum artık saldık ve durumu kabullendim 😀 çıkarda çıkar çıkmazsa yapacak bir şey yok sezaryenden devam 😀 özeldeki doktorum 26 dan sonra çıkmaz dedi. Perinatolog 32 ye kadar yoku var çıkanlar oluyor dedi. Kayınvalidem eşime hamileyken 9 ay yatmış ve hep kanaması olmuş. Plesenta aşağıdaymış. Sezaryen için doğuma gitmiş. O gün doktor demiş ki yukarı çıkmış normal doğum yapalım. Ve normal doğum yapmış 😀 Allah isterse bi günde çıkar her şey onun elinde 😀
Son dakika bile herşey değişiyor normal dogum diyorsun sezaryen oluyor herşey mümkün bakalım bizi neler bekliyor tek duamız vaktinde gelsin kuzucuklarr

Canım hiç sıkma moralini bazı doktorlar gerçekten fazla moral bozukluğu ile konuşmalar yapıyorlar
Ünsülin kullanıyor musun zaten ünsülin dengeliyor gün içerisinde yediklerini kullanıyorsan eğer ona rağmen mi yüksek çıkıyor acaba 🤔
Şeker ölçümlerin kaç acaba ?
Bende şuan ünsülin kullanıyorum ama değerlerim iyi fazla kaçırdığımda ölçüm yüksek veriyor zaten hatta çoğu kez de kaçamak yaptım yarın benimde kontrolüm var dahiliyeye bakalım sonuçları görüp neler söyleyecek

Canım öncelikle çok geçmiş olsun bende de şeker çıktı diyetle arada yine yükseliyor tabi. İnsülin kullanıyor musun ya da çok yüksek dediğin değerlerin kaç mesela, son haftalarda olmadı biraz daha sık dişini az ye sık ye şekerini dengele. Gerçekten moral bozukluğu da şekeri yükseliyor 😒 Allah yardımcımız olsun 🤲🏻🤲🏻
Teşekkürler canım inşallah amin🤲🏻 en çok takıldıkları sabah açlık şekerlerim 120lerde. Akşam yemeğimi yiyorum sonra ara öğün yapmıyorum ama akşam yemeğinden sonra düşmüyor şekerim. Levemir 6 ünite kullanıyorum yarından itibaren ilave öğlen 3 ünite novorapide başlıcam. Aslında diyete uyuyorum bu hafta motivasyon düşüklüğünden dolayı aksattım sadece ama uyduğum zamanlarda da yüksek çıkıyordu şekerim bence insülin dozu az geliyor, dr benim hiç uymadığımı düşündü sanırım ondan bana yüklendiğini düşünüyorum

Back
X