- 12 Ocak 2014
- 4.145
- 3.467
- 448
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #30.421
Benim evim serin geceleri soğuk hatta. Biz yorgana geçtik bebişede 2.5 tog uyku tulumu aldım civilden. Merkezi sistem var bizde kaloriferler açılmadı o sebeple böyle yapıyorum. Üstüne bişi örtmeye korkuyorum güvenli bulmuyorum. Gündüzde fermuarlı kundak giydirip uyuduktan sonra belden aşağı ince bi battaniye örtüyorum.Merhabalar. Herkes iyidir umarım.
Konuşuldu mu bilmiyorum, ben denk gelemedim. Bebişleri nasıl giydireceksiniz kışın? Benim biraz kafam karıştı. Ebebekten 1 tog tulum aldım, kalın kocaman bir tulum. Şimdilik giydirmiyorum sıcak olur diye. Yine 1 tog denen başka bir tulum aldım (Maiyko diye bir yerden), o incecik geldi. Satıcıya sordum, özel kumaşı var sıcak tutar dedi. Onu giydirmek güzel, çocuğa tam oluyor, rahat ediyor ama gerçekten ne kadar sıcak tutuyor bilemiyorum. Şimdilik üşümüyor onunla, içine de uzun kollu giydiriyorum uyurken. Ama kışın o kalın elyaflı gibi tulumları mı giydireceğiz? Üstünü örtmekten korkuyorum kalın şeylerle, en fazla 4 kat müslin battaniye örtüyorum. Onu da açıyor bazen zaten.
Sizler ne düşünüyorsunuz, önerebileceğiniz rahat çok kalın olmayan ama sıcak tutan tulum mu?
2-3 defa kovaya su koyup yıkamışımdır odada oda çeşmeden yani. Ondan sonra hep duşta yıkıyorum beraber giriyoruz. En pratiği böyle oldu. Leğen kova su taşı getir götür çok yorucuymuş.Hanımlar bebeklerinizi kaynatılıp soğutulmuş su ile mi yıkıyorsunuz? Ben öyle yapıyorum ama böyle yapmaya devam etmem gerekiyor mu veya neden böyle yapıyorum bilmiyorum![]()