Gebeliğe Hazırlık 2026 EKİM-KASIM-ARALIK GEBELİK PLANLAYANLAR🤰🏻🤲🏻💖

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ama belki bugun guzel bır haber alabılırsınız bellı mı olur. Hem olmasa da ınan sıkmayın canınızı cok sukur kı cocuklarımız var benım en kucuk 39 aylık yanı 3 yasını 3 ay gecmıs. O bana gore halen bebek gibi onun o sevimliliklerı bana yetiyor. Ama yas farkı aralarında cok olmayınca cok guzel oluyor arkadas oluyorlar. Buyuk oglumla kucuk arasında da 3 yıl 9 ay var guzel gectı. 3. Yu de bu yas aralıkları olsun ıstıyorum. Eger ola ki olmasa da demek ki Rabbım bızı bır seyden sakınıyorum. Her seyın hayırlısı neyın bıze hayırlı olacagını bız bilemiyoruz. Cok sukur sizinde 2 cocuk var😊
Öyle tabi inan kendi kendime hamile kalmasaydim dusunmuyorduum ama olupta kaybedince sanki ne kadar evlat diye yandigimi anladım. Bakalım.zaman. ne gösterecek

Öyle tabi inan kendi kendime hamile kalmasaydim dusunmuyorduum ama olupta kaybedince sanki ne kadar evlat diye yandigimi anladım. Bakalım.zaman. ne gösterecek
Ben ıstıyordum ama agostos gibi gıdıp genel saglık durumuma bakıp o sekılde korunmayı bırakacaktım. adetım yenı bıtmıs tı esıme korun demıstım yok ya olmaz yenı bıtmıs dedı ve olmus o ara. Ayy bebek sveılmez mı ben de cok severım. Maddı manevi imkan varsa 3 cocuk cok ıdeal 2 cocuk bana az geliyor.

Sorularımıza yanıt bulmaya geliyoruz özele ???? İşaretiyle cikiyorum beta kürtaj sonrası 3 4 aya kadar sifirlanmaya bilir diyor😂 hamilelikte olabilir diyor beta degeriniz düşük keşke yarın gelseydiniz diyor rahim agzimi duvarimi ne kalınmış bu erken gebelikten dolayında olabilir kürtaj sonunda kalan parcalardanda olabilir diyor biraz bekleyip (soyduktan sonra galiba ) ona göre bu gebelik sağlıklı veya değil diyebiliriz erken gelmişsin diyor birde bana bolsun istiyon bacım oleyimmi diyemedim 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ eğer gebeliğe bağlı değilse sanki çok biliyor musun gbi tıbbi iki işlem saydi onu yapicaz dedi yeminle sinirden bayramlık ağzımı actiracaklar ama adette gormussunuz kanamanizda normal zamanda sonlanmis sifirlanmasaydi regliniz olmazdida dedi ben bunları duydum siz birşey anladınız mı aynen aktardım birde internetten mi okudunuz bazı şeyleri diyor en azından internet ondan daha açıklayıcı 😂

Sorularımıza yanıt bulmaya geliyoruz özele ???? İşaretiyle cikiyorum beta kürtaj sonrası 3 4 aya kadar sifirlanmaya bilir diyor😂 hamilelikte olabilir diyor beta degeriniz düşük keşke yarın gelseydiniz diyor rahim agzimi duvarimi ne kalınmış bu erken gebelikten dolayında olabilir kürtaj sonunda kalan parcalardanda olabilir diyor biraz bekleyip (soyduktan sonra galiba ) ona göre bu gebelik sağlıklı veya değil diyebiliriz erken gelmişsin diyor birde bana bolsun istiyon bacım oleyimmi diyemedim 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ eğer gebeliğe bağlı değilse sanki çok biliyor musun gbi tıbbi iki işlem saydi onu yapicaz dedi yeminle sinirden bayramlık ağzımı actiracaklar ama adette gormussunuz kanamanizda normal zamanda sonlanmis sifirlanmasaydi regliniz olmazdida dedi ben bunları duydum siz birşey anladınız mı aynen aktardım birde internetten mi okudunuz bazı şeyleri diyor en azından internet ondan daha açıklayıcı 😂
Ah erken gitmesen de gelmeseydın ölecektin dıyorlar. Bana mesela gec gıdeyım net olsun dedım iç kanama gecırdım ölumden dondum bıraz daha gec kalsaydı kaybedecektık hastayı dedıler.35 gun once amelıyat gecırdım. 10 once bthcg 6.8 dı tam sıfırlanmamıstı adet oldum 10 gun sonra tabı sıfırlandı dıye dusundum baktırmadım. Aıle hekımıne gıdıp kan takıpı yap en azından canım. Bugun kan testi yapıldı mı peki

Ah erken gitmesen de gelmeseydın ölecektin dıyorlar. Bana mesela gec gıdeyım net olsun dedım iç kanama gecırdım ölumden dondum bıraz daha gec kalsaydı kaybedecektık hastayı dedıler.35 gun once amelıyat gecırdım. 10 once bthcg 6.8 dı tam sıfırlanmamıstı adet oldum 10 gun sonra tabı sıfırlandı dıye dusundum baktırmadım. Aıle hekımıne gıdıp kan takıpı yap en azından canım. Bugun kan testi yapıldı mı peki
Yapıldı yapıldı saat 2'de o çıkacak olmadı dediğin gibi gerekirse her gün sağlık ocağına gideceğim test vereceğim Erkan testi ya yavrum artık hamileysem de hamile değilsem de öğreneyim Allah korusun yani arkada iki tane çocuk var bana bir şey olsa onları düşünemiyorum

Peki rahimde parça varmı yokmu bunu kesin.olarak. hangi işlemle öğrenebilirim eğer gebelik sağlıklı bir şekilde devam etmezse kürtajla alırız dedi Allah'ım sana geliyorum olmayacak şeyler başıma geliyor

Peki rahimde parça varmı yokmu bunu kesin.olarak. hangi işlemle öğrenebilirim eğer gebelik sağlıklı bir şekilde devam etmezse kürtajla alırız dedi Allah'ım sana geliyorum olmayacak şeyler başıma geliyor
Anladığım kadarıyla Bı önceki doğumdan dolayı betanın böyle olabılme ihtimalimi sorgulamışlar yani adet olsanız da sıfırlanmamış olabılır demiş parça için ultrasonda göremez ise yenı hamıle olup olamadığında emın olup röntgen isteyebılır

Canım bildiğim kadarıyla ultrasonla ona bakıyorlar detaylı başka nasıl bakılır bilmiyorum ben de 28 Nisan da kürtaj olmuşum en son 10 Haziran gibi kontrole gitmiştim sıkıntı yok rahim toparlamış 2adet de geçirmiştim artık başlayabilirsin demişti

İyi bi Dr ise kürtajdan sonra zarar görmüyor o bölge ama antıbıyotık ve rahmın kendını toparlaması için Bı kaç ay sanırım korunun dıyorlardı

onu vajinal muayenede dr kendisi görebilir diye düşünüyorum ben evde düşük yaptım kürtaj olmadım mesela dr gittiğimde vajinal baktı parça rahim agzında kalmış dedi aldı hemen temiz görünüyor dedi 10 gün sonra tekrar gidince gene baktı birsey yok temizlenmiş dedi gittiğin dr pek iyi değilmiş senin

Beta.degerlerini.bu hafta sürekli tekrarlicak ona göre yorum yapicam gebelikten mi beta 33 yoksa kürtajdan mi diye çok garip ben kürtajdan beri hergun test yaptım sigara içtiğim için hepsi negatifti sadece adete yakın silik pozitifler başladı o zamanlarda çıkmaz miydi sifirlanmamissa🤔 ben gebelik ihtimalini düşünüyorum ama sağlıksız diye düşünüyorum amacım ilaçla düşürmek yada kanamanın olmasını saglamasiydi kurtajdan korkmuyorum sadece o bölgeye sürekli karislayarak dönülmez sonuçları olmasından korkuyorum
Anladığım kadarıyla Bı önceki doğumdan dolayı betanın böyle olabılme ihtimalimi sorgulamışlar yani adet olsanız da sıfırlanmamış olabılır demiş parça için ultrasonda göremez ise yenı hamıle olup olamadığında emın olup röntgen isteyebılır

İyi bi Dr ise kürtajdan sonra zarar görmüyor o bölge ama antıbıyotık ve rahmın kendını toparlaması için Bı kaç ay sanırım korunun dıyorlardı
Valla bana korunma.hersey yolunda rahmin temiz dedi yoksa başıma bunların geleceğini bilsem değil 1 ay 1 sene beklerdim 😔

onu vajinal muayenede dr kendisi görebilir diye düşünüyorum ben evde düşük yaptım kürtaj olmadım mesela dr gittiğimde vajinal baktı parça rahim agzında kalmış dedi aldı hemen temiz görünüyor dedi 10 gün sonra tekrar gidince gene baktı birsey yok temizlenmiş dedi gittiğin dr pek iyi değilmiş senin
Artık anlamadım şans mı Kader mi doktor hatasimi 🤦🏻‍♀️🤷🏻

Ya o durumu birazda ben soktum kadına 😂🫣 dedim böyle bir ihtimal varmış olabilir mi diye sonra geçmiş değerlerine baktı 19 du kürtajdan sonra 5 in altında olmalıydı 0 olana kadar bakilmaliydi dedi

Merhaba Kimyasal, dıs gebelık ya da bebegını kaybeden annelerın genelinde bu duygu olurmus hemen tekrar yıne hamıle kalmalıyım dıye. Ben de 1 ay once dıs gebelık gecırdım. 2 cocugum var 3.Suprız olmustu kaybedince bır an once bebek yapmalıyım dedım bır sure o hırsla gectı gunlerım.Hatta eşim bu kadar bebek istediğinı bilmiyordum dedı. Neden oluyor kayıp yasayıp yarım kalan hayallerimizı tamamlamak istiyoruz. Ama Şuan cok sukur o dusuncelerımı bır köseye atmaya basladım. Evet yıne ısterım cunku 2 oglum var Allah hayırlısını versin bır kızım olsun isterim ama önce tekrar bır doktora gorunup tamamen hazırsam doktor onaylı ve destekli baslayacagım. Her şer gorunende bir hayır vardır. Sabretmekten bir imtihan ve mukafattır sonu. Uzulmeyın demiyorum hatta bolca aglayın ama sonra hepsi gecıyor🌼
Bende bebeğimi 28.. haftada kaybettim.. 40 ım çıkar çıkmaz tekrar istiyorum. Allahım sağlıklı bebek kucağımıza almamızı nasip etsin. Bizlere sabır versin.

Allah razı olsun yeminle şurada 1 aydır varım ve hepinizden Allah razı olsun iyi insanlar biriktirdim diye düşünüyorum açımı açınız gibi görmeniz bana kendimi yalnız olmadığımı hissettiriyor şuan bundan sonraki süreci merak ediyorum gerçekten çok garip doktorum bana bayramdan sonra görüşürüz demişti oda çok umutlanmisti şimdi ona gidip oldu ama olmadı demek bile bana acı veriyor su kısacık sürede tekrar umutlanip böyle sonuçlanması sigarayı bile bıraktım o an regli gunumde çocuğundan kıymetli değil diye o kadar çok istiyordum onu gerçekten istemediğim zamanları düşünüyorum neden bu istek kalbime tekrar düştü anlayamıyorum sonra bu umudun arkasına takılıp çocuk istiyorum 🥺 gerçekten hamile kalmak nimetken 4 kez yaşayıp iki kez kayıp yaşamak koyuyor insana😔
Hiçbirşey bâki değil hayatta bu acı da geçecek daha doğrusu şiddeti geçecek. Anneyiz evladımızı kaybetme düşüncesi bile içimizi yakan bir ateş. Umutlarımız isteklerimiz fedakarlıklarımız Herşey onlar için zaten. Rabbim imtihanımızı kolaylaştırsın ummadığımız anda hayatımıza ışık gibi doğsunlar etrafımızda çiçek açtırsınlar.🤲🏻

Ah dış gebelik nedır, kimyasal nedır bilmeyip cok rahat ıkı cocuk doguran ben 1 ay once dıs gebelık gecırdım ölum gibi zordu o agrılar. Size de gecmıs olsun
Çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun 💐

Bana belirtilerini süreci anlatirmisiniz acillik olmadan heralde bakilmayacak doktoruma ulasamiyorum hastaneye de bir muhattap bulsam acilde bakacaklarini bilsem gidicem
Ben çatlatma iğnesi ile tedavi sonucu gebe kalmıştım. O yüzden sürekli takipteydim gebeliği 10.2 ile öğrendim. Beni şüphelendiren şey lekelenmem oluyordu. Çok az miktarda. İlk önce anlayamadı doktorum çünkü beta düzenli olarak artıyordu. Düşük riski denilmişti kese görünene kadar yattım hep ptogestan fln kullandım. Bayram sonu detaylı usg yaptırdım dış gebelik sol tüpte görüldü. Sol tarafta batma ağrı oluyordu. Başka da bir belirtim yoktu. Öğrendiğimde de beta 3500 lerdeydi.

İnşallah sağlıklı olur dediğimiz gunleerden inşallah kimyasalim diye sevinecek durumdayım şuan 🥺 bu gunumuzede şükür 🤲🏻
Maalesef bunun için bile dua etmişliğim var benim. Ama sizin betanız çok düşük ve dış gebelik gibi değil dış gebelikte az da olsa artış oluyor

Bende bebeğimi 28.. haftada kaybettim.. 40 ım çıkar çıkmaz tekrar istiyorum. Allahım sağlıklı bebek kucağımıza almamızı nasip etsin. Bizlere sabır versin.
Basınız sagolun Rabbım tekrarda hayırlı zamanda size bebek nasıp etsin.Aslın da ne kadar cok fazla acı bır sey olsa da sızın için buyuk mukafatu. Sabırla Allah a sıgındıgınız taktirde. Sızı cennetin kapısında bekleyen bır melegınız olacak. Benım kırkım dolmadan adet oldum.32 gun sonra yanı. Sızın kacıncı gun. Olay Basıma geldıgınde cok arastırdım saglık durumum iyiyse 3 ay ıcınde dusunebılırım dıye ama zaman gevtıkce içime bır rahatlama geldi. Her seye sukur edıyorum. Sakın bır an once olmalı psikolojisine girmeyin. Rabbım ne zaman yazmıssa o zaman gelıp bızı ummadıgımız anda bulacak o guzel gunler🌸

Back
X