Melika88
benim daha çok öncesinden tirodimde nodül var 5 tane, karaciğerimde yağlanma, safra kesemde de 2 tane taş var. yok yok yani

hamile kalmayı ufaktan planlayınca bu yıl başında şubat ayında check-upa girmiştim öyle öğrendim karaciğerimi ve safra kesesini ama doktorlar bir şey yapmaya ihtiyaç duymadılar, takibe aldılar.
son kan tahlilime göre karaciğer yağlanmam azalmış, gebeliği öğrendiğimden beri sağlıklı besleniyorum baya. dışarıdan yemeyi kestim, kızartmayı vs. kenara bıraktım. kan değerlerim normal olduğu için takipteyim sadece şu an. yediklerime içtiklerime dikkat edeceğim safra kesesi taşları için çünkü bu saatten sonra ilaçla atmak mümkün değilmiş. onları da takip edeceğini söyledi doktor. tirodimdeki nodüllerin en büyüğü için geçen yıl biyopsi yaptırdım, temiz çıkmıştı. checkupta da hala çok büyümediklerini görünce kontrol ettirmedim bir daha ama ettirmem lazım. daha önce de mememden nodül aldırmıştım. durup durup nodül yapan bir vücudum var yani, alışkanlıktan dolayı beni korkutmuyor ama genelde iyi huylu oluyormuş tiroid nodülleri kadınlarda. kan değelerin normalse endişelenme hiç bence. düzenli kontrol önemli sadece. :)
istersen mesaj da atabilirsin. bu arada safra kesesi taşı için en büyük düşman yumurta maalesef üzülerek söylüyorum :/