• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• Üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    11
Bende bebek arabasından çok çektim kızlar bende deneyimimi anlatayım belki fikir olur önce travel aldım port bebesi çok hoş duruyordu güvenli korunaklı rüzgar yağmur için vs puseti de vardı zaten tam istediğimdi tekerleri büyük modeller en rahatı tekerleri çıkarılabilir modellerde var onlara da bakabilirsiniz ama benim travel port bebeyle katlanmıyordu iskeleti ayrı port bebesi ayrı puseti ayrı 3 parça halinde çok yer kaplıyor ve zorluyordu takıp çıkarırken sonra onu satıp kabin boy tarzı bişey aldım onunda tekerleri küçüktü çok uzundu ve korunaksızdı yanlardan vs ve tek yönlüydü güzel tarafı hafif ve tek elle katlanır olmasıydı ama o da yetmiyordu sonra onu da bırakıp çift taraflı baby2go daisy modeli aldım tekerleri takılıp çıkabiliyor büyük tekerli çift yönlü tentesi vs kapatmak için korumak için ideal tek elle katlanıyor tam istediğim modeldi şimdi de onun içine takılabilen pusetlerden bakıcam

İşin özeti tavsiyem travel alın ama port bebesiyle katlanan model tercih edin büyük tekerler tercih edin çıkarılabilir olursa daha iyi olur ama şart değil tek elle katlanır olsun süspansiyon sistemi olsun puseti takılıp çıkarılabilen olur içine konulan modellerden de olur ve hafifliğine tentesine dikkat edin mutlaka 🌸😘
Doona derim ben üstüne tanımam. Biraz pahalı ama 2. El falan alınabilir. Çok konforlu ana kucağı bebek arabası oluyor bebek içinde uyurken. 1 sene rahat kullanılır. Sonrasında da kabin boy olan bebek arabalarına geçmek konforu arttırıyor zaten bebek 1 yaşından sonra yavaş yavaş yürümeye başlıyor. Ben yürüyünce bebek arabasına hiç koymadım çocuklarımı ki zaten ben en çok kanguru kullandım.

ellerinden tutup yürümeyi çok seviyolardı ve yürümeye başladıktan sonra bebek arabasını kullanamadılar bile içinde ağladılar hep 🙈
Aynen benimkiler de öyle yaptı. Ben zaten ilk iki çocuğumda hiç kullanmadım. Popoya düşkün son oğlumdu onda da Doona almıştık çok şükür hayat kurtardı. Sonrasında kabin boy bebek arabası aldık çok seyahat ediyoruz diye. Yürümeye başlayan bir çocuk araba da sadece uykusu geldiğinde yatmayı seviyor yoksa zor bence de yürümesi zaten daha önemli sürekli yatmaktansa.

Doona ve ergonomik kanguru sonrasında ihtiyacın devam edluodss kabin boy bebek arabası hayat kurtarır

canım benim doktorum da biz bu regl olacakmış gibi ağrıları istemeyiz hafif bile olsa düşük tehlikesidir dedi öyle korktum ki her kasıklarım ağrıdığında aklıma bu söylediği geliyo korkuyorum. ama bebiş ve rahim büyüdüğü zamanda ağrılar olurmuş. en son gittiğimde doktor bebeği göremedi tedirgin oldum ama meğersem saklanmış bi köşeye 🙈 içini ferah tut olumlu düşünmeye çalış 🩷
Bende de hep agri var malesef. Önceden tatlı tatlı hafif ağrı olurdu. Şimdi kramp gibi saplanıyor inşallah rahim büyümesidir. Arkaya doğru tutununca derinde kalıyormuş o yüzden görünmeye biliyormuş. Sizinde hersey yolunda gider inşallah kucağınıza alırsınız sağ salim 🤲🌸

Kızlar insülin direnci ve şekeri yüksek gelen var mı sadece diyet yeterli olur mu acaba yoksa insülin iğnesi kullanan var mı aranızda

Aynen benimkiler de öyle yaptı. Ben zaten ilk iki çocuğumda hiç kullanmadım. Popoya düşkün son oğlumdu onda da Doona almıştık çok şükür hayat kurtardı. Sonrasında kabin boy bebek arabası aldık çok seyahat ediyoruz diye. Yürümeye başlayan bir çocuk araba da sadece uykusu geldiğinde yatmayı seviyor yoksa zor bence de yürümesi zaten daha önemli sürekli yatmaktansa.

Doona ve ergonomik kanguru sonrasında ihtiyacın devam edluodss kabin boy bebek arabası hayat kurtarır
ben de belki sevmez diye orta fiyatlı bir bebek arabası aldım oto koltuğu daha çok kullanacağım. bir de ana kucağı istiyorım kucakta taşıması rahat olur diye ya da sling tarzında kullandınız mı hiç memnun musunuz

Kızlar insülin direnci ve şekeri yüksek gelen var mı sadece diyet yeterli olur mu acaba yoksa insülin iğnesi kullanan var mı aranızda
Merhaba,
Benim gebelik oncesi şekerim normal ama homa İR degerim yüksek olduğu için ( İnsulin direnci ) Dr yumurtlamayı baskılıyor diye Diaformın ilaç yazmıştı hemde yumurtlamayı kolaylaşrır diye. Gebe kaldıktan sonra ise tutunmayı kolaylaştırıyor diye ilaca sabah yarım olarak devam ettim. Bu süreçte ise Dr um diyet yapmamı istediği için şuan diyetisyenle devam ediyorum. Diyetin faydası oluyor. birde günde bir saat yürüyüşte cok iyi biliyorum ilk zamanlar cok zor ama en azından denemeye calısın.

Şeker konusunda mutlaka dr unuzla görüşün 20. haftalarda sorun cıkarmasın birde gebelik şekeri ile yükselmesin degeriniz.
Geçmiş olsun.

Merhaba,
Benim gebelik oncesi şekerim normal ama homa İR degerim yüksek olduğu için ( İnsulin direnci ) Dr yumurtlamayı baskılıyor diye Diaformın ilaç yazmıştı hemde yumurtlamayı kolaylaşrır diye. Gebe kaldıktan sonra ise tutunmayı kolaylaştırıyor diye ilaca sabah yarım olarak devam ettim. Bu süreçte ise Dr um diyet yapmamı istediği için şuan diyetisyenle devam ediyorum. Diyetin faydası oluyor. birde günde bir saat yürüyüşte cok iyi biliyorum ilk zamanlar cok zor ama en azından denemeye calısın.

Şeker konusunda mutlaka dr unuzla görüşün 20. haftalarda sorun cıkarmasın birde gebelik şekeri ile yükselmesin degeriniz.
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim inşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi

ben de belki sevmez diye orta fiyatlı bir bebek arabası aldım oto koltuğu daha çok kullanacağım. bir de ana kucağı istiyorım kucakta taşıması rahat olur diye ya da sling tarzında kullandınız mı hiç memnun musunuz
Sling ilk 3 ay çok kullandım ama 3. Aydan sonra bebeğim çok tombiş oldu ne sling ne kanguru ikisinde de taşımak çok zordu babyplus star var oturmalı ama 4. Aydan sonrası için birde neko ismi yanlış hatırlamıyorsam onu önerirm

insallah insallah kolaylıkla bebişlerimizi alırız. Suan kaçıncı hafta sizin ?

hiç evham yapmayın dr unuza diyin dediklerini yapın içiniz rahat olsun.
8. Haftadayim haftya dahiliyeye gidicem kadın doğum doktorum yüksek şeker bebeğin engelli doğmasına neden olabilir deyince korktum açıkçası

Bende de hep agri var malesef. Önceden tatlı tatlı hafif ağrı olurdu. Şimdi kramp gibi saplanıyor inşallah rahim büyümesidir. Arkaya doğru tutununca derinde kalıyormuş o yüzden görünmeye biliyormuş. Sizinde hersey yolunda gider inşallah kucağınıza alırsınız sağ salim 🤲🌸
Bende de ağrı oluyor özellikle geceleri inşallah herşey yolundadır insan tedirgin oluyor çok ağır değil hafif ama

8. Haftadayim haftya dahiliyeye gidicem kadın doğum doktorum yüksek şeker bebeğin engelli doğmasına neden olabilir deyince korktum açıkçası
Git git ihmal etme Açlık tokluk şeker bak 3 aylık ortalama şekere baktır h1cb1 degeri birde Homa İR degeri bunlara kesin baktır. gerekirse seni endokrine yonlendirsin.

Başlarda soylemesi cok iyi olmuş canım. onlemini alırsan şimdiden ileriki zamanların kolay gecer sen mutlaka diyetini de yap. yuruyus de eklemeye calıs. Ben de iş yerinde oğle araları yürümeye caısıyorum.

Kanguru kullandım ben bir fiil. Belimde fıtık olmasına rağmen çok çok uzun süre kullandım 1.5 yaşında artık tam yürümeye başladığında yavaş yavaş bitti kanguru olayı. Ben acayip memnunum. Boba markaydı sanırım kullandığım. Kesinlikle ergonomik olması gerekiyor. Yoksa bebek öne çeker ve taşımak çok zor olur benim gibi fıtığınız falan da varsa kıllanmak çok zor olur sizin için.

Back
X