M
Mucizelerimiz
&
denizzehra
Kızlar merhaba, az önce konuştum hastane ile. Bahsettikleri taşıyıcılık testi, 5li tarama testiymiş, sma talasemi kistik fibrozis dmd gibi hastalıkların taşıyıcısı mıyım diye kan alınıp bakılıyormuş. Fetal dna kromozomlara yapısal ve sayısal bakıyormuş ancak bu test direkt full genoma bakıp tek gen hastalıklarının taşıyıcılığını tespit etmek içinmiş. Anne bir hastalıkta taşıyıcı çıkarsa, testten babaya da yapılıyormuş; gebelik sonlandırılmak istenmiyor ise de doğum sonrası tedavi için hazırlıklı olunuyor, onun için biz artık herkese öneriyoruz; hatta akrabalık ya da akrabalarda hastalık durumu varsa daha geniş bir test öneriyoruz dediler.
Eşime sağlık ocağında sma talasemi bakılmıştı negatifti dedim ama devletin baktığı bütün genler değilmiş, bu hepsiymiş.
Testin fiyatı 23.500tl… şimdilik teşekkür edip kapadım. Fetal dna testi de 22.000tlymiş.
Akşam eşimle görüşeceğim ama bilemedim gerekli mi. Biraz problem yokken problem aramaya benziyor gibi, hastalık varsa da önden öğrensem ne olacak ki diye düşünüyorum