• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de 5+3üm tüp bebek benimki. Progestan iğne kullanıyorum günde iki defa. Birkaç gündür az az kahverengi akıntım oluyor. Kalp atışını duysam rahatlayacağım.
geçen hafta aynı durumdaydım. bebek tam 5+4 iken progestan fitil kullanmaya başladım günde 2 kere. lekelenmem de kullanmaya başlamamdan 3-4 gün sonra tamamen geçti. 1 hafta sonra da bebişin kalp atışını duyduk. hiç kendinizi strese sokmayın, nasibi varsa yavrunun zaten sizinledir. kalp oluşumu ve duyma haftaları hem bebekten bebeğe hem de kullanılan us cihazından cihazına farklılık gösterir. eminim siz de sonraki muayenenizde duyacaksınız :)

Peki şu an kaç haftalıksınız? Ne zaman azaldı lekelenmeniz? Progestan kullanıyor musunuz ve kullanıyorsanız kaç doz ve nasıl? Kusura bakmayın çok soru sordum, ilk gebelikte olan meraklar ve endişelerden dolayı 😊
Su an 5+6
Progestan dex her gün karından,progestan 3 günde bir kalçadan kullanıyorum.Kan sulandırıcıyı kesti doktor damla şeklinde geliyor gün içerisinde .1 2 güne azaldı ama bitti asla diyemem

sizi korkutmak istemem fakat kanama alanınızın olmadığından emin olmadan ilişkiye girmenizi tavsiye etmem. çünkü biz o hataya düştük maalesef. normalde ben infertiliteden takipteydim ve doğal yollardan hamile kalacağımı tahmin etmiyordum, adet olmayı bekliyordum tüp bebek tedavisi için dosya oluşturulacaktı. fakat hamileymişim meğerse. nerdeyse 2 hafta boyunca lekelenmem oldu ve şimdi düşünüyorum ilişkinin ertesinde başlamış oluyor. o gün de bebek 3-4 hafta arası bir şeydi. o yuzden ben önermiyorum, en azından kalp atışını duyun kanama alanı olmadığı garantilensin sonra kafanız da daha rahat olur
Çook teşekkür ederim, bu çok açıklayıcı oldu; çünkü kafamda ne gibi riskler oluşturabileceğine dair de fikir yoktu. İnternetteki videolarda da bu derece bir açıklama yok ne yazık ki. Aydınlandım, çoook teşekkür ederim 🥰🙏🌸

geçen hafta aynı durumdaydım. bebek tam 5+4 iken progestan fitil kullanmaya başladım günde 2 kere. lekelenmem de kullanmaya başlamamdan 3-4 gün sonra tamamen geçti. 1 hafta sonra da bebişin kalp atışını duyduk. hiç kendinizi strese sokmayın, nasibi varsa yavrunun zaten sizinledir. kalp oluşumu ve duyma haftaları hem bebekten bebeğe hem de kullanılan us cihazından cihazına farklılık gösterir. eminim siz de sonraki muayenenizde duyacaksınız :)
Ne iyisiniz uzun uzun ne güzel anlatmışsınız sağlıcakla kucağımıza alalım inşallah bebeklerimizi. Çok teşekkür ederim 🌸

5+5 te kalp atışını duydum ☺️
2 ayrı doktora gidiyorum
Gittiğim ilk doktor kalp atışı karından 7. haftada duyuluyor demişti
Çarşamba günü o doktorumda randevum var
Diğer doktorumun ultrasonundan herhalde 5+5 te duyduk çok şükür
O gün kalp atışı duymayı hiç beklemiyordum
Sürpriz oldu
Karından ultrasonda mi duydunuz?

Kızlar ben az önce kalktım yine gebelik testi yaptım 😂 ama kopkoyu çıkmadı canım sıkıldı. Şöyle ki ama çok su içmiştim neredeyse 2 litre ve 5 dakika önce lavobaya çıkmıştım onun üstüne yaptım bunun etkisi olabilir mi? Neredeyse ilk gün yaptığımla aynı koyulukra. O koyulugun artması gerekmiyor muydu
2 litre su az değil. Bir anda içtiyseniz hormonu bayağı seyreltmiştir.

Ne olur ev testleri ile koyuluk takip edip kendinizi boşuna strese sokmayın hiçbir anlamlı sonucu yok o koyuluğun

Eklentiler

• IMG_4605.webp
    IMG_4605.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 43
Merhaba kızlar, henüz kadın doğuma gidemediğim için doktora danışamadım ama belki danışanlarınız olmuştur. Erken gebelikte ilişki serbest mi acaba biliyor musunuz? Yasaksa bu genel bir süre mi herkese göre değişiyor mu? henüz hamile olduğumu çevreme de söylemediğim için kimseye de danışamadım. 4+2deyim şu an uygulamalara göre. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum, kanamam ya da akıntım henüz hiç olmadı. Gögüs hassasiyeti ve mide bulantısı dışında ciddi belirtim yok.
Merhaba ben 2 doktora gittim. Yasak diyemeyiz ama kanama riski yüksek olduğu için ve kanamada düşük demek olduğu için ilk 3 ay tercih etmiyoruz ama risk almak isterseniz siz bilirsiniz dedi. Herkeste olacak diye bişey ama riski varmış.

Merhaba ben 2 doktora gittim. Yasak diyemeyiz ama kanama riski yüksek olduğu için ve kanamada düşük demek olduğu için ilk 3 ay tercih etmiyoruz ama risk almak isterseniz siz bilirsiniz dedi. Herkeste olacak diye bişey ama riski varmış.
Çook teşekkür ederim 🙏 🌸

Benim doktorumda rutininize devam edebilirsiniz yasak yok dedi.cunku çok afedersiniz ama doktorun anlattığı şekliyle yazacağım penisin ulaşabilecegi Max yer vajina içidir.rahim ağzına bile ulaşamaz kaldiki Bebek çok daha uzakta rahimin içinde o yüzden bir sıkıntı yok ama kanama alanı ya da yoğun lekelenme kanama olduğunda riskli gruba girer yasaklariz dedi.kendinizi zorlamadan hayatinizin rutin akışına devam edebilirsiniz dedi 🤗

Benim doktorumda rutininize devam edebilirsiniz yasak yok dedi.cunku çok afedersiniz ama doktorun anlattığı şekliyle yazacağım penisin ulaşabilecegi Max yer vajina içidir.rahim ağzına bile ulaşamaz kaldiki Bebek çok daha uzakta rahimin içinde o yüzden bir sıkıntı yok ama kanama alanı ya da yoğun lekelenme kanama olduğunda riskli gruba girer yasaklariz dedi.kendinizi zorlamadan hayatinizin rutin akışına devam edebilirsiniz dedi 🤗
Yani kanamayı ilişki yapmiyor, kanama olduğunda, ilişkinin kanamayı artırabileceği riskinden dolayı ilişkiyi yasaklıyorlar

O zaman kişisel tercih olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Farklı görüşler var. 🧐

Back
X