• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Ben 100mg alıyorum her gün.degerin epey yüksek çıkmış.hamilelikte TSH yüksekliği çok önemli hemen kontrol altına alınması gerek.kac haftaliksin bilmiyorum ama haftaya kadar geç kalmış olma.keske sorsaydin doktora haftaya endokrine gidecek beklesem sıkıntı olurmu diye
Bugün aldım ilacı çarpıntım vardı rahatlattı. Henüz gebeliğim yeni. Tanıdık doktor gidene kadar kullanabilirsin sıkıntı olmaz dedi. Ben de kullandım.

Kızlar merhaba inşallah ben de mayıs annesi olacağım.😇
13 Eylül’de doktora gittim ultrasonda bir şey göremedi ama beta 885 çıkmıştı.
16 Eylül gecesi saat 12:00’yi geçmişti 17 Eylül’de yani beta 3336 çıktı.
Yarın da kontrolüm var sizce kese ve kalp atışı görülür mü?
Son adet tarihim 8 Ağustos
Şimdiden çok heyecanlıyım🥹❤️

Kızlar merhaba inşallah ben de mayıs annesi olacağım.😇
13 Eylül’de doktora gittim ultrasonda bir şey göremedi ama beta 885 çıkmıştı.
16 Eylül gecesi saat 12:00’yi geçmişti 17 Eylül’de yani beta 3336 çıktı.
Yarın da kontrolüm var sizce kese ve kalp atışı görülür mü?
Son adet tarihim 8 Ağustos
Şimdiden çok heyecanlıyım🥹❤️
Hayırlı olsun ❤️ benimki silik de olsa ultrasonda görünmüştü. Ama kalp atışı için çok erken. En az 7. Hafta diye biliyorum. Zaten sık sık kontrole gideceksin

cidden rahatlayamadım sabah 6 da kalkıp işe gidiyorum bide kafam allak bullak rabbim yardımcımız olsun
Aynı durumdayız canım bende sabah 6 da kalkıp işe gidiyorum gece en az 3-4 kere uyanıyorum. Ben gebeliği öğrendiğimden beri böyleyim sürekli kafaya takacak bişey bulduğumdan oluyor. Önce beta artacak mı sonra kese gözükecek mi kalp atışı derken düşünmekten uykular yalan oldu 😃

Benim de tsh yüksek, 6 çıktı, T4 gayet normal olduğu halde doktorum kesinlikle aksatmadan ilaçlarımı kullanmam gerektiğini söyledi ve 2 farklı doktora daha gidip sordum hepsi aynı şeyi söyledi. Ben de başladım ilaca, bence başlayın çünkü önemli ve aksatılmadan içilmesi gereken bir ilaç.

Benim de tsh yüksek, 6 çıktı, T4 gayet normal olduğu halde doktorum kesinlikle aksatmadan ilaçlarımı kullanmam gerektiğini söyledi ve 2 farklı doktora daha gidip sordum hepsi aynı şeyi söyledi. Ben de başladım ilaca, bence başlayın çünkü önemli ve aksatılmadan içilmesi gereken bir ilaç.
Teşekkür ederim kullanıyorum 🤲💐

T4üm normal çıktı ama. Tek değere göre yorumlanmıyor tiroid.
Tam 6 yıldır düzenli ilaç kullanıyorum biliyorum tüm bu detayları.fakat bikac kez test yapılmış ve yüksek çıkmışsa kontrol altına almak ister doktorlar düşük dozla.mesela benim nodül yok TSH yüksek çıkar sadece t3 T4 normal.ama annemin kanı normal çıkar tüm değerleri fakat ultrasonda görüldü nodülleri.velhasil bir sürü çeşitleri var bununda.ilacini düzenli kullan her ay kontrole git bir sıkıntı olmaz Allah'ın izniyle

Sizinle aynı çıkmış size kaçlık yazdılar

Merhaba sizin kaçtı 100 mg yazmış. Tanıdık olan drumuz biz 50 100ü çocuklara bile yazıyoruz endişelenme dedi
Bana ilk teşhis konulduğunda 25 mg ile başlandı.sonrasinda aldığım kilolar vs 50 ye çıktı.en son 1 yıl önce düşük yaptığım bebeğime hamileyken Dr 100 yaptı ve sonrasında da 100 kullanmaya devam ettim şuan da dahil.ilk öğrendiğimde bekardim 7 çıkmıştı.doktor bir ay bekle gel bir daha bakalım demişti 9 olmuştu hemen ilaca başladı zaten.ama hamilelerde bekleme süresi vermiyorlar bebeğe zarar vereceği için hemen ilaca başlıyorlar

Kızlar alakalı mi bilmiyorum ama sabah çarpıntı ve ellerimde titreme vardı ilaçtan sonra kesildi
Canım TSH yüksekliği çarpıntı titreme,ellerde terleme, üşüme, nefes darlığı,yorgunluk,saç dökülmesi gibi belirtiler gösterir.ilac kullanınca geçmesi bundan

Aynı durumdayız canım bende sabah 6 da kalkıp işe gidiyorum gece en az 3-4 kere uyanıyorum. Ben gebeliği öğrendiğimden beri böyleyim sürekli kafaya takacak bişey bulduğumdan oluyor. Önce beta artacak mı sonra kese gözükecek mi kalp atışı derken düşünmekten uykular yalan oldu 😃
Cidden belkide vucudumuzu rahatlatamadıgımız içinde olabilir uyumam lazım dedikçe daha cok uyuyamıyorum :D 3-4 kez iyi gerçekten her saat başı kafamı kaldırdıgım oluyor dinlenemedim bir türlü bütün gün boyunca sonra başım ağrıyor

Yaklaşık 16 senedir haşimato tiroidim var ve bu kadar süredir de ilaç kullanıyorum. Hâlihazırda da 100 mcglik tiroid ilacımı alıyorum. Ergenliğimden gebelik öncesine ve şimdi de gebeliğime kadar çok fazla tiroide dair bilgi edinmeye çalıştım doktorlarımdan. İnanın tiroidin öyle çok etkisi var ki T4 normalmiş, TSH yüksekmiş çok da sıkıntı değil kullansam mı kullanmasam mı düşüncelerinizin hepsini aklınızdan silin. Hepsi inanılmaz derecede bebeğiniz için önemli. Gebeliğimi öğrenir öğrenmez doktora beta baktırmaya gittiğimde ilk söylediğim şey tiroidim olduğuydu ve hemen nöbetçi doktor olmasına rağmen betayla birlikte tsh değerimi istedi. 5+4teyim, yarın doktor kontrolüm var. Kalp çarpıntısı, el titremesi ve nefes darlığım başladı ve sebebinin tiroid olduğuna adım gibi eminim. Lütfen ilacınızı aksatmayın, tiroidle ilgili gereksiz diyen hiç kimsenin söylediğine kulak asmayın, bebeğinizin beyin gelişimini doğrudan etkilediğini unutmayın. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim 🌸

Bu arada 5+5'te bebeğinin kalp atışını duyan hiçkimse yok mu? Aşırı heyecanlıyım 🥹

Back
X