• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Selam benimde öyle kusma yok bulantılarım var , açken daha kötü oluyorum o yüzden az az sık sık yemeye çalışıyorum. Burdan yeşil elmanın iyi geldiğini okumuştum onu yiyorum, tuzlu kraker, tuzlu kurabiye, salatalık , tuzlu ayran bunlar bana iyi geldi deneyebilirsin. Çok tatlı ve baharatlı yiyecekler daha fena yapıyor midemi. Doğru düzgün yemek yiyemiyorum ama doktor bu haftalarda normal olduğunu bebek için folik asitin önemli olduğunu söyledi. Onun içinde takviye kullanıyorum. Üçüncü aydan sonra bulantılar azalır umarım 🙏🏻
Kızlar bende öyle olunca zeytinle ekmek yiyorum iyi geliyor

Kızlar günaydın,bana yardımcı olurmusunuz 😞 2 gündür midem bulantım başladı
Doğru düzgün birsey yiyemiyorum
Kusma yok ama araba tutar daralırsınız öyle bi mide bulantısı 😭 sabah açlıkla uyandım midem kazınıyor ama bi yandan da bulantım var ne yapacağım 😢 bebekler nasıl gelişecek böyle ? Gördüğüm herşeye ıyyyy oluyorum iğrelti geliyor
Ay öyle bir gelişiyorlar ki hiç bir şey olmuyor 😄 Senin ikizlerin var çok normal iğrenmen. İstemiyorlar öyle düşün. İlk gebeliğimde birinci trimester bitene kadar kustum. Prilam bile işe yaramadı. Her gün ağlıyordum. Evde pişen yemekten iğreniyordum. Komşudan rica etmiştim. O getiriyordu. Onu da yiyemiyordum 😄 Allah var şimdiki bulantılarım ilk gebeliğimin yanında hiçbir şey. Ama bunda da evdeki yemekten iğreniyorum 😄Olmayınca olmuyor

Selam benimde öyle kusma yok bulantılarım var , açken daha kötü oluyorum o yüzden az az sık sık yemeye çalışıyorum. Burdan yeşil elmanın iyi geldiğini okumuştum onu yiyorum, tuzlu kraker, tuzlu kurabiye, salatalık , tuzlu ayran bunlar bana iyi geldi deneyebilirsin. Çok tatlı ve baharatlı yiyecekler daha fena yapıyor midemi. Doğru düzgün yemek yiyemiyorum ama doktor bu haftalarda normal olduğunu bebek için folik asitin önemli olduğunu söyledi. Onun içinde takviye kullanıyorum. Üçüncü aydan sonra bulantılar azalır umarım 🙏🏻
Çokkkk teşekkür ederim hepsini yapacağım
🥰

Bana da yardımcı olur musunuz 5+4 te kese yoktu rahim kalınlaşmamış dedi doktor böyle olup sonra bebeği gören var mı günler geçmiyor bir türlü
merhaba Pınar kan verdin mi beta değerlerin ne durumdaydı belki geç döllenme olduğu için henüz çok yenidir, benim de çarşamba kontrolüm var 5+4 oluyor belki bende göremem :(

Ay öyle bir gelişiyorlar ki hiç bir şey olmuyor 😄 Senin ikizlerin var çok normal iğrenmen. İstemiyorlar öyle düşün. İlk gebeliğimde birinci trimester bitene kadar kustum. Prilam bile işe yaramadı. Her gün ağlıyordum. Evde pişen yemekten iğreniyordum. Komşudan rica etmiştim. O getiriyordu. Onu da yiyemiyordum 😄 Allah var şimdiki bulantılarım ilk gebeliğimin yanında hiçbir şey. Ama bunda da evdeki yemekten iğreniyorum 😄Olmayınca olmuyor
Açık hava kokusu dahi midemi ağzıma getirdi.Ne tuhaf,inşallah minikler iyidir bide onun korkusu var 🥲

Kızlar 2 hafta sonunda yarın çok şükür doktora ilk kontrole gideceğim. Çift transfer olmuştum, kaç tanesi tutundu kese kalp atışı hepsini yarın göreceğim inşallah. Dualarınızı bekliyorum 🫂🤍🧿
İnşallah güzel haberlerle dönersiniz. İki kese iki kalp atışı haberinin sevincini yaşarsınız 😍

Aynı bende öyleyim henüz söylemedim ama bu gidişle halimden anlayacaklar :( ne zaman söylemeyi düşünüyorsun sen?
canım daha kalp atısı için doktora gitmedim cumartesi günü kontrolüm var inşallah duyarsak eğer pazartesi söylemeyi düşünüyorum kritik bir haftadayım

Rahim genişlediği için falandır belki canım burada öyle seylerde okudum bebek iyi sağlıklıysa korkma bolca dinlenmek önemli benimde lekelenmeler oldu kahverengi sekilde dinlendikçe geçti çok sükür kanama alanı bende de yok Sağlıkla kavusalım inşallah canım
Bebekte bir sorun yok dendi ama ilk gebeligimde hiç yaşamamıştım kanama. Bu defa olunca çok korkuttu bizi. İnşallah 12. Haftaya gelelim sağlıkla sonrası daha için rahat olacak.

merhaba Pınar kan verdin mi beta değerlerin ne durumdaydı belki geç döllenme olduğu için henüz çok yenidir, benim de çarşamba kontrolüm var 5+4 oluyor belki bende göremem :(
Ben 937 ile öğrendim sonra 2205 çıktı . Daha kan vermedim 4 gün bugün doktora gittim. 6+3 olması gerekıyordu ama doktor keseyi görünce 5+3 uyumlu kesen dedi. Bebeği göremedi 10 gün sonra gel dedi bi görsem rahatlıycam. İlk gittiğimde kese de ypk demıstı yavaş yavaş büyüyor biz acele ediyoruz

Ben 937 ile öğrendim sonra 2205 çıktı . Daha kan vermedim 4 gün bugün doktora gittim. 6+3 olması gerekıyordu ama doktor keseyi görünce 5+3 uyumlu kesen dedi. Bebeği göremedi 10 gün sonra gel dedi bi görsem rahatlıycam. İlk gittiğimde kese de ypk demıstı yavaş yavaş büyüyor biz acele ediyoruz
aynen anneler sabırsız :D çok şükür haftaya da bebişi görürsün inşallah

bende anneme bu pazar söyledim eşimin ailesi bilmiyor :) duramadığım için erkenden öğrendim keşke 2-3 gün daha sabredebilseydik
İnsallah sağlıklı bir sekılde kucağımıza alırız . Evet erken öğrenmek hiç de iyi bir şey degılmiş aklım hep orda size de hayırlı olsun bizde bebegı görünce söyleyecegız inşallah. Doktor boş gebelik olabilir diyor hemen göremeyınce ama 5+3 erken büyüyecek inanıyor ve bekliyoruz

İnsallah sağlıklı bir sekılde kucağımıza alırız . Evet erken öğrenmek hiç de iyi bir şey degılmiş aklım hep orda size de hayırlı olsun bizde bebegı görünce söyleyecegız inşallah. Doktor boş gebelik olabilir diyor hemen göremeyınce ama 5+3 erken büyüyecek inanıyor ve bekliyoruz
inşallah mutlaka güzel haberlerinizi bekliyorum

Şimdi geldik hastaneden. Zaten ilaç kullanıyorum diye ekstra bir şey vermedi. Kanama alanı görünmüyor dedi ama sabah çok fazla kan geldiği için hâlâ korkuyorum.
Bebeğin kalp atışları düzenli ve hastası ile uyumlu çıktı çok şükür. İnşallah bir daha yaşamam kanama.
Yumurta çatladığında geriye kalan parçalar Corpus luteum denen bir kist oluşturuyormuş ve bu kist plasenta yeterli derecede hormon salgılayana kadar bebeğin tutunması için gerekli hormonları salgılıyormuş. Benim muayene doktor bu kisti görüp anlattı. İçinde kan da oluyormuş bu kistin ve belirli bir haftadan sonra işlevi bitiyomuş ve patlıyormuş. Belki de kistiniz vardı o patladı işlevi bitince 🙏 internetten araştırın detaylıca anlatıyor, ben daha önce duymamıştım

kanamalardan sonra kalp atışını duydum 6+1 de kanama da kesildi tamamen midem biraz bulanıyor aşırı değil, aslında kanama olmayınca içim rahatlıyor oksapar corasprin de kullanıyorum ben ama insan her an korkuyor
Ben de öyle kanama olmayınca içim rahatlıyor biraz coraspini kestim sadece oksapar yapıyorum ben ama yine de her an her şey olabilir insan hep kaygılı ve sanırım 9ay sürecek bu kaygılar🥲

Merhabalar herkese,
ben de 7+1 günlük hamileyim. Hamileliğin öncesinde ve başından itibaren koyu sarı - yeşil akıntım var. Son bir haftadır kaşıntı da eşlik ediyor. Doktor ilk 12 hafta ilaç kullanamazsın dedi ama düşük riski olur mu diye çok korkuyorum. Bu tarz bi durum yaşayan var mı?
Bende de aynı sorun var. Doktorum zalain krem verdi geçmezse eğer diye de fitil verdi. Fitili almadım ama 4-5 gündür zalain kremi kullanıyorum, önce bi akıntıyı arttırdı ama şimdi çok şükür hem akıntı azaldı hem kaşıntı. 3-4 gün daha kullanıp bırakırım. 3 litre de su ic dedi bana ama su midemi bulandırıyor maalesef en fazla 1 litre içiyorum :(

Back
X