• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız-Erkek

• Üçüz/Çoğul

• Ankete Katılan
    20
Ana kucağı alacak mısınız ben elektriklisini almayı düşünüyorum

Ben kasım başında manuel ana kucağı aldım
Bebekler 3- 4 aydan sonra kendini sallıyormuş bu da gelişimleri için faydalıymış
Manuel ana kucağını taşıması da kolay
Bir yere giderken ana kucağını da götürüyoruz çok faydalı oluyor diyor kullananlar
Arıza riski de yok
Bir de bazı bebekler elektrikli ana kucağı aynı ritimde sallandığı için sevmiyormuş
Aldık ama hiç oturmadı, sevmedi diyen kişiler var çevremde
Tüm bu sebeplerden manuel aldım
Manuelde de iyi marka almak lazım
Birçok marka sallanırken kayıyormuş

Ben kasım başında manuel ana kucağı aldım
Bebekler 3- 4 aydan sonra kendini sallıyormuş bu da gelişimleri için faydalıymış
Manuel ana kucağını taşıması da kolay
Bir yere giderken ana kucağını da götürüyoruz çok faydalı oluyor diyor kullananlar
Arıza riski de yok
Bir de bazı bebekler elektrikli ana kucağı aynı ritimde sallandığı için sevmiyormuş
Aldık ama hiç oturmadı, sevmedi diyen kişiler var çevremde
Tüm bu sebeplerden manuel aldım
Manuelde de iyi marka almak lazım
Birçok marka sallanırken kayıyormuş
Benim bir akraba bebeğine almıştı çocuk Ana kucağına oturunca sakinleşiyordu 😂 yenidoğan zamanı kurtarıcı olur diye düşündüm 😂

Bu haberleri duydukça sonuç olarak çok seviniyorum,ben de fetal verdim 2 hafta sonra dediler DNA az ben sorunca sonucu sormadan artık ne zaman donerlerdi Allah bilir,tekrar verdim cumartesi zaman da vakitte geçmiyor gebelik dönemi stres ile geçiyor bin bir pişman oldum yaptırdığıma da hayırlısı olsun artik
Evet gerçekten çok yıpratıcı bir süreç oluyor :( bende 2 liyi yaptırdığıma çok pişmanım fetal hiç düşünmüyordum. İnsan kendi başına gelmez diye düşünüyor çoğu zaman. Benim ilk hamileliğüm çok güzel geçince bu da öyle olucak diye düşündüm hep ama daha yeni yeni mide bulantılarım geçti mesela. Ama herşeyden evvel teslimiyet çok önemli ve her an bir sınav. Bol bol dua edin iyi düşünün. Tercih bizim neden kötü düşünelim. Belki sabrımız sınanıyordur.. Kenzularş duasının türkçe mealini açıp dinleyin çok güzel geliyor. Bende sizin için edeceğim inşallah güzel çıkıcak herşey Allah yar ve yardımcınız olsun🤍🤍🤍

Yalnız bebek bezi, ıslak mendil gibi popoya değecek şeyleri ve formül mamayı stok yapmamanızı tavsiye ediyorum. İsterseniz pamuklu silme bezi stok yapılabilir. Bebekler tahmin ettiğinizden çok hızlı büyüyorlar. Bedenleri birden değişiyor. Elinizde kalır sonra. Islak mendil içeriği yüzünden pişik alerji yapabilir. Özellikle kokulu, aromalı olanlara dikkat edin. Formül mamayı da bebek beğenmeyebilir reddedebilir.
Bebekken benim de bir çok bebek bezine alerjim varmış annem bir tek marka kullanabilmiş. Benim yavru da bana çeker kesin, ben de stoktan korkuyorum ondan 🤣

Benim vücudum çatlamaya müsait o yüzden ben çatlayacak diye düşünüyorum 😬
İlk hamileliğim bakalım
İnşallah minik çatlaklarla atlatırız 🙏🏼
Ben de aynı korkularlayım çünkü ergenlikte çatlamıştın 🤣 dün dermatolog muslera ve kayısı yağı-badem yağı önerdi. Ama sanırım lierac alacağım

Herkese merhabaaa 🌼 İş temposundan birkaç gündür uğrayamıyorum. Biz de cinsiyetimizi öğrendik. Fetal dna sonucu beklerken Zeki Şahinoğluna detaylıya gittik ve Zeki hoca eşime 'kereta demezsek' deyince bizim nazlı kız çıktı ortaya 🥹 En başından beri kız hissediyordum, eşim rüyasında görmüştü, herkes de direkt kız diyordu. Çok şükür kızımız kimseyi yanıltmadı 😅🧿 Rabbim sağlıkla kucağımıza da almayı nasip etsin 🫂🐥🧡 denizzehra denizzehra

Eheh ya inan bende öyleyim ve ilk gebeliğim 🤣 bazen diyorum inşallah bebek vardır diye şaka yapıyorum eşime ☺️ aslında aşırı yemek yemiyorum fakat daha önce bu kadar düzenli kahvaltı yapmıyordum ve 2 ögün yiyordum şimdi dolu dolu öğünlerimi yiyorum. Bir de ah o hurma yok mu hurma 🤣 acayip kilo yapan birşey
Aa aynı ben 😂 bana düzenli yemek iyi gelmiyor 😁

Bu gece ben de diş ağrisiyla cebelleşiyorum kızlar😓 karanfil koydum geçmedi uyuyamiyorum

Ilık suyla tuzlu gargara yapmak, ağrıyan bölgeyi yavaş yavaş fırçalamak ve ağrıyan yanağına buz tutmak işe yarıyor canım
Buzu biraz koyup çekme ama
Yanağın soğuyunca çek, ısınmaya başlayınca yine koy, ağrı geçene kadar devam et
Ben belli aralıklarla diş ağrısı yaşıyorum maalesef
Ağrı şiddeti de çok 😕
Bu yöntemlerle geçiyor
Bazen neredeyse gün boyu buz koyuyorum anca tamamen geçiyor ağrı

Ben de aynı korkularlayım çünkü ergenlikte çatlamıştın 🤣 dün dermatolog muslera ve kayısı yağı-badem yağı önerdi. Ama sanırım lierac alacağım

Bana da bir doktorum Mustela bir doktorum Lierac önerdi
Ben de Lierac alacağım canım
Lierac’a 16. haftada başla dedi aklında bulunsun
Nemlendiricilere şimdi başla ama Lierac için 16. haftayı bekle dedi

Günaydın hanımlar
Lierac ilk hamileligimde gün be gün düzenli kullandım ama sadece son iki aya kadar karnım gayet iyiydi sonra birden çatlaklar görünmeye başladı. Yani diyeceğim o ki, eğer cilt yapınız neye yatkınsa sonuç ona göre şekilleniyor.
Bir de hala regl ağrısı gibi ağrı yaşayan var mı 12 hafta sonrası? Ben şu an 13. haftayı bitirdim ama hala ağrım var.

Günaydın hanımlar
Lierac ilk hamileligimde gün be gün düzenli kullandım ama sadece son iki aya kadar karnım gayet iyiydi sonra birden çatlaklar görünmeye başladı. Yani diyeceğim o ki, eğer cilt yapınız neye yatkınsa sonuç ona göre şekilleniyor.
Bir de hala regl ağrısı gibi ağrı yaşayan var mı 12 hafta sonrası? Ben şu an 13. haftayı bitirdim ama hala ağrım var.

Günaydın 🌸
Evet kremler %100 garanti değil ama çatlamayı daha aza indirebiliyor
Krem kullandım, hiç çatlamadı diyenler de var o yüzden denemek lazım ☺️
Benim de 13. haftanın sonlarında birkaç gün regli ağrısı gibi ağrım olmuştu
Biraz olup geçmişti ama
Çok şiddetli uzun değildi

Ilık suyla tuzlu gargara yapmak, ağrıyan bölgeyi yavaş yavaş fırçalamak ve ağrıyan yanağına buz tutmak işe yarıyor canım
Buzu biraz koyup çekme ama
Yanağın soğuyunca çek, ısınmaya başlayınca yine koy, ağrı geçene kadar devam et
Ben belli aralıklarla diş ağrısı yaşıyorum maalesef
Ağrı şiddeti de çok 😕
Bu yöntemlerle geçiyor
Bazen neredeyse gün boyu buz koyuyorum anca tamamen geçiyor ağrı
Hepsini yaptım en son buz tuttuktan sonra biraz hafiflemiş olsa gerek uuyakalmışım ama şimdi yine ağrıyla uyandım😔

Benim yakınımdaki iki tane anne 3 er çocuk büyüttü onlara danışarak aldım ama tabi stok yapmamakta gerekebilir prima dan şaşma dediler molfixe sızdırma yapıyor dediler birde primanın 5 yıldızlı olanında göbek için çukur özellik varmış ateş ölçer de çok önemli çocuk okul hayatında dahi kullanacağımız cihaz o yüzden iyi bir şey almak gerekiyor hem kulaktan hem alından ölçen cihaz var onun ne marka alacağımı bilmiyorum henüz araştırmadım ama koltuk altı ateş ölçerde almak gerekebilir ateşli hastalık çok tehlikeli

Bornoz takımı ve hastane çıkışı 10 lu hediye geliyor bana da bebek çabuk büyüdüğünde onu çok kullanamayabiliriz o yüzden 1 tane 10 lu set yeter bence onun yanına zıbın alt üst ve tulum alıyorum

Back
X