• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız-Erkek

• Üçüz/Çoğul

• Ankete Katılan
    20
Maşallah bebişlere umarım sağ salim kucağımıza alırız 🥹 perinatolojiye ne zaman görünüceksiniz acaba
amiiin insallah hepimiz🥹🧿 haftaya pazartesi 12+2de gidecegim insallah. Bebislerim tup bebek tek embriyo transferden tek yumurta ikizi. Tup bebek doktorum 11de nipt 12de detayli ult istedi:)

amiiin insallah hepimiz🥹🧿 haftaya pazartesi 12+2de gidecegim insallah. Bebislerim tup bebek tek embriyo transferden tek yumurta ikizi. Tup bebek doktorum 11de nipt 12de detayli ult istedi:)
Benim bebişler de tek yumurta ikizi 12+6da gideceğim haftaya perşembe merakla bekliyorum sanırım biz fetal dna yaptıramıyoruz

Benim bebişler de tek yumurta ikizi 12+6da gideceğim haftaya perşembe merakla bekliyorum sanırım biz fetal dna yaptıramıyoruz
Yo hayir yaptirabiliyoruz gorustugum firmalarin hepsinde yaptirabilirdik ama paketler ayni degil tek yumurta cift yumurta tek bebek bakilan test gruplari farkli. Ben dun kan verdim intergen firmasina tabi tek bebek icin olan genis paket secilemedi o kadar

Yo hayir yaptirabiliyoruz gorustugum firmalarin hepsinde yaptirabilirdik ama paketler ayni degil tek yumurta cift yumurta tek bebek bakilan test gruplari farkli. Ben dun kan verdim intergen firmasina tabi tek bebek icin olan genis paket secilemedi o kadar
Doktorum Tek yumurtada anne kanında bebeklerin dnası tam ayırt edilemeyeceği için sonucun bir şey ifade etmeyeceğini söylemişti sanki öyle hatırlıyorum diğer tarama testleri için de söylemiş olabilir bunu

Doktorum Tek yumurtada anne kanında bebeklerin dnası tam ayırt edilemeyeceği için sonucun bir şey ifade etmeyeceğini söylemişti sanki öyle hatırlıyorum diğer tarama testleri için de söylemiş olabilir bunu
2li tarama testi için soyledi dogruluk zaten yuzde 60 onu hic ikizde yapmani tavsiye etmem diye ama 11.haftadan sonra nipt yapabilirsin 10da yapma dedi zaten yolladiklari pakette de tek yumurtada bakilanlar yaziyor bakilabiliyor yani benim gorustugum firmalarda bu boyleydi en azindan. Belki dediklerin cift yumurta icindir cunku onda iki bebegin ayri ayri degerlendirmesini sadece natera firmasi yapabilir ve biz tekiz bunu yapan demislerdi cunku bizimkilerin dnasi ayni ayirmalarina gerek yok:)

2li tarama testi için soyledi dogruluk zaten yuzde 60 onu hic ikizde yapmani tavsiye etmem diye ama 11.haftadan sonra nipt yapabilirsin 10da yapma dedi zaten yolladiklari pakette de tek yumurtada bakilanlar yaziyor bakilabiliyor yani benim gorustugum firmalarda bu boyleydi en azindan. Belki dediklerin cift yumurta icindir cunku onda iki bebegin ayri ayri degerlendirmesini sadece natera firmasi yapabilir ve biz tekiz bunu yapan demislerdi cunku bizimkilerin dnasi ayni ayirmalarina gerek yok:)
Haklısınız,umarım güzel sonuçlar gelir cinsiyet de öğrenebilicek misiniz

Haklısınız,umarım güzel sonuçlar gelir cinsiyet de öğrenebilicek misiniz
Amiin insallah hepimiz guzel saglikli bebeklerimizi kolaylikla saglikla alalim kucaklarimiza 🥹🥰🧿 evet cinsiyet bilgisi de verilecek. Ben tekirdagdayim firma ankarada, anlasmali hastane hemsiresi eve gelip aldi kanimi 10 gunde sonuc cikacakmis bakalim hayirlisiyla 🤗

İdrar yolu enfeksiyonu çıktı epey bakteri üremiş, idrarımda kan ve enfeksiyonda çok yüksek çıktı. Antibiyotik tedavisine başlanacak. Enfeksiyonu görmek için bir de rahim ağzının uzunluğuna bakmak içinmiş zaten baktığı aleti çıkardığında beyaz beyazdı ama bu kadar akıntım yoktu ya 🥹 İkili testimiz haftaya ondan sonrada fetal dnamız var inşallah çok teşekkür ederim

11.haftadayım ben 4-5 gün kadar ama doktorum hiç sorun değil son adet tarihini düzeltip ona göre takip edip geri vs demeyeceğiz geri olması bu demek değil gelişim geriliğiyle karıştırılıp boşuna paniklettiriliyor aileler dedi
Anladım canım çok geçmiş olsun inşallah hemen etki eder antibiyotik 🤲🏻

Selam kızlar. Bebek arabası bakanlar var. İlk bebeğimden tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Kesinlikle travel sistem Bebek Arabası almayın. Hem bagajda aşırı yer kaplıyor hem de çok aşırı ağır. Ben aldım 2 ay kullandim bıraktım şuan atıl şekilde depoda duruyor. Tek başıma bebeğimi gezdirmeye götüremiyodum o kadar ağır ki eşimin yardımı şarttı. Pusetlere de çok heves etmeyin en fazla 1 ay kullanıyorsunuz sonra o da işlevsiz hale geliyor. En mantıklısı Yenidoğandan itibaren kullanılabilen kabin boy bebek arabaları. Hem çok hafif tek başınıza bebekle beraber taşıyabilirsiniz hem de bagajda çok az yer kaplıyor ve tek elle açıp kapatabiliyorsunuz. Tabiki herkesin zevki ihtiyacı vs farklıdır ama ilk kez alacaklar için fikir olsun diye yazmak istedim çünkü ben çok pişman oldum.

Rutin muayenede girdiğimiz ultrason 2 boyutlu yani yüksek güçte değil
Ultrason röntgen gibi radyasyon da içermediği için güvenli kabul ediliyor
Son trimesterde zaten çoğu doktor her hafta çağırıyor
Ben bu konuyu farklı doktorlarla konuştum ve baya araştırdım sizinle de paylaşayım ☺️
Ultrason konusunda içiniz rahat olsun
Yüksek güçteki 4 boyutlu ultrasonların bile kanıtlanmış zararı yok
Valla dediğim gibi bende yurt dışında olduğumdan istesemde zararsız görsemde kendileri belirliyorlar usg’yi. Onlara göre kanama ağrı yoksa herşey yolundadır 💐

Son düzenleme:
Selam kızlar. Bebek arabası bakanlar var. İlk bebeğimden tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Kesinlikle travel sistem Bebek Arabası almayın. Hem bagajda aşırı yer kaplıyor hem de çok aşırı ağır. Ben aldım 2 ay kullandim bıraktım şuan atıl şekilde depoda duruyor. Tek başıma bebeğimi gezdirmeye götüremiyodum o kadar ağır ki eşimin yardımı şarttı. Pusetlere de çok heves etmeyin en fazla 1 ay kullanıyorsunuz sonra o da işlevsiz hale geliyor. En mantıklısı Yenidoğandan itibaren kullanılabilen kabin boy bebek arabaları. Hem çok hafif tek başınıza bebekle beraber taşıyabilirsiniz hem de bagajda çok az yer kaplıyor ve tek elle açıp kapatabiliyorsunuz. Tabiki herkesin zevki ihtiyacı vs farklıdır ama ilk kez alacaklar için fikir olsun diye yazmak istedim çünkü ben çok pişman oldum.
Bende cyber travel düşünüyordum ama çok ağır olmadığını söylediler ve tek elle kapanıp açılıyor deniliyor bide eve de taşımayacağım arabada sabit duracak kullanabilirim gibi duruyor. Puset olanlar özellikle oto koltuğu olarak kullanılanlar malesef şart çünkü hemşireler araçta görmeyince bebeği teslim etmiyorlar bide bebek arabalarına takılınca kullanışlı oluyor

Ben e bebekte birkaç travel denedim yok dedim abi ben travel tasiyamam benim harcım değil ve kesine kesin kabin boy alacağım pusetli bir şekilde baktığım arabalar da öyle zaten :)

Cinsiyet tahmini yapabilir misiniz acaba 10+4
1000108579.webp

Burda bilgimi konuşturayım bari ultrason ses dalgalarından oluştuğu için zararı olduğu düşünülmüyor. ama ben sizin enerjinize hayran oldum. 2 haftada bir gitmeme rağmen daha dün gitmiş gibi geliyor bana. 😬😁 Hastanede yattığım zaman her gün ultrasona indiriyorlardı. Herhalde bir risk olsa öyle yapmazlardı koskoca profesörler. 😊
O sırada en son 1 ay önce giden ben🫣😂 rahat bi anne olacağım galiba 😄

Back
X