• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    211
Selam kizlar, uzun suredir sizinde bizde oldugu gibi uyku sorunlarinizin oldugunu biliyorum. Bizde de bir cozum bulamadigimiz icin yazmamistim. Biz dogdugundan beri pilates topudur battaniyedir ayakta sallamaktir derken bittik tukendik ailecek. Ben 5.5 aydir bir gun bile tek kalmadim hep ailemden biri yanimdaydi. Oyle zor kriz bir uykuya gecisi var ki anlatamam. Atak falan hic degil dogdugundan beri bu sekilde. Son bir aydir battaniyede kafasini surekli saga sola cevirerek uyutuyoruz inanilmaz bir aglama esligi ve mamasini sallanirken yedirerek tam bir atletizm ornegi. Neyse artik esimle kafayi yedik. Dedik su uyku egitimlerini deneyelim ikimizde muhendisiz ama aslada inanamiyoruz boyle seylere ona ragmen caresizlik. Pazartesi baslayacagiz sizi surekli guncellemeyi planliyorum. Cunku biliyorum ki hepimiz o sihirli degneyi bekliyoruz. Belki birseyler ogrenirizde bir ise yarar.

Canim demir ilaci buzdolabinda mi saklaniyormuss 😳
Evet canim aldigimda hava cok sicak degildi
Demiri bazen unutuyordum vermeyi
Gecen aradim oceani
Bozulmus mudur diye
25C altinda olmasi lazim hava 30u asti dediler
Durdugu yer serindi ama emin olamadim dedim risk almayin dediler attim cope
Yenisini soyledim:/

Evet canim aldigimda hava cok sicak degildi
Demiri bazen unutuyordum vermeyi
Gecen aradim oceani
Bozulmus mudur diye
25C altinda olmasi lazim hava 30u asti dediler
Durdugu yer serindi ama emin olamadim dedim risk almayin dediler attim cope
Yenisini soyledim:/
Yaa bende koymamıştım dolaba ama bizim ev daha 26 dereceyi geçmedi o da bir haftadır bizim memleket yeni ısınmaya başladı. Bozulduğunu nasıl anlarız ki

Yaa bende koymamıştım dolaba ama bizim ev daha 26 dereceyi geçmedi o da bir haftadır bizim memleket yeni ısınmaya başladı. Bozulduğunu nasıl anlarız ki
Sordum ama laboratuarda incelenmeden bozulup bozulmadigi anlasilmaz ama bebek icin kullaniyorsaniz risk almayin dedi bana kadin🤷‍♀️

Canım kolay gelsin valla benim taşınma bebişin ek gıdasına denk geldi o yüzden dünyanın en hızlı yerleşmesini yaşadım mecburen 3 gün sabah 6 akşam 10 mesai yaptım 😂

Ondan da aldım pipetli olanı diyorsun di mi? Şu an daha küçük gibi geldi bana pipetli için diğer ay falan denetirim diye düşünüyorum. Bu arada bizim doktor ek gıdaya tam gaz başlatıyor başlayalı 10 gün oldu şu an 2 ana öğün 1 ara öğün olarak ilerliyor bebiş tadına bakıcak diye tüm gün mutfaktayım 😂
Valla gözüm korktu. Hem taşınmadan hem bu ek gıdadan. Hiç hazır değilim daha mental olarak ikisinede.

Selam kizlarr biz bi bucuk haftadir tadimlara basladik. Dik oturabiliyor mama sandalyesinde. Kabak havuc tatli patates patates biraz kayisi ve elma tatti. Havuc haric cok sevdi hepsini bugunde tatli patatesle kabagi karistirdim onuda epey sevdi. Yogurt yapmaya niyetlendim iki gundur ama 3 sefer oldu tutturamadim. Ilkini sutasin gunluk pastorize sutu ve evde marka probiyotikli maya ile yaptim cay kasiginin ucuyla tutmadi sut kaldi bildiginiz. Ikincisini tam paket ayni mayayla yaptim yine tutmadi. Sonra yeni sut aldim aynisindan evdeki eker yogurtla yaptim o da tutmadi oncesinde hem kaynatarak biraz sogutarak denedim bir kerede ilitarak denedim hic biri tutmadi bir yardim eli uzatirmisinizz?? Makine alicam ama onda da becerebilirmiyim yine bilemedim. Annecim yogurt mayalayamayan bir annen var bu konuda cok sanssizsin 😂
Şuna bir bak canım ben kaydetmişim lazım olur diye.

Kizlar soyle birsey alacak misiniz?
Sizce mamajoo mu iyi avent mi?
Ben daha doğmadan avent almıştım. Bu görseldekinin aynısı ilk bebeğimdede bunu kullanmıştım severek içiyordu kızım. Geçenlerde eline verdim bizimkinin ucu damlatıyor aventin yakasını sırılsıklam yaptı e tabii daha küçükte oynarken içti de 2. de anneler biraz daha rahat oluyormuş.😂

arkadaşlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? bir de ben regl oldum normal mi siz oldunuz mu süt azaltır mı
Ben belki 4 belki 5’tir oluyorum canım. Senin geç olmuş ne güzel. Ben doğum yaptım 1 ay sonra regli oldum.

Canım miktar olarak 2 cay kasigi gibi yediriyorum bende. Bu ayin listesini aciklayayim istersen daha iyi olur gibi geldi.
Basta
Kabak, havuc, tatli patates, patates ve balkabagi (ben bulamadim) bunlara 3 gun kurali yok

Sonra 3 gun ard arda yogurt,

Ardindan muz, kayisi, armut seftali 3 gun kurali yok

Sonra evde yapilmis tuzsuz lor, (labneyi onermiyormus besleyici degil diye) 3 gun kurali yok yogurttan sonra

Ardindan yulaf unu ve pirinc unu burda amac karbonhidrat almakmis ve beden ne kadar erken alirsa alerji riski azalirmis hazimsizlik gibi.

En en sonda yumurtanin sarisinin 8 de 1 i. Beyazi yasak kesinlikle dedi.

Bizimkide basta hafif saga sola kayiyordu daha ek gidaya baslamamistik oyle olunca bu hafta tam oturuyor sandalyede resimde eklerim simdi.

Yogurt tarifin icinde tesekkur ederim canim. Buralarda guvenilir sut bulmak cok zor oldugu icin pastorizeden yapmaya calistim seninde dedigin gibi parmakla yaptim belki o kisimda tutmadi derecesinj ayarlayamadim. Aksam bir daha denedim bu sefer tuttu hazir yogurtla mayalayinca.
Allaaammm büyüttükte oturuyorlar ya maşallah canım. Bu arada yazdıklarını ekran görüntüsü aldım. Aradan 10 sene geçince unutuyor insan nasıl yapacağını.

Vegafron Kan ilacı sonrası bebeğinin kaka rengi değişen var mı bunu kullan dedi doktorumuz iyi yükseltir diye ama kakası siyah ya
Ocean microfer kullanıyoruz. Yeni nesil demir desteği bu. Tadı da kokusuda güzel bizimki çok severek tüketiyor. Kaka da vs hiç bir değişiklik yok istersen bunu dene canım.

Kızlar size iki sorum var 😂
Bebişleriniz gece kaç kere uyanıyor?
Bir de kamera ne kullanıyorsunuz ben xiaomi kullanıyorum ama wifi olmadığı zamanlarda çok sıkıntı oluyor wifi gerektirmeyen uygun fiyatlı bi kamera daha mı alsam diyorum
Gece hiç uyanmıyor ama ben 2-3 kere uyanıyorum.😂 Emzirip geri yatırıyorum. Uyurken emip uyumaya devam ediyor.

Kamera olarakta hellobaby kullanıyorum.

Eklentiler

• IMG_1145.webp
    IMG_1145.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 12
Kızlar yarın işe başlamak zorundayım çok kötü hissediyorum onu nasıl bırakıcam onu düşünüyorum A10de çalışıyorum süt iznimi filan vericekler geç gidip erken çıkıcam annem bakıcak bebeğe gözüm arkada değil ama ondan nasıl ayrılcam belki iyi gelicek çalışmak bilmiyorum dünden beri bebeğime baktıkça ağlıyorum

Şuna bir bak canım ben kaydetmişim lazım olur diye.

Bizim doktor da cig sut bulabilirsen daha iyi olur demisti
Simdi klinik acti kendine bu doktor
Cig sutu suzup kaynadiktan sonra 15dk daha kaynattigimizda zaten zararli bakteriler yok oluyor
Hatta bulabilen jersey sutle yapsin efso oluyo

Gece hiç uyanmıyor ama ben 2-3 kere uyanıyorum.😂 Emzirip geri yatırıyorum. Uyurken emip uyumaya devam ediyor.

Kamera olarakta hellobaby kullanıyorum.
Oo diyete baslanmis🤓
Benimki de bazen uyaniyor bazen uyanmiyor
Uyanmazsa alip emzirmiyorum doktor 3 aydan sonra uyandirmana gerek yok demisti😬

Kızlar yarın işe başlamak zorundayım çok kötü hissediyorum onu nasıl bırakıcam onu düşünüyorum A10de çalışıyorum süt iznimi filan vericekler geç gidip erken çıkıcam annem bakıcak bebeğe gözüm arkada değil ama ondan nasıl ayrılcam belki iyi gelicek çalışmak bilmiyorum dünden beri bebeğime baktıkça ağlıyorum
Kıyamam canım ben ilk kızımda senin gibiydim dönemedim ama dönmediğime o kadar pişman oldum ki sana anlatamam sonra bir daha 2 yaşında bir denemem olmuştu girdiğim yer iyi değildi vs çok zorlanıyordum çalışma saatlerinden dolayı bebeğimi haftaiçi de babaannede bırakmaya başlamıştım öyle olunca bebeğim tabii 2 yaşında olduğundan tepki vermeye başlamıştı. Neyseki iş yeri sıkıntılı olunca çıktım. Sonra bir daha 2-2.5 sene çalışmadım. 4.5 yaşına geldiğinde işe bir başladım dünya varmış dedim. O kadar iyi geldi ki. İş yerimde çok iyidi tabii hatta benim şansımdı diyebilirim bana çok katkıları oldu. İyi ki başlamışım diyorum hep. Şimdi artık yaşım var pek bu saatten sonra olmaz gibi geliyor artık ama yaşım genç olsa hiç düşünmez dönerdim.

Oo diyete baslanmis🤓
Benimki de bazen uyaniyor bazen uyanmiyor
Uyanmazsa alip emzirmiyorum doktor 3 aydan sonra uyandirmana gerek yok demisti😬
Aman başladıkta ne oldu sanki başlayıp başlayıp bozdum şu taşınma işlemi olsa hergün sahilde yürüyeceğim.

Back
X