• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Yaa ne güzeel aynı gün kuzum habeleşelimm. Ben de ağırlaştığımı hissediyorum yaa. 9 Ocağa kadar dayanabilirsem çok iyi olacak son zamanlar olmadı 4 te çıkabilirsem işten idare edebilirim diye düşünüyorum. Olabildiğince iznim doğum sonrasına kalsın istiyorumm. Doğum tarihi olarak da 21 i dedi doktorum. Normal de olsa sezaryen de olsa 21 inde alabilirz dedi Normalde neden 40 veya 40 buçuğu beklemiyorlar gerçi o biraz kafamı karıştırıyor. Allaha şükür bir problemimiz yok çünkü bizim.
Bende sırf doğum sonrası daha çok kullanabileyim diye zorluyorum şansımı, yoksa 32de direk çıkardım yoruluyorum ister istemez :(

Tedbir amaçlıdır takip, anladığım kadarıyla değerlerinizde sorun yok. Sağlıkla ilerlesin inşallah.
İşte preeklampsili bi doğumum var. Başta gidişim doktorun 14/9 tansiyon ölçmesi, bebeğin 10-15 gün civarlarında asimetik olarak geri kalmış olması, yani 2 haftada hiç gelişim olmaması, bi de o anki ölçümle suyun az demesiyle eğitim araştırmaya gönderdi beni. Ama gelişimin geri kalması dışında geri kalan şeylerde sorun çıkmadı sonraki ölçümlerde

Kızlar benim bebeğim sanırım biraz tosun olacak gibi. O yüzden 3 takım yenidoğan aldım sadece 0-3 aylık 3 tulum ve 4 tane alt üst takım aldım gerisi hep 3-6 ay 6-9 ay aldım sizce küçük aldıklarım yeterli mi tecrübeli anneler küçük aldığım herşeye çok üzülüyorum boşuna para veriyormuşum gibi geliyor ya

32+0 bugün. Hatta bugün özele gidip çalışamaz raporu aldım. Gittiğimde ishal kaynaklı sancım oldu, NST de bakıldı, normal çıktı. İlk NST bu arada bu benim. Bir sorun yok şükür. Doğum iznine bugün itibariyle ayrılmış oldum. Sabah önce devlete gittim, her zaman herkesi randevusuz alan doktor almadı beni sadece rapor yazmam için 🥲 Sağlık olsun. Özelde gittiğim doktor da gitmiş, başka bir doktora göründüm sırf rapor için. Bu hafta sonuna kadar bebeğin çamaşırlarını falan yıkayıp hazırlamayı düşünüyorum. Hem artık çok zor hareket ediyorum hem de ne olur ne olmaz, stresi kalksın. Hâlâ bir sürü eksik bar tabii ama yenidoğanı idare edecek kadar hallettim. Bir tek kışlık dışarılık bir tulum kaldı. Uyku tulumu düşünmüyorum şimdilik, yenidoğan sonrasına alırım dedim. Yarım kundak da ilk etapta işimizi görür bence, ev de sıcak.
Bende dun ilk posta camasiri attim sonra kurutma makinesine attim
Bugun de pelus polar orgu yelek gibi seyleri aticam
Siveno almistim ama begenmedim yapisi su gibi ve kokusu da bi degisik
Unibaby almistim oglumda deterjan
Keske ondan alsaydim yine
Neyse almis oldum
Herseyi utulemicem utulenecekleri ayircam
Oglumda annem sagolsun 500tane sey utulemisti sonra bi daha utu mutu yapmadim o kadar kusuyordu ki batiyordu yetisemiyorduk 🥴 hak gecmesin diye kizinkileri de bi seferlik utulucem kaldircam hurclara
Hastane cantami da araligin 25i gibi hazirliycam
Gotureceklerimi hurca koyucam ama valize koymcam havasiz kaliyor sonra
Hurcta hazir bekleyecek herhangi bir durumda valize koyup cikmak kalacak
İnşallah planlanan günde sakince hazirlanip gidilecek sekilde olur bu sefer
Oglumdayken asiri hazirliksiz yakalanmistim aksamdan da balik sogan sarimsakli tarator falan yemistim daha onlari sindiremeden doguma gittim berbatti🥴
Bunda bari sacim az fönlü olsun😄

Kızlar benim bebeğim sanırım biraz tosun olacak gibi. O yüzden 3 takım yenidoğan aldım sadece 0-3 aylık 3 tulum ve 4 tane alt üst takım aldım gerisi hep 3-6 ay 6-9 ay aldım sizce küçük aldıklarım yeterli mi tecrübeli anneler küçük aldığım herşeye çok üzülüyorum boşuna para veriyormuşum gibi geliyor ya
Benim ogluma da cok iri olacak dediler 4 kgyu gecer falan
Yenidoganlar bol gelmisti🤓
3600gr boyu da 53cmdi
7 takim seni dondurur bence
Zaten kirlendikce kisa programa atar yikarsin
Dogumdan sonraki 40 gun icinde yenidoganlar olmamaya basliyor zaten
Lazim olursa da ebebek bakkal gibi heryerde alinir

Yaa ne güzeel aynı gün kuzum habeleşelimm. Ben de ağırlaştığımı hissediyorum yaa. 9 Ocağa kadar dayanabilirsem çok iyi olacak son zamanlar olmadı 4 te çıkabilirsem işten idare edebilirim diye düşünüyorum. Olabildiğince iznim doğum sonrasına kalsın istiyorumm. Doğum tarihi olarak da 21 i dedi doktorum. Normal de olsa sezaryen de olsa 21 inde alabilirz dedi Normalde neden 40 veya 40 buçuğu beklemiyorlar gerçi o biraz kafamı karıştırıyor. Allaha şükür bir problemimiz yok çünkü bizim.

Kuzum biz seninle aynıymışız ya bende bugün 31+4 üm :)) Sana tahmini doğum tarihi söyledi mi hiç doktorunn
Yok canim soylemedi
Mesela cumartesi gittigimde 32yle uyumlu demisti
Dunden onceki cumartesi 33le uyumlusun ama sata gore ilerliyoruz yinede dedi
Oglumda da 17 ocak gozukuyordu
Ocagin 2sinde doktorla kararlastirdik hangi gun olsun diye 12si diye belirlemistik
6sinda nst icin randevum vardi ama ben o gun suyum geldi doguma gittim mesela
38+4te dogum yaptim
Bunda da ocagin 28i gorunuyor benim uygulamada ama ben ocagin 14nu gecmem gibi hissediyorum nedense🤩

Benim ogluma da cok iri olacak dediler 4 kgyu gecer falan
Yenidoganlar bol gelmisti🤓
3600gr boyu da 53cmdi
7 takim seni dondurur bence
Zaten kirlendikce kisa programa atar yikarsin
Dogumdan sonraki 40 gun icinde yenidoganlar olmamaya basliyor zaten
Lazim olursa da ebebek bakkal gibi heryerde alinir

Çok teşekkür ederim o zaman tekstil defterine bi tik atıyorum oh :)

Neyse almis oldum
Oglumda annem sagolsun 500tane sey utulemisti sonra bi daha utu mutu yapmadim o kadar kusuyordu ki batiyordu yetisemiyorduk 🥴 hak gecmesin diye kizinkileri de bi seferlik utulucem kaldircam hurclara
Oglumdayken asiri hazirliksiz yakalanmistim aksamdan da balik sogan sarimsakli tarator falan yemistim daha onlari sindiremeden doguma gittim berbatti🥴
Doğumunuz gönlünüzce olur inşallah. Ben de öneriliyor diye siveno deterjan aldım ama hiç bakmadım kokusuna.
Kurutma makinesinde çekti mi kıyafetler? Zaten minicikler, çekerlerse iki hafta ancak giyee bebeler. Ben de hassasta mı kurutsam yoksa doğrudan çamaşırlığa mı dizsem bilemedim. Ütü de bakalım, peyderpey inşallah.

Neyse almis oldum
Ay bende bugün ilk posta kiyafetleri attim 2 kere durulattim. Siveno almistim benimde hic icime sinmedi bir garip kokusuda yapisida. Ilk durulamada gitmedi zaten kopurmedi ama son suyunda akmamisti belli. Kurutmaya atmaya korktum cekermi diye evin derinliklerine sakladigim camasir telini cikardim ama hicte kuruyacak gibi durmuyorlar 😅 epey zormus simdiden yoruldum utu asamasini dusunmek bile istemiyorum suanda 😄

Doğumunuz gönlünüzce olur inşallah. Ben de öneriliyor diye siveno deterjan aldım ama hiç bakmadım kokusuna.
Kurutma makinesinde çekti mi kıyafetler? Zaten minicikler, çekerlerse iki hafta ancak giyee bebeler. Ben de hassasta mı kurutsam yoksa doğrudan çamaşırlığa mı dizsem bilemedim. Ütü de bakalım, peyderpey inşallah.

Amin inşallah🙏 Valla zaten yarisi oglumun bebeklik kiyafetleri
Kac kez yikadik kimbilir
Yarisi da aldiklarim
Hic bakmadim kuculdu mu diye
Ama polar örgü battaniye tarzi seyleri atmiyorum kurutmaya genelde
Cok fazla cektigini dusunmuyorum zaten hassasta kurutuyorum genelde
Bi suru corap eldiven sapka vs var
Onlari tek tek asmakla ugrasamam hepsini aticam kurutmaya
Polar battaniye nohut battaniye orgu yelekler falan onlari asicam bi tek camasirliga

Ay bende bugün ilk posta kiyafetleri attim 2 kere durulattim. Siveno almistim benimde hic icime sinmedi bir garip kokusuda yapisida. Ilk durulamada gitmedi zaten kopurmedi ama son suyunda akmamisti belli. Kurutmaya atmaya korktum cekermi diye evin derinliklerine sakladigim camasir telini cikardim ama hicte kuruyacak gibi durmuyorlar 😅 epey zormus simdiden yoruldum utu asamasini dusunmek bile istemiyorum suanda 😄
Siveno cok ovuluyor diye denemek istedim ama pisman oldum😒
Esim atti camasirlari makineye, su gibi birsey bu dedi
Ben kokusuna baktim tuhafti
Nasil akmamisti ben ekstra durulamadim valla hemen hepsini attik kurutmaya🫣
Hava hic kurutma havasi degil ama bende buyuk parcalari asicam 3 gun dursun
Digerlerini tek tek asla asamazdik🤓
Tum herseyi yikadigimiz icin su an zor geliyor ama ben hepsini utulemicem zaten
Insan dogumdan sonra utu falan dusunemiyor ben en fazla 20 parca utulerim bide agiz mendillerini utulerim yeter😁

Bebeğin kakasını yaptığını rutin kontrolde mi anladılar? Açıkçası ne olursa risk olur, kendimiz hissedebiliyor muyuz merak ediyorum.
O gün rutin kontrolüm vardı öğleden sonra. Ama öğlene kadar çok az hareket etmişti. Öğlen doktoru aradım hemen gel randevu saatini bekleme demişti. Giderken yolda ağrılarım başladı. Gittiğimde muayene etti ve hemen acil sezeryana alıyoruz, suyun bitmiş bebek kakasını yapmış yemiş dedi ve çok hızlı ameliyathaneye almışlardı Tr de. 10 günde küvez de kalmıştı bebeğim. Su nasıl bitti anlamamıştım çünkü hiç anlatıldığı gibi bi su gelmesi olmadı. Çok sık wc ye gittiğimi hatırlıyorum. Birde o gün hareketleri çok çok az dı ve yolda giderken sancım başlamıştı belirti olarak

Siveno cok ovuluyor diye denemek istedim ama pisman oldum😒
Esim atti camasirlari makineye, su gibi birsey bu dedi
Ben kokusuna baktim tuhafti
Nasil akmamisti ben ekstra durulamadim valla hemen hepsini attik kurutmaya🫣
Hava hic kurutma havasi degil ama bende buyuk parcalari asicam 3 gun dursun
Digerlerini tek tek asla asamazdik🤓
Tum herseyi yikadigimiz icin su an zor geliyor ama ben hepsini utulemicem zaten
Insan dogumdan sonra utu falan dusunemiyor ben en fazla 20 parca utulerim bide agiz mendillerini utulerim yeter😁
Çok mu koydum acaba bilemedim ki 😅😅😅 hava hic ama hic kurutma havasi degil gercektenn. Sapkalar eldivenler ay gozumde buyuyor hala. Bende hepsini utuleyemem muhtemelen 😂 kurusunlarda bi

Çok mu koydum acaba bilemedim ki 😅😅😅 hava hic ama hic kurutma havasi degil gercektenn. Sapkalar eldivenler ay gozumde buyuyor hala. Bende hepsini utuleyemem muhtemelen 😂 kurusunlarda bi
Ustunde 2 kapak yaziyormus
Esim dedi🤓
Ama camasir da coktu en az 4 5 kg vardi
Sen ne kadar attin
Valla ben eldivenleri sapkalari yanyana koyup fışırtttttt geccem utuyle tamam😄
Hepsini ters duz ayri ayri kafayi cortlarim😅

0-3 aylıkları da kullanırsınız bence. Ben de yenidoğanı mı fazla aldım dedim, hiç 0-3 ay almamışım. zıbın dışında. Bir de zıbın uzatıcı kumaşlar var çıtçıtlı, onlardan aldım. üstleri, zıbınları uzatırım diye.

Back
X