• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Kızlar, dün ben bi daha kontrole gittim çağırmışlardı. Nst gayet iyi. Suyuna da tekrar iyi dediler. Kan idrar testi verdim yani görünende bi sorun yoktu idrar testinde protein negatif, kandaki protein değeri normal, spot idrarda protein normal ortalama sınırda ama sınırda yüksek çıkmış protein diyip 24 saat idrar toplama istedi. Yapıyorum ama mantıklı da gelmedi. Kafam karıştı ya tansiyonlarımda yüksek çıkmıyo 13/8den yukarı. Şaşırdım valla siz olsanız napardınız
Tedbir amaçlıdır canım sıkma canını. Bazı doktorlar risk almayı sevmiyor, benim aile hekimimde öyle mesela. Çok pimpirikli kadın, bişey sormaya gelmiyor. Senin doktorunda öyleyse eğer gördüğü bişey vardır muhakkak

Kızlar benim bebeğim sanırım biraz tosun olacak gibi. O yüzden 3 takım yenidoğan aldım sadece 0-3 aylık 3 tulum ve 4 tane alt üst takım aldım gerisi hep 3-6 ay 6-9 ay aldım sizce küçük aldıklarım yeterli mi tecrübeli anneler küçük aldığım herşeye çok üzülüyorum boşuna para veriyormuşum gibi geliyor ya
Banada aynı şeyi söyledi doktor, ben bi çok şeyi 0 3 ay aldım. Yenidoğan çok nadir, zaten bi.çoğu sağdan soldan geldi ama şuanlık yeteri kadar 0 3 ay kıyafeti var yeterde artar bile 😊 yenidoğan dönemi çok hızlı geçiyor. İlk 1 sene 3 ayda bir kıyafet alıyorsun gibi oluyor
Bende dun ilk posta camasiri attim sonra kurutma makinesine attim
Bugun de pelus polar orgu yelek gibi seyleri aticam
Siveno almistim ama begenmedim yapisi su gibi ve kokusu da bi degisik
Unibaby almistim oglumda deterjan
Keske ondan alsaydim yine
Neyse almis oldum
Herseyi utulemicem utulenecekleri ayircam
Oglumda annem sagolsun 500tane sey utulemisti sonra bi daha utu mutu yapmadim o kadar kusuyordu ki batiyordu yetisemiyorduk 🥴 hak gecmesin diye kizinkileri de bi seferlik utulucem kaldircam hurclara
Hastane cantami da araligin 25i gibi hazirliycam
Gotureceklerimi hurca koyucam ama valize koymcam havasiz kaliyor sonra
Hurcta hazir bekleyecek herhangi bir durumda valize koyup cikmak kalacak
İnşallah planlanan günde sakince hazirlanip gidilecek sekilde olur bu sefer
Oglumdayken asiri hazirliksiz yakalanmistim aksamdan da balik sogan sarimsakli tarator falan yemistim daha onlari sindiremeden doguma gittim berbatti🥴
Bunda bari sacim az fönlü olsun😄
Bende kurutmaya attım, e bebekten aldığım çoraplar çekmiş gibi geldi bana sadece. Diğerleri çektiysede farketmedim giyince göreceğim 🤣 ama bende tek tek asıp kurutmayı gözüm kesmedi.
Ütü konusunda da benim gibi birisini görünce şaşırdım 😂 kızımda ütülemiştim, doğumdan sonrada ütülemeye devam etmiştim ama şimdi o boşluğum yok gerekte yok 😁
Bende bebek eşyalarını hazırladım, kendi eşyalarım kaldı. Acil bi durum olursa en azından kendi kıyafetlerimi eşim halleder bebeğinkiler daha önemli diye düşündüm sanırım 🤣
0-3 aylıkları da kullanırsınız bence. Ben de yenidoğanı mı fazla aldım dedim, hiç 0-3 ay almamışım. zıbın dışında. Bir de zıbın uzatıcı kumaşlar var çıtçıtlı, onlardan aldım. üstleri, zıbınları uzatırım diye.
Zıbın uzatıcı ekliyim bende listeye. Çok yararlı görünüyor gerçekten 😊

Ya benim kuzenim Almanyadan H&M'den zıbın falan göndermiş ama çok küçükler muhtemelen prematüre falan onlar 44 cm yazıyor . E benim bebem geçen haftaki kontrolde 42 cm çıktı tahmini , ki o zaman 30 haftalıktık . Baktıkça gözlerim doluyor o kadar küçük de doğmaz heralde, çok güzeller ama , onlar bile büyük gelir diyenler var moralimi bozuyolar :(
H&M genel olarak bana kalıpları küçük geliyor ama yaa, bilmiyorum tabi deneyimlemedim ama 😁

Ay benim bebişlerde ikiz diye başlayayım bugün dedim . Siveno su gibi gerçekten Chatgpt’ye göre formülü öyle temizliği iyi dedi. Kurutmaya atmaya korktum kıyafetleri, minik minik asınca çamaşır askılığı da hemen doldu. Bu havada nasıl kurayacak bunlar 😂 gerçekten alması çok keyifliydi böyle yıkama ütüleme nasıl biter bilemedim 🤭😂 minik minik azmış gibi ama çok şey oluyormuş 🫠
Kurutmaya atan oldu mu hiç?
Ben been. Valla bana çekmedi gibi geldi. Bebek programında kuruttum ben. Makinadan makinayada değişiyor sanırım

Tedbir amaçlıdır canım sıkma canını. Bazı doktorlar risk almayı sevmiyor, benim aile hekimimde öyle mesela. Çok pimpirikli kadın, bişey sormaya gelmiyor. Senin doktorunda öyleyse eğer gördüğü bişey vardır muhakkak
İsteyen acil doktoruydu. Haklı olabilir belki bilmiyorum geçmişimi anlatınca kan idrar falan istediler yoksa tansiyon ölçümlerinden bişey çıkıyor denemez. Özeldeki doktorumda o yüzden beni acile gönderdi zaten o da öyle. O dikkati oğlumla beni kurtardı güvenim sonsuz şimdi korktuğumu görünce en başta bi yumuşatmaya çalıştı durumu.

Ay ben 1 yaş olanları bile yıkadım ama etiketlerini kesmedim büyük aldıklarımın çünkü bu seferde karışıyor bu kaçtı bu kaçtı diyorum. Geçen hastane çıkışıma uyumlu battaniyem yoktu. Bir daha hastane çıkışı aldım battaniyeli şimdi onu bekliyorum. Gelsin yıkayıp hastane çantamı hazırlayıp kapatcam artık.
Etiketle nasil yikadin ya🫣 yumusamiyor mu kagitlar🤥 zaten ic kisminda yaziyor cogunun aslinda bilgiler ya yan kisimda ek kumasta ya da ense kisminda baski ile yazilmis oluyor

Ay kızlar ben bugün keyifsiz ve karnım da taş gibi olunca normal takipli olduğum değil de arada kliniğine gittiğim doktora gittik. Bebek normalde şuan 31+4 olması gerekiyor gelişime göre böyle takip ediyorum yani hep. Sata göre de bugün 31. Gittiğimde gelişime göre 32+2 boya göre de 33+4 çıktı. Boy hep önden gidiyor zaten uzun boylu olacak diyorlardı. Bugün doktora şikayetlerimi söyledim karnım taş gibi çok ağırlaştığımı hissediyorum, küçük tuvaletimi yapınca karnıma kıramplar giriyor falan diye çok normal bebek iri bir bebek dedi. Boyu 44 cm kilosu 2008 gr. çıktı. Hiçbir sıkıntı yok sadece genelde 40 ı beklemiyorlar 37 de geliyorlar genelde dedi. 37 benim için 5 ocak 🥺 ben sata göre 12 ocakta 37 olacaktım ve izne haftanın son günü 9 unda çıkarım diyordum. Sanırım 31 aralıkta çalışabilir bpzdurucam böyle gidersee

Back
X