Ya Bebek çok iyi en son 2 hafta önce kilosu çok iyiydi aslında bebek için endişelenmiyorum bir de ikinci hamilelik olduğu için daha rahatım onlar bir şekilde alıyorlar daha çok kendimi düşünüyorum doğumdan sonra ekstra zayıf kalmak istemiyorum Ben de 43'e düşmüştüm 43'e düşüp 46'ya zor çıktım ama birkaç gündür çok fazla yiyemediğim için yine 45'lerde görünüyorum su kaybede yaşamış olabilirim bilmiyorum ama yani bu gaz gerçekten geçecek değil mi sürekli oluyor ya kafayı yiyeceğim resmen kabus oldu bir şey yemeye korkuyorum akşamları. Çok sevindim İnşallah ben de birden kiloda artış görürüm 43'ün üzerine bir ayda bende 2 kilo aldım şimdiden sonrası genelde hatta 24'ten sonrası kilo alınır çok kolay diyorlarMerhaba benim de aynı sıkıntılarım oldu gaz ve iştahsızlık konusunda. Ve ben de çok zayıfım. Normalde de gastrit ve sindirim problemlerim vardi. Demir için sidefer damla önerdi Dr um, sindirim problemi yaratmadi rahatsız etmedi çok şükür. Gaz sancim da eskisine göre bariz rahatladı ama biraz ayağım ya da karnım üşüse yine sancı yapıyor. Ayaklarımı sıcak tutup patik yelek giyiyorumTavsiye ederim. Demir de benimkini Dra bi sorun isterseniz. Haftalar ilerledikçe gaz olayı rahatlayıp kilo da alacaksınız zaten. Ben de bebeğim gelişir mi diye çok endişe ettim zayıfım sıkıntı olur mu diye. Dr um bebek alacağını alır korkma bi sorun olursa ben söylerim zaten dedi. Ilk 3 ay kilo vermistim bulanti gaz sancısı derken 43 e kadar inmistim. Sanirim son 2 aydır falan kilo almaya başladım ben de daha yeni 49-50 yi gördüm. Hormonlar işte hala da zaman zaman korkuyorum zayıflığım sıkıntı yaratir mi diye Siz de alırsınız stres yapmamaya çalışın çünkü bebişler hissediyor herşeyi
Benim ilk hamilelegimde de vardı karnım büyümeye başlayınca özellikle yemek yedikten sonra sırtımda ve midemin etrafında ağrılar oluyordu.hazimsizlik problemlerimde vardı ama idare edebiliyordum. Hatta doktorlara söyledim normal dediler ciddiye almadılar. Sadece biri mide ağrısı değildir o dedi ultrason istedi camurlasma varmış.Ay gerçekten mi. Nasıl anladınız taş oldugunu ne yapmam gerek. Çok cok gecmıs olsun. Ben yediklerime dikkat edince olmuyor yalnız yani sizin de böyle mi peki detaylı olarak
Bebek kamerası bakınıyorum ben de bu aralar.Herkese selamlaar, umarım herkesin gebeliği iyi geçiyordur
Doğum yaklaşıyor, telaşlar hız kazandı malum. Ne gibi hazırlıklar yaptınız?
Artık alışverişine başlayacağım bende, park yatak konusunda çok kararsız kaldım ne önerirsiniz minnoş anneler
Görerek bakmayı seviyorsunuz zatenAlacagim modele bakayim oyle mi sagol
Yatağı size de ince geldi mi peki ek yatak alacak mısınız?Elele madre aldım ben kurup baktım çok güzel çok sağlam
Bebek Arabası çok güzelmiş gerçekten üstte gözetleme penceresi olmasına bayıldım, puset arabaya sabitlenir mi pekiSelamelele madre aldım ben de burdaki birkac kişi de öyle yaptı. Sadece iç yatağı ince geldi gözüme onun dışında beğendim açıkçası. Yatak olayına bi ek yapacağım sadece. Bebek arabası da eleleden yine mido2 travel sistem aldım puset ve var ekstra. Çift yönlü olsun istedim katlanabilen bi model. Çok hafif de değil çok ağır da değil. E bebekten ana kucağı aldım o da düz bi model bebek hareket ettikçe sallananlardan. Babynesti de mağazalarda begenmedim internetten aldım güzel geldi o da şansıma
Ahşap beşikler çok hoşuma gitti aslında ama oda yapmıycam nasılsa park yatak alayım da odanın ortasında kocaman bir görüntü kirliliği olmasın diye düşündümBebek kamerası bakınıyorum ben de bu aralar.
Park yatakları sevemedim ben bir türlü bizim büyük boy besigimiz var onu kullancaz inşallah.
Ama park yatakta hafif oluyor sanırım öyle pratik duruyor.
Ben Bi ara çatlayacak gibi hissediyordum dibine kadar o sancıyı yaşadım, her akşam yemekten sonra gecenin 10 11 inde eşimle yürümek zorunda kaldıkYa Bebek çok iyi en son 2 hafta önce kilosu çok iyiydi aslında bebek için endişelenmiyorum bir de ikinci hamilelik olduğu için daha rahatım onlar bir şekilde alıyorlar daha çok kendimi düşünüyorum doğumdan sonra ekstra zayıf kalmak istemiyorum Ben de 43'e düşmüştüm 43'e düşüp 46'ya zor çıktım ama birkaç gündür çok fazla yiyemediğim için yine 45'lerde görünüyorum su kaybede yaşamış olabilirim bilmiyorum ama yani bu gaz gerçekten geçecek değil mi sürekli oluyor ya kafayı yiyeceğim resmen kabus oldu bir şey yemeye korkuyorum akşamları. Çok sevindim İnşallah ben de birden kiloda artış görürüm 43'ün üzerine bir ayda bende 2 kilo aldım şimdiden sonrası genelde hatta 24'ten sonrası kilo alınır çok kolay diyorlaryalnız sidefer Damla kızıma kullanmıştım bebekken yetişkinlere önerdiklerini bilmiyordum O zaman Damla sayısı fazla oluyor kaç damla koyuyorsnuz. Kızıma olan hamileliğim de 7 yıl önceydi tabii o zaman 26 yaşındaydım. Böyle sorunlar yaşamadığım için hiç hatırlamıyorum o yüzden
Ben ek yatak almayı düşünmüyorum bir yakınım baby nest hediye etti ilk aylar park yatağın içinde onu kullancam sonradan onu kaldırıp normal yatağına yatırcam Allah nasib ederse. Yakın arkadaşımın bebeği neredeyse doğduğundan beri o yatağı kullanıyor çok memnun gerek duymadı daha kalın bir yatağa. Ben de gerek duymuyorum açıkçasıGörerek bakmayı seviyorsunuz zatenbir bakın karşılaştırın önemli olan yumuşak olmaması
Yatağı size de ince geldi mi peki ek yatak alacak mısınız?
Bebek Arabası çok güzelmiş gerçekten üstte gözetleme penceresi olmasına bayıldım, puset arabaya sabitlenir mi peki
hepsi sağlıcakla severek uyusunlar yataklarında inşallah
Eşim sabitlenebiliyor demisti inceledigimizde ama indirip kendi arabamızda denemedik açıkçası. Sadece evin içinde mekanizmasını tak çıkar yaptık hem puseti hem bebek arabasının kendisini denedik sürüşü kolay mı ona baktık ve kaldirdikBebek Arabası çok güzelmiş gerçekten üstte gözetleme penceresi olmasına bayıldım, puset arabaya sabitlenir mi peki
İnşallah gerçekten yani bulunduğum yer gereği yürüyüş yapmam biraz zor görev gereği güneydoğu'dayız ve geceleri burada pek çıkmak istemiyorum Bir tane de kızım olduğu için tek başıma çıkmamı eşim istemiyor elimden geldiğince gündüzleri yürüyoruz çalışma saatleri çok az öğretmen olduğu için onun avantajı var Evet kullandığım mineral ,vitamin içinde 17 mg demir var D vitamini de var hatta D vitamini de ona göre hesapla mıştılk. İnanıyorum İnşallah benim de bir ay önceki gibi aniden geçecekBen Bi ara çatlayacak gibi hissediyordum dibine kadar o sancıyı yaşadım, her akşam yemekten sonra gecenin 10 11 inde eşimle yürümek zorunda kaldıkzamanla azalıyor, tamamen bitmese de o zamanki kadar kalmadı şükür sizinki de geçecek yani sıcak tutun kendinizi yeter ki kilo da alırız diye düşünüyorum bilmiyorum ilk bebeğim olduğu için doğum sonrası bünyem nasıl olacak damlayı eczacıya hesaplattim kiloma göre o zaman 20 damla önermişti öyle kullanıyorum siz de hesaplatin ama bizzat eczacı hesaplasin dikkat edin ordaki çalışan herhangi biri olmasın, önemli bizim için fazlası toksik etki yapabiliyor takviyelerde biliyorsunuz. Ha bir de multivitamin de elimdekini götürdüm ordaki demir içeriğini de göz önüne alarak günlük almam gereken demir miktarına göre hesap yaptı. Sizin de demir içerikli multivitamin varsa onu da alın gösterin, onun üstüne kaç mg daha alabilirsiniz baksın ona göre ihtiyacı hesaplasın.
Bizde basta oda yapmadık 2 yıl beşikte yattı sonra genç odası yaptırdık.oldu bitti.Ahşap beşikler çok hoşuma gitti aslında ama oda yapmıycam nasılsa park yatak alayım da odanın ortasında kocaman bir görüntü kirliliği olmasın diye düşündüm
Çok teşekkür ederim Evet belirtilere de baktım da safra olunca biraz değişik oluyormuş belirtiler Ben de mucizevi bir tablet var onu size önereyim simgast. Yani gaviskon rennie yanında alt eder. Bir ay önce birkaç gün boyunca sabah akşam içtiğimde çok güzel düzenledi Şimdi de düzenli içmem gerekiyor belki çok fazla ilaç içmeyi sevmediğim için düzenli içmiyordum Ama bugünden itibaren içeceğim belki tedavide eder mide yanması şişkinlik gaz her şeye Deva mide ağrısı mesela midedeki gazı parçalayıp dağıtıyor ve çıkmasını çok kolaylaştırıyor inanılmaz güzel bir tablet. Çğmeme tableti zaten. Çok çok geçmiş olsun inşallah kalan zamanda sıkıntısız geçerBenim ilk hamilelegimde de vardı karnım büyümeye başlayınca özellikle yemek yedikten sonra sırtımda ve midemin etrafında ağrılar oluyordu.hazimsizlik problemlerimde vardı ama idare edebiliyordum. Hatta doktorlara söyledim normal dediler ciddiye almadılar. Sadece biri mide ağrısı değildir o dedi ultrason istedi camurlasma varmış.
Şuan ikinci hamileligim agrilarim baslayinca ben kendim doktora soyledim durumu oda emin olmak icin takrar tetkit yaptirdi.camur safa taşına donmus .
Yapacak hiç birsey yok malesef doktor ameliyat dedi ama bu halde ameliyat olmak istemiyorum. Hafif şeyler yemeye çalışıyorum.ozellikle hamur işi yersem kötü oluyorum.sabah aç karnına mide ilacı kullanıyorum birde gaviscon şurup. Mide ilacı azda olsa şikayetlerimi azalttı ama bebek büyüdükçe daha da artıyor sıkıntılarım. Daha iki ay var nasıl olacak bilmiyorum açıkçası.
Sizin bence bu kadar büyük değil sikintilariniz.yemek düzeninizi duzeltirseniz daha rahat edersiniz gibi duruyor.
Allah hepimizin şifasını versinÇok teşekkür ederim Evet belirtilere de baktım da safra olunca biraz değişik oluyormuş belirtiler Ben de mucizevi bir tablet var onu size önereyim simgast. Yani gaviskon rennie yanında alt eder. Bir ay önce birkaç gün boyunca sabah akşam içtiğimde çok güzel düzenledi Şimdi de düzenli içmem gerekiyor belki çok fazla ilaç içmeyi sevmediğim için düzenli içmiyordum Ama bugünden itibaren içeceğim belki tedavide eder mide yanması şişkinlik gaz her şeye Deva mide ağrısı mesela midedeki gazı parçalayıp dağıtıyor ve çıkmasını çok kolaylaştırıyor inanılmaz güzel bir tablet. Çğmeme tableti zaten. Çok çok geçmiş olsun inşallah kalan zamanda sıkıntısız geçer
Ben hiç olmadım daha vajinalKızlar bebegin hareketlerini cok asağıda hissedince doktora gideyim dedim vajinal ulttasonla baktı. Ben gerilmem fln diyordum ama çok sıkıyorum kendimi alttan muayenelrrde. Bu şekilde dedim normal doğurabilir miyim. Biraz zor dediiki ayrı doktor da zor diyor ama acı duysam da izin verıyorum sonucta muayeneye
Kendimi sezaryene hazırlamam gerekiyor galiba artık hiç düşünmek istemiyoedum onu ama
Siz vajinal muayenelerde nasıl oluyorsunuz Allâh askınaıh mıh demiyo musunuz hiç
Ben ek yatak almayı düşünmüyorum bir yakınım baby nest hediye etti ilk aylar park yatağın içinde onu kullancam sonradan onu kaldırıp normal yatağına yatırcam Allah nasib ederse. Yakın arkadaşımın bebeği neredeyse doğduğundan beri o yatağı kullanıyor çok memnun gerek duymadı daha kalın bir yatağa. Ben de gerek duymuyorum açıkçası
Eşim sabitlenebiliyor demisti inceledigimizde ama indirip kendi arabamızda denemedik açıkçası. Sadece evin içinde mekanizmasını tak çıkar yaptık hem puseti hem bebek arabasının kendisini denedik sürüşü kolay mı ona baktık ve kaldirdik
Teşekkür ederim kızlar, Allah hepsini sağlıcakla kullanmayı nasip etsinBizde basta oda yapmadık 2 yıl beşikte yattı sonra genç odası yaptırdık.oldu bitti.
Bazen denk geliyorum.anne yani beşiği,hamak,salıncak,büyüyen yatak vb hepsini alıyorlar. Sadece yer kaplıyor evde bu esyalar.
Evet canım ben de aynı durumdayım. İlişki öneriyorlar hem vajinanın esnemesi için hem de korunmasız ilişkide sperm rahim agzını yumusatttıgı için açılmayı kolaylastırıyor o yüzdenYa bişey sorcam biraz utanıyorum ama benim ilişkim iki aydir olmadı. En son canım çok yanmıştı korktum o yüzden de tekrarlanmadi. Son ay üç günde bir demişsiniz ya vajinal doğumu desteklemek için mi gerekiyor işe yarıyor mu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?