Anne Grupları 2027 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    113
cano konudan bağımsız ama sana denk gelince hatırladım sigarayı bırakmıştın diye biliyorum sende benim gibi hala içmiyorsun değil mi benim bi kere allah affetsin bahanesi olamaz ama bi kaç kere yaktığım oldu ya hiç de tat alamamıştım zif gibi gelmişti
Bende gebelik öncesi içiyordum ilk 3 ay hiç canım istemedi mide bulantılarından dolayı ama şu aralar içme isteği geliyor ne yalan söyleyeyim.Özellikle çevremde içen çok var kalabalık ortamda gördükçe istek daha fazla artıyor maalesef.Ama içmedim içmeyeceğim de inşallah 🥲🙏

Ertesi gün tekrar bantım belirgin olmuşmu diye böyle gözüküyordu sizinde mi böyleydi acaba
Süre geçtikten sonraki değişikleri dikkate almamamız gerekiyor testlerin kullanım talimatlarında.Ben testi nasıl yaptıysam öyle kalmıştı sonrasında yani şu an bile aynı ilk haliyle.

Bende gebelik öncesi içiyordum ilk 3 ay hiç canım istemedi mide bulantılarından dolayı ama şu aralar içme isteği geliyor ne yalan söyleyeyim.Özellikle çevremde içen çok var kalabalık ortamda gördükçe istek daha fazla artıyor maalesef.Ama içmedim içmeyeceğim de inşallah 🥲🙏
Ben Allah affetsin dayanamayıp içtiğim oldu ama asla bir paket falan değil bir kaç duman

Kızlar merhaba. Daha önce de bahsetmiştim grupta bebeğimin böbreğinde genişleme vardı. Bugün İstanbulda detaylı ultrasona gittim. Doktorum idarar sıkışması var 21+6 ya göre fazla büyümüs dedi böbrekler. Biri 9.4 mm diğer 7.1 mm olmuş. Amniyosentez sıvım ense kalınlığı burun kemiği ve fetal sonucum normal. Doktor yine de kromozomal bir anormallik var mı diye amniyosentez önerdi. Resmen başımdan kaynar sular döküldü ağlamaya başladım. Gerekli dedi iki böbrekte de genişlik olduğu için. Sonra ordan çıkınca kendi doktoruma ve başka şehirde yaşayan tanıdığımız bir perinatologa sordum. Takip yeterli bence yaptırmanıza gerek yok dedi hepsi. Amniyosentez sıvısı alımı düşük riskine neden oluyor belki duymuşsunuzdur 300 kişiden 1 inde düşük yapabiliyormuş. Kesinlikle karar verdim yaptırmayacağıma. Detaylım bu şekilde moral bozukluğu ve ağlamakla geçti. Benim gibi bu durumu yaşayan arkadaşlar vardı sizlerde durum nasıl acaba
eğer amniyosentez sonucuna göre anne karnında bir müdahale yapılmayacaksa hiç yaptırma bence de. bu şekilde böbrekte genişleme olup sonradan düzelen de oluyormuş, insallah hiic bir sorun olmaz sağlıkla kucağına alirsin

eğer amniyosentez sonucuna göre anne karnında bir müdahale yapılmayacaksa hiç yaptırma bence de. bu şekilde böbrekte genişleme olup sonradan düzelen de oluyormuş, insallah hiic bir sorun olmaz sağlıkla kucağına alirsin
Ben de öyle düşünüyorum. Anne karnında hiçbşr tedavisi yok. Teşekkür ederim

Kızlar ben bugün ilk kez bebek arabalarına bakmaya gittim, yaşadığım yerde beğendiğim modelleri görebileceğim bir yer olmadığından fırsat olmamıştı. Yurt dışından almayı düşünüyorum ama önceden sipariş verildiği için görerek son kararımı vermek istedim. Operaistanbul’a ve babymall’a gittim, sonuç olarak daha çok kafam karıştı 😅 Cybex’i görünce beğeneceğime emin gibiydim ama modellerin çoğunu çok hantal buldum, ben bebek arabasını yüzde 90 evden arabayla çıkaracağım o yüzden bagaja indir kaldırın kolay olması mecburi bir öncelik. Bailos s lux benim için limitimin biraz üstünde kaldı, yani hala olmaz demiyorum ama bu ağırlığa değer mi hiç bilemedim. Mios’u ağırlık ve özellikleri açısından beklediğimden çok beğendim, onun da alt sepetini ve tekerleklerini biraz küçük buldum. Eşim Priam’ı beğendi fakat benim onu bagaja kaldırmam mümkün değil o derece “noo” 😅 Cybex easy s twisti çok önerdiler mağazada fakat oturma alanını da sepet alanını da çok dar buldum, benim açımdan oturma alanı sebebiyle elendi. Sonra baby mall’a gittik, önceliğimin 10 kilo ve altı olması olduğunu söyledim ve maxi cosi, chicco, inglesina ve peg markalarında ürünler gösterildi. Maxi cosi’de Leona ve Oxford modellerini detaylı inceledim, Leona Mios’a, Oxford Priam’a benziyordu fakat fark edilir derecede daha hafif halleri. Özellikle Oxford’u boyutuna ve özelliklerine göre çok konforlu buldum. Chicco’da bellagio modeli gösterildi, kumaş ve kasa kalitesini çok çok beğendim, katlanması çok kolaydı, sürüşü çok konforluydu, koltuğunu ise çok beğenmedim, yan destekleri filan eksik geldi bana. Peg markasını şahsen hiç duymamıştım, hem kumaş hem kasa kalitesi beni çok şaşırttı çok çok iyiydi bence. Switch SLK modeline baktık, koldan direkt dönüş özelliği var ve tekerlekler kolu katladığınız yöne göre otomatik kitleniyor ya da hareket ediyor çok beğendim. Çok kolay katlanıyor, sürüşü de yağ gibi. Bu özelliklere göre 10.7 kilo ağırlığı da çok okeydi. Hakkında pek duyumum olmadığından kafamı karıştıran bir model oldu, çok da güzel indirim var babymallda setinde, ilgileneni varsa. Son olarak Inglesina’da Electa ve Aptica modellerini inceledim, yine 10.5 kilo civarı ve katlanması çok güzel, kumaş kalitesi gayet iyi ve portbebe dahil seti çok kullanışlı, portbebenin ayakları da var adeta ufak bir portatif beşiğe dönüşüyor. Çok bakmak istediğim bir marka da Bugaboo, özellikle dragonfly modeli ama gezdiğim mağazalarda stokta değildi yakından inceleyemedim henüz. Kısaca giderken cybex’te çok netken, dönerken aklımda bir sürü modelle dönmüş oldum 🥲

Kızlar ben bugün ilk kez bebek arabalarına bakmaya gittim, yaşadığım yerde beğendiğim modelleri görebileceğim bir yer olmadığından fırsat olmamıştı. Yurt dışından almayı düşünüyorum ama önceden sipariş verildiği için görerek son kararımı vermek istedim. Operaistanbul’a ve babymall’a gittim, sonuç olarak daha çok kafam karıştı 😅 Cybex’i görünce beğeneceğime emin gibiydim ama modellerin çoğunu çok hantal buldum, ben bebek arabasını yüzde 90 evden arabayla çıkaracağım o yüzden bagaja indir kaldırın kolay olması mecburi bir öncelik. Bailos s lux benim için limitimin biraz üstünde kaldı, yani hala olmaz demiyorum ama bu ağırlığa değer mi hiç bilemedim. Mios’u ağırlık ve özellikleri açısından beklediğimden çok beğendim, onun da alt sepetini ve tekerleklerini biraz küçük buldum. Eşim Priam’ı beğendi fakat benim onu bagaja kaldırmam mümkün değil o derece “noo” 😅 Cybex easy s twisti çok önerdiler mağazada fakat oturma alanını da sepet alanını da çok dar buldum, benim açımdan oturma alanı sebebiyle elendi. Sonra baby mall’a gittik, önceliğimin 10 kilo ve altı olması olduğunu söyledim ve maxi cosi, chicco, inglesina ve peg markalarında ürünler gösterildi. Maxi cosi’de Leona ve Oxford modellerini detaylı inceledim, Leona Mios’a, Oxford Priam’a benziyordu fakat fark edilir derecede daha hafif halleri. Özellikle Oxford’u boyutuna ve özelliklerine göre çok konforlu buldum. Chicco’da bellagio modeli gösterildi, kumaş ve kasa kalitesini çok çok beğendim, katlanması çok kolaydı, sürüşü çok konforluydu, koltuğunu ise çok beğenmedim, yan destekleri filan eksik geldi bana. Peg markasını şahsen hiç duymamıştım, hem kumaş hem kasa kalitesi beni çok şaşırttı çok çok iyiydi bence. Switch SLK modeline baktık, koldan direkt dönüş özelliği var ve tekerlekler kolu katladığınız yöne göre otomatik kitleniyor ya da hareket ediyor çok beğendim. Çok kolay katlanıyor, sürüşü de yağ gibi. Bu özelliklere göre 10.7 kilo ağırlığı da çok okeydi. Hakkında pek duyumum olmadığından kafamı karıştıran bir model oldu, çok da güzel indirim var babymallda setinde, ilgileneni varsa. Son olarak Inglesina’da Electa ve Aptica modellerini inceledim, yine 10.5 kilo civarı ve katlanması çok güzel, kumaş kalitesi gayet iyi ve portbebe dahil seti çok kullanışlı, portbebenin ayakları da var adeta ufak bir portatif beşiğe dönüşüyor. Çok bakmak istediğim bir marka da Bugaboo, özellikle dragonfly modeli ama gezdiğim mağazalarda stokta değildi yakından inceleyemedim henüz. Kısaca giderken cybex’te çok netken, dönerken aklımda bir sürü modelle dönmüş oldum 🥲
Bence bebek arabasında en önemli şey sizin ne beklediğiniz 🌸 yani en çok hangi özellikler sizin için önemli öncelikleriniz neler bunları düşünüp karar vermek gerek

Kızlar bu kız beni delirticek 2 3 gün önce kıpır kıpırken dünden beri sayılı hareket etmiştir ondan bile tam emin olamadım yani 😂 sürekli manyak gibi yatıp hareket bekliyorum ya ben deliricem gibi

İnşallah sağ salim kucağınıza almak nasip olur.İşinin ehli doktorlara yapıldığı sürece amniyosentezin en güvenilir sonuçları verdiğini biliyorum.Önemli olan iyi bir hekime yaptırmak bazıları bu konuda bayağı bilgi sahibi.Tabi farklı doktorlardan görüş almakta önemli.Hamileliğiniz boyunca kafanızı kurcalayıp sizi strese sokacaksa yaptırmak daha iyi gibi geldi tabiki son karar sizin.İnsallah bebişte bir şey yoktur sağlıkla büyütmek nasip olur🤲
Merhaba teşekkür ederim. Ya işte kimseye de güvenilmiyor artık doktorlara bile malum. Klinikten çıkışta sekretere sorduk 90 bin tl dedi amniyosenteze. Tabiki parasınsa değilim ama sırf bu para için de gereksiz bir şey yaptırın diyorlarsa allaha havale ediyorum onları. Başka tanıdık perinatologlar ve kendi doktorum sadece takip öndermişken. Bu sürece doktorlar çok tıbbi bakabilir ama benim için çok duygusaldı. Bir de sürecin başından beri her testi yaptırdım ama amniyosentez başka bir durum gerekliliği tartışılırken yaptırmak istemiyorum. Anne karnında müdehale edilebilir bir durum da değil. Bekleyeceğiz artık elimizden bir şey gelmiyor🙏🏼🙏🏼

Bu arada kızlar detaylıda plasentası rahim ağzına yakın çıkan oldu mu? Benim öyleymiş, doktor zamanla yukarı çıkar dedi, ama çıkmazsa da normal doğum olmaz dedi. Bana fark etmez zaten, ama olursa normale okeydim.
Benim de öyleydi ama yukarı çıkmış

Kızlar, geçenlerde bu ürünü söylemiştim hatırlarsınız, ben bunu aldım tabiiii ki de 😂 az önce evde ilk denememi yaptım, inanılmazzzz pratik bir şey yani bayıldım desem yeridir. Ben tutarken alttan damlar falan sanmıştım, ama bir damla bile damlamadı, sonra katlayıp çöpe attım. Düşünenler varsa ben çok sevdim, bir kutusu doğurana kadar idare eder beni 😂😂

Eklentiler

• IMG_7325.webp
    IMG_7325.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_7326.webp
    IMG_7326.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 19
Kızlar selam 2 gündür midemin sağ üst tarafında ağrı oluyo baskı şeklinde, sizlerde de böyle ağrılar oluyor mu acaba rahim büyüdüğündan dolayı organlara baskı mı yapıyor

Şeker yükleme testini sağlık ocağında nasıl yapıyorlar yahu? Kelebek takıp sürekli o kelebekten kan alıyorlar diye biliyorum. Benim sağlık ocağım 9la 10 arası sanırım apar topar kan alıp arabaya yetiştiriyor zar zor, bide şeker yükleme 2 saat sürüyor yani. Bence her sağlık ocağı yapmıyordur🤷🏼‍♀️

Şeker yükleme testini sağlık ocağında nasıl yapıyorlar yahu? Kelebek takıp sürekli o kelebekten kan alıyorlar diye biliyorum. Benim sağlık ocağım 9la 10 arası sanırım apar topar kan alıp arabaya yetiştiriyor zar zor, bide şeker yükleme 2 saat sürüyor yani. Bence her sağlık ocağı yapmıyordur🤷🏼‍♀️
Benim sağlık ocağım yapmıyormuş bu hafta tetanozu olurken onlar bana sordu yaptırdınız mı diye, daha değil dedim, orda yapılmadığını anlattılar tam da dediğiniz sebepten, burdan son kanlar 9:50’de çıkıyor o yüzden hastanede yapılabiliyor dedi. Kendi lab’i olan ya da lab’i çok yakında olan bir sağlık ocağında beeeelki oluyordur onu bilemem tabi.

Kızlar bu kız beni delirticek 2 3 gün önce kıpır kıpırken dünden beri sayılı hareket etmiştir ondan bile tam emin olamadım yani 😂 sürekli manyak gibi yatıp hareket bekliyorum ya ben deliricem gibi
Ben kendimde şunu farkettim özellikle sırt üstü yattığımda daha çok hareket ediyorr.

Benim sağlık ocağım yapmıyormuş bu hafta tetanozu olurken onlar bana sordu yaptırdınız mı diye, daha değil dedim, orda yapılmadığını anlattılar tam da dediğiniz sebepten, burdan son kanlar 9:50’de çıkıyor o yüzden hastanede yapılabiliyor dedi. Kendi lab’i olan ya da lab’i çok yakında olan bir sağlık ocağında beeeelki oluyordur onu bilemem tabi.
Evet benimde sağlık ocağım 9 ile 10 arası sadece kan aliyir

Back
X