Kızlar ben bugün ilk kez bebek arabalarına bakmaya gittim, yaşadığım yerde beğendiğim modelleri görebileceğim bir yer olmadığından fırsat olmamıştı. Yurt dışından almayı düşünüyorum ama önceden sipariş verildiği için görerek son kararımı vermek istedim. Operaistanbul’a ve babymall’a gittim, sonuç olarak daha çok kafam karıştı

Cybex’i görünce beğeneceğime emin gibiydim ama modellerin çoğunu çok hantal buldum, ben bebek arabasını yüzde 90 evden arabayla çıkaracağım o yüzden bagaja indir kaldırın kolay olması mecburi bir öncelik. Bailos s lux benim için limitimin biraz üstünde kaldı, yani hala olmaz demiyorum ama bu ağırlığa değer mi hiç bilemedim. Mios’u ağırlık ve özellikleri açısından beklediğimden çok beğendim, onun da alt sepetini ve tekerleklerini biraz küçük buldum. Eşim Priam’ı beğendi fakat benim onu bagaja kaldırmam mümkün değil o derece “noo”

Cybex easy s twisti çok önerdiler mağazada fakat oturma alanını da sepet alanını da çok dar buldum, benim açımdan oturma alanı sebebiyle elendi. Sonra baby mall’a gittik, önceliğimin 10 kilo ve altı olması olduğunu söyledim ve maxi cosi, chicco, inglesina ve peg markalarında ürünler gösterildi. Maxi cosi’de Leona ve Oxford modellerini detaylı inceledim, Leona Mios’a, Oxford Priam’a benziyordu fakat fark edilir derecede daha hafif halleri. Özellikle Oxford’u boyutuna ve özelliklerine göre çok konforlu buldum. Chicco’da bellagio modeli gösterildi, kumaş ve kasa kalitesini çok çok beğendim, katlanması çok kolaydı, sürüşü çok konforluydu, koltuğunu ise çok beğenmedim, yan destekleri filan eksik geldi bana. Peg markasını şahsen hiç duymamıştım, hem kumaş hem kasa kalitesi beni çok şaşırttı çok çok iyiydi bence. Switch SLK modeline baktık, koldan direkt dönüş özelliği var ve tekerlekler kolu katladığınız yöne göre otomatik kitleniyor ya da hareket ediyor çok beğendim. Çok kolay katlanıyor, sürüşü de yağ gibi. Bu özelliklere göre 10.7 kilo ağırlığı da çok okeydi. Hakkında pek duyumum olmadığından kafamı karıştıran bir model oldu, çok da güzel indirim var babymallda setinde, ilgileneni varsa. Son olarak Inglesina’da Electa ve Aptica modellerini inceledim, yine 10.5 kilo civarı ve katlanması çok güzel, kumaş kalitesi gayet iyi ve portbebe dahil seti çok kullanışlı, portbebenin ayakları da var adeta ufak bir portatif beşiğe dönüşüyor. Çok bakmak istediğim bir marka da Bugaboo, özellikle dragonfly modeli ama gezdiğim mağazalarda stokta değildi yakından inceleyemedim henüz. Kısaca giderken cybex’te çok netken, dönerken aklımda bir sürü modelle dönmüş oldum