Anne Grupları 2027 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Merhaba 24 haftayı geçti, 10 kilo aldım. Doktor bile diyet dedi valla 🥲 normali çünkü tüm hamilelikte Max 15, onun da ağırlığı son Trimesterde alınıyor.
Benim doktorum bir şey söylemedi. 16 kg almalısın demişti maksimum ama. İnşallah geçmeyiz 15 16 kg alımını😅

Benim doktorum bir şey söylemedi. 16 kg almalısın demişti maksimum ama. İnşallah geçmeyiz 15 16 kg alımını😅
Ben 82 kilo ile hamile kaldım beni görseniz 75 falan derdiniz cok belli olmuyo. 22. Haftaya giricem 8 kilo aldım toplam doktorum da dikkat et dedi şeker olmasın diye ama ilk hamileliğim canım bi şey çekince de yemek istiyorum öyle tabiki 20 kilo almıyım ama 5-6 kilo daha sınırı koydum kendime fazlası olmaz inşallah

Ben dün 6000 adım attım aman aman bir şey de yemedim bence, sabah normal iki yumurta ile omlet, 2-3 dilim etimek, peynir domates vs akşam da zurna dürüm yedim, önceki güne göre 600 gram fazla uyandım 😂 bugün yürümedim temizlik yaptım mutfakta. Yarın da zaten iş için dışarı çıkacağım bakalım 😂
Yürüyüş yapmasaydın güne +1 ile uyanırdın bence zurnanın hatrina 600 artk iyi yani 😂😂
Yaa bende dürüm delisiyim ne çok canım çekiyor yesem yesem bıkmam herhalde 😂
Harekete devam kız durmak yok doğuma kadar bende devam ederim yürüyüşüme 🏃‍♀️➡️💪🏻🙏🏻

Ben 82 kilo ile hamile kaldım beni görseniz 75 falan derdiniz cok belli olmuyo. 22. Haftaya giricem 8 kilo aldım toplam doktorum da dikkat et dedi şeker olmasın diye ama ilk hamileliğim canım bi şey çekince de yemek istiyorum öyle tabiki 20 kilo almıyım ama 5-6 kilo daha sınırı koydum kendime fazlası olmaz inşallah
Bende kendime en fazla 15 kilo sınırini koymuşum şu an 6 ile devam ediyorum bu ay hiç almam herhalde çünkü hareketliyim baya ev temizlik bide kışlıklarla ugrasiyorum

Son 10 sene içinde 3 doz tamamlama aşısı yapıldıysa tekrar tetanoz yapılmıyor. En son 2012’de olduysanız tekrar olmanız lazım. Hem doktorum hem sağlık ocağı bu şekilde açıkladı. Doğumdan 6 ay sonra 3. dozu olursanız sonraki hamileliklerde de koruyuculuğu oluyormuş.
Ben hiç aşı olmadım henüz 🤔 28. haftadan sonra yapılıyormuş Tdap burada. Daha 6 haftam var.

İnşallah benim hedefim de 75 kiloyu geçmemek ama olur mu bilmiyorum. Bebekler iyi olsun da kilo verilir gerçi

Ben hiç aşı olmadım henüz 🤔 28. haftadan sonra yapılıyormuş Tdap burada. Daha 6 haftam var.
Siz yurt dışındaydınız di mi? Amerika’da da bize göre çok daha geç yapıyorlar koruyuculuğun bebek için artması için bence mantıklı. Bizde biraz daha erken yapılıyor. Ben doktorum ile çok uzun konuşamadım aşı konusunu, neden olmam gerektiğini ve ne zaman olmam gerektiğini söyledi ve yaptırdım. Ama hemşirem ile çok uzun uzadıya sohbet ettik, o çok güzel anlattı ve bu zamanlama farklılıkları kafama oturdu. Plasentadan bebeğe aktif antikor aktarımı en çok 30. hafta sonrası oluyormuş, yurtdışı ülkeler bu tarihi baz alarak geç aşılama yapıyormuş. Fakat biz aşı olduktan yaklaşık 4 hafta sonra vücudumuz altif antikor üretiyormuş, o yüzden erken aşılansak da bu antikorlar o plato haftasında bebeğe gayet iyi geçiyormuş. Türkiye’de erken doğum oranları çok yüksek olduğundan erken doğumda da bebeğin korunması için aşılama biraz daha erken yapılıyormuş. 16. hafta sonrası herhangi zaman yapılabilirmiş aslında.
28de bizim ikinci dozu yapılacak
Evet hatta ben 20de 1, 24te 2. dozu oldum.

Siz yurt dışındaydınız di mi? Amerika’da da bize göre çok daha geç yapıyorlar koruyuculuğun bebek için artması için bence mantıklı. Bizde biraz daha erken yapılıyor. Ben doktorum ile çok uzun konuşamadım aşı konusunu, neden olmam gerektiğini ve ne zaman olmam gerektiğini söyledi ve yaptırdım. Ama hemşirem ile çok uzun uzadıya sohbet ettik, o çok güzel anlattı ve bu zamanlama farklılıkları kafama oturdu. Plasentadan bebeğe aktif antikor aktarımı en çok 30. hafta sonrası oluyormuş, yurtdışı ülkeler bu tarihi baz alarak geç aşılama yapıyormuş. Fakat biz aşı olduktan yaklaşık 4 hafta sonra vücudumuz altif antikor üretiyormuş, o yüzden erken aşılansak da bu antikorlar o plato haftasında bebeğe gayet iyi geçiyormuş. Türkiye’de erken doğum oranları çok yüksek olduğundan erken doğumda da bebeğin korunması için aşılama biraz daha erken yapılıyormuş. 16. hafta sonrası herhangi zaman yapılabilirmiş aslında.

Ben 21de oldum ilk dozu ikinci için de seni 28de cagiririz dedi

Yürüyüş yapmasaydın güne +1 ile uyanırdın bence zurnanın hatrina 600 artk iyi yani 😂😂
Yaa bende dürüm delisiyim ne çok canım çekiyor yesem yesem bıkmam herhalde 😂
Harekete devam kız durmak yok doğuma kadar bende devam ederim yürüyüşüme 🏃‍♀️➡️💪🏻🙏🏻

Tavuk pilav yiyeceğime zurna daha az kalori diye düşündüm ama değilmiş 😂 şansa iştahım da çok açık bu aralar. Az önce de iki kişinin doyacağı porsiyonda pilav yedim. Allah sonumuzu hayretsin 😂

Evet yurtdışındayım, çok doğru açıklamışsınız, antikorların bebeğe doğuma daha yakın bir zamanda geçmesi için 28. haftadan itibaren yapılıyormuş ama detayını bilmiyorum. Yalnızca prematüre doğum ihtimali varsa 24’te yapılıyormuş. Henüz doktorumla aşı konusunu hiç konuşmadık. Burada sistem step-by-step ilerlediği için, bir konu hangi haftanın konusuysa zamanı geldiğinde o haftada konuşuyoruz 😬 Benim gibi hiçbir açıklama ile tatmin olmayıp o konuda 150 adet makale okuyunca bir tık rahatlayan meslek hastalığına yakalanmış kontrol delilerini terbiye etmek için muazzam bir sistem 🫣😂

Bu arada eşim ve ben bu haftalarda grip aşısı olmayı düşünüyoruz. Hafif hafif boğazım gıcıklanmaya başladı, başımda bir ağırlık oldu, yavaş yavaş antikorlarımın gardını aldığını hissediyorum. Bu arada eşleri ve eğer bebişle teması olacak 3. kişiler varsa onları da unutmayın kızlar. Bebişlerle yakın temasta olacak herkes aşılansın 👩‍⚕️💉

Back
X