Kızlar size eğlenceli üç konuyla geldim.

Birincisi, eşleriniz doğuma girmeyi düşünüyor mu? Benimki kan, kesmek vb şeyleri duyunca bile fenalaştığı için girmeyi düşünmüyor. Ben de hak verdim, bir de onunla uğraşmak istemeyiz o anda

İkincisi doğum için fotoğrafçı vs buldunuz mu? Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Ve son olarak üçüncüsü, baby shower yapmayı düşünen var mı? Arkadaşlarım benim aklıma girdi o yüzden ekim sonu için planlamaya başladım ben. Etkinlik vs önerisi olan var mı? Bir de baby shower da hediye geliyor mu nasıl oluyor hiç katılmadım bugüne kadar. Yoksa biz mi vereceğiz?
Eşimi kan tutuyor, bir de böyle sıkıntılı durumlarda panik olur aşırı tepkiler verir eli ayağına karışır fln

ama doğuma girip bana destek olacağını söylüyor

artık hangimiz hangimize destek olacak bilmiyorum

Ben hastanede fotoğraf çektirmeyeceğim, o anda aklıma gelecek son şey fotoğraf olur herhalde

Aklıma gelirse eşime beni bi çek derim anı kalsın diye

Zaten yaşadığım yerde de böyle bir uygulama ya da alışkanlık yok. Ama doğum sonrasında mutlaka yenidoğan çekimi yaptırmayı düşünüyorum

Harika bir hatıra olacak hepimiz için

Baby shower konusunda da yaşadığım yerde çoook eskiden gelen bir batıl inanç var; bir şeyin zamanı gelmeden önce kutlaması asla yapılmaz. Mesela bebek doğana kadar kutlanmaz ya da doğum günü asla bir gün öncesinde bile tebrik edilmez

Kötü şans getirdiğine inanılıyor. Ama son yıllarda her şey gibi bu da değişti tabii, baby shower daha yaygın hale geldi. Partiyi de kendin organize etmiyorsun, arkadaşların, iş arkadaşların vs organizasyonu yapıyorlar. Ben şu anda hiç düşünmüyorum ama sonra nolur bilmiyorum. Yani aslında yapmak işime gelir, listeyi tamamlarız

Ailemle zaten evde kendi içimizde bir parti yapmıştık geldiğimde, burada da belki arkadaşlar & iş arkadaşlarıyla ayrı bir parti olabilir. Ama o kadar insanla sosyalleşmeye eğlenmeye falan hiç motivasyon bulamıyorum kendimde bu aralar, kimseyle muhatap olasım gelmiyor niye böyle oldu bilmiyorum

Tatilde burnout oldum galiba

Belki ilerleyen haftalarda ruh halim değişir. Şu an komşumun yemek davetini bile 2 aydır erteliyorum yani full kendi rahatıma odaklıyım
Parti de şöyle yapılıyor, tabii Türkiye’dekinden farklı ama fikir olur belki. Ya anne bir ihtiyaç listesi hazırlayıp davetlilerle paylaşıyor (Amazon baby registry mesela), ya da davetliler anneye soruyor. Davetiyeler hazırlanıp gönderiliyor. Genelde bahçede, ormanda, göl kenarında ya da havanın durumuna göre barda ya da kapalı bir etkinlik alanında tatlı tuzlu atıştırmalıklar ve içeceklerle, süslemelerle fln tatlış bir ortam hazırlanıyor. Yiyecek ve içecekleri genelde gelen herkes birer ikişer bişeyler getirir imece usulü olur. Ve o gün tamamen anneye özel olur

Etkinlik olarak da çiçek tacı yapanlar var, bebek bodylerini birlikte boyama var, portatif fotoğraf kabini koyup hatıra foto çekimi vs gibi şeyler var, anneyle babanın tuhaf ve komik özelliklerini print edip bebekte hangisinin olacağını tahmin etme gibi şeyler var fln :) Bir de “dadchalor” diye bir şey var babaların ayrı düzenlediği ve kankalarıyla takıldığı bir parti