Anne Grupları 2027 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    117
Benim panik atağım var kendim çok korkuyorum asıl. Eşim genelde yanımda saçma sapan konulardan muhabbet açarak beni rahatlatan taraftır hep. O yüzden onun yanımda olması beni o kadar rahatlatacak ki. Medicalpark hastanesinde alıyorlar mı bilmiyorum, umarım alıyorlardır 😂 alıyorlarsa çok mutlu gireceğim ameliyataaa
Siz sezeryan mı olacaksınız ? Benim de panik atağım var, ve tansiyonum düşer ya da yükselir diye çok korkuyorum öyle böyle değil, elimden gelse genel anestezi talep edeceğim ama astımdan dolayı genel anestezi vermeyebilirler. Eşim de korkmaz genelde bu durumlardan, eğer izin verirlerse girer doğuma.
Ben her sabah sezeryan korkusu ile uyanıyorum valla ☺️

Kızlar size eğlenceli üç konuyla geldim. 🥰 Birincisi, eşleriniz doğuma girmeyi düşünüyor mu? Benimki kan, kesmek vb şeyleri duyunca bile fenalaştığı için girmeyi düşünmüyor. Ben de hak verdim, bir de onunla uğraşmak istemeyiz o anda😂 İkincisi doğum için fotoğrafçı vs buldunuz mu? Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Ve son olarak üçüncüsü, baby shower yapmayı düşünen var mı? Arkadaşlarım benim aklıma girdi o yüzden ekim sonu için planlamaya başladım ben. Etkinlik vs önerisi olan var mı? Bir de baby shower da hediye geliyor mu nasıl oluyor hiç katılmadım bugüne kadar. Yoksa biz mi vereceğiz?
Eşinizin kendini bilen biri olması çok iyi, anne kat kat kesilirken ya da sancı çekerken yanda ayılıp bayılıp drama yapan babaları gördükçe çok gıcık oluyorum da 😬 odak anne olmalı her aşamada. Benim eşim doğuma girecek, hem ben de bir tek onu isterim, hem de kendisi de kan vb konularını hiç tınlamaz, o huyuna güveniyorum. Aksi halde hiç talep etmezdim sizin gibi.

Fotoğrafçı konusunda sizlerin görüşlerinizi merak ediyorum açıkçası. Bir yandan o anların ölümsüzleşmesi çok güzel bi fikir, bir yandan çok fena ve mahrem bir haldeyken sağlık personeli dışında birinin olması psikolojik olarak nasıl etkiler ya da etkiler mi acaba, ne düşünüyorsunuz?

Baby shower yapmayacağım, bana bebek eşyaları ablamdan shower olup yağdı, 3 yaşında yeğenim var da 😅 ama doğum öncesi buzluk dizme etkinliği yapabilirim arkadaşlarımla 😂

Buradaki doktorunuz tek doz mu demişti aşınıza, iki doz mu? Amerika’da td yapmıyorlar zaten, tdap’ı da dediğim haftalarda tek doz yapıyorlar ki orda da recommended hali bu yani isteğe bağlı. O yüzden siz 20’de tdap olduysanız zaten vücudunuzda antikor oluştu bile, tekrar yapmayacaklardır yani siz özellikle istemedikçe ☺️ Ne zaman gidiyorsunuz?
Doktorum pek bilgi vermedi aşı hakkında. Takibin devamı ve doğum olmayınca doktorlar pek ilgilenmiyorlar hastalarıyla. Yani en azından ben çoğu doktorda bunu gördüm. Tamamdır o zaman yapmayacaklar. Aşı kartımı da aldım yanıma. Yarın uçuyorum kısmetse.

Kızlar size eğlenceli üç konuyla geldim. 🥰 Birincisi, eşleriniz doğuma girmeyi düşünüyor mu? Benimki kan, kesmek vb şeyleri duyunca bile fenalaştığı için girmeyi düşünmüyor. Ben de hak verdim, bir de onunla uğraşmak istemeyiz o anda😂 İkincisi doğum için fotoğrafçı vs buldunuz mu? Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Ve son olarak üçüncüsü, baby shower yapmayı düşünen var mı? Arkadaşlarım benim aklıma girdi o yüzden ekim sonu için planlamaya başladım ben. Etkinlik vs önerisi olan var mı? Bir de baby shower da hediye geliyor mu nasıl oluyor hiç katılmadım bugüne kadar. Yoksa biz mi vereceğiz?
Benim eşim girecek doğuma. Ondan başka kimsem olmayacak yanımda. Görümcem gelmek istiyor ama inşallah gelemez 😂 ben istemiyorum tabi söylemedim de gelme diye bakalım ne olacak.
Fotoğrafçı da eve geliyormuş ABD de. Öyle çözeriz.
Baby shower da yapamam çünkü orda pek tanıdığım yok. Ama kendime uzun beyaz elbise aldım. Hamile çekimi yapacağım kısmetse. 😉

Eşimi kan tutuyor, bir de böyle sıkıntılı durumlarda panik olur aşırı tepkiler verir eli ayağına karışır fln 👴😂 ama doğuma girip bana destek olacağını söylüyor 😂 artık hangimiz hangimize destek olacak bilmiyorum 🤣
Ben hastanede fotoğraf çektirmeyeceğim, o anda aklıma gelecek son şey fotoğraf olur herhalde😬 Aklıma gelirse eşime beni bi çek derim anı kalsın diye 😅 Zaten yaşadığım yerde de böyle bir uygulama ya da alışkanlık yok. Ama doğum sonrasında mutlaka yenidoğan çekimi yaptırmayı düşünüyorum 😍 Harika bir hatıra olacak hepimiz için 🫠
Baby shower konusunda da yaşadığım yerde çoook eskiden gelen bir batıl inanç var; bir şeyin zamanı gelmeden önce kutlaması asla yapılmaz. Mesela bebek doğana kadar kutlanmaz ya da doğum günü asla bir gün öncesinde bile tebrik edilmez 😬 Kötü şans getirdiğine inanılıyor. Ama son yıllarda her şey gibi bu da değişti tabii, baby shower daha yaygın hale geldi. Partiyi de kendin organize etmiyorsun, arkadaşların, iş arkadaşların vs organizasyonu yapıyorlar. Ben şu anda hiç düşünmüyorum ama sonra nolur bilmiyorum. Yani aslında yapmak işime gelir, listeyi tamamlarız 😂 Ailemle zaten evde kendi içimizde bir parti yapmıştık geldiğimde, burada da belki arkadaşlar & iş arkadaşlarıyla ayrı bir parti olabilir. Ama o kadar insanla sosyalleşmeye eğlenmeye falan hiç motivasyon bulamıyorum kendimde bu aralar, kimseyle muhatap olasım gelmiyor niye böyle oldu bilmiyorum 🤣🤣 Tatilde burnout oldum galiba 😬 Belki ilerleyen haftalarda ruh halim değişir. Şu an komşumun yemek davetini bile 2 aydır erteliyorum yani full kendi rahatıma odaklıyım 😅

Parti de şöyle yapılıyor, tabii Türkiye’dekinden farklı ama fikir olur belki. Ya anne bir ihtiyaç listesi hazırlayıp davetlilerle paylaşıyor (Amazon baby registry mesela), ya da davetliler anneye soruyor. Davetiyeler hazırlanıp gönderiliyor. Genelde bahçede, ormanda, göl kenarında ya da havanın durumuna göre barda ya da kapalı bir etkinlik alanında tatlı tuzlu atıştırmalıklar ve içeceklerle, süslemelerle fln tatlış bir ortam hazırlanıyor. Yiyecek ve içecekleri genelde gelen herkes birer ikişer bişeyler getirir imece usulü olur. Ve o gün tamamen anneye özel olur 💅 Etkinlik olarak da çiçek tacı yapanlar var, bebek bodylerini birlikte boyama var, portatif fotoğraf kabini koyup hatıra foto çekimi vs gibi şeyler var, anneyle babanın tuhaf ve komik özelliklerini print edip bebekte hangisinin olacağını tahmin etme gibi şeyler var fln :) Bir de “dadchalor” diye bir şey var babaların ayrı düzenlediği ve kankalarıyla takıldığı bir parti 🥸

Son düzenleme:
Kızlar bu haftada sürekli uyku normal mi ya bıraksalar tüm gün uyuyacağım

Kızlar bebeğin hareketlerini takip ediyor musunuz? Doktorunuz takip edin dedi mi ?
Bana Ekim’de takip etmeye başlarız demişti Türkiye’deki doktorum. Günde 10 hareket sayacağız demişti. Yani 24. haftadan sonra galiba. Buradakiler hiçbir şey demedi tabii ki her zamanki gibi 😂

Benim eşim girecek doğuma. Ondan başka kimsem olmayacak yanımda. Görümcem gelmek istiyor ama inşallah gelemez 😂 ben istemiyorum tabi söylemedim de gelme diye bakalım ne olacak.
Fotoğrafçı da eve geliyormuş ABD de. Öyle çözeriz.
Baby shower da yapamam çünkü orda pek tanıdığım yok. Ama kendime uzun beyaz elbise aldım. Hamile çekimi yapacağım kısmetse. 😉
Bu görümceler neden her şeyin içinde ya. İşe yaranacak durum olduğunda ortada yoklar, ama iş şov yapmaya gelince en öndeler. Benimki de her kızımla ilgili bir şey konuştuğumuzda “ay aynı ben, bana benziyor, aynı ben olacak” deyip duruyor. İçimden multi tövbe çekiyorum ama ne kadar etkili bilmiyorum tabi 🤣

Back
X