Anne Grupları 2027 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    113
Kızlar ben bugün ilk kez bebek arabalarına bakmaya gittim, yaşadığım yerde beğendiğim modelleri görebileceğim bir yer olmadığından fırsat olmamıştı. Yurt dışından almayı düşünüyorum ama önceden sipariş verildiği için görerek son kararımı vermek istedim. Operaistanbul’a ve babymall’a gittim, sonuç olarak daha çok kafam karıştı 😅 Cybex’i görünce beğeneceğime emin gibiydim ama modellerin çoğunu çok hantal buldum, ben bebek arabasını yüzde 90 evden arabayla çıkaracağım o yüzden bagaja indir kaldırın kolay olması mecburi bir öncelik. Bailos s lux benim için limitimin biraz üstünde kaldı, yani hala olmaz demiyorum ama bu ağırlığa değer mi hiç bilemedim. Mios’u ağırlık ve özellikleri açısından beklediğimden çok beğendim, onun da alt sepetini ve tekerleklerini biraz küçük buldum. Eşim Priam’ı beğendi fakat benim onu bagaja kaldırmam mümkün değil o derece “noo” 😅 Cybex easy s twisti çok önerdiler mağazada fakat oturma alanını da sepet alanını da çok dar buldum, benim açımdan oturma alanı sebebiyle elendi. Sonra baby mall’a gittik, önceliğimin 10 kilo ve altı olması olduğunu söyledim ve maxi cosi, chicco, inglesina ve peg markalarında ürünler gösterildi. Maxi cosi’de Leona ve Oxford modellerini detaylı inceledim, Leona Mios’a, Oxford Priam’a benziyordu fakat fark edilir derecede daha hafif halleri. Özellikle Oxford’u boyutuna ve özelliklerine göre çok konforlu buldum. Chicco’da bellagio modeli gösterildi, kumaş ve kasa kalitesini çok çok beğendim, katlanması çok kolaydı, sürüşü çok konforluydu, koltuğunu ise çok beğenmedim, yan destekleri filan eksik geldi bana. Peg markasını şahsen hiç duymamıştım, hem kumaş hem kasa kalitesi beni çok şaşırttı çok çok iyiydi bence. Switch SLK modeline baktık, koldan direkt dönüş özelliği var ve tekerlekler kolu katladığınız yöne göre otomatik kitleniyor ya da hareket ediyor çok beğendim. Çok kolay katlanıyor, sürüşü de yağ gibi. Bu özelliklere göre 10.7 kilo ağırlığı da çok okeydi. Hakkında pek duyumum olmadığından kafamı karıştıran bir model oldu, çok da güzel indirim var babymallda setinde, ilgileneni varsa. Son olarak Inglesina’da Electa ve Aptica modellerini inceledim, yine 10.5 kilo civarı ve katlanması çok güzel, kumaş kalitesi gayet iyi ve portbebe dahil seti çok kullanışlı, portbebenin ayakları da var adeta ufak bir portatif beşiğe dönüşüyor. Çok bakmak istediğim bir marka da Bugaboo, özellikle dragonfly modeli ama gezdiğim mağazalarda stokta değildi yakından inceleyemedim henüz. Kısaca giderken cybex’te çok netken, dönerken aklımda bir sürü modelle dönmüş oldum 🥲
Sizin beklentilerinize en uygun araba Bugaboo butterfly2 ya da dragonfly gibi bence. Onları da deneme şansınız olduğunda kararınız netleşir gibi. Butterfly seyahat için en çok tercih edilenlerden biri zaten kompaktlığı ve hafif olması açısından. Dragonfly da Balios’tan daha hafif ama benim gördüğüm kadarıyla darbeyi daha fazla hissettiriyor, ama hafif arabaların hafif olmasının sebebi de bu biraz.

Suyu neden alt sınırdaymış bir şey demedi mi? Bir şey önerdi mi?
Bu Senın su tüketiminle alakalı değil genetik bir durum dedi kadın doğum doktorun daha iyi yorumlar dedi. Çok ayakta kalma dedi gerekirse serum takviyesi yapılıyormuş

Bende gebelik öncesi içiyordum ilk 3 ay hiç canım istemedi mide bulantılarından dolayı ama şu aralar içme isteği geliyor ne yalan söyleyeyim.Özellikle çevremde içen çok var kalabalık ortamda gördükçe istek daha fazla artıyor maalesef.Ama içmedim içmeyeceğim de inşallah 🥲🙏
Bende bıraktım asla içmiyorum ama çok zorlanıyorum

Kızlar ben söylemiştim sağlık ocağında yapıldığını ama tabi yapılmayan sağlık ocaklarıda var elbette. Bu durumda hastanede veya gittiğiniz doktorun önerdiği yerde yaptırabilirsiniz.

Sizin beklentilerinize en uygun araba Bugaboo butterfly2 ya da dragonfly gibi bence. Onları da deneme şansınız olduğunda kararınız netleşir gibi. Butterfly seyahat için en çok tercih edilenlerden biri zaten kompaktlığı ve hafif olması açısından. Dragonfly da Balios’tan daha hafif ama benim gördüğüm kadarıyla darbeyi daha fazla hissettiriyor, ama hafif arabaların hafif olmasının sebebi de bu biraz.
Ah çok kıymetli bir yorum benim için, çok teşekkür ederim, dragonfly’ı teorik olarak çok beğendim, deneyebilirsem süper olacak. Butterfly’ın tekerlekleri biraz küçük gibi. Evet hafif oldukları an bir şeylerden feragat etmek gerekiyor. Önceliğim yine de hafiflik oldu, belki kullanınca fikrim değişir ama evden yaya olarak nerdeyse çıkamıyorum o yüzden bagaja rahat koyamadığım kaldıramadığım bir araca da elim gitmiyor.

Benim sağlık ocağım yapmıyormuş bu hafta tetanozu olurken onlar bana sordu yaptırdınız mı diye, daha değil dedim, orda yapılmadığını anlattılar tam da dediğiniz sebepten, burdan son kanlar 9:50’de çıkıyor o yüzden hastanede yapılabiliyor dedi. Kendi lab’i olan ya da lab’i çok yakında olan bir sağlık ocağında beeeelki oluyordur onu bilemem tabi.
Valla genelde bütün sağlık ocakları sabahtan kan alıyor böyle hep duyduğum 🤷🏼‍♀️ bana da aynı şekilde şeker yükleme testini doktorunuza yaptırın dediler hiç sormadım bile siz yapıyor musunuz diye bu sebeplerden. Zaten biz burda yapıyoruz derlerdi mutlaka. İdrar da almıyorlar benim sağlık ocağımda

Valla genelde bütün sağlık ocakları sabahtan kan alıyor böyle hep duyduğum 🤷🏼‍♀️ bana da aynı şekilde şeker yükleme testini doktorunuza yaptırın dediler hiç sormadım bile siz yapıyor musunuz diye bu sebeplerden. Zaten biz burda yapıyoruz derlerdi mutlaka. İdrar da almıyorlar benim sağlık ocağımda
Benimkinde alıyorlar bu sebeple ben söyledim dün birisi sorunca sağlık ocağında yapılıyor diye. Ama zaten takipli olunan devlet veya özel hastanelerde yapılıyor.

Ay evet eezy twist hafif diye çok övülüyor benim için de sağlamlık daha önemli. Ağırsa da ağır arabayı sırtımızda taşımıycaz ya 😁

Ben Kasım indirimlerini bekleyeceğim. Şu an da biraz indirimde belki pişman olurum kasıma kadar daha bile zam gelir ama Kasım indirimleri güzel oluyor bakalım.
Biz Balios aldık, öncesinde de deneyip çok beğenmiştik. Şase, süspansiyon ve lastiklerin kalitesini dikkate alınca bizim beklentilerimizi en iyi karşılayan araba bu oldu. Zaten binada bebek arabası odasında tutacağım, eve çıkarmam gerekirse de asansörle çıkaracağız, arabaya kaldırıp koymak için de ağırlığı uygun benim için. Seyahat için de daha kompakt bir model alırım belki eğer gerekirse daha sonra.
Kutusunda demonte halde kaldırdığımız için foto paylaşamadım :( ama gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

Biz Balios aldık, öncesinde de deneyip çok beğenmiştik. Şase, süspansiyon ve lastiklerin kalitesini dikkate alınca bizim beklentilerimizi en iyi karşılayan araba bu oldu. Zaten binada bebek arabası odasında tutacağım, eve çıkarmam gerekirse de asansörle çıkaracağız, arabaya kaldırıp koymak için de ağırlığı uygun benim için. Seyahat için de daha kompakt bir model alırım belki eğer gerekirse daha sonra.
Kutusunda demonte halde kaldırdığımız için foto paylaşamadım :( ama gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.
Cybex daha mı hantal kalıyor diğer arabalara göre, ben dayanıklı bir araba istiyorum bu sebeple cybex düşünmüştüm.

Kızlar bu kız beni delirticek 2 3 gün önce kıpır kıpırken dünden beri sayılı hareket etmiştir ondan bile tam emin olamadım yani 😂 sürekli manyak gibi yatıp hareket bekliyorum ya ben deliricem gibi
Yapıyorlar arada bunu. Sonra daha kuvvetli bir şekilde hareket ediyorlar. Benimki de birkaç gün evvel az ve çok cılız hareket etmeye başladı. Hiç kimildamiyor değil ama o kadar hafifti ki pitpitlari. Yapay zekaya sordum, sırtı anne karnına dönünce böyle olur, daha az hissedilir dedi, birkaç gün sonra da normalde döndü tekneleri içime değil karnima olmaya başladı.

Ah çok kıymetli bir yorum benim için, çok teşekkür ederim, dragonfly’ı teorik olarak çok beğendim, deneyebilirsem süper olacak. Butterfly’ın tekerlekleri biraz küçük gibi. Evet hafif oldukları an bir şeylerden feragat etmek gerekiyor. Önceliğim yine de hafiflik oldu, belki kullanınca fikrim değişir ama evden yaya olarak nerdeyse çıkamıyorum o yüzden bagaja rahat koyamadığım kaldıramadığım bir araca da elim gitmiyor.
Ya ne güzel, rica ederim ❤️ Tabii ki önemli olan sizin kullanım öncelikleriniz. Eğer balios almasaydık dragonfly 2. tercihimdi, ama balios bir tık öne çıktı bizim için. Doğa/orman yürüyüşünde, Arnavut kaldırımlarda vs daha rahat edeceğini düşündük. 2-2.5 kg fark var galiba aralarında (bugaboo daha hafif).

Benimkinde alıyorlar bu sebeple ben söyledim dün birisi sorunca sağlık ocağında yapılıyor diye. Ama zaten takipli olunan devlet veya özel hastanelerde yapılıyor.
Evet bana da doktorum önerirse hastaneye gideceğim doktorum ne kadara yapıyordur bilmiyorum.. 😂 bugün dahiliye şeker değerlerime çok yüksek değil diyip yediğiniz içtiğinizdendir gibi konuştu ve şeker yükleme önermedi, diyet önerdi 😂 200lerin üstü bizim için çok yüksek hamilelikte falan dedi. Bakalım doktorum ne diyecek

Evet bana da doktorum önerirse hastaneye gideceğim doktorum ne kadara yapıyordur bilmiyorum.. 😂 bugün dahiliye şeker değerlerime çok yüksek değil diyip yediğiniz içtiğinizdendir gibi konuştu ve şeker yükleme önermedi, diyet önerdi 😂 200lerin üstü bizim için çok yüksek hamilelikte falan dedi. Bakalım doktorum ne diyecek
Bu doktorların şeker yükleme konusunda bir türlü birlik olamaması 😁 Halbuki sizden yükleme istese yaptırmayacak birisi de değilsiniz 😁😁

Ben de tetanoza gittiğimde sordum. Burda şeker yüklemesi yapılmıyor dendi. Sadece eğer hastanede yaptırmak istemezseniz sabah açlık şekerinize bakarız 3 hafta sonra dediler

Yapıyorlar arada bunu. Sonra daha kuvvetli bir şekilde hareket ediyorlar. Benimki de birkaç gün evvel az ve çok cılız hareket etmeye başladı. Hiç kimildamiyor değil ama o kadar hafifti ki pitpitlari. Yapay zekaya sordum, sırtı anne karnına dönünce böyle olur, daha az hissedilir dedi, birkaç gün sonra da normalde döndü tekneleri içime değil karnima olmaya başladı.
Ya ne zormuş çok panik oluyorum

Bu doktorların şeker yükleme konusunda bir türlü birlik olamaması 😁 Halbuki sizden yükleme istese yaptırmayacak birisi de değilsiniz 😁😁
Ayyy gerçekten. Hayır dahiliye de yapmadı yani 😂 ben yapsa da doktoruma da mesaj atsam dahiliye böyle dedi siz ne dersiniz diye düşünüyordum 😂😂

Ayyy gerçekten. Hayır dahiliye de yapmadı yani 😂 ben yapsa da doktoruma da mesaj atsam dahiliye böyle dedi siz ne dersiniz diye düşünüyordum 😂😂
Ya işte hani kararsız birisi olsanız işte yaptırmayacak birisi olsanız neyse de, bir de sizin dediğiniz değerler çok düşük değerler de değil. Evet çok yüksekte değiller ama benim anladığım şu, bana bu değerlere endokrin insülin başlatırdı.

Back
X