20'lik diş çekimi ameliyatı çok mu kötü

DelyDoly

90+ Delysi Hürremgillerden Babysii
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
13.997
72.318
43
Bugün diş doktoruma gittim 20 lik dişlerimin hepsinin çene cerahisi ile sökülmesi gerekli hiç biri çıkmamış dedi.Ben tabi acayip korktuğum için şimdilik bir sıkıntı yok acı sızı yok dedim.Lakin diğer dişlerimide zararı oldu.Bu operasyonu yaptıran arkadaşlarım nasıl zor muydu iyileşme süresi felan nasıldı yardımcı olursanız sevinirim.

agrın yoksa cektirme.
bana da hafif şişme rahatsızlık olunca cene cerrahisi dediler.
korktum gitmedim
3 sene sonra dişlerim çıktı rahat rahat çektirdim :KK70:

Bugün diş doktoruma gittim 20 lik dişlerimin hepsinin çene cerahisi ile sökülmesi gerekli hiç biri çıkmamış dedi.Ben tabi acayip korktuğum için şimdilik bir sıkıntı yok acı sızı yok dedim.Lakin diğer dişlerimide zararı oldu.Bu operasyonu yaptıran arkadaşlarım nasıl zor muydu iyileşme süresi felan nasıldı yardımcı olursanız sevinirim.

Canim ben hic his etmedim.. Hic bir sorun olmamisto

ben yaptırdım. Cerrahi yapmadı. ama iyiki gözümü karartmisim 1gece zor oldu sonra rahatladim. o dis gidince ; bozulan alt dislerim düzeldi

Valla pek iyi bir şey değil. Dikişlerin acıyor. Benim canım tatlı değildir ama ben sıkıntı çektim. Şimdi çektirmezsen sonra mecbur çektireceksin. Patronum 38 yaşına kadar bekledi çıkmadı yeni çektirdi düşün. :)

agrın yoksa cektirme.
bana da hafif şişme rahatsızlık olunca cene cerrahisi dediler.
korktum gitmedim
3 sene sonra dişlerim çıktı rahat rahat çektirdim :KK70:
Şimdilik hiçbir ağrısı sızısı yok lakin diğer dişleri sıkıştırıp kanak tedavisi doldu vs olmasına sebep oldu.Bugünde en son bir dişimin çekilmesine :KK43: :KK43: :KK43: Ne yapacağımı bilmiyorum.Birde videolar izleidm iyice korktum :KK17::KK17:

kişiden kişiye değişmekle birlikte, ben etrafımdaki herkese korkmamasını söylüyorum. benim 2 yirmilik dişim ameliyatla alındı ve ben hiç zorlanmadım.
hatta bana sorarsan normal diş çekimi mi yoksa ameliyatlı diş çekimi mi daha kolay diye kesinlikle ameliyatla olan daha kolay derim.

Dişin yapısına göre değişiyor. Benim dişlerim gömülüydü, çene kemiğine yapışıktı, kendi kendilerine çıkması imkansızdı, filmde de net şekilde görünüyordu. 2 tanesi ameliyatla alındı, 2 tanesinin uçları çıkmıştı onlar normal çekildi. Ameliyatların biri yarım saat sürdü diğeri 2 saat sürdü. Birşey hissetmiyorsun ama ameliyat sonrası şişlik oluyor vs. Bence doktorunuz gereki gördüyse mutlaka çektirin.

Valla pek iyi bir şey değil. Dikişlerin acıyor. Benim canım tatlı değildir ama ben sıkıntı çektim. Şimdi çektirmezsen sonra mecbur çektireceksin. Patronum 38 yaşına kadar bekledi çıkmadı yeni çektirdi düşün. :)
Valla bende de yaş 34 bende acayip derecede çocuk gibi ağlıyacaktım nerdeyse bugün normal azı dişim çekilirken :KK70:

Dişin yapısına göre değişiyor. Benim dişlerim gömülüydü, çene kemiğine yapışıktı, kendi kendilerine çıkması imkansızdı, filmde de net şekilde görünüyordu. 2 tanesi ameliyatla alındı, 2 tanesinin uçları çıkmıştı onlar normal çekildi. Ameliyatların biri yarım saat sürdü diğeri 2 saat sürdü. Birşey hissetmiyorsun ama ameliyat sonrası şişlik oluyor vs. Bence doktorunuz gereki gördüyse mutlaka çektirin.
Benim hepsi gömülü ve 2 side paralel gidiyor bilmiyorum acayip korkuyorum.Yani hiç dış yüzeyden görünür yok.Tamamen normal hayata dönüşdikiş acısı vs gibi acılr ne kadar zaman sürmüştü.

Şuan seni rahatsız etmiyorsa bırak kalsın
hiç görünürde yoksa bişey olmaz
biraz çıkmışsa da daha sonra tamamen çıkıyor
acele etme
film de çıkmıştır çıkışı ters yada yamuk değilse korkma

Benim hepsi gömülü ve 2 side paralel gidiyor bilmiyorum acayip korkuyorum.Yani hiç dış yüzeyden görünür yok.Tamamen normal hayata dönüşdikiş acısı vs gibi acılr ne kadar zaman sürmüştü.

Ben ameliyatları tek tek oldum. Dikişler 1 hafta sonra alınıyor. Benim çok ağır olduğu için çok şişmişti, günde 2 3 kere doktorun verdiği ağrı kesiciyi kullanmıştım ağrım olmamıştı ama şişlikten dolayı ağzı açıp kapamak zor oluyor bunun için yemek yemek sıkıntı... İlk zamanlar sıvı şeyler yemek gerekiyor... 1 hafta da geçiyor hepsi... Eğer çalışıyorsanız falan rapor alırsınız, benim şişlikten suratımın ameliyatlı tarafı kare olmuştu resmen dışarı çıkamazdım... Öğrenciyseniz sınavlarınızın bitmesini falan bekleyin...

Ameliyat bile denemez ona.
normal diş çekiminden çok daha kolay.
hiçbir şey hissetmiyorsun. sonrasında da herhangi bir acı-ağrı sızı çekmedim.
ben ameliyattan 2 gün sonra ağzımla fındık kırarken dikişlerimi patlatmıştım ben.
Ki canım aşırı tatlıdır tırnağım kırılsa ağlarım.
hiç bekleme, çektir. ağrın yoksa bile dişlerine baskı yapıp zarar veriyor.

şişlik oluyor bu arada evet. Konuştukça, çiğnemeyi abarttıkça şişiyor yüzün. ben sabahları normal uyanıp akşamları şiş yatıyordum normal hayatıma birebir devam ettiğimden.

Bende 4 unu birden çektirdim. Normal dis çekiminden daha kolay gelmisti bana. Inan korkmana gerek yok..

Bende birer hafta arayla gömülü çenede sinire yakındı yinede çektirdim çünkü farkına varamadigimiz seneler boyunca dislerimi carpiklastirmisti ve zaman zaman şiddetli ağrıyordu. Gelelim ameliyat sonrasında çok ağrıyor yüzüm benimde çok sismisti tamamen etkisinin geçmesi ve iyileşmesi bi kaç ay sürüyor ama sonradan oluşturacağı sorunlara dis yapısını bozma durumlarına bakınca değiyor. Beklemeyin doktorunuza güveniyorsanız olmalısınız diyorsanız geciktirmeden. Çok geçmiş olsun.

X