- 12 Ocak 2014
- 1.330
- 821
- 133
- Konu Sahibi Evcilkaktus19
-
Bi kac yerde dikkat cekmek icin bu sekilde aglayabileceklerini okumustum o yuzden umursamamayi deniyorum, umursamamak derken yani aglayarak istedigi seyi yapmiyorum. Sariliyorum konusmayi deniyorum.ağlatmak çözüm değil. becerebildiğiniz ölçüde dikkatini dağıtmaya çalışın.
"ağlama, niye ağlıyorsun" vb sözler etkili olmaz.
yani ne diyelim, çok yapacak bir şey yok. bunalmışsınız belli ama.
bazen bu dönemdeki inatlaşmalar, tutturmalar, ağlamalar mizaca da döünşebiliyor. belli ki biraz nazlı bir kız :) konuşması ne durumda? kendini ifade edebiliyor mu?Bi kac yerde dikkat cekmek icin bu sekilde aglayabileceklerini okumustum o yuzden umursamamayi deniyorum, umursamamak derken yani aglayarak istedigi seyi yapmiyorum. Sariliyorum konusmayi deniyorum.
Dikkat dagitma konusunda becereksiz miyim neyim anlamadim ama o an baska seylere yoneltiyorum bi oyuncak, kitaptaki bi resim veya baska birsey o an onunla ilgilenip sobra kaldigi yerden aglamaya devam ediyor unutturamiyorum gerci sadece ben degil etrafimdaki hickimse unutturamiyor.
Cok tesekkur ederim haklisiniz sanirim enerjisini atamiyor evet. Oyun hamuru parmak boyasi gibi seylerden cok cabuk sıkılıyor.eğer etrafınızda anne-çocuk oyun grupları varsa haftanın birkaç günü buralara çocuğunuzu götürün. bu zamanlar tek başına atlatılmıyor. Sizinde benzer yaşlarda çocukları olan ailelerle bir araya gelmeniz rahatlatıcı olabilir. çocuğunuz yaşıtlarıyla bu süreci daha rahat atlatacaktır. ilgisini çekebilecek aktiviteleri evde uygulamaya çalışın. oyun hamurlarından şekiller yapmak gibi. legolarla bina inşa etmek gibi, havalar sıcak küçük su havuzlarında eviniz müsaitse evinizde varsa bahçenizde ya da gidebiliyorsanız çocuk havuzu olan mekanlarda en kötü küvette suya oynamasına izin verin. baloncuk yapsın. suda oyuncaklarını yüzdürsün gibi. eğer seviyorsa bebeklerinin saçlarını şekillendirin. parmak boya gibi eğlenceli boyalarla sanat çalışmaları yaptırın ya da evdeki renkli şekil ve boyutlardaki makarnalarda iş görebilir. hergün mutlaka parka çıkarın. enerjisini atamıyor muhtemelen çocuğunuz ve zamanı nasıl geçireceğini bilemiyor. onun için zamanı siz planlamalı ve eğlenceli koşup enerjisini atabileceği ya da kahkalarla gülebileceği ortamlar yaratmalısınız. Anne olmak zor. Allah kolaylık versin.
Evet son derece nazli :) kendini ifade edebiliyor ne istedigini anlatiyor, pek cumle kuramasa da herseyi biliyor soyluyor.bazen bu dönemdeki inatlaşmalar, tutturmalar, ağlamalar mizaca da döünşebiliyor. belli ki biraz nazlı bir kız :) konuşması ne durumda? kendini ifade edebiliyor mu?
18 adet disimiz var 2 ay once cikardi en son. Dis konusu huylarini pek ektilemedi hic. Sadece istahta azalma oluyordu.Dis çıkarıyor olabilirmi azi dışı çıkarıyorlar bu aylarda ve cok Nazlı oluyorlar huy degistiriyorlar
ama lütfen böyle düşünmeyin..hicbirseyden anlamiyor.
Babasina kas goz yapiyorum aglarken hayir istedigini yapma gibilerine, bi sure bekliyor sonra kalkip yapiyor, dayanamiyor sanirim aglamasina ama bu sekilde de bir kisir donguye giriyoruz 10 dakika sonra tekrar baska birsey icin ayni seyler yasaniyor. Haklisiniz tutarli olmaliyiz.Ne yaparsaniz yapin babayla ayni davranisi sergilemedikce bu sorunu asla cozemezsiniz.
Tam aglayarak istedigine ulasilamayacagini ogreniyor bebek, baba geliyor ona umut kapisi araliyor. Dogal olarak cocuk bu yontemin ne zaman tutacagini bilmiyor ve surekli bunu kullaniyor. Esinizi ikna edin. Dogruyu siz yapiyorsunuz.
Ne kadar vahim. Bu durum 1 yasinda basliyor demisti doktorumuz. Sizin butun sınırlarinizi zorlayacak ne kadsrina musaade var ne zaman neyi yapiyorsunuz bakacak. 2 yasinda bu tavan yapacak demisyi. Hayir hayirdir. Cocugun bunu anlamasina musaade etmiyor esiniz.Babasina kas goz yapiyorum aglarken hayir istedigini yapma gibilerine, bi sure bekliyor sonra kalkip yapiyor, dayanamiyor sanirim aglamasina ama bu sekilde de bir kisir donguye giriyoruz 10 dakika sonra tekrar baska birsey icin ayni seyler yasaniyor. Haklisiniz tutarli olmaliyiz.
Sadece hicbirseyden anlamiyor demedim ki yabi kast ettigim hicbirseyden anlamamasi degil zaten her soyledigimi anliyor tepkileriyle belli ediyor anladigini.cumleyi bir butun olarak okursaniz o aglama anlarinda oyalamaya dikkatini calistigimda dinlemiyor istemiyor demek istedim, yanlis bir kelimr kullanmis olabilirim :)arkadaşım öncelikle evet çok zor dönemler ve bazı çocukların mizaçları böyle, bazıları dönem dönem böyyle.
belki de sadece naz yapıyordur, belki bir sıkıntısı vardır anlatamadığı..
diş demiş bir arkadaş katılıyorum ekstra huysuz oluyorlar o dönemler...
ama lütfen böyle düşünmeyin..
küçük konuşuyorum anlamıyor değil de, anlıyor ama farklı şekilde ifade ediyor kendini diyebiliriz bu durumda..
çünkü herşeyi anlıyorlar öyle zekiler ki..
bebek deyip geçmemek lazım yani..
bi arkadaş epey tavsiye vermiş..
sıkılıyordur evde kuzucuk annesi ne yapsın..
Suan tavan yapmis durumda sanirim. Cok haklisiniz. Esim cok yanlis davraniyor.sanirim kizimdan once esimle konusup onun davranislarini duzeltip sonra kizimin davranislarina odaklanmaliyim.Ne kadar vahim. Bu durum 1 yasinda basliyor demisti doktorumuz. Sizin butun sınırlarinizi zorlayacak ne kadsrina musaade var ne zaman neyi yapiyorsunuz bakacak. 2 yasinda bu tavan yapacak demisyi. Hayir hayirdir. Cocugun bunu anlamasina musaade etmiyor esiniz.
Babalar biraz daha zor ikna oluyor. Sonra cocuklar simarik oluyor. Ve ikna olmayan o babalarimiz siddetle cocuklari terbiye etmeye calisiyor.Suan tavan yapmis durumda sanirim. Cok haklisiniz. Esim cok yanlis davraniyor.sanirim kizimdan once esimle konusup onun davranislarini duzeltip sonra kizimin davranislarina odaklanmaliyim.
Zateb esim basli basina bir sorun arada cocuk psikolojisi hakkinda kitaplar okuyorum esime tavsiye ediyorum, bak celiskili davranmak cocuga zarar veriyormus aybi seyleri yapmazsak benin yaptiklarimin hicbir onemi kalmiyormus en azindan vaktin yoksa bile arada su kitaba goz gezdir ya da ben anlatiyim sana diyorum. Esim hic onemsemiyir bu durumu. Normalde kizina cok duskundur ilgilenir kaliteli zaman gecirir ama bu gibi kriz durumlarinda sanirim benim ona anlattigim yontemlerin cozum olacagina inanmiyor bir turlu.
kuzum ben seni çok iyi anlıyorum, 25 aylık inatçı bir erkek bebe annesi olarak.Sadece hicbirseyden anlamiyor demedim ki yabi kast ettigim hicbirseyden anlamamasi degil zaten her soyledigimi anliyor tepkileriyle belli ediyor anladigini.cumleyi bir butun olarak okursaniz o aglama anlarinda oyalamaya dikkatini calistigimda dinlemiyor istemiyor demek istedim, yanlis bir kelimr kullanmis olabilirim :)
Çok güzel yazmışsınız. Bunları uygulamalıyım ilerdeeğer etrafınızda anne-çocuk oyun grupları varsa haftanın birkaç günü buralara çocuğunuzu götürün. bu zamanlar tek başına atlatılmıyor. Sizinde benzer yaşlarda çocukları olan ailelerle bir araya gelmeniz rahatlatıcı olabilir. çocuğunuz yaşıtlarıyla bu süreci daha rahat atlatacaktır. ilgisini çekebilecek aktiviteleri evde uygulamaya çalışın. oyun hamurlarından şekiller yapmak gibi. legolarla bina inşa etmek gibi, havalar sıcak küçük su havuzlarında eviniz müsaitse evinizde varsa bahçenizde ya da gidebiliyorsanız çocuk havuzu olan mekanlarda en kötü küvette suya oynamasına izin verin. baloncuk yapsın. suda oyuncaklarını yüzdürsün gibi. eğer seviyorsa bebeklerinin saçlarını şekillendirin. parmak boya gibi eğlenceli boyalarla sanat çalışmaları yaptırın ya da evdeki renkli şekil ve boyutlardaki makarnalarda iş görebilir. hergün mutlaka parka çıkarın. enerjisini atamıyor muhtemelen çocuğunuz ve zamanı nasıl geçireceğini bilemiyor. onun için zamanı siz planlamalı ve eğlenceli koşup enerjisini atabileceği ya da kahkalarla gülebileceği ortamlar yaratmalısınız. Anne olmak zor. Allah kolaylık versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?