21.gün Progesteron sonucu

Guzelgunler1beklerken

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2025
41
10
3
28
Hanımlar merhaba,
Reglimin 21.günü bugün yalnızca progesteron testi yaptıracaktım, kaydı açan hekim bu testleri de istemiş. Sonuç yeni çıktı kontrol için yarın gideceğim.
21.gün için progesteron değeri oldukça düşük diye yorumladım çünkü geçtiğimiz perşembe ve cuma lh testlerim silikti fakat cumartesi pik e yakındı (diğer günler devam edemedim testim kalmamıştı artık almamaya karar vermiştim stres yapıyorum diye). Pazar günü çatlama olduysa 4 günde bu değer en azından 2 nin üzerinde olmalıydı( Eylül ayında reglin 20. Günü akşam saatlerinde keskin bi ağrı yaşamıştım 21. Günü bunu kontrol ertirmeye gittiğimde yumurtan yeni çatlamış olmalı, rahimde sıvı görünüyor demişti doktor ve o gün bakılan progesteron değeri 2.1 idi, bunu yeni çatlama olmuş olarak dikkate alabiliriz demişti doktor).
Tiroid değerlerini dikkate almıyorum, Tsh a bakılmayacak diye düşündüğümden ilacımı içip gitmiştim.
Prolaktin hormonu hep üst sınırdaydı ben de geçen yıl 27, bu yıl mart ayında 24 i di. İki değer için de yüksek değil sınırda ilaç tedavisine gerek yok denmişti.
Şu anki seviye regl zamanı olmadığı için normal mi bilmiyorum.
Sormak istediğim sizce 21. Gün yapılan bu testlerden progesteron ve tiroid hormonları dışında değerleri dikkate almamalı mıyım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…