21.haftada bebeğin hareketlerini hissetmek...

bende 26 haftalık hamileyim ilk gebeliğim ve 16. haftada hissetmeye başladım ama ilk zamanlar bagırsak hareketleri gibi tuhaftı ama zaman geçtikçe yle çok şiddetleniyoki vurmaları bazen karnımdan çıkıcak gibi oluyor inanılmaz ve anlatılmaz bir duygu gulbiraz'a katılıyorum benimde eşim sürekli soruyor nasıl bi duygu diye gerçekten anlatılmaz ve yaşanır sözü buna uyuyor ama hissetmediğiniz için kafanıza takmayın her gebelikte farklılık gösteriyor.Allah herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin.

bende 21+2 yim hala bebiş hareketlerini hissetmiyorum ama moralimi bozmuyorum daha varmış hissetmeme içim rahat biliyorumki minik kızım çok iyi:)

bende 21+1 yeni basladım mınıgımın hareketlerını duymaya muhtesem bı sey nedense çok duygulanıyorum ve hep aglamak gelıyor ıcımden normalmı bılmem. inşallah yakısıklı oglum çok saglıklı ve mutludur

ben de 15+6da klebek uçar gibi derler ya ilk öyle hissettim sabahtı sonra ara ara sanki dürtme,dokunma gibi bişeyler hissettim karnımda.ama gaz mı ki dedim.doktora gittiğimizde hareketlerini hissettinmi dedi bu hiç yerinde durmuyor dedi.16+6da çok hissettirdi kendini.doktor da 1-2 hftaya hissedersin demişti.o gün akşam hiç durmadı nerdeyse.sol tarafıma yatıyorum dürtüp duruyor.sağa dönüyorum,daha az oluyordu.benim de gülesim geliyor,kıdıklıyor gibi:)şimdi 17+1deyiz ara ara burdayım diyor.eşim de elini koyuyor denk gelemedi hiç:)

Ne güzel bazı annelerimiz erkenden hissetmeye başlamış.Ben de henüz hissetmiyorum ama arada bir arkadaş da yazmış bağırsak hareketi de olabilir bebişin hareketi de...Pek de ayırt edemiyorum açıkçası.İnş tekmelelediği günleri de görürüz sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de:):)

mrb.bnm de ilk gebeliğim 22 haftaya girdim .bende 17 haftalarda çok hafif seyirme tarzında hissetmeye başlamıştım ama adını tam koyamıyordum.şimdilerde gayet sert vuruşlarını hissediyorum.herkese hayırlı doğumlar:))))

cnm ılk gebelıklerde bıraz zor anlasılıyomus hareketlerı ama bunu sorun yapma bende 21 haftalık hamıleyım doktorumla konustum bugun normal dedı ıns 22 ve 23 haftalarda daha sıklıkta hıssedıcez bebısımızın hareketlerını

ben de 18 haftalık hamileyim ama henüz bi şey hissetmedim..doktorum 22. haftaya kadar hisedebileceğimi söyledi,o yüzden telaş yapmıorum,her şeyin hayırlısı..

kızlar bende 19 haftalık hamileyim yani 20. haftadan gün alıyorum desem daha ii ama hala hiçbirşey hissetmedim.. ne gaz hareketi gibi bişey nede seyirme ne kelebek uçuşması doktor ultrasyonda çok hareketli olduğunu söyledi ancak 20. 22. haftadan sonra hissedebilirsin bu kişiden kişiye , yapıdan yapıy değişir dedi aslında 2 gündür çok sorun ediyordum çünkü herkes soruyor eee hissedebiliyormusun diye bende hayır demeye korkuyorum eehhh biraz diyorum çünkü hayır diyinceeee aaaaa ben şu haftada hissettim aman bişeymi var demeye başlıyorlar.. yani hala tık yokkk ama sizleri okuyunca nasıl rahatladım nasıl rahatladım anlatamam helede 2-3 arkadaş benim gibi dilerim bende en geç 22. haftamda hissederim..

Son düzenleme:
bende 21+2 yim hala bebiş hareketlerini hissetmiyorum ama moralimi bozmuyorum daha varmış hissetmeme içim rahat biliyorumki minik kızım çok iyi:)

canım bende 19+4 sanıyorum buğün itibariyle ama hala tık yok tamam doktorum normal dedide neden benim kız bu kadar tembel anlamış değilim:))) ben artık 22. haftayı bekliyorum dilerim öyle bi tekme yerimki al sana işte der..

canım ben bağırsak hareketi olarakda hissetmiyorum valla çalışıyorum yoğunluktan kendimi dinleyemiyorum ondan mı acaba ??? bekliyorum 22. haftada inşallah hissederim..

biz de 22.haftaya gireceğiz kızımla. ben hareketlerini 18. haftada hissetmeye başlamıştım.
ilk zamanlarda seyirme gibi oluyordu acaba mı diyordum.. ama şimdi hareketlerinin nasıl bir şey olduğunu anladığımda daha önceleri hissettiğim ve anlam veremediğim küçük seyirmelerin onun dokunuşu olduğunu anladım. eşim de hissetti kızımızı. çok güzel bir duygu . Allah herkese nasip etsin.

bende 20. haftadan sonra hareketlerini hissettim ilk zamanlar anlaşılmıyor pek gelip geçiyor ama sonraları anlatamam ben şimdi 23. haftadayım ve benim kızım göbüşümü tekmelemeden durmuyor öyle hissediliyorkii dışarıdan bile belli oluyor biraz daha bekle canım hissediceksin dünyanın en güzel hissi :)))

arkadaslar merhaba 29;haftadayim, geceleri net hissetsem de gunduzleri uc bes dfe ancak hissediyorum bebegimi sizce normal mi tecrubeli anneler lutfen cevabinizi bekliyorum bazen cok endiseleniyorum.

Merhaba bende 20+1 haftadayım bebeğimin ilk hareketlerini 16-17. haftalarda hissetmeye başladım ilklinde içimde hiçde acı duymadığım bir tekmeleme hissi oluşurken sonra küçük pıt pıtların sürekliliği ve bazende böyle içimde birşeyler kayıyormuş gibi bir his oluşmaya başladı çok nadirde olsa hareketlerini hissedemediğim bir gün mutlaka çikolata yada bir kesme şeker ağzıma atıp uzanıyor ve tamamen bebeğime yoğunlaşıyorum gittikçe şişen göbeğimi okşadıkça omu benim elimin sıcaklığını hissediyor benmi onu bilmiyorum ama sonunda beni gülümsetmeyi başarıyor çok endişelenirsem dr'a görünmekte sıkıntı duymuyorum tüm bunların yanı sıra 22. hafta hatta daha ilerleyen dönemlerde bile yeni hissedilebilir olduğunu biliyorum gerekli gördüğünüz takdirde doktorunuza mutlaka danışmanızı tavsiye ederim şayet ilk 2 gebeliğimde kanama dahil hiç bir ağrı yada belirti olmaksızın 9 ve 7 haftalık bebeklerimin kalp atışları anne karnında sonlanmıştı içinizi ferah tutmakla beraber tedbiri elden bırakmamanızı umarım sağlıklı bebeklerinizi kucağınıza almanız dileği ile...

yaa bende 22.haftadayım ama kafayı yemek üzereyim...geçen hafta doktora gitim artık tekmeleri azaldı hatta yok gibi neredeyse ama gayte sağlıklı dedi doktor.17.haftamda ilk hissetmiştim ama iki haftadır sadece karın altımda pıtpıt gibi bişiler oluyor oda karın altımda die acaba mı diorum.. sizde de öyle hisseden varmı karın altında hisseden

bende 16. haftada gayet net olarak hissetmeye başladım, şuanda 22.hafta bitiyor ve dışarıdan bariz belli oluyor hareketleri, acele etmeyin, sessiz ve sakin bir ortamda kendinizi dinleyerek başlayın hareketleri dinlemeye, elbet kendini gösterecektir minik meleğiniz....

bebeğimin tekmelemesi hıçkırığını en önemlisi kalp atış sesini dinleyip kaydedebiliyorum bir cihazla fiyatıda bişi değil tavsiye ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 19+4'teyim. Yaklaşık iki haftadır karnımda daha önce hissetmediğim bir hareketlilik hissediyorum. İlk zamanlar bebeğimin hareketleri olduğunu düşünmedim çünkü 85 kiloyum ve göbeğim de epey yağlı sayılır. Aynı hareketlilik devam ediyor ve bugünlerde daha sık oluyor. Ben de o acaip hareketleri bebeğimin yaptığına iyice inandım :)

Tarif isterseniz, birçok arkadaşın dediği gibi baloncuklar uçuşur gibi ya da karnımda pinpon topları yer değiştiriyor gibi hissediyorum. Özellikle neye tepki veriyor bilmiyorum henüz ama yattığımda değil otururken daha net hissediyorum ve genelde karnımın solunda hissediliyor. Zaten son haftalarda kalbim o kadar hızlı çarpıyor ki yattığım zaman kalbimin gümbürtüsünden hiçbir şey hissedemiyorum... Geçen gün eşime yüzyüze sarılmıştım. O anda karnımda tekmeye benzer bir hareket oldu, eşim bana çarptı sandım ama o değilmiş, çünkü şaşkınlıkla o da bana sordu neler oluyor diye, sonra da gülmeye başladık

Kalp atışını hissettiğini söyleyen arkadaşlar, yanılıyor olabilirsiniz. O seri pıt pıtlar hıçkırıktan dolayı oluyormuş. Kalbini ancak özel cihazla duyabilirsiniz ama hissedileceğine ben ihtimal vermiorum. Zaten amnion sıvısı bebeğin - ultrasonda fırıl fırıl dönerken bile - hareketlerini net hissetmemizi engellerken bir de onun içindeki kalbi hissetmek mümkün görünmüyor.

Hareketleri hissetmemizi bebeğin duruşu, hareketliliği, yediklerimiz, bizim kilomuz, duruşumuz, ruhsal durumumuz vs. etkiliyor. Erken hissetsek bile ayırt etmek çok zor. Hissedemeyen anne adayları lütfen içinizi serin tutun ve istediğiniz vakit sağlık ocağında veya dilediğiniz sağlık kuruluşunda bebeğinizin kalbini gidip dinleyin, rahat olun

sağlıklı bekleyişler ve kolay doğumlar herkese..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…