21 yaşinda evlenmek çok mı kötü

kedimiyav

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2025
18
-12
1
21
Ben 21 yaşındayım ve 8 aydır da nişanlıyım görücü usulü evleniyoruz ağustos da düğünüm var. Nişanlım beni çok seviyo değer veriyo ilgileniyo aileside öyle şuana kadar tek bir olumsuz bişey görmedim. Lise mezunuyum yks girdim ve nişanlım sonuna kadar arkandayım diploman kanepe altında çürüse bile yinede oku ders çalış kendini geliştir bişeyden geri kalma diyo bende inşallah bir üni kazanıp okuyacağım çocukta istemiyoruz fakat sorun şu ki çok erken davrandığımı düşünüyorum çok kötü şeyler olmasından korkuyorum ya değişir beni sevmezse tüm evlilikler aldatmalı ilgisiz gibi bu beni korkutuyo. Ablamlar da evli ve çok mutsuzlar ya bende öyle olursam iyi evlilik var mı ve bana neden bu yaşta evlendin derseniz ben çok sevgili yaptım ve kimse bana değer vermedi sevmedi çok yıprandım ve artık b.ku çıkmıştı bende evlenme kararı aldım nişanlım da 26 yaşında

Bende 21 yaşında evlendim eşimde 26yaşındaydı ikimizde üniversiteyi bitirmiştik beş senelik sevgililik sürecimiz olmuştu beklicek bişeyimiz yoktu pişmanda olmadık çok şükür görücü usulü konusunda fikir sahibi değilim sen sadece nişanlın seni seviyor gibi anlatmışsın seninde sevmen önemli sıkılmaman pişman olmaman için

Diploman kanepe altında çürüse lafı bana çok tuhaf geldi, diploman neden çürüsün ki? Çürüyecekse neden o kadar emek vereceksin? Ha kendin çalışmak istemezsin o ayrı mesele, ama bana çok samimi gelmedi o cümle. Ben 32 yaşındayım bekarım ama şu halimle bile bana evlilik zor görünüyor, ülke sorunları, geçim dertleri, çoluk çocuk olduğunda onların sorumlulukları, bakımları şuan bile bana daral geldi resmen. Görücü usulüne karşı değilim ben ama erken yaşta görücü usulüne karşıyım, ve yaşın çoook genç. Erken yaşta evlenen arkadaşlarımın yarısından çoğu boşandı, çünkü hayatı toz pembe gördüler evlenelim çözülür dediler hiçbirşey çözülmedi daha da büyüdü…

Görücü usulü baştan falso da zaten....

O kadar pişman olacaksın ki.

Gezmedigin görmediğin her yer için, bilmediğin bütün diller için, ilgilenmediğim bütün spor ve sanat dalları için o kadar pişman olacaksin ki...

10 sene sonra bir bakacaksin ki kendin için hiçbir şey yapmamışsın.

29 yaşında evlendim. Anadolunun hemen her yerini gezdim. Bazen arkadaşlarımla bazen tek başıma.

Siyah kuşak alana kadar karate ile uğraştım. Lisans aldım.

4 yıllık fakülte okudum. Çalıştım harcadım.

Ama bugün bilmediğim her dil için, gezip göremedigim her yer için pişmanım.

Bu arada 21 yaşında evlenmeye kalksam annem beni kızılcık sopasıyla döverdi

Bence evet küçük bir yaş. 26 yaşındayım. Bekarım ve evlilikten korkuyorum.
Çünkü çevremde şahit olduğum evlilikler berbat. Böyle bir durumun içinde bulmak istemiyorum kendimi.

Size bağlı. Evlilik birçok sorumluluğu beraberinde getiriyor. Buna hazır mısınız?
Keşke ilk önce üniversiteyi bitirseydiniz. Elinizde güvence olarak bir meslek olsaydı.
Eğer kendinize ve nişanlınıza gerçekten güveniyorsanız evlenebilirsiniz.
Ama hemen sınava hazırlanın ve üniversite kazanın. Kolay atanan bir bölüm tercih edin. (Hemşire, ebe vb.) Okul bitmeden çocuk yapmayın.
Tüm kaygı ve korkularınızı nişanlınızla evlenmeden önce konuşun.

Bende onu çok seviyorum Allâh razı olsun benimle çocuk oluyo eğleniyo her anımda destekçim ama benim onu sevdiğimden daha çok seviyo beni çünkü ilkiyim

canim bence mutlu evliligin yasi yoktur.gencte evlenebilirsin yasliykende.bende 23 unde evlendim gayette mutluyum hatta diyorum keske durumlar sartlar olussaydida seni 18inde tanisaydim evlenseydim.bana gore 21 normal.dogru insani buldunmu evlilik guzeldir onu da sen bilecen.adam kiskanc kaba saba birseyse birak.kizlarla gecmisi coksa birak.seni oyuna getirmek istiyorsa birak.ama küfuru kumari ickisi yoksa evlen bence .sakin kibar birseyse bir de tadindan yenmez oyle dusun.iyimser ol.kac yasina gelirsen gel hep evlilik tereddutun olur takilma

Bende onu çok seviyorum Allâh razı olsun benimle çocuk oluyo eğleniyo her anımda destekçim ama benim onu sevdiğimden daha çok seviyo beni çünkü ilkiyim
benm esiminde ben ilkiydim resmen tutulmus oluyo erkek oyle.bence evlen

Emin misin? İlk milk adam bildiğin seni elde etmek için bütün kozlarını paylaşıyor, çok toysun daha.

Aöf okumayı düşünüyorum onunda dışında kurslara gitmeyi planlıyorum nişanlım içerden oku dedi ama istemiyorum
nasil istiyorsan oyle yap canim illa kampuse gidip gelmek zorunda degilsin son zamanlar sacma bir dayatma var sanki herkes uni okumak zorunda herkes 30unda evlenmek zorunda vsvs.bu sacmalikalra takilma canin neyi naasil yapmak iatiyosa oyle yap

Yks girdim bakalım inşallah güzel sonuçlar bekliyorum ve şuana kadar tüm evin sorumlulukları bendeydi annemde değil ben gezip tozamadım hayatımı yaşayamadım imkanım da yoktu inşallah eşimle yaşarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…