Evet şu algıda nefret ediyorum üni okumayan herkes mutsuz olacakmış gibi ne iyi bir anne ne iyi bir evlilik ne iyi bir sosyal ortamı olmayacakmış gibinasil istiyorsan oyle yap canim illa kampuse gidip gelmek zorunda degilsin son zamanlar sacma bir dayatma var sanki herkes uni okumak zorunda herkes 30unda evlenmek zorunda vsvs.bu sacmalikalra takilma canin neyi naasil yapmak iatiyosa oyle yap
Aslında hepimizin farklı farklı sorunları var, bazen bir şeylerden kaçarken çok daha kötü şeylere kapı aralayabiliyoruz o yüzden temkinli olmak lazım. Aile baskısı yoksa üzerinizde bekleyin derim ama baskı varsa o konuda çok bir yorum yapamayacağım sadece diyeceğim tek şey evleneceğiniz insanı çok iyi tanıyın olur. Benim bir de ablam var 35 yaşında o da üniversite mezunu bölümü de iyiydi ama maalesef iş bulamadı başka iş de yapmam dedi, şuan evle ilgileniyor anneme yardım ediyor psikoloğa gidiyor dil öğreniyor psikolojisi benden daha iyi.. Ama tabi herkesin hayat hikayesi farklı, aile yapısı farklı umarım sizi üzmeyen birine denk gelmişsinizdir..Ben atanamazsam iş bulamazsam diye sordum oda herşeye rağmen olu Bab'ın da dedi. Evet biraz zor durumlar biliyorum farkındayım ama hayat beni çok iyi yerlere sürüklemedi malesef sizin gibi meslek sahibi olma çalışma şansımda olmadı sadece ev işi yemek vb hayatım oldu arkadaşım bile olmadı doğrı düzgün aslinda evli olmadan evli gibiydim
Şuan 21 yaşındayım evlilik konusu açılınca bile daralıyorum. Bu yaşta evlenir miydim hayır. Ben evet bir çok şeyi yapabiliyorum ama evlilik bence belirli bir olgunluğa gelinmeden yapılmamalı . Çoğu erkek evlenelim de okula devam edersin der ama sonradan bişeyler bulup soğuturlar . Gez toz eğlen ne işin var evlilikleBen 21 yaşındayım ve 8 aydır da nişanlıyım görücü usulü evleniyoruz ağustos da düğünüm var. Nişanlım beni çok seviyo değer veriyo ilgileniyo aileside öyle şuana kadar tek bir olumsuz bişey görmedim. Lise mezunuyum yks girdim ve nişanlım sonuna kadar arkandayım diploman kanepe altında çürüse bile yinede oku ders çalış kendini geliştir bişeyden geri kalma diyo bende inşallah bir üni kazanıp okuyacağım çocukta istemiyoruz fakat sorun şu ki çok erken davrandığımı düşünüyorum çok kötü şeyler olmasından korkuyorum ya değişir beni sevmezse tüm evlilikler aldatmalı ilgisiz gibi bu beni korkutuyo. Ablamlar da evli ve çok mutsuzlar ya bende öyle olursam iyi evlilik var mı ve bana neden bu yaşta evlendin derseniz ben çok sevgili yaptım ve kimse bana değer vermedi sevmedi çok yıprandım ve artık b.ku çıkmıştı bende evlenme kararı aldım nişanlım da 26 yaşında
Mutluluk ya da mutsuzluk için değil. Eşin, annen, baban hayatında olmasa da kendi ayakların üzerinde durabilmen için gerekli.Evet şu algıda nefret ediyorum üni okumayan herkes mutsuz olacakmış gibi ne iyi bir anne ne iyi bir evlilik ne iyi bir sosyal ortamı olmayacakmış gibi
Üniversite okumayan herkes mutsuz olacakmış algısı değil aslında, üniversite okuyan herkes de sandığınız gibi mutlu değil zaten ki konu da o değil. Kendi başının çaresine bakmayı öğrenmeden aileden kaçar gibi evlenmek tamamen sayısal loto oynamak gibi. Tutmazsa ne yapacaksınız? Ailenizin evine dönebilecekseniz sorun yok, ablalarınız mutsuz evlilik yapmış onlarla konuşun bence neden mutsuzlarmış nerde hata yapmışlar, erkeğin en iyisine dahi yüzde yüz güvenilmiyor artık maalesef. Erkeği geçtim görücü usulü evlendiğinizde direk aile ile evleniyorsunuz..Evet şu algıda nefret ediyorum üni okumayan herkes mutsuz olacakmış gibi ne iyi bir anne ne iyi bir evlilik ne iyi bir sosyal ortamı olmayacakmış gibi
Üniversite bizi bir baltaya sap edemese de en azından farklı yaşantılar, kültürler görüyoruz. En azından etrafımızda kariyer planları yapan, ilerleyen ufku geniş insanlar bulunabiliyor. Ya da bir forum sitesinde boş boş yazarken de bende sorun olmadı boşver canım sen de dene diye millete gaz vermiyoruz. Yazdıklarımız okunabilir ve açık oluyor ayrıca.nasil istiyorsan oyle yap canim illa kampuse gidip gelmek zorunda degilsin son zamanlar sacma bir dayatma var sanki herkes uni okumak zorunda herkes 30unda evlenmek zorunda vsvs.bu sacmalikalra takilma canin neyi naasil yapmak iatiyosa oyle yap
Yani resmen ailen seni temizlikçi ve ahçı olarak kullanıp bir de hiç utanmadan ‘okursan masraf’ olur diye bu yüzyılda hayatın dışına sıkıştırmış.Benim gezmek arkadaş edinmek çalışmak gibi bir imkanım olmadı maalesef üni okumak istediğim de ailem çok masraf yapacağımı söyledi ve o sebepten çalışmayı bırakmıştım ve ev temizliği yemek vs 13 yaşından beri bana ait malesef hayat herkese aynı değil
Bu evlenince yine oku yalanına inanan var mı yaa halaBen 21 yaşındayım ve 8 aydır da nişanlıyım görücü usulü evleniyoruz ağustos da düğünüm var. Nişanlım beni çok seviyo değer veriyo ilgileniyo aileside öyle şuana kadar tek bir olumsuz bişey görmedim. Lise mezunuyum yks girdim ve nişanlım sonuna kadar arkandayım diploman kanepe altında çürüse bile yinede oku ders çalış kendini geliştir bişeyden geri kalma diyo bende inşallah bir üni kazanıp okuyacağım çocukta istemiyoruz fakat sorun şu ki çok erken davrandığımı düşünüyorum çok kötü şeyler olmasından korkuyorum ya değişir beni sevmezse tüm evlilikler aldatmalı ilgisiz gibi bu beni korkutuyo. Ablamlar da evli ve çok mutsuzlar ya bende öyle olursam iyi evlilik var mı ve bana neden bu yaşta evlendin derseniz ben çok sevgili yaptım ve kimse bana değer vermedi sevmedi çok yıprandım ve artık b.ku çıkmıştı bende evlenme kararı aldım nişanlım da 26 yaşında
2.‘nci noktaya dair: Ülkenin en az %30 bu halde desemçok hayalperest gördüm sizi.
1. evet 21 yas çok erken. eğer 21 yasında evlenmiş olsaydım su an kafamı duvarlara vuruyordum.
2. 21 yasında neyin görücüsü Allah askina? nasıl aileleriniz var?
3. evlendikten sonra hiçbir seyin vaat edilen gibi olmadığını (bilerek değil ama mecburiyetler dolayısıyla) göreceksiniz.
4. uzaktan davulun sesi hoş gelir.
5. bu nasıl bir motivasyon ya kfmfm düzgün ilişki yaşayamadınız diye bir de kötü evliliği mi deneyimleyeyim dediniz? jfjf
6. 21 yasında herkes kötü ilişkiler, kalp kırıklıkları yaşar. gençliktendir, normaldir..
7. 8 ayda 21 yasında birinin evliliğe karar vermesi iki kat güvenilir değil. (kaldı ki sizin de tereddütleriniz var)
8. Allah sonunuzu hayretsin
kadınların kurtuluşu sürekli birilerinde araması beni çok sinirlendiriyor. aile evinde huzursuz diye kocaya gider, kocadan huzursuz olunca da başkasına gider.2.‘nci noktaya dair: Ülkenin en az %30 bu halde desemBaro stajım esnâsında ve akabinde kadına karşı şiddet vs. konferansları, CMK nöbetlerinde vesair ne halde olduğumuzu gördüm/görüyorum ve inanamadım/inanamıyorum. Ama böyle NE YAZIK Kİ!
Tüm söylediklerinize katılıyorum bu arada… Lâkin zorla güzellik de, Cumhûriyet’de, medeniyet de olmuyor
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmaz inşallahkadınların kurtuluşu sürekli birilerinde araması beni çok sinirlendiriyor. aile evinde huzursuz diye kocaya gider, kocadan huzursuz olunca da başkasına gider.
ama farkında değil ki kendinden başka kimseye zarar vermiyor. bu kızcağız evden ayrılmak için 21 yasında kıza görücü gelen zihniyetten ziyada eğitimine ağırlık verip kendine güvenen bir kadın olsa geleceğini kurtaracak.
ama yok baba evinden çıkayım, ömrümi bir başka erkeğin merhametine bırakayım…
bugün adam oku diyor. yarın nikah olduktan sonra yok ev işi aksıyor, yok çevren genişliyor diye kısıtlayabilir de. o zaman neresi olacak kaçış yeri Allah bilir.
baba evinden kurtulmak için evlenen herkes baba evini mumla arar. evlenmenin motivasyonu asla bu olmamalı.
ondan sonra görüyoruz işte sabah programlarında ülkenin halini. sinir oluyorum gercekten. korunması gereken aciz bir seymiş gibi görüyorlar kendilerini.
siz kendi hakkınız için ayak diretemiyor, kendi sınırlarınızı koruyamıyorsanız hiçbir erkek sizin için bunu yapamaz. ancak bu zayıflığınızı kullanır. siz de “ehe seviyor beni” “ehe kıskanıyor beni” saçmalıklarıyla her seyi hak görürsünüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?