21 yaşinda evlenmek çok mı kötü

nasil istiyorsan oyle yap canim illa kampuse gidip gelmek zorunda degilsin son zamanlar sacma bir dayatma var sanki herkes uni okumak zorunda herkes 30unda evlenmek zorunda vsvs.bu sacmalikalra takilma canin neyi naasil yapmak iatiyosa oyle yap
Evet şu algıda nefret ediyorum üni okumayan herkes mutsuz olacakmış gibi ne iyi bir anne ne iyi bir evlilik ne iyi bir sosyal ortamı olmayacakmış gibi

Aslında hepimizin farklı farklı sorunları var, bazen bir şeylerden kaçarken çok daha kötü şeylere kapı aralayabiliyoruz o yüzden temkinli olmak lazım. Aile baskısı yoksa üzerinizde bekleyin derim ama baskı varsa o konuda çok bir yorum yapamayacağım sadece diyeceğim tek şey evleneceğiniz insanı çok iyi tanıyın olur. Benim bir de ablam var 35 yaşında o da üniversite mezunu bölümü de iyiydi ama maalesef iş bulamadı başka iş de yapmam dedi, şuan evle ilgileniyor anneme yardım ediyor psikoloğa gidiyor dil öğreniyor psikolojisi benden daha iyi.. Ama tabi herkesin hayat hikayesi farklı, aile yapısı farklı umarım sizi üzmeyen birine denk gelmişsinizdir..

Şuan 21 yaşındayım evlilik konusu açılınca bile daralıyorum. Bu yaşta evlenir miydim hayır. Ben evet bir çok şeyi yapabiliyorum ama evlilik bence belirli bir olgunluğa gelinmeden yapılmamalı . Çoğu erkek evlenelim de okula devam edersin der ama sonradan bişeyler bulup soğuturlar . Gez toz eğlen ne işin var evlilikle

Adamda birden fazla kırmızı bayrak var. 8 ay çok kısa bir süre, tanımış olmanız imkansız. Hiç olumsuz bir şey anlaşmazlık yaşanmadı mı? Asıl bu durumlarda tanır bilirsiniz. İyi günde herkes iyi herkesin keyfi yerinde, kötü günü de görmek lazım. Şöförlük hattı var yazdınız, sabit saatli mekanlı bir iş değil. Yks olmazsa evde oturup onu mu bekleyeceksiniz? Dışarı tecrübeniz yok, kendinizi nasıl oyalayacaksınız? Baba evinden ne farkı olacak? Kariyer eğitim, kendini geliştirme, üniversite, meslek kursu vs bunlar hakkında planlarınız ne? Bana, köprüyü bir geçelim de gerisine bakarız zaten onu bunu şunu yapamaz hissi verdi. Çalışamaz iş tecrübesi yok, mesleğini yapamaz çünkü mesleği yok ben ne dersem o diyor sanki.
Yazık üzüldüm size, yağmurdan kaçıp doluya tutulmazsınız umarım.

Evet şu algıda nefret ediyorum üni okumayan herkes mutsuz olacakmış gibi ne iyi bir anne ne iyi bir evlilik ne iyi bir sosyal ortamı olmayacakmış gibi
Mutluluk ya da mutsuzluk için değil. Eşin, annen, baban hayatında olmasa da kendi ayakların üzerinde durabilmen için gerekli.
Her üni okuyan allamei cihan değil tabi ki.
Ama en azından okursan bir mesleğin olur.
Evlenince de okuyabilirsin arkadaşın gibi. Ve lütfen oku. Hatta araba kullanmayı da öğren. Yani kendi ayakların üzerinde durmak için elinden geleni yap.

Üniversite okumayan herkes mutsuz olacakmış algısı değil aslında, üniversite okuyan herkes de sandığınız gibi mutlu değil zaten ki konu da o değil. Kendi başının çaresine bakmayı öğrenmeden aileden kaçar gibi evlenmek tamamen sayısal loto oynamak gibi. Tutmazsa ne yapacaksınız? Ailenizin evine dönebilecekseniz sorun yok, ablalarınız mutsuz evlilik yapmış onlarla konuşun bence neden mutsuzlarmış nerde hata yapmışlar, erkeğin en iyisine dahi yüzde yüz güvenilmiyor artık maalesef. Erkeği geçtim görücü usulü evlendiğinizde direk aile ile evleniyorsunuz..

nasil istiyorsan oyle yap canim illa kampuse gidip gelmek zorunda degilsin son zamanlar sacma bir dayatma var sanki herkes uni okumak zorunda herkes 30unda evlenmek zorunda vsvs.bu sacmalikalra takilma canin neyi naasil yapmak iatiyosa oyle yap
Üniversite bizi bir baltaya sap edemese de en azından farklı yaşantılar, kültürler görüyoruz. En azından etrafımızda kariyer planları yapan, ilerleyen ufku geniş insanlar bulunabiliyor. Ya da bir forum sitesinde boş boş yazarken de bende sorun olmadı boşver canım sen de dene diye millete gaz vermiyoruz. Yazdıklarımız okunabilir ve açık oluyor ayrıca.

Hiç mi Kızılcık şerbeti izlemiyosunuz anlamıyorum ki dsdsfd azıcık Doğadan feyz alın anası o kadar dedi önce okulunu bitir sonra evlen diye yok ben evlenince de okurum bıdı bıdı noldu karnında bebesiyle aldatıldı deli muamelesi ve psikolojik şiddet gördü evine icra geldi Sakura makura yalan oldu okul da hak getire hala mezun olamadı aptal!

Yani resmen ailen seni temizlikçi ve ahçı olarak kullanıp bir de hiç utanmadan ‘okursan masraf’ olur diye bu yüzyılda hayatın dışına sıkıştırmış.

Bu insanların aklıyla da şimdi evleniyorsun. Nişanlın gerçekten çok iyi biri olabilir. Ona diyecek bir lafım yok. Burdan bilemeyiz vaziyeti. Ayrıca bütün ilişkiler hep ÇOK İYİ başlıyor, mevzû sonrası…

EMÎN olduğum konu şu ki, muhakkak anlem edip kanlem edip senin kendini ailenden fiziksel ve finansal olarak uzaklaştıracak bir yol haritası benimsemen gerekiyor ömrünü daha fazla kölelikle geçirmeyi dilemiyorsan.

Bu evlilik mevzû ilk bakışta buna elverişli gibi görünsede bence çok büyük risk. Seni bu kadar seviyorsa gerçekten üniversitenin bitmesini bekler. Tabii sen bilirsin.

Mühim olan ve senin içinde cevaplaman gereken esas soru bence şu: ‘Ailemden gınâ gelmemiş olsaydı ve beni bu çocukla evliliğe sevk etmeselerdi de; ben kendim bununla tanışmış olsaydım ŞİMDİ EVLENMEK İSTER MİYDİM?’. Cevap evet ise tamam, evlenin mâdem eminseniz. Ama evlilik bir kaçışsa sonu çoğu vakit hüsran.

Umarım güzel bir bölüm ve burs kazanırsın

çok hayalperest gördüm sizi.

1. evet 21 yas çok erken. eğer 21 yasında evlenmiş olsaydım su an kafamı duvarlara vuruyordum.

2. 21 yasında neyin görücüsü Allah askina? nasıl aileleriniz var?

3. evlendikten sonra hiçbir seyin vaat edilen gibi olmadığını (bilerek değil ama mecburiyetler dolayısıyla) göreceksiniz.

4. uzaktan davulun sesi hoş gelir.

5. bu nasıl bir motivasyon ya kfmfm düzgün ilişki yaşayamadınız diye bir de kötü evliliği mi deneyimleyeyim dediniz? jfjf

6. 21 yasında herkes kötü ilişkiler, kalp kırıklıkları yaşar. gençliktendir, normaldir..

7. 8 ayda 21 yasında birinin evliliğe karar vermesi iki kat güvenilir değil. (kaldı ki sizin de tereddütleriniz var)

8. Allah sonunuzu hayretsin

Bu evlenince yine oku yalanına inanan var mı yaa hala

2.‘nci noktaya dair: Ülkenin en az %30 bu halde desem Baro stajım esnâsında ve akabinde kadına karşı şiddet vs. konferansları, CMK nöbetlerinde vesair ne halde olduğumuzu gördüm/görüyorum ve inanamadım/inanamıyorum. Ama böyle NE YAZIK Kİ!

Tüm söylediklerinize katılıyorum bu arada… Lâkin zorla güzellik de, Cumhûriyet’de, medeniyet de olmuyor

"Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı” Evlenmeden önce okuyup diplomanı almanı kariyer yapmanı işkence olsun diye istemiyor insanlar bi kazancın olursa hem aksi bi durum olduğunda canın sıkıldığında gidecek yerin sırtını dayayacağın bir güvencen olacak hem çocuklarını daha eğitimli ve refah içinde büyüteceksin hem de adam bunları bildiği için seni ezemiycek ezdirmiyceksin ayağını denk alacak. Bu devirde babana bile güvenmiycen ne elin adamı

kadınların kurtuluşu sürekli birilerinde araması beni çok sinirlendiriyor. aile evinde huzursuz diye kocaya gider, kocadan huzursuz olunca da başkasına gider.

ama farkında değil ki kendinden başka kimseye zarar vermiyor. bu kızcağız evden ayrılmak için 21 yasında kıza görücü gelen zihniyetten ziyada eğitimine ağırlık verip kendine güvenen bir kadın olsa geleceğini kurtaracak.

ama yok baba evinden çıkayım, ömrümi bir başka erkeğin merhametine bırakayım…

bugün adam oku diyor. yarın nikah olduktan sonra yok ev işi aksıyor, yok çevren genişliyor diye kısıtlayabilir de. o zaman neresi olacak kaçış yeri Allah bilir.

baba evinden kurtulmak için evlenen herkes baba evini mumla arar. evlenmenin motivasyonu asla bu olmamalı.

ondan sonra görüyoruz işte sabah programlarında ülkenin halini. sinir oluyorum gercekten. korunması gereken aciz bir seymiş gibi görüyorlar kendilerini.

siz kendi hakkınız için ayak diretemiyor, kendi sınırlarınızı koruyamıyorsanız hiçbir erkek sizin için bunu yapamaz. ancak bu zayıflığınızı kullanır. siz de “ehe seviyor beni” “ehe kıskanıyor beni” saçmalıklarıyla her seyi hak görürsünüz.

Üniversite okumak için illa evlenmeniz gerekmez.Neden işleri tersten yapıyor sonra da iyi sonuç almayı bekliyorsunuz?
Evlenmek istiyorum,başımda kocam olsun,ev hanımı olayım ,kv ,görümce,elti üçgeninde aksiyon dolu anlar yaşayım deseniz en azından başına gelecekleri bilen bilinçli biri derim.Size ünv okuyacağınızı düşündüren o adam daha ilk zorlukta ya ben ya okul der......

Üniversiteni okuyup, mesleğini eline aldıktan sonra düşünseydin keşke. Yine erken ama en azından hala ergenliğin devam ediyor olmazdı. Ayrıca üniversitede seni çok iyi anlayan, görünce kalbinin pıt pıt atacağı bir sürü olasılık da vardı. Ailesi iyi olur tabi. Küçük gelinleri hizmet için çok severler. En fazla 3 sene sonra pişmanlığına dair konu açacaksın eminim buna.

Yaşıtların kendini geliştirip arkadaşlarıyla eğlenirken sen görümceni elitini kayınvalideni yemeklere alacaksın. Bence her şey yaşında güzeldir. Hata ediyorsun.

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmaz inşallah

Ya bence insan 21'de evlenebilir ama senin evlenme sebebin bana biraz garip geldi. 'Cok iliskim oldu, artik evleneyim...' Ne bicim sebep anlamadim. Bi de ben onun ilkiyim de garip bi sebep. Ne bileyim insan korkutuk asik olur, okul da bitmis olur evlenir 21de. Ama dedigim gibi seninki heves gibi geldi bana. Sonra pisman olma ihtimalin yuksek.
Bu dediklerim olmasa 21 senin gibi bi kiz icin normal. Cunku belli ki hayalin hedefin vs yok. Uni bile icerden okumak istemiyorum diyosun, disardan da olsa da olmasa da farketmez gibi bi tavrin var. Evlen o zaman madem napican.

Ben 25te evlendim, keske 1-2 sene daha bekleseymisim diyorum. Ki ben evlendigimde uniyi de master'imi da bitirmis, yurtdisinda tek basina 3 yil yasamis gezmis tozmus bi insandim. Ona ragmen simdi dusununce erken evlenmisim diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…