22 yaş, 100 kilo, çok mutsuzum ve kk kadınlarıyla yeni bir ben yaratmak istiyorum..

siskokurabiyecik

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2013
37
0
6
Ankara
Merhaba Kadınlar Kulübünün özel kadınları,
Benim adım Merve, 22 yaşındayım 1.70 boyundayim ve maalesef 100 kiloyum.
Ankarada ailemle yaşıyorum ve üniversite öğrencisiyim. Yemek yapmayı cok seviyorum ve tabii yaptığım şeyleri yemeği..
Yemek yemek beni cok mutlu ediyor ama aldığım kilolar, geldiğim bu son kilo cok canımı yakmaya başladı. Sosyal hayattan uzaklaştım, eve kapandim. Kendimi sürekli çirkin ve yalnız hissediyorum. Ailem de cok üzülüyor ve sağlığım konusunda endiseleniyor.
Bir de 4 yıldır devam eden, ciddi, guzel bir ilişkim var. Erkek arkadaşım 26 yaşında 1.82 boyunda 85 kilo. Cok düzgün bir fiziği var ve kendine dikkat ediyor. Onun yanında kilolu olmak cok canımı yakiyor. O beni bu konuda hic incitmedi ama ben artık böyle yaşamak istemiyorum.
Yoğun derslerim ve ev-okul arası cok uzak olduğundan gününüm önemli bir kısmı ankara trafiğinde geciyor. Bunun üzerine bırakın spor yapacak enerjiyi, ders çalışacak enerjiyi zor buluyorum. Okulda ders arası atistirmalar, tatil günleri evde iki küçük kardeşime yapılan pasta borekler, kizartmalar engel oldu bana. Bir de tatlıya aşırı düşkünüm.
Hep bu gibi sebeplerle geçiştirdim kilo konusunu ama artık yeter.
Siteyi dışardan takip ediyordum bir cok konuda ama galiba artık aranıza katılıp hayatımda değişiklik yapma zamanı geldi.

Bilginize, tecrubenize, desteginize ihtiyacım var. Ve tabii benimle benzer durumda kisilerlerle yeni bir hayat için yola çıkmaya..

Ağlama duvarı gibi oldu galiba ama siz beni anlarsınız ben biliyorum ..

Şimdiden her şey için cok teşekkürler ..

Son düzenleme:

Canım benim aramıza hoşgeldin :) yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm sende aynı şeyleri bende yaşadım ve artıkçekten yeter dedim,kendime olan güvenim bile kalmamışken buraya yazmaya başladım,burada insanlar gerçekten çok motive ediyorlar birbirlerini ve sende de işe yarıcak göreceksin.ama önce ailenle anlaşıp sana destek olmalarını , en azından sen evdeyken tatlı , kızartma , börek çörek yapıp yemesinler sen yokken yapsınlar yoksa işin zorlaşır . Senin şuanda önce mideni küçültmen lazım sonrası geliyor ben bilgisayarımda diyet günlüğü oluşturdum ve bu günlüğe şişman ve zayıf bayanların fotoğraflarını koydum her gün yazıyorum burayada yazıyorum sanada tavsiye ederim :) karar verdiğin bu yolculukta başarılar dilerim

Desteğin için cok teşekkür ederim..
Burada yeni bir ben olacağıma cok inanıyorum..
Ailemle bugün konuşacağım ve dediğin gibi fotoğraf işini de bir deneyeyim :)
Okulda atıştırmalar, ders çalışırken yenen çikolatalar icilen kolalar kahveler.. hepsi beni bu hale getirdi. Kendime söz veriyorum dikkat edeceğim diye ama bir şey alıp yerken sözüm aklıma bile gelmiyor. Ama maalesef yedikten sonra cok pişman oluyorum. Bunu da motivasyonla ve midemi küçültmekle çözebilirim galiba..
Midemi küçültmek için başlangıçta nasil bir beslenme şekli oluşturmalıyım bilmiyorum.
Acikmadan mi belli aralıklarla yemeli yoksa iyice acikmayi bekleyip doymadan mı kalkmalı? Bir de bu benim enerjimi dusurmemeli ki okulumu etkilemesin. Kendimi halsiz hissettiğimde ya uyuyorum ya yemeğe sariliyorum ders çalışmadan önce .. zaten tüm bu kilolar öss stresiyle başladı ya :/

canım bir diyetisyene gitsen daha doğru olur sanırım. hani kendini aç bırakmadan (sonuçta okuyorsun enerjiye de ihtiyacın var) yavaş yavaş ve sağlıklı bir şekilde versen kilolarını daha doğru olur gibi geldi bana. yavaş yavaş verilen kilolar geride alınmıyor. nacizene düşüncem.

Evet en doğrusu uzman yardımı almak biliyorum. Daha önce iki kere gittim ama sürekliliği saglayamadim elimde daha önce verdikleri diyet listeleri var. Ama neden bilmiyorum diyete başladığım ilk haftalar ben kilo veremiyorum. Bazen cok ufak kacamaklarim oluyor ama etkileyecek kadar değil ama hic kilo veremedim ve ben de kontrole gitmedim.
Birebir diyetisyenle konuşmak biraz strese sokuyor beni, benim benimle aynı sorunları yaşamış başarmış ya da şu an benim gibi bir yola çıkmaya karar vermiş insanların desteğine ihtiyacim var. Sonra belki de o cesareti tekrar bulur giderim diyetisyene ama bir iki kilo verdiğimi görmek istiyorum hic olmazsa :/

canım anladım. o zaman 3 ana 3 ara öğün yapabilirsin. okulda atıştırmalar için yanına kuru kayısı incir badem alabilirsin. hani canın çok çektiğinde bir parça tatlı alabilirsin bende tatlıyı çok seviyorum 5 kilo verdikten sonra kendime haftada bir gün ödül yaptım istediğim bir şeyden yedim fazla kaçırmadan. zaten 1 ay falan uzak kalınca canında istemiyo pek. bide yürüyüş yapabilirsen halladersin bu sorunu daha gençsin metabolizman hızlı

Cok teşekkürler, bugünden itibaren başlıyorum. Buraya da yazarım günlük, bu beni sınırlandırır biraz daha :)
Cok teşekkürler tekrar desteğin için ..

Kabul edersen onerilerimi yazmak istiyorum. Oncelikle cok yiyerek zayiflayabilecek bir konumdasin su anda vallahi:)))Kilon fazla ve gencsin cunku.Zorluk kilo vermek durdugunda basliyor bi 10,15 kilo verdikten sonra yani.
Onemli olan ne kadar yedigin degil ne yedigin listeye ihtiyacin yok az yag az ekmek(ama beyaz ekmek degil)az seker. Bi yerde kardeslerin icin yapilan pasta boreklerden bahsetmissin onlar icinde saglikli beslenmeye gecmelisiniz nacizane fikrim yoksa bizim gibi diyetlerle bogusurlar ilerde:))
Yesil cay metabolizmayi hizlandirmada cok basarili.
Tatli krizlerinde tarcin cayi fayda sagliyor.
Tabiiki bol bol su
Sosunu abartmamak kaydiyla her cesit sebzeyle salata
Evde ne yemek pisiyorsa kaynarken yagsiz kismindan yemek hatta su asamada doyana kadar yiyebilirsiniz .
Kolay gelsin zayiflama seruveniniz.

ben de sana önerimi sunayım canım ben bu şekilde 13 kilo 2 ayda filan verdim senin metabolizman daha iyi çalışıyosa sen daha fazla kilo verebilirsin. öncelikle ekmeği azalt yemek yerken masada sana yakında en fazla 2 dilim ekmek olmalı yemek yerkende çok yemişsin gibi düşün o zaman psikolojikman doyuyosun yemeğe başlamadan önce 1 bardak su iç normal sebze yemeklerinden yiyebilirsin ama dediğim gibi ekmek en fazla 2 dilim beyaz kepek ya da tahıl farketmiyo tahıl da buğday da çok yenirse kilo aldırıyo sonuçta. sabah kahvaltıdan önce yarım su bardağı suya bi kaç yaprak maydonoz atıp blenderdan geçir ve biraz limon sıkıp iç çok iyi bi antioksidanmış ya da ılık suya 2-3 damla limon damlat ve onu iç yağları yakmaya yardımcı oluyomuş o da sonra normal bi şekilde kahvaltını yap haşlanmış yumurta peynir domates salatalık vs ye yine en fazla 2 dilim ekmek ye normal siyah çay içebilirsin tek şekerli olabilir ama asla şekersiz içme çünkü vücudun şekere de ihtiyacı var. sebzeden ya da meyveden kesme çiğ olur pişmiş olur farketmez sabah kahvaltıda gevreklerden yeme çok sağlıksız dediğim gibi normal kahvaltı yaparsan sağlıklı kilo verirsin. ben öğünlerde normal yemek yedim sebze yemekleri ekmek dediğim gibi en fazla 2 dilim yedim çok fazla yağlı bişey yeme. bide ben kendimi çok sıkmadım mesela bi yerlere gittik börek vs yapmışlardı aklımda kalmasın diye mesela 1 dilim börek yerdim. et ve tavukta yiyebilirsin çok yağlı olmadığı sürece sorun olmaz. ben hiç koşmamıştım ama senin vaktin zamanın varsa vücuduna çok sıkı olmucak bi şekilde streç film sar ama biraz kalın olsun açılıyo çünkü sonra üstüne normal kıyafetini giy koştuğun zaman ya da tempolu yürüdüğün zaman çok fazla terleme sağlıyo streç film. terlediğin zamanda su kaybediceğin için günde 2 buçuk 3 litre arası su iç evde mekik çekebilirsin bi kaç hareket yapabilirsin istersen sana özelden evde yapabileceğin kas ve yağ yakıcı hareketlerin linkini gönderebilirim. aklıma bunlar geldi yardımcı olabilirsem ne ala. kolay gelsin

canım önce kararından dolayı tebrik ederim seni burada okadar guzel motive olacaksınkı kaçamak yapmak aklına gelmıycek yanı benım oyle oldu ben cocukklugundan beri hep kilolu olan biri olarak bunun gençliktede nasıl bı ızdırap oldugunu çooook iyi bilirim
tam kolay kilo verecek yaştasın zaman ilerledikçe daha zor oluyor bende diyetisyenle yapamayanlardanım öncelikle porsiyonunu kuçult derim ben sana çokk işe yarıyor hem gözün kalmaz hemde kaçamağa bahanen olmaz bide ben leslieye başladım onunda faydasını gorursun cokk ter attırıyor kendine güven mıutlaka olur başarılar canım hepppp yanındayım

Bütün bu güzel düşünceler, destek ve öneriler için çok çok teşekkür ederim :)
Bu sefer çok ama çok kararlıyım.
İyi ki varsınız !

Hepsi ama hepsi o kadar güzel o kadar motive edici ki !
Çok haklısın ve hepsini uygulayacağım, size de gelişmeleri buradan yazacağım.
Beklediğimden daha güzel, sıcak ve etkili destekler görüyorum ve bu beni daha da hırslandırıyor.
Çok teşekkür ederim ! :)

Bu sıcacık yorum için çok teşekkür ederim :)))
Denilenlerin hepsini bir bir yapacağım ve sizinle hayalimde fiziğe ulaşacağım, buna çok inanıyorum.
Leslieyi ben de düşünüyorum en kısa zamanda olumlu sonuçları sizinle paylaşmak istiyorum <3
Çok teşekkürler !

güzelhaberlerini bekliyorum canım

seni o kadar iyi anliyorum ki, kilolar insanin yasam sevincini yutuyor..
alis verise cikasim gelmiyor, zaten ciksamda kendime yakisan hicbirsey bulamiyorum.
su an diyetteyim zaten, 5 kilom gitti... önümde cok cok uzun bi yol var...
ben akupunktur destegiyle yapiyorum, seneye yaza kadar hedefim 30 kilo vermek umarim basarabilirim...
sanada basarilar diliyorum

Canım merhaba,
Yaşlarımız ve kilolarımız aynı :)
Benim eşimde 1.87boy 85 kilo
Artık canıma tak etti...
Cumartesi akapuntura gittim.
Seneler öncede gitmiştim ve malesef ben anca böyle kilo verebiliyorum....
Kesinlikle bu sefer başarıcam.
Gel beraber yürüyelim bu yolda :)

Merhaba :)
Senin adına üzüldüm güldüğüme bakma ama kendime uygun bir yol arkadaşı bulduğum içinse cok mutlu oldum. Üç beş kilo için ugrasanlarla bir olmuyor bizim ihtiyaç duyduğumuz destek :/
Ben akapuntur denemedim hic ama çevremde gördüğüm bırakınca daha cok alındığı..
ben kafamda bitirdim bu sefer.
yeni bir merve olmak istiyorum.
İstediğimi giymek mağazalardan mutlu ayrilabilmek istiyorum.
erkek arkadaşımın yanında kendimi huzursuz hissetmek istemiyorum
tanıştığıma cok ama cok memnun oldum.
ben varıp el ele verip yepyeni kadınlar yaratalim kendimizden :)

Merhaba,
5 kilo verebilmissin bile bu cok guzel :)
İnanıyorum ki geri kalanları da o yolun sonunda vermiş olursun..
Burda birbirimize destek olarak bunu başarabiliriz ben inanıyorum.
Bu sadece diyet olmasın hatta.
Daha mutlu daha sağlıklı daha sosyal insanlar olmak için yol arkadaşı olalım ..
Eminim hepimize cok iyi gelecek :)
Tanıştığıma cok memnun oldum

Merhaba canım :) canını sıkma aldığın gibi verebilirsin bence.
Sosyal ortamlardan uzaklaşma aksine daha aktif bir sosyal yaşantın olsun. Günde en fazla yarım saatini spor için ayırsanda faydasını görürsün. yemeklerden karnını tam doyurmadan aç kalkmaya özen göster biraz irade işi ama yapabilirsin.
ekmeği,makarnayı, pilavı karbonhidratı hayatından çıkart tatlıyıda azalt. mesela akşam yemeğini meyve ve bir dilim tatlı ile geçiştirebilirsin inanki faydasını görüceksin.
ben kendi kendime disipline olamam dersen bir uzmana kontrolünde zayıflayada bilirsin kendini mecbur hissediyor insan bu şekilde.
yemek yapmayı biraz azalt daha az gir mutfağa spor için vakit ayırmış olursun hem

Merhaba :)
Tüm tavsiyelerin ve guzel dileklerin için cok teşekkür ederim su an tamamen diyete hazır bir durumdayım ve bu sefer kararlıyım. Tatliyi kestim iki gündür yemiyorum ve ilk ayı atlatirsam artık eskisi gibi aramayacagimi düşünüyorum. Kalori hesabı yapıyorum günlük 1200 kaloriyi asmamaya çalışıyorum. Spora gelince benim eğimle okulum arası cok uzak ve okulum gerçekten yoğun o yüzden spora pek zaman kalmıyor ama karar verdim sabahları yarım saat erken uyanip yarım saat yuruyecegim ve sonra otobüse binecegim :) ilk ay ne kadar düzenli ve olumlu sonuç alırsam o kadar daha hirslanacagim biliyorum. Destekleriniz için cok teşekkür ederim size cok ihtiyacım var ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…