- 14 Mart 2017
- 130
- 172
- 33
- 29
- Konu Sahibi ZeynepCeren
-
Benim derdim iş hayatından ziyade evlilik konusu. Yani evlenme meraklısı değilim ama 27'de bitirsem, işe girsem diyene kadar yaş 30'a yaklaşıyor malum. Çocuk vs. ne zaman olacak diye düşünüyorumeğer gerçekten istiyorsan ve çok çalışacaksan neden olmasın? sevmediğin bir bölümden mezun olup sevmediğin işi yapmaktansa varsın iş hayatına geç atıl.
Hayalini gerçekleştir fırsatın varsa, hem artık evlilik, çocuk sahibi olma yaşı ilerledi.Benim derdim iş hayatından ziyade evlilik konusu. Yani evlenme meraklısı değilim ama 27'de bitirsem, işe girsem diyene kadar yaş 30'a yaklaşıyor malum. Çocuk vs. ne zaman olacak diye düşünüyorum
Benim derdim iş hayatından ziyade evlilik konusu. Yani evlenme meraklısı değilim ama 27'de bitirsem, işe girsem diyene kadar yaş 30'a yaklaşıyor malum. Çocuk vs. ne zaman olacak diye düşünüyorum
Yani aslında evlilikten de ziyade yaşıtlarımın mezun olacağı yaşta tekrar bir bölüme başlama fikri korkutuyor beni.Hayalini gerçekleştir fırsatın varsa, hem artık evlilik, çocuk sahibi olma yaşı ilerledi.
Okumasan o yaşa geldiğinde evlenip, çocuk yapacağının garantisi var mı?
Mesela ben, seneye 30 oluyorum çocuk daha anca düşünmeye başlıyorum, en basit örnek.
Evlendikten sonra biraz erken yapıverirsin çocuğu. Ben hemen bitirdim okulu ama akademisyenim mesela, yaş 29 oldu, şimdilik daha 30-31 gibi anca düşünüyorum. Bir ara istiyordum ama daha işlerim varken mantıklı gelmedi. Artık çok insan geç anne oluyor. Ki bence 30 hiç de geç değil. Normal zamanda bitirsen de okulu anca işe giriyorsun, biraz çalışıp evleniyorsun sonra evlilik oturuyor. Bence çok sıkıntı yapacak bir şey yok durumunuzda.Benim derdim iş hayatından ziyade evlilik konusu. Yani evlenme meraklısı değilim ama 27'de bitirsem, işe girsem diyene kadar yaş 30'a yaklaşıyor malum. Çocuk vs. ne zaman olacak diye düşünüyorum
:) :) Pek becerikli değilim o konulardaAsistanlardan birisini tavlarsan sıkıntı olmaz. O bölümde sürüyle asistan var.
Oku Oku 'Herkese güzel günler
Ablalarım, kardeşlerim sizden fikir almak istiyorum. Objektif fikirler benim için önemli.
Ben şu an hali hazırda üni.de okumaktayım, 2. sınıfım. Lakin okuduğum bölümden kelimenin tam anlamıyla nefret ediyorum. Okula gitmek işkence gibi geliyor. O kadar işkence gibi geliyor ki doğru düzgün gittiğim de söylenemez. Bu yüzden de bir çok dersim var geçemediğim. Zaten eve de uzak otobüslerde 2 saat sürünmekte ayrı bir çile.
Herneyse kısa ve özetle, lise son sınıfta pek ders çalışmadım, sınav öncesi de bazı aksilikler yaşayınca pek iyi bir puanım olmadı tabi, ben de şu an okuduğum bölüme girdim. Girerken de aklımda tekrar sınava girme düşüncesi vardı.(çünkü diş hek. okumak hayalimdi) Şimdi seneye tekrar sınava girip, eğer kazanabilirsem okumak istiyorum. Lakin yaşım olacak 22. (tip olarak yaşımı gösteren bir tipim var) Bölümü de 5 senede bitirsem 27 olacak. Sizce mantıklı mı?
Şunu da tekrar belirteyim: şu an okuduğum bölüme devam edersem bir çok dersim kaldığı için muhtemelen 1 sene uzayacak.
Bıktım artık, hayattan keyif alamıyorum, meslek insanın tüm hayatını etkiliyor neticede. Artık bir şeye karar verip ona göre çalışmam lazım.
Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?