22 yaşında diş hek. okumaya başlanır mı?

tıp mezunuyum 28 yaşındayım tusa hazırlanıyorum hala çalışmaya başlamadım.

hayat bu. geç kaldım diye düşünme. ben öyle düşüne düşüne kendimi engelledim ve hakkaten geç kaldım biraz.

ama şimdi kafa yapımı değiştirip hiçbir şey için geç olmadığını kafama kazımaya çalışıyorum.

22 yaş birşey değil okunur tabiki ama diş hekimliği okumanın zorluklarını iyi araştırdın mı?..cidden çok çok zor..sürekli yeni fakültelerin açılması nedeniyle mezun olduktan sonraki iş imkanları da eskisi kadar iç açıcı değil.emeklerinin karşılığını alamadığın çok nankör bir meslek malesef..yeni bir pişmanlık yaşamamak için iyi araştırmanı öneririm..
Teşekkür ediyorum.
Araştırdım, araştırmaya da devam ediyorum ama içinde olduğum bölümü bitirip, KPSS vs. derken iş bulmak yine sıkıntı olacak

tıp mezunuyum 28 yaşındayım tusa hazırlanıyorum hala çalışmaya başlamadım.

hayat bu. geç kaldım diye düşünme. ben öyle düşüne düşüne kendimi engelledim ve hakkaten geç kaldım biraz.

ama şimdi kafa yapımı değiştirip hiçbir şey için geç olmadığını kafama kazımaya çalışıyorum.
Siz de mi geç başlamıştınız? Yoksa başka sebeplerden dolayı mı 28 yaşında bitirdiniz?
Ya da erken bitirdiniz de Tusa mı yeni hazırlanıyorsunuz?
Çok soru sordum kusura bakmayın :)

21 yaşındayım hala uniye hazırlanıyorum. Ve diş hekimliği istiyorum ben napiyim :mad:
Ya kazanmak çok zor off. Bi an önce karar ber napicana çünkü cook çalışmamız lazim

Siz de mi geç başlamıştınız? Yoksa başka sebeplerden dolayı mı 28 yaşında bitirdiniz?
Ya da erken bitirdiniz de Tusa mı yeni hazırlanıyorsunuz?
Çok soru sordum kusura bakmayın :)

yok ben ilk sene kazandım mezun olduktan sonra tusa evde çalışıyordum uzadı kazanmam.

eğer hedeflenir hata yapmazsan benim yaşımda sen diş uzmanlığına başlamış bile olabilirsin.

Çevremde 18inde kazanmış ama okulu 30dan önce bitirememiş çok diş hekimi ve doktor örneği var.
Ha erken girip geç çıkmışsın, ha geç girip takılmadan bitirmişsin çok mu?
Ayrıca kimisi de ücünücü dördüncü yılında kazanıyor üniversiteyi.
Ayrıca sana çok gibi geliyor ama 18le 22 arasında hiç bir fark yok.
İsteyen 40 yaşında meslek değişikliği yapar bunun bi kuralı, kaidesi de yok.

31 yaşındayım. Akademisyenim. 2.5 yaşında bir oğlum var. Gelecekte onunla birlikte üniversite sınavlarına hazırlanacağım. Hayalini kurduğum bir bölüm var. Okumanın yaşı yoktur bence.

Herkese güzel günler:KK28:

Ablalarım, kardeşlerim sizden fikir almak istiyorum. Objektif fikirler benim için önemli.
Ben şu an hali hazırda üni.de okumaktayım, 2. sınıfım. Lakin okuduğum bölümden kelimenin tam anlamıyla nefret ediyorum. Okula gitmek işkence gibi geliyor. O kadar işkence gibi geliyor ki doğru düzgün gittiğim de söylenemez. Bu yüzden de bir çok dersim var geçemediğim. Zaten eve de uzak otobüslerde 2 saat sürünmekte ayrı bir çile.

Herneyse kısa ve özetle, lise son sınıfta pek ders çalışmadım, sınav öncesi de bazı aksilikler yaşayınca pek iyi bir puanım olmadı tabi, ben de şu an okuduğum bölüme girdim. Girerken de aklımda tekrar sınava girme düşüncesi vardı.(çünkü diş hek. okumak hayalimdi) Şimdi seneye tekrar sınava girip, eğer kazanabilirsem okumak istiyorum. Lakin yaşım olacak 22. (tip olarak yaşımı gösteren bir tipim var) Bölümü de 5 senede bitirsem 27 olacak. Sizce mantıklı mı?
Şunu da tekrar belirteyim: şu an okuduğum bölüme devam edersem bir çok dersim kaldığı için muhtemelen 1 sene uzayacak.

Bıktım artık, hayattan keyif alamıyorum, meslek insanın tüm hayatını etkiliyor neticede. Artık bir şeye karar verip ona göre çalışmam lazım.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin :)
bu kadar istiyorsan yapabilirsin bence.

Istedigin bolumu okumalisin,ben de iktisat fak. Bitirdim istemedigim bir bolumdu ,ise basladim ama vazgecmedim ,aklimdan hic cikmadi sosyoloji okumak,ve sosyolog olmak cok
.sukur okuyorum,3. Siniftayim ,evliyim hamileyim,ben okumaya asigim zaten o ayri da.
Yasim 30 bu arada.
Isyedigin bolumu siddetle soyluyorum Okumalisin
Ins yapacaksin:KK9:

21 yaşındayım hala uniye hazırlanıyorum. Ve diş hekimliği istiyorum ben napiyim :mad:
Ya kazanmak çok zor off. Bi an önce karar ber napicana çünkü cook çalışmamız lazim

3 senedir diş hekimliğini kazanmaya mı çalışıyorsun? Yeteri kadar çalışamama sebebin nedir?

Herkese güzel günler:KK28:

Ablalarım, kardeşlerim sizden fikir almak istiyorum. Objektif fikirler benim için önemli.
Ben şu an hali hazırda üni.de okumaktayım, 2. sınıfım. Lakin okuduğum bölümden kelimenin tam anlamıyla nefret ediyorum. Okula gitmek işkence gibi geliyor. O kadar işkence gibi geliyor ki doğru düzgün gittiğim de söylenemez. Bu yüzden de bir çok dersim var geçemediğim. Zaten eve de uzak otobüslerde 2 saat sürünmekte ayrı bir çile.

Herneyse kısa ve özetle, lise son sınıfta pek ders çalışmadım, sınav öncesi de bazı aksilikler yaşayınca pek iyi bir puanım olmadı tabi, ben de şu an okuduğum bölüme girdim. Girerken de aklımda tekrar sınava girme düşüncesi vardı.(çünkü diş hek. okumak hayalimdi) Şimdi seneye tekrar sınava girip, eğer kazanabilirsem okumak istiyorum. Lakin yaşım olacak 22. (tip olarak yaşımı gösteren bir tipim var) Bölümü de 5 senede bitirsem 27 olacak. Sizce mantıklı mı?
Şunu da tekrar belirteyim: şu an okuduğum bölüme devam edersem bir çok dersim kaldığı için muhtemelen 1 sene uzayacak.

Bıktım artık, hayattan keyif alamıyorum, meslek insanın tüm hayatını etkiliyor neticede. Artık bir şeye karar verip ona göre çalışmam lazım.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin :)

Okunur hem de ne güzel okunur. Bence mutlaka yapmak istediğin mesleğin peşinden git :)

Istedigin bolumu okumalisin,ben de iktisat fak. Bitirdim istemedigim bir bolumdu ,ise basladim ama vazgecmedim ,aklimdan hic cikmadi sosyoloji okumak,ve sosyolog olmak cok
.sukur okuyorum,3. Siniftayim ,evliyim hamileyim,ben okumaya asigim zaten o ayri da.
Yasim 30 bu arada.
Isyedigin bolumu siddetle soyluyorum Okumalisin
Ins yapacaksin:KK9:
Ne güzel maşallah :) Kolaylıklar

Back
X