Siz bulamamış olabilirsiniz ama o yaşadığı şehirde ve ilgi alanına göre bulacak belki, 15 günde bir arkadaşlarla toplantı bile yeter insana. Mesele kurs vesaire de değil, hayattan zevk almak için yalnızca okumak ya da çalışmak gerekmiyor bunu söylemeye çalışıyorum. Benim hayattan zevk alma şeklim okumak mesela, üniversite çatısından ölene dek ayrılmak istemiyorum. Ama başka bir kadın bunu tercih etmeyebilir, işte bu noktada tu kaka yapılması yanlış bana göre.
yok ben onu anladım da benim derdim depreşti
hani biliyorsanız söyleyin diye sordum
zira kitap tahlili vs yapacak kitle hem de gündüz bulmak cidden zor, ben pandemide iyice bunaldım da varsa bu tarz yerler ben de gideyim diye soruyorum
mesela 15 günde arkadaş toplantısı amenna da evde otururken arkadaş nasıl olunuyor
15 senedir bu şehirdeyim arkadaş dediklerimi ya işte tanıdım ya da oğlumun okul, kurs vs ortamlarındaki anneler
yani 25 yaşında evlenmiş ve çalışmıyor olsaydım yaklaşık 10 yıl hiç arkadaşım olmazdı
nerede arkadaş edineceğiz de 15 günde bir toplantıya katılacağız
bunu eleştirmek için sormuyorum, bilmediğim için soruyorum, hiç öyle bir hayatım olmadı, görmedim nasıl olur
annemin de hiç öyle bir arkadaş çevresi yoktu, onun çevresindekiler de iş arkadaşları idi, komşular komşuculuk oynardı arada da annemle genelde saatleri uymazdı
okumak dediniz evet boşlukta bunaldığım için ikinci üniversitemi okumaya başladım, KPSS kursuna gittim, dil kursuna da gidecektim ama uygun seviye sınıfları bulamadım, onlar da çalışanlar katıldığı için akşam saatlerinde
konuya yazmam sizi yahut konu sahibini eleştirmek değil kendime çıkış aramak zira gündüz saatinde zaman geçirecek kimsem yok