22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

22 yaşında bu tavirlar normal değil. Annen senin iyiliğini düşünüyor değil, namusunu düşünüyor olacak. Eğer istanbul gibi büyük bir yerdeyseniz eviniz kuytu köşedeyse ancak rahatsizligini dile getirebilir. 22 yasinda birine bağırmak aşağılamak özgüven zedeler ancak. Ve yalana iter. Benim ailem de her seyime karişır tırnağımın uzunluğuna oturus seklime elimi koyduğum yere kadar. Üniversiteye gittim ilk sene o baskıdan sınırsız özgürlüğe geçince bocaladım cok yanlış ilişkilerim oldu kendimden cok daha farklı biri gibi davrandım. Sonra özgürlüğe alışınca etrafımdaki herkesin ne kadar akıllı, başarılı dediği küçücük ilde herkesin tanıdığı biri oldum. Öyle atasözündeki gibi ne davulcuya vardım ne zurnacıya. Ne sigara kullandım ne alkol. Baskı sadece kötü yola iter. Aileler bunu anlayamıyor. Siz ne kadar karşınıza alıp konussanız da boş idare etmeye çalışacaksınız.
 

Yabancı ülkeler Türkiye den daha mı güvenli ?
 
Bişey sorabilir miyim tamam arkadaş ortamı çok iyi peki onların yanından ayrılıp eve dönme sürecindeki Yalnız kalma durumu ?
 
Bekarken anne baba, evlenince koca, kayın aile vs.
Hep de sebebi dışarıda o var bu var şu var, yani insanın özgürlüğünü kısıtlamaya daima bir bahane var.
Yalnız o psikopatların, katillerin de bir evleri, aileleri, karıları ya da anneleri olduğunu unutmayın.
Tehlikeli olan sokak değil, insanlardır ve yetişkin bir insan eve kaçta döneceğinin bilincindedir.
O manyak belki komşunuz, belki çekirdek ailenizde, bilemezsiniz...
 

Bence çok şey kaybetmişsiniz ama insan bilmediği şeyin eksikliğini hissetmez. Güvenli bir yerde güvenilir insanlarla olduktan sonra gençler hayatın tadını çıkartmalı evlenmeden önce.
 
Ne kazandınız Allah aşkına çok merak ettim:)
 
Her gittiğim yeri söylüyorum kimle gittiği.i söylüyorum naptigimi her zaman bilir.Aradiginda hep cevap veriyorum.ulke hali kötü biliyorum ama yaşadığım yer tenha değil kafelerle dükkanlarla dolu ve hepsi ona kadar açıklar akşam 11 e kadar dışarısı insan dolu oluyor.hatta akşam gündüz olduğundan daha çok insan oluyor.Gittigim yerler gece kulubuymus barmis gibi yerler değiller yemek yiyip kahve içtim sadece.ve dediğim gibi ayda bir ya olur ya olmaz.zaten İstanbul'da yaşıyorum bı yere gitmek en az bir saat alıyor.sekizde kalktım oturduğum yerden dışarısı gayet kalabalıktı bulunduğum semte geldim yine gayet kalabalık.annem aradığında nerde olduğumu söyledim .her gece olsa tamam ama ayda bir kere bile bı rahatlıkla akşam yemeği yiyemiyotum arkadaşlarımla sürekli bı saat hesaplama ve çocuk gibi azarlıyor endişeleniyorsa endişeleniyorum desin doğru düzgün ama yok illa azarlıyor bı neden de vermiyor sadece hava karardı diyip duruyor bu saatte gelinmez diyip duruyor .şöyle bı huzurlu bulusamiyorum hiç arkadaslarimla ya inanın hiçbir problem yaratan çocuk değilim artık oturup ağlamak istiyorum
 
Bence olması gereken çok geç kalmamak. Evlenmeden çocuk sahibi olmayı düşünmeden önce ben de ne olacak derdim ama sanırım haklı oldukları yerler var. İnsan kaç yaşında olursa olsun sınırlarını belirlemeli birlikte yaşadığımız insanlara karşı sorumluluğumuz var. Aile evi de olsa öğrenci evi de olsa.
Dediğiniz gibi ayda yılda olan şeyler içinse telefon yanımızda geç kalacağım şuradayım diye haber vermek önemli bir şey.
 
Üç kere aradı üçünde de nerede olduğumu söyledim tenha bı yer değil zaten.en son dolmuşa bindigimde kendim aradım yola çıktım diye daha ne yapabilirim bilmiyorum çok güzel geçen gunum sonunda böyle zehir oluyor
 
Bu yorumlar şaka mı ya? Annesi 9 da gelmesine bağırıyormuş zaten normal bir öğrenci ya da çalışan biri memur değilse o saatler civarı dönülüyor. Akşam 9’un geç sayılması için hiçbir işi gücü olmayan insan olmak lazım. Korka korka hayat geçmez devir kötü olabilir ama bunun yolu kadınları eve hapsetmek işlerinden alıkoymak değildir. 11 falan olsa neyse ama 9 çok erken. Üniversite kesinlikle şehir dışında okunmalı yoksa insanlar böyle böyle baskı altında özgüvensiz kişilere dönüşüyor.
 
Ben de izin vermezdim.
Akşam vakti evde olacak o kadar.
Ananemle dedemle bir kere tatile gittik. Aksam annemle babam gezmeye gitceklerdi ananem ne gerek var yatma saati geldi dedi. Gitselerdi sorun olcakti. Anne ve babalar endiselenmekten cok kendi dogru bildiklerini cocuklarada empoze etmeye calisiyorlar. Bu kadat müdahaleyi dogru bulmuyorm.
 

Sakin bir zamanda konuşup anlatın isterseniz. Açıkçası sık sık olsa eyvallah ama nadiren diyorsun. Senede bir kaç defa olan bir şey için büyük tepki.
 
Ben de izin vermezdim.
Akşam vakti evde olacak o kadar.
O çokkkk zor bunu ısrarla istemek , buna hazır olun , keşke hep bebek kalsalar büyüyünce farklı sorunlarla yüz yüze kalıyor insan , yumuşatılmış sertlik iyidir ama ölçüsü zor
 
O çokkkk zor bunu ısrarla istemek , buna hazır olun , keşke hep bebek kalsalar büyüyünce farklı sorunlarla yüz yüze kalıyor insan , yumuşatılmış sertlik iyidir ama ölçüsü zor
Erkek çocuklara da aynı muameleyi yapıyor musunuz? Akşam 9 da evde olmalı mı mesela onlarda?
 
Malûm ortalıkta iti var uğursuzu var damacanaya tecavüz edenler var damacanayı da geçtim hayvana çocuğa kadına! Korumacı davranıyorlar haliyle korkuyordur başına bi iş gelmesin diye . Sende anneciğini anlamaya çalış biraz bu yönden düşün
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…