23 yaşında hiç sevgilisi olmamış olmak trajik bir durum mu?

Sunshine23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2017
39
21
38
27
hiç sevgilim olmadı. Bu gerek benden kaynaklı gerekse de kısmettir diye düşünüyorum. Çünkü bana açılan arkadaşlık teklif edenleri kabul etmedim hayatıma kimseyi almadım. Hoşlandığım insan tabiki oldu ama onunla da olmadı bir şeyler. Bu aşk konularında çok ince düşünüyorum güzel şeyler olsun istiyorum samimi sevgi dolu anlamlı birliktelik istiyorum gerçekten. Sanırın kırılganım da. Utangacım çekingenim bu konularda. Kolay kolay yanaşamam üstüne gitmem. Hem rahatım iyi geliyor üşeniyorum ama bi yandan da dediğim gibi bu yaşıma kadar birisi olmaması beni strese üzüntüye sokuyor. Benden çok küçük, çocuk denebileceklerin neler yaşadığını görünce hayrete düşüyorum ve istemsizce yaşayamadığım şeyler kafamı kurcalıyor. Elbette kendini karşılaştırmak iyi bir şey değil ama maalesef yapıyorum.
Maalesef ki bu aşk sevgili olayını kafamda büyütmüşüm. İçimi dökmek istedim. Buyrun yorum sizin...ne düşünüyorsunuz

Ben iki uzun süreli ilişkiden sonra üçüncüyle evlendim. Ama şimdiki aklım olsa bir kisiyle görüsur evlenirdim. Çünkü sürekli ister istemez kiyasliyorsun o olsa bu durumda şöyle davranırdı, diğerinin annesi çok iyiydi, şunun da şu yonu iyiydi falan. Hiç gerek yok bence bu durumlara

23 yaşındayım, çok küçük yaşımdayken (15) bir sevgilim bir de 22'de ne idüğü belirsiz bir şey'im oldu. Memnun muyum hayır. Bana bıraktıkları yegane şey güvensizlik. Çevremdeki arkadaşlarım da benle yaşıt ve hayatlarına kimse girmedi. Bazen diyorum keşke onlar gibi olsaydım, böylelikle hayatımda silmek istediğim 3 senem olmazdı.

Esasında olabilecek durum yanlış insanlarla vakit geçirmekten iyidir ama karşına çıkacak insan ilişki konusundan senden aşırı tecrübeli olacağından zor olabilir

belli bir olgunluğa ulaşmak lazım iş güç gibi biraz insanları anlama tanıma gibi sonra evlenme niyeti ile tanışıp konuşup anlaşışırsa evlilik için yol almak yoksa bırakmak normal olan bu .

Bence içinin ılındığı biriyle görüşmende yarar vardır. Çünkü genelde ilk ilişkide insanlar biraz yalpaliyorlar. Sanki o herşeyi en güzel haliyle sana yaşatıyor sanıyorlar. (Tabi ayrılana kadar) ayrıldıktan sonra da bu yüzden ilk sevgili olayını atlatmak zor oluyor. Daha sonra ikinci üçüncü bir iliskiye başladığında daha deneyimli olduğun için nasıl davranacağını daha net anlıyorsun. Kimsenin o kadar da mükemmel olmadığını. Evleneceğin insan karşına çıkınca Allah gönlüne ayrı bir sevgi veriyor zaten. Ha bu tabi ki ilk ilişkide de olabilir. Ama çok başının dönmesine müsaade etme her zaman mantığın ve kalbin üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri desin
Son olarak Allah herkesin karşısına gönlünde ki gibi sevebileceği insanlar çıkarsın

amin inşallah :) teşekkür ederim mantıkla kalp evet uyumlu olmalı :) sanırım çoğu zamanda öyle oluyor benim hatta kendimi kaptırmıyorum bile O kişinin senin için doğru insan olduğunu anlayabilir mi insan

Esasında olabilecek durum yanlış insanlarla vakit geçirmekten iyidir ama karşına çıkacak insan ilişki konusundan senden aşırı tecrübeli olacağından zor olabilir

belki çok tecrübeli olmaz ya :) hangisi iyi tecrübeli olması mı benim gibi olması mı

Valla şöyle ki daha önce bir kaç kişiyi sevdigimi düşündüm. Acı çektiğimi falan sandım. Ama meğer onlar cahillikten öyle sanmamdanmis eşimi görür görmez aynen şu cümleyi kurdum bizim kızlar grubunda eğer bu adamla evlenirsem "evleneceğin kişiyi görünce anliyosun" dediklerine inanacagim dedim. Gerçekten de on beş gün sonra sevgili olup bir buçuk yıl içinde evlendik. Allah kalbine guzel bir hoşluk veriyor. En azından bende böyle oldu.

Arada derede 100 kişiyle
Pişmanmıyımm
Dürüst olayım ; Evett

Şimdiki aklım olsa Telefonda kullanmazdım bu benim düşüncem yani

Nasıl anlamadım

sizde olmuş o zaman işe yaramış desenize :) peki nasıl tanıştınız ilk görür görmez mi bir şey hissetiniz

Hiçte değil. Yanlış ilişkilerde yıpranmamışsın ne güzel. Bence insan evlenebilecek duruma geldiğinde bu tür gönül işlerine yoğunlaşmalı. 2 İlişkim oldu 2.siyle evlendim. 1.sine ayırdığım zamana bile yazıktı cidden. Eşimin benden önce ilişkisi olmadı. Ve düşünsene o bir erkek? Genelde erkeklerin erken yaşta kayıyor aklı. O mantıklı olanı evlenmeyeceği hiçbir kızla bir şey yaşamayı tercih etmemiş. İlişkimizde hiçbir zaman tecrübesizliğine dayalı negatif bir şey yaşamadık. Bu karakterle alakalı bir durum. Boşver en iyisini yapıyorsun. Ama üniversiteden sonra evlenmeyi düşünüyorsan annemin tabiri ile "bi etrafa bakınabilirsin"

ne güzel maşallah :) umarım benim karşıma da karakterli birisi çıkar. Bence de bu işler karakter kişilikle alakalı tecrübeyle çok alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ya üniversiteden mezun olalı 1 yıl oldu. Şu an atama bekliyorum öğretmenlik için. Hemen evlenmeyi düşünmüyorum aslında ama en azından hayatımda özel birisi olsa aşk sevgi bunlar olsa fena da olmaz diye düşünüyorum. Ciddi anlamlı bir beraberlik kurabileceğim birileri olabilir ama karşıma çıkmadı işte şimdiye kadar :)

ve sanırım geçmişi kalabalık bir erkek beni rahatsız edebilir gibi geliyor

Oo hemde meslektaşız.Kesinlikle karakterle alakalı. Bir erkek yaptığı davranışlarla zaten nasıl biri olduğunun sinyalini veriyor. Önemli olan saf aşık olmadan objektif bir şekilde o sinyalleri yakalayabilmek. Hayatına illaki biri girer yakında kendine değer ver ve seçici ol gerisi güzellikle gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…