Premature Bebekler 24 haftalık doğan kızım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

cnm allah sabrını arttırsın cok zor bir durum ama şükret yavrun yaşiyor.benim 20 ve 21haftalık ikizlerim 50 gün önce dogdular yaşamaları imkansızdı ellerimden kayıp gittiler okadar zor bir durum ki seni cok iyi anlıyorum kesinlikle umutsuz olma eğer ki hayatta istediğimiz her şey yolunda gitseydi biz nelerle sinanırdik.şuan bebeğinin durumu nasil..?

Allah size sabır versin çok zor bir durum gerçekten bende bir iki kez kızımın artık yaşamayacağı hissine kapıldım. ama rabbim onu bu zamana kadar dayandırdı inşallah kucağımada alacağım kızımı kızımın durumu allahın izniyle her geçen gün iyiye gidiyor gibi ama anlamıyorsunuz birden bi sorun çıkıyor işte.bide hiç bilmediğimiz bir olay etraftada çok sık yaşanmadığı için bilgilenmekte zor bekliyoruz işte yarının nasıl geçeceği belli değil. bir gün güzel nefes alabiliyor kıstık makinayı diyorlar ertesi gün makinada kızınız diyorlar. bide göz muayenesini bekliyoruz işte.anlayacağınız zor bir süreç ama sonu iyi olacaksa katlanırım her zorluğa

saol cnm bak sana sunu söyleyeyim banim okadar cok tanıdıgım varki aynı seyleri yasamıs hatta ben hastanede yatarken böyle bir olay vardı ben cikmadan onlar cikmiştı.insallah allahım aynı sevinci sana yasatir

dün kızımın yine rop muayenesi vardı. bu sefer gözlerine iğneyle ilaç verdiler.45 dakikadan fazla ameliyathanede gözlerine damarları oluşsun diye mi yada açılsın diye mi ilaç verdiler tam bilemiyorum ne için olduğunu doktorlar hızlı hızlı bir şey söylüyor fakültede anlayamıyorsun bile.bu yaptıklarının sonucu pazartesi belli olacak yine kontrole gidecek fakülteye ama bir görseniz o küçücük gözlerine bide bandaj takmışlar yavrumun.inşallah sonucu iyi olur dünyasının karanlık olmasını istemiyorum allahım yavrumu aydınlığa çıkart diye dua ediyorum.çok zor bir süreç bunlar zaten yavrun yok yanında bide her gün yeni bir sorun çıkıyor.inşallah sorunları tek tek yeneceğiz kızımla birlikte hiç kötü düşünmek istemiyorum hep iyi düşüneyim iyi olsun diyorum

iyi olacak inşallah ışıktan etkilenmesin diye bant takıyorlar onun iyiliği için benim kızım da 1 aya yakın bantlıydı sarılık için ışın aldığını söylediler..simasını bile anlayamazdık ağzında hortum 40 gün kaldı..hiç endişe etme drlar gerekeni yapıyordur.. kızım şimdi 9 aylık ve maşallahı var.. 27 hafta ile uyumlu 1190 gr dı ve 49 gün kaldı küvözde...seni kuzun da dayanacak hepsi geçecek inşallah...

arkadaşım seni en iyi anlayanlardan birtaneside benim 25 haftalıkken suyumun gelmesi nedeni ile hastaneye yattım ve 27 hafta 4 günlükken sezeryan ile kızlarımı dünyaya getirdim birisi 930 birisi 840 gramdı sonradan 700 a düştüler birtanesi yaklaşık 50 gün kaldı yoğun bakımda makinadan bi gün çıktı bigün tekrar taktılar derken iyileşti ve 1800 gram olunca çıktı,diğeri ise inat ediyordu bi türlü makinadan ayrılamıyordu bunun yanı sıra rop gelişti ameliyat oldu tam iyileşecekti ameliyatın yıpratmasından yine makinaya bağlandı gözler kıpkırmızı şiş küvezden oksijeni kesince hemen morarıyordu doktorlar kesin birşey sölemiyordu ne yapacağımı bilemiyordumm kızımın biri evde diğeri hastanede idi birinin yanında olsam diğerinde aklım kalıyordu sonunda küçük kızım küvez içinden oksijen almaya başladı doktorlarda evde annenin yanında daha iyi olacağını sölediler ve çıkardık hastaneden evde sürekli 24 saat oksijen verdim çok fazla ilaç verdim nefes açıcı ciğerler için hiç geçmiycek sanıyodum çocuk sürekli makinaya bağlı ağlıyo makinadan çıkarınca morarıyo ve biz evdeyiz bişey olsaa ne yapardımm Allahıma çok şükür git gide oksijen verme saatlerimiz azaldı öncee günde verdiğim saat yarıya düştü sonra günde birkaç saate düştü bu arada gözleride düzelmişti kızımın ama sürekliilaçlar merhemler kullandıkk sonra sadece geceleri oksijen verdim bir ayın sonunda hiç ihtiyacı kalmamıştı ikinci ayın sonuna doğru ilaçlarımızıda kestik kızlarım 10. ayına girdi tabi düzeltilmiş yedi yaşıtlarına yetiştiler hatta küçük olan tombiş oldu diğer kızımı geçti onun için ümidinizi hiç kesmeyin bebekler bizden daha inatçı ve dayanıklı lar onlar Melek Allah onları korur en kısa zaman içinde inşallah bebeğin sağlığına kavuşurr.

Nasıl bebeğinizin son durumu ,Allah onu sağlıkla size bağışlasın inşallah..Hayata sımısıkı tutunsun minik prensesiniz...

gerçekten çok zor bir süreç cnm ama meral hn çok iyi sorduktan sonra açıklayıcı şeyler söylüyo müsait olduğunda sor bende bu günler geçecekmi diyodum her pazartesi kontrole korka korka gidiyoduk eşim tutuyodu kızımızı ben o koridarda bile duramıyodum gerçekten geçiyo allahın izniyle içini ferah tut banada bu tarz söylemde bulunuyodular inanamıyodum ama gel görki çok şükür bu günlerimize.........

bu gün yine kızımın muayenesi vardı.perşembe günü yapılan iğnenin sonucunu öğrendik.doktor perşembeden bu yana bayağı gelişme olduğunu söyledi perşembe tekrar bakıp lazer ameliyat olacağını söyledi ama bu iğne çok geliştirmiş gözünü göz bebekleri oluşmuş damarlarda belirginleşmiş.ama sonunda kızınız kör olmasın diye uğraşıyoruz olursada gözleri yerinde olsun diye uğraşıyoruz dedi

İnşallah sağlıkla görür prenses...Allah çok yardımcınız olsun..Ben de prematüre annesiyim..Şu an 2 yaşındalar..Allahım en kısa zamanda sağlıkla evinize götürmeyi nasib eder inşallah..

81 gün sonra kızımı kucağıma aldım sonunda makidan çıkalı 10 günü geçti sadece oksijen takviyesi yapıyorlardı bu sabahta oksijeni kapatmışlar doktorumuz anneyi çağırıp kucağına verelim demiş hemen hastaneye gitti babası ben abisi hepimiz kucağımıza aldık güzeller güzelini allahıma çok şükür mucizesini gösterdi bize 24 haftalık 660 gr doğan kızım şimdi 1600 gr oldu kucağımı doldurdu darısı diğer annelerin olsun inşallah

Allaha şükürler olsun,sağlıkla büyütün kızınızı

Bende helpp sendromu nedeniyle 2 gün icinde apar topar 25 haftalık dogum yaptım. Bebeğime özel hastanedeki doktorlar yaşamaz yaşasa da işe yaramaz dedi. İstanbul Çapa Tıp Fakultesindeki yogun bakım Servisi'nde 91 gün kaldık. Sağolsunlar çok iyi baktılar bebeğe. Beyin kanaması, sarılık, akciğer yetmezliği, rop gibi erken doğan bebeklerde olan hersey basımıza geldi. Ama bebeğim hepsini atlattı. 2 ay önce taburcu olduk. rutin kontrollere gidiyoruz.şu ana kadar 2. Derece rop, gobek fitigi ve tiroid yetmezliği dısında bı sorunumuz yok.bundan sonra da olmaması için Allah'a dua ediyoruz. Allahım ömür verdikten sonra hersey oluyor. Zor ve sabır isteyen bir süreç.

Sen kucağına almışın. Bundan sonra daha çabuk iyileşecek bak görürsün

canim rabbim saglicala bebegini evine götürmeyi nasip etsin.. dualarim seninle ve bütün annelerle.. rabbim kimseye evlat acisi vermesin..
bende gecen yil 38haftalik kizimi karnimda kaybettim... simdi hamileyim ve 7 haftadir hastanedeyim erken dogum riskim var suyum geliyor.. seni anlaya biliyorum hastaneye yattigimda 22 haftaliktim doktorlar neler söyledi.. inan duymak bile istemedim.. heran hersey olacak gibi korkuyla gecti günlerim.. simdi elhamdülillah yarin 29 haftalik olacak bebegim.. ama birsey oldugunda hemen budami ölecek endisesine kapiliyorum...
rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun canim....

hadi gözünüz aydın canım,çok sevindim adınıza..bebeğinin hızlı kilo alması için golden goat mama takviyesi yap...

nimmoşum doğalı tam 3 ay oldu bu gün allahıma çok şükür herşey yolunda gidiyor gibi.oksijen takviyesiyle nefes alabilsede kucağıma veriyorlar istediğimiz zaman alabiliyoruz odada seviyoruz. kilosu 1900 oldu. rop kontrolleri devam ediyor ama şimdilik iyiye gidiyor diyor doktor lazere gerek görmüyor.tek sorunumuz karnını doyurmayı öğrenmesi biberonu çekmeyi öğrenmesi gerekiyor.hep hortumla beslendiği için hazır hoşuna gidiyor herhalde çekmiyor biberonu ama öğrenecek inşallah.en yakın zamanda sizlere müjde kızımı eve getirdik demeyi diliyorum.destek olan herkeze teşekkürler....

maşallah kuzuna,hep boyle guzel haberlerini okuruz inşallah,cok şukur Allah´ıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…