• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 yaş ve evlilik?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cinaragacivepufboregi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2020
20
21
3
23 yaşındayım ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. İlişkimiz bu kadar yıllar olmasaydı belki de bi 3 sene sonra evlenmeyi düşünebilirdim bilemiyorum. İlişki süresi uzadıkça artık daralmaya başladım ciddiyete bağlanmadığı için, sanki gözümü açtığımdan bu yana sevgiliyiz gibi. Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum atanırsam(umarım) çalışmaya başlayacağım. Hangi şehre atanırsam orada yaşayacağız, bunu çok defa konuştum ve destekleyip kabul ediyor. Kendisi bana gerçekten değer veren birisi, kendimi yanında mutlu hissediyorum. Gereksiz yere kıskanıp kısıtlayan birisi de asla değil. Ama çevremdeki evlilikler beni ürkütüyor. Evlendikten sonra çoğu şikayet etmeye başlıyor, keşke bekar olduğum vakitlerin tadını çıkarıp evlenmeseydim diyorlar. Ki gördüklerim de gerçekten çok severek evlenenler.. 24 yaşta gerçekten küçük mü diyorum. Bir de uzun yıllardır sevgiliyiz fakat ben hala yanında makyajsız duramıyorum ya da hasta olduğumda o kötü görüntümü görecek diye endişeleniyorum, duştan çıktığım gibi görmesini istemiyorum mesela. Ay dur dur gelme rimelimi süreyim iki dakika diyorum :) Bazen kızıyor çocuk gibi davranma lütfen görsem ne olacak ki diyor illallah etti. Bu bakımlı halime alıştığı için evlendiğimizde hayal kırıklığına uğrar mı diye düşünüyorum, neydi ne oldu böyle görmemiştim gibisinden. Yada evlendiğimizde haliyle çıplak görecek bir ton kusurum var. Eyvah diyorum nasıl dururum öyle. Bu düşüncelerde olduğum için acaba evlenmek için daha toy muyum? Siz ne diyorsunuz? Bunların haricinde gayet iyi anlaşıyoruz, mutluyuz..en önemlisi beraberken huzurlu hissediyorum. Objektif yorumlara ihtiyacım var. Herkese teşekkür ederim şimdiden.

Dert ettiğiniz noktalara bakınca evlilik sorumluluğunu kaldıracak gibi gelmediniz bana. 24 yaş bi de hakikaten küçük. Çalışma hayatına atılmadan düşünme bence. İnsan hayatın ne demek olduğunu en çok o zaman anlıyor o zaman kendini tanıyorsun. En az 2 yıl ertele derim.

Bence her insanın evlenmeden önce kendi parasını kazanıp, kendi bütçesini idare etmeyi öğrendiği, biraz da bunun keyfini sürdüğü bir dönem olmalı.

Sizi çıplak görecek de, siz onu çıplak görmeyecek misiniz? Kendisi mermerden oyulmuş kusursuz bir heykel mi? Kusur dediğiniz her neyse, onun da kusurları varsa, onu beğenip, sevmekten vazgeçecek misiniz? Bir de bakım demek makyaj ve rimel değil. Yani şu bakış açıları, biraz çocukça mı desem, yüzeysel mi desem bilemedim.

Seninle birebir aynı durumdayız valla ben saniye beklemeyi düşünmüyorum çalışıp paramı yeme hayali sevdiceğimle geçireceğim bir saniyeye bile değişmem kendi adıma onun dahili olmadığı hiçbir seyde tam mutlu değilim o yüzden ilk fırsatta aynı evde olmak isterim

Aynı yaştayız. Aşağı yukarı aynı durumlardayız. 5. yılım sevgilimle, bizde başından beri cinsellik olduğu için en kötü, çirkin hallerimi gördü. Birlikte de yaşadık dönem dönem, makyajlı gördüğü çok azdır. Aşmanız lazım endişelerinizi. Seven insan zaten ciddi kusurları dahi görmez. Ben 88 kiloyum, 169 boyumla. Kocaman bir göbeğim var. Yine de bana dünyanın en çekici kadınıymışım gibi davranır sevgilim.

Bir de, 5 yıla rağmen, çevremizde yaşıtımız evlenen çokken biz erteliyoruz. Ben atanmadım, o atandı. Ben atanıp en az 1-2 yıl paramı, kimseye hesap vermeden kimseye de bir sorumluluğum olmadan gönlümce harcamak istiyorum. Babama da yardım etmem lazım, çok kötüleşti maddi durumumuz. Her ay 1-1.5 kadar babama gönderebilirim. Ama evli olsam eşime karşı sorumluluklarım olacağı için, onun parası da benim param da “ikimizin” olacağı için belki bu kadar rahat gönderemem.

Bir kadın kesinlikle maddi bağımsızlığını eline almadan, en azından bir süre tek başına bir evde kendi parasıyla geçinmeden evlenmemeli düşüncesindeyim. Bu şekilde evliliğin de daha sağlam olacağına inanıyorum. En az 6 ay bunu yaşamalısınız bence.

Bu düşüncelerle yaşınız 30 da olsa erken evlilik için.
Evlenmek için motivasyonunuz "çok uzun süredir beraberiz artık bir sonraki bölüme geçelim" olmasın.
Daha kendinizi sevgilinizin yanında tamamen çıplak bile bırakamamışsınız.
Ayrıca
Gereksiz yere kıskanıp kısıtlayan birisi de asla değil.
bu kısım bende soru işaretleri bıraktı.
Gerekli olarak kısıtlanacak durumlar da mı varmış?

Bana göre evlilik= sorumluluk. yıllar önce esimle sevgiliyken acele ediyordu esim bi an önce evlenelim diye. Ben de daha toy tabi istiyordum annem evli olan ablam karşı çıktı direkt. Daha erken bir iki sene geçsin. Evlenince neden öyle dediklerini anladım. Sevgiliniz sorumluluk sahibi mı ona bakın önce. Tabi hayat sizin hayatınız ama önce atanin çalışın derim. Evlenince kpss çalışmak zten zor olur. Bir de çocuk vs oldu mu atanmak çok çok zor olur.

Merhaba ben 6 aylık evliyim, 21 yaşında evlendim :) Herkesin oo imkansız o yaş ne çocuksun, iş bul önce diyeceği yaş. Haa bir de üniversite okuyorum, 1 senem var bitmesine.
Ama iyi ki diyorum. Bu arada ailemin evinde de prensestim yani hani aile baskısından kaçıp evlenmedim. Sevdim ve evlendim. Senin gibi yıllarca sevgili de değildim sadece 1 yıl.
Ama sevdim,inandım ve evlendim.
Beraber kariyerim için planlar yapıyoruz babam ve eşim en büyük destekçim bu konuda.
Ama böyle basit şeyleri düşünüyorsanız bence evliliği tekrar düşünün, çünkü ben böyle şeyleri güzel bulurum mesela duştan çıktıktan sonra görmek çok saf,güzel geliyor.
Değişmeyeceğini düşünüyorsanız, ailesini tanıyorum diyorsanız 24-25 yaş çok normal yaşlar evlilik için bence

Üniversitede sıkıldığım derslerde küçük not kağıtlarına gelecekte neler yapacağımı yazardım.
Bir kağıda şöyle yazmıştım:24 yaşımda anne olacağım.Çocuğumla yaş farkım çok olmasın.
Sonuç ben iki ay sonra 29 olacağım bırak çocuğu hayatımda biri bile yok.
He ben bunu yazarken çok sevdiğim biri vardı o yüzden bu kadar hazır hissetmiştim.
Anladığım kadarıyla kafanda sorular var ve bu sorular varken bence de senin için evlilik erken.

Merhaba ben 6 aylık evliyim, 21 yaşında evlendim :) Herkesin oo imkansız o yaş ne çocuksun, iş bul önce diyeceği yaş. Haa bir de üniversite okuyorum, 1 senem var bitmesine.
Ama iyi ki diyorum. Bu arada ailemin evinde de prensestim yani hani aile baskısından kaçıp evlenmedim. Sevdim ve evlendim. Senin gibi yıllarca sevgili de değildim sadece 1 yıl.
Ama sevdim,inandım ve evlendim.
Beraber kariyerim için planlar yapıyoruz babam ve eşim en büyük destekçim bu konuda.
Ama böyle basit şeyleri düşünüyorsanız bence evliliği tekrar düşünün, çünkü ben böyle şeyleri güzel bulurum mesela duştan çıktıktan sonra görmek çok saf,güzel geliyor.
Değişmeyeceğini düşünüyorsanız, ailesini tanıyorum diyorsanız 24-25 yaş çok normal yaşlar evlilik için bence
Millet 20 yıl sonra bile yanlış tanımışım diyebiliyor. Değişmeyeceğini düşünmek olanaksız olmalı. Aile de içine girmeden tanınan bir şey değil. Şu an tanıması bir şey ifade ermez.
Zaten karmaşık bir çağda yaşıyoruz evlenmeler de kolay boşanmalar da kolay oldu. Olabilir eyvallah ama arada emin olmadan çocuk yapılıyo olan onlara oluyo.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X