- 22 Mart 2017
- 550
- 426
- 23
- 42
Evet canım oda çok ağrı yapıyorİki parmagiylami acip bakiyor
Ama cati muayenesi icin fln bakiyolar ya. Bakmadan normal dogum karari vermiyorlar diye biliyorumsana tavsiyem alttan muyene yaptırma kanama olur ..
Aciyo mu peki? Bide bacaklar bitisik mi duruyo ayrik miBenim alttan kontrolüm 38+4 de oldu. 39 da doğurdum:) bazı doktorlar 36 dan sonra bakıyorlar sürekli. Bazıları hiç bakmıyor doğuma kadar. Benim doktor da hafif kasılma görünce açılma var mı diye bakmıştı.
Aciyo mu peki? Bide bacaklar bitisik mi duruyo ayrik mi
Normalde esimizle iliskiye giriyoruz bu alt tarafi iki parmakda sanildigi kadar acitacagini dusunmuyorum yaa.Kendini kasmadığın sürece acı hissetmezsin canım. Çatala falan çıkmıyorsun zaten normal hasta yatağında yatırıyorlar sonrasında bacaklar karna çekiliyor ve evet ayrık duruyor
İlk kontrolde acımadı. Hafifçe parmak soktu açılma var mı diye baktı. Yok dedi. 3 gün sonra doğurdum, doğum esnasında hızlansın diye de sert baktılar benimkine. Yani ilkinde kibarca sokuldu, doğum esnasında derine 3 parmak açık halde girdi. Acıtıyor elbet ama katlanılmayacak bir acı değil. O noktadan sonra güçlü olacak ve bebişini doğuracaksın ıkına ıkına. Korkma sen kendine güven, bebeğin senden güç alacak.Aciyo mu peki? Bide bacaklar bitisik mi duruyo ayrik mi
Benimkine çatalda baktılar hep. Hastaneye, ebeye göre değişiyor galiba. Gerçi fark etmez, ytakta kontrol etseler de doğurmaya çatala çıkılıyor. Her halukarda o korkulan çatala çıkarıyorlar anneyi:)Kendini kasmadığın sürece acı hissetmezsin canım. Çatala falan çıkmıyorsun zaten normal hasta yatağında yatırıyorlar sonrasında bacaklar karna çekiliyor ve evet ayrık duruyor
Yok parmakları enine doğru esnetiyorlar açılma hızlansın diye. Lastiği gerdiğini düşün parmaklarında, öyle yani. Açılman 3 ise, o baskıyla 4 cm oluveriyor. Biraz acıyor ama yırtınacak kadar değil.Normalde esimizle iliskiye giriyoruz bu alt tarafi iki parmakda sanildigi kadar acitacagini dusunmuyorum yaa.
İliskide bile agri cekmiyorsan iki parmak nasil acitsinki
Bence pskolojik biraz kendini kasmakla alakali.
Benim doktorum çatıma bakmadı. Nst de karında kasılma çıktı 38. Haftada açılma var mı diye kibarca yokladı. Bazı doktorlar çatıya bakmıyor, doğumda zaten vajina açılıyor diye. Sezaryen meraklısı doktorlar hemen felaket senaryoları çiziyor önceki haftalardan çatıya bakıp. Sana henüz doğumun başlamadan çatın dar diyen olursa, mutlaka başka doktora görün.Ama cati muayenesi icin fln bakiyolar ya. Bakmadan normal dogum karari vermiyorlar diye biliyorum
Ha saniyordum biraz icine koyup bakiyorlar.Yok parmakları enine doğru esnetiyorlar açılma hızlansın diye. Lastiği gerdiğini düşün parmaklarında, öyle yani. Açılman 3 ise, o baskıyla 4 cm oluveriyor. Biraz acıyor ama yırtınacak kadar değil.
Cati muayenesine dayanamayan normal dogumu nasil yapsinnn.Benim doktorum çatıma bakmadı. Nst de karında kasılma çıktı 38. Haftada açılma var mı diye kibarca yokladı. Bazı doktorlar çatıya bakmıyor, doğumda zaten vajina açılıyor diye. Sezaryen meraklısı doktorlar hemen felaket senaryoları çiziyor önceki haftalardan çatıya bakıp. Sana henüz doğumun başlamadan çatın dar diyen olursa, mutlaka başka doktora görün.
Nice dar çatılısın denilenler çatır çatır doğuruyor.
O haftalarda bende de başlamıştı sürekli araştırıyordum. Hatta burada konular açmıştım sezaryen mi, normal mi diye. Çok kategorize etmemek lazım doğum olayını. Çatıda inleyip doğuran oluyor, çatı muayenesinde canı acıyıp açılması 4 cm olunca sancıya dayanamayıp sezaryen isteyen oluyor. Doğum kişiye özgü. Hiçbiri birbirine benzemiyor. Nefes egzersizleri var normal doğum için, bol bol onları yap. Google da, youtube da aratırsan çıkar.Cati muayenesine dayanamayan normal dogumu nasil yapsinnn.
Bence doktorumuza guvenmekle alakali biraz canim.
Benim henuz belli degil doktorum gecen hafta normal dogum icin simdilik bi sorun yok dedi.
Dogum korkusu basladii bende
Saol canim artik esimde kiziyor sunlari arastirip kendini strese koyuyorsun diye.O haftalarda bende de başlamıştı sürekli araştırıyordum. Hatta burada konular açmıştım sezaryen mi, normal mi diye. Çok kategorize etmemek lazım doğum olayını. Çatıda inleyip doğuran oluyor, çatı muayenesinde canı acıyıp açılması 4 cm olunca sancıya dayanamayıp sezaryen isteyen oluyor. Doğum kişiye özgü. Hiçbiri birbirine benzemiyor. Nefes egzersizleri var normal doğum için, bol bol onları yap. Google da, youtube da aratırsan çıkar.
Normalde esimizle iliskiye giriyoruz bu alt tarafi iki parmakda sanildigi kadar acitacagini dusunmuyorum yaa.
İliskide bile agri cekmiyorsan iki parmak nasil acitsinki
Bence pskolojik biraz kendini kasmakla alakali.
Benimkine çatalda baktılar hep. Hastaneye, ebeye göre değişiyor galiba. Gerçi fark etmez, ytakta kontrol etseler de doğurmaya çatala çıkılıyor. Her halukarda o korkulan çatala çıkarıyorlar anneyi:)
Ebe bence isin ehli oldugu icin daha tecrubeliAynen canım değişiyor prosedür. Bana ebe baktı hep doktorum bakmadı hiç. Bu kez bakılmıyor zaten
Ebe bence isin ehli oldugu icin daha tecrubeli
Neden sezaryen olacaksin kendi isteginlemi canim
Anladimm canim hayirlisiyla olsunda farketmez :)Benim ikinci bebeğim canım :) 7.5 yaşında bir oğlum var o da sezaryen ile oldu ondan :)
Anladimm canim hayirlisiyla olsunda farketmez :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?