25 kilo verdiren sağlıklı beslenme (DİYET)

SERATES

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
524
0
26
İstanbul
Hayatı boyunca kilolu olan ve kilolu büyüyen kızım bir yılda tam 25 kilo verdi.
ben de 15 kilo aldım
şimdi burada kendimi denetleyerek kızımın yaptıklarını yaparak yediklerini yiyerek ben de kilo vereceğim.
yardımlarınızı bekliyorum.
benim gibi başlayıp yarıda bırakan her duyduğu diyeti yapmaya kalkan ama başarılı olamayan arkadaşlar varsa birlikte başarmaya davet ediyorum.
başaranların önerilerini bekliyorum.
kilo tablosu yapmayı bilmiyorum ama şimdi öğrenip hemen yapacağım ve hergün ne yediğimi yazarak kendimi denetleyeceğim.
kendime başarılar diliyorum.....

bunu yapmaktan bile çekiniyordum uzun zamandır ama artık yüzleşme zamanı......
bir aydır biraz dikkatliyim ama sadece 3 kilo verdim.
şimdi buraya yazarken utanacağım şeyler yemeyeceğim.
ve buraya yazmak için spor yapacağım....
kendime zaman koymak istiyorum ama şu an bilemiyorum eskiden azıcık dikkat etsem haftada 3 kilo verirdim ama artık veremiyorum.
şimdi kızım gibi diyet değilde sağlıklı beslenme diye yola çıkıyorum. alışkanlıklarımı değiştirip başaracağım.

zayıf olanlar galiba hiç tok olmuyorlar hep az yiyorlar aç kalkıyorlar bunu başaracağım.

bugün yediklerimi yazıyorum (yüzleşme zamanı)
sabah erken bir bardak kefir(kabızlığıma çok iyi geldi)

sonra kahvaltı
1 domates
2 küçük dilim kepek ekmeği
peynir
çok az reçel(bu gereksiz )

sonra sadece sütten nescafe
kinder pingui kek (bu gereksiz bir daha yemeyeceğim)

3 kaşık sebze yemeği
2 dilim kepek ekmeği (artık öğlenleri ekmeği kaldıracağım)
2 kaşık yoğurt

yeşil çay
5 adet kuru kayısı(2 tane yesem daha iyi olur)

akşam ne yiyeceğimi bilmiyorum
hiç yemesem bugün sadece 1 meyve ve süt içsem süper olur.

EVET HARİKA .....
HATALARIMI GÖRDÜM SÜPER OLDU BAŞARACAĞIM....

Öncelikle azminiz için sizi tebrik ederim. Önemli olan kilo vermekten ziyade sağlıklı beslenmek ve bunu bir hayat tarzı haline getirmektir. Bunu başardığınızda zaten gerisi geliyor. Fakat yanıldığınız bir nokta var ki o da zayıf insanların sofradan aç kalkması veya az yiyor olmaları.. Bence hiçte öyle değil. Benden zayıf olupta benden kat kat fazla yiyen insanlar tanıyorum. Bu metabolizmayla alakalı bir durum. Ben eskiden sağlıklı ve dengeli beslenmeyip birde spor yapmadığım için metabolizma hızımda oldukça yavaştı.Bu da bana kilo olarak dönüyordu.Ne zaman ki dengeli beslenmeyi öğrendim,kalori saymaya başladım,abartmamaya başladım o zaman zayıf bir insan olmayı başarabildim.
Kızınızı da tebrik ederim ne kadar güzel çok büyük bir kilo vermiş başarmış :) Ama bence menünüzü birazcık daha insaflı hale getirmelisiniz :) Yaşınızı bilmiyorum ama çocuk sahibi de bir bayan olarak bence biraz yetersiz görünüyor. o Kinder pingu'yu iyi ki yemişsiniz mesela :) Vücudun ona da ihtiyacı var. Size şunu önerebilirim Allahın lütfu güzel nimetlerden uzaklaşmayın, bir kere geliyoruz dünyaya :) yiyin, ama kalorisi düşük tatlıları,pastaları deneyin. Bol bol araştırın. Bol meyve tüketin ve mutlaka spor yapın. Başarılar dilerim :)

önerilerin için çok teşekkür ederim
yardıma ihtiyacım var.
çünkü doğumdan sonra bile hemen kilo vermiştim şimdi zorlanıyorum

ben 45 yaşındayım kızım 21 yaşında.
kızım geçen yıl 89 kiloydu şu an 65 kilo boyu 1.73 .63 kilo olmak istiyor. çünkü biraz kalorisi fazla şeyler yesin alıyor alma payınıda düşünerek artık 65 i geçmek istemiyor.

nasıl başardı derseniz....
kahvaltı etmezdı şimdi yediğinden daha az yerdi ama zamansız ve düzensiz yerdi.
şimdi vücuduna hiç açlık hissettirmiyor.hemen bir badem yada meyve yiyor.
su nerdeyse hiç içmezdi nescafe meyve suyu cola içerdi şimdi en az 3 lt su içiyor.
gece kalorili hiç bişey yemiyor süt içiyor yada meyveli yoğurt yiyor

tabağında protein karbonhidrat ve yeşil bişeyler olmasına özen gösteriyor. miktarları da azalttı.
en önemlisi köpeği var artık ve onu gezdiriyor yani daha çok hareket ediyor.
sporada başladı şimdi ..

1. Liste ( 25 GÜN UYGULANACAK )

7:30 1 bardak yarım yağlı süt

09:00 2 dilim tam buğday ekmeği arası beyaz peynir, maydanoz, şekersiz açık çay veya yeşil çay

10:30 2 kuru kayısı, 1 ceviz

12:30 1 porsiyon köfte veya döner, az yağlı salata, 1 dilim tam buğday ekmeği

15:00 1/2 paket form bisküvi

17:00 2 kuru kayısı, ılık su

19:00 6 kaşık etsiz sebze yemeği, 1 dilim tam buğday ekmeği, az yağlı salata

21:00 1 meyve

1. listeyi uyguladıktan sonra daha fazla kilo vermek isteyenler 2. listeye başlayacak.

2. Liste ( 25 GÜN UYGULANACAK )

07:30 3 kuru kayısı, ılık su

09:00 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 dilim az yağlı beyaz peynir, 2 zeytin, çeri domates, maydanoz, haftada 1 gün yumurta, şekersiz açık çay veya ıhlamur

12:00 1 porsiyon ızgara veya etli sulu yemek, 1 dilim tam buğday ekmeği, az yağlı salata

14:00 2 kuru incir

16:00 1 kutu kayısılı probiyotik yoğurt ( markayı anladınız )

17:30 1 meyve

19:00 6 kaşık etsiz sebze yemeği, az yağlı salata

21:00 3 kuru kayısı, ılık su

2. listeyi bitirip daha fazla kilo vermek isteyenler 3. listeye başlayacak.

3. Liste ( 25 GÜN UYGULANACAK )

07:30 Bir yemek kaşığı pekmez

09:00 İki dilim tam buğday ekmeği arası beyaz peynir, maydanoz, şekersiz açık çay veya ıhlamur veya yeşil çay

12:30 Bir kase çorba, az yağlı salata

15:00 Bir ETİ stik çikolata

17:00 Meyveli yoğurt

19:00 Altı kaşık et veya tavuk veya ciğer sote, az yağlı salata

21:00 Bir meyve

3. listeyi uyguladıktan sonra daha fazla kilo vermek isteyenler 4. listeye başlayacak.

4. Liste ( 25 GÜN UYGULANACAK )

7:30 Bir su bardağı ılık su

9:00 1/2 simit, bir dilim beyaz peynir, domates, maydanoz, şekersiz açık çay veya ıhlamur veya rezene, haftada 1 gün yumurta

12:00 Bir dilim tam buğday ekmeği, bir porsiyon etsiz sebze yemeği, az yağlı salata

15:00 1/2 paket eti form

17:00 Bir meyve

19:00 200 gr balık veya 2 baget veya bir kalçalı but, az yağlı salata

21:00 kaymaksız yoğurt

UYARILAR !!! Salatanın içerisine patates, mısır, havuç, turşu ve bezelye koymamalısınız. Ve yemeklerinize de katmamalısınız

Meyve öğününüzde yiyebileceğiniz meyveler: 1 yerli muz veya 1 portakal veya 1 armut veya 1/2 nar veya 2 mandalina veya 1 elma veya 1 havuç veya 1/2 greyfurt veya 1/2 ayva veya 1 kivi veya 1 dilim ananas veya 200 gr çilek veya 200 gr kavun veya 200 gr karpuz veya 150 gr kiraz veya 1 adet şeftali veya 7 adet erik veya 100 gr üzüm.

Günde 2 litre su içmeniz sizin yararınıza olacaktır.

ALTERNATİFLER : 1. listede öğlen arada bir köfte yerine bakliyat yedim. (Nohut,yeşil mercimek v.b) Döneri ısıtıp yenen dönerlerden kullandım. Köfteyi bazen kendim yaptım bazen de kasaptan hazır köfte aldım Form bisküviyi illaki o tahta gibi olanlardan yemek zorunda değilsiniz. Mavi-Yeşil ( bu markayı gerçekten vermek zorundayım çünkü diğer markaların içerisinde şeker var bunda yok ) bisküvilerinden yiyebilirsiniz. Elmalı, limonlu, peynirli... Probiyotik yoğurt kayısılı dışında yediklerim de oldu. Orman meyveli, ananaslı falan da yedim. Kayısı yerine gün kurusu da yedim. Gün kurusunu daha sağlıklı buluyorum. Peyniri çoğu zaman tam yağlı ezine yedim. 1. listede sabah kendinize 2 dilim tam buğday ekmeği arası peyniri soğuk yemek yerine tost makinesinde tost yapabilirsiniz. Çaylarınızı tatlandırıcı ile tatlandırabilirisiniz.

EK SPOR : bir taraftan zayıflarken bir taraftan karnımızın sıkılaşması için balon şişirmek 1. liste bitene kadar günde 5 kere,2. liste bitene kadar günde 10 kere balon şişirilebilir

ve 600 gr verdim.
hafta sonu kuvvetli kahvaltı ile hemen 900 gr fazla çıkmıştım ama dün dikkat ettim biraz 1100 kalori aldım yinede 600 gr verdim.
kalori yakma cetveli var oradan baktim çok hareketli bir yaşamım olmadığı için 900 kalori alırsam günde haftada 1 kg verir mişim.
1800 kalori alırsam korurmuşum kilomu

daha fazla hareket etmek çok işe yarıyor dün sadece 10 dk ip atladım
hergün yapmaya çalışacağım.

Çok ayıp. Bu listelerle ilgili bir konum var direkt oradan kopyala-yapıştır yapmışsınız. Ek spor kısmında 'Sevgili Akrepciğimin önerisi ile' yazıyordu mesela orayı değiştirmişsiniz. Ben bu listeleri yayımlayalı daha 1 yıl olmadı kızınız ne ara bunları yapıp da 25 kilo verdi acaba?

ben kızım bu liste ile zayıfladı demedim. ben yeni gördüm listenizi ve ben beğendiğim için yazdım kendimeydi bu liste. kendim için ekledim buraya...

asla kızımı zayıflatan liste demedeim dikkat ederseniz.

yukarıda renkli yaptığım bölümden o anlaşılıyor hanımefendi , sanki bu liste kızınızın listesiymiş gibi algılanıyor ,madem armanselinin listesini kullanacaktınız ,listenin başına ARMANSELİNden ALINTIdır yazabilirdiniz , bu benim naçizane fikrimm

yada ayrı bir sayfa açmayıp onun başlığına katılabilirdiniz ....

Son düzenleme:

Sevgili chickpeas söylenmesi gerekenleri söylemiş. Teşekkür ediyorum arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…