• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 kuruş cık cık cık! :(

Ben olsam aynısını yapardım canım , bence miktarla alakasi yok, prensip olarak isterim. Yaniiii műsade etsin şoför beyde paranin üstünun ne olacağına sen karar ver.

Bende de benzer bir şey olmuştu gramla ciköfte alırken 5 kurus fazla yapıp kasada 5 kurus icin iki saat canta kurcalıyordum .Bir dahaki sefere 5 kurus bile fazla koymayın dedım çalışanda abla 5 kuruş eksik koydum bu sefer de onlar arasın dedi:):) Tabi ki isteyin asıl ayıp eden konuşan kadın....
1 kere marketten birşey alıyorum açık bir üründü 1 kg dedim neyse adam tarttı verdi hiç etiketine bakmadım,elimde ki parayıda ona göre götürdüm,kasiyer demesin mi şu fiyat diye nasıl olur dedim ben,1 kg bilmem kaç gram gelmiş,götürdüm tartan kişiye bunu çıkarın diye,ne olacak diyor birde adam,artık etiketleri iyice kontrol ediyorum eğer istediğim kg üzerinde yapmışsalar çıkarttırıyorum artık.

1 kere marketten birşey alıyorum açık bir üründü 1 kg dedim neyse adam tarttı verdi hiç etiketine bakmadım,elimde ki parayıda ona göre götürdüm,kasiyer demesin mi şu fiyat diye nasıl olur dedim ben,1 kg bilmem kaç gram gelmiş,götürdüm tartan kişiye bunu çıkarın diye,ne olacak diyor birde adam,artık etiketleri iyice kontrol ediyorum eğer istediğim kg üzerinde yapmışsalar çıkarttırıyorum artık.

tecrübe...

Kızlar ya bu sabah canım çok sıkıldı. Evden çıkıp minibüse bindim. Gideceğim mesafe ücreti 2,25 ve ben 2,5 uzattım. Sonra ineceğim yere de az kaldı ama para üstüm gelmedi. Ben de uyardım 2,5 göndermiştim ama zam mı geldi ücretlere diye.Çünkü bayadır binmiyordum. Sonra şoför para üstünü uzatırken kinayeli bir şekilde "buyrun hanımefendi 25 kuruşunuz" dedi ama baya kötü dedi yani. Neyse dedim ses çıkarmadım. Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi. Utancımdan yerin dibine girdim. Ama sonuçta ben bu parayı sokaktan toplamıyorum, alnımın teriyle kazanmak için bir ay çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan arttırmaya çalışıyorum. Yanlış birşey mi yaptım ben? Çok utandım, çok bozuldum.
canım az önce aynı şey başıma geldi.dün netten bi ürün satın almıştım.kargo ücretsizdi ama kargocu 5.50 lira ücret istedi.faturada 5.30 yazıyordu 5.50 verdim mecbur.para üstünü vermedi.sonra satın aldığım firmayı aradım neden ücret alındı diye.yanlışlık olmuş geri iade edeceğiz ücreti dediler.az önce kargocu getirdi ücreti.5.30 verdi.siz dün benden 5.50 aldınız dedim,ağzının içinde söylenerek 5.50 verdi.20 kuruşun peşine düştüğümden değil ama kendilerine gelince 1 kuruşu alırlarken biz neden hakkımızı yedirelim?aynı şey marketlerdede oluyor.küsüratlı fiyatları hep yuvarlak hesap yaparak alıyorlar.sakın üzülme.sen yanlış bişey yapmamışsın.

niye üzülüyorsun ya bırak canım. O senin paran kimsenin bişey söylemeye hakkı yok. Yaptığın ayıpta değil günahta

Bende para üstümü isteyemeyenlerdenim. Ama helal olsun Hiçte utanılacak birşey değil. 10 kuruşum eksik diye dolmuşa binmiyordum öğrenciyken. Dolmuşcular istiyor 10 kuruşu :))

10 kuruş eksik olunca 100 tl bozuyoruz biz.
Niye istemeyecekmişsin?

Madem 25 kuruşun lafı olmaz.
2 tl yapsınlar ücreti de kuruşlarla uğraşmayalım.

Çok biliyor hepsi:63:

Mağazalardan 1 kurusumu bile istiyorum ben

Paragoz yada cimri değilim aksine cok deger vermem paraya ama kimsenin uzerimden haksız kazanc elde etmesine de izin vermem

14.99 fiyat koyuyo , 1 kurus para ustumu veremiceksen 15 lira yapicaksin onun fiyatini , yada 15 liralik fis kesiceksin 1 kurustan vergi kacirmicaksin. Sana bana koymuyo 1 kurus ama o buyuk magazalar senede milyonlarca lira haksiz kar elde ediyorlar ve vergi kaciriyorlar o 1 kuruslarla

Ayni sekilde şoför de 2 lira versen isticekti senden aman nolcak 25 kurustan demicekti. Patavatsizlik yapmislar bosuna caninizi sikmissiniz

eskiden ben de para üstünü istemeye utanırdım, ne zaman bir dolmuşçu benden eksik 10 kuruşu istedi ben de artık paranın üzerini hep istemeye başaldım, eksik 5-10 kuruşu yüksek sesle bağırarak istiyorlar ama fazla aldıkları paranın üzerini geri vermiyorlar. O hakkı olmadığı halde vermediği para üstü ile eve ekmek götürüyor. çocuklarının rızkına haram pkarışmış oluyor. Helal olmayan 1 kuruşun bile kendisinden çıkacağını bildiği halde yapıyorlar bunu, kimseye aldırış etmeyin, hatta yüksek sesle isteyin, o arkanızdan '25 kuruşu bile istedi' diyen kadın eminim 5 kuruşu bile istiyordur, ama kadınlar birbirinin kurdu, birbirlerinin kuyusunu kazmaya bayılıyorlar ne yazık ki.

Bence hiç kafanıza dahi takmayın eğer siz eksik vermiş olsaydınız o veya başka bir şoför de eksik parayı isterdi yani.Her gün siz gibi öyle öyle on yirmi bilemedik otuz kişiden öyle para vermeme durumu olsa o kaç lira eder Allah bilir.

Kızlar ya bu sabah canım çok sıkıldı. Evden çıkıp minibüse bindim. Gideceğim mesafe ücreti 2,25 ve ben 2,5 uzattım. Sonra ineceğim yere de az kaldı ama para üstüm gelmedi. Ben de uyardım 2,5 göndermiştim ama zam mı geldi ücretlere diye.Çünkü bayadır binmiyordum. Sonra şoför para üstünü uzatırken kinayeli bir şekilde "buyrun hanımefendi 25 kuruşunuz" dedi ama baya kötü dedi yani. Neyse dedim ses çıkarmadım. Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi. Utancımdan yerin dibine girdim. Ama sonuçta ben bu parayı sokaktan toplamıyorum, alnımın teriyle kazanmak için bir ay çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan arttırmaya çalışıyorum. Yanlış birşey mi yaptım ben? Çok utandım, çok bozuldum.
Ya ayıp ama size öyle diyen kadında çıkartıp 10lşra verseydi ozaman çok büyük para değil sonuçta dimi..Allah Allah ya minibüsçü de hakkı olmayan parayı alıyor herkesten 25 Kuruş az para değil :D neyse abartmıyım sonuna kadar Haklısınız..

eskiden ben de para üstünü istemeye utanırdım, ne zaman bir dolmuşçu benden eksik 10 kuruşu istedi ben de artık paranın üzerini hep istemeye başaldım, eksik 5-10 kuruşu yüksek sesle bağırarak istiyorlar ama fazla aldıkları paranın üzerini geri vermiyorlar. O hakkı olmadığı halde vermediği para üstü ile eve ekmek götürüyor. çocuklarının rızkına haram pkarışmış oluyor. Helal olmayan 1 kuruşun bile kendisinden çıkacağını bildiği halde yapıyorlar bunu, kimseye aldırış etmeyin, hatta yüksek sesle isteyin, o arkanızdan '25 kuruşu bile istedi' diyen kadın eminim 5 kuruşu bile istiyordur, ama kadınlar birbirinin kurdu, birbirlerinin kuyusunu kazmaya bayılıyorlar ne yazık ki.
Çok iyi anlamışsınız helal :)

"Kardeşim hep der 1 kuruşumu bile kimse de bırakmam" bence de herkes öyle olmalı :) Kafanıza takmayın siz ona eksik verseniz sizi almazdı belki de :)

Bak burda o kadar bayan aynı şeyi söylüyor.o hanım teyze yani nSıl desem Kadınlara farklı erkeklere farklı davranıyorlar.günahını almmıyım ama ben öyle anladım ,bir sabah tramvaya binecektim ,çok kalabalık oluyor malum yaşlılar bedava biniyor.neyse bi hanım teyze yaşlıca,bir çocuk geldi "girebilir miyim "falan dedi "gel oğlum gel "ben o zaman binmiştim zar zor neyse Durağı geçtik ben diyorum ,oh iyi bindim neyse ikinci durakta millet inecek diye tramvaydan indim birdaha binemedim iyi mi ..o çocuk bindi gitti ona lafım yok ,teyzeye diyorum biraz daha kayamaz mısınız dedim ,yer yok git falan dedi ya .orda yaşlı bi adam vardı o da eliyle tutmak mı onu tutuyor ama yer var ben zaten o kadarlık yerde geldim zorladım sıkı sıkı tutuyor sorsan bedavaya binmiştir, kızlar var arkada söyledim yer var diye önlerine bakıp yüzüme baktılar.şaka gibiydi.bu olayı da kime anlatsam ,Gülüyor ben de gerçi gülerek anlatıyorum :D Herhalde babam götürdüğü için çünkü öbür türlü okula geç kalıcaktım.

"Kardeşim hep der 1 kuruşumu bile kimse de bırakmam" bence de herkes öyle olmalı :) Kafanıza takmayın siz ona eksik verseniz sizi almazdı belki de :)
Ay küçükken kardeşimle 1kuruşa altın muamelesi yapardık :) zaten benziyordu da altın gibiydi rengi :D sayısı da azdı zaten gözümüz gibi bakardık :D

Benim de babam ister 1 kuruşu bile,mesela yazın dondurma alıyor marketten fiyatı 2.99 yazılmış tabi kasiyer 3 lira istiyor babamda 1 kuruşu vereceksiniz dedi yaz sıcağında siz bu dondurmalardan kaçar kutu satıyorsunuz 1 kuruştan dünyanın parası yapar ,ben size 1 kuruş eksik versem kabul etmezsiniz dedi.:KK48:Tabi kasiyer verdi 1 kuruşu bende istiyorum artık biz onlara eksik para vermiyoruz sonuçta.Eksik vermiş olmaksa 1 kuruş bile isterler.

Benim de babam ister 1 kuruşu bile,mesela yazın dondurma alıyor marketten fiyatı 2.99 yazılmış tabi kasiyer 3 lira istiyor babamda 1 kuruşu vereceksiniz dedi yaz sıcağında siz bu dondurmalardan kaçar kutu satıyorsunuz 1 kuruştan dünyanın parası yapar ,ben size 1 kuruş eksik versem kabul etmezsiniz dedi.:KK48:Tabi kasiyer verdi 1 kuruşu bende istiyorum artık biz onlara eksik para vermiyoruz sonuçta.Eksik vermiş olmaksa 1 kuruş bile isterler.
Aynen eksik olsa canımızı bile isterler :D ama bir Kuruş var mı piyasa da ya ben yok sanıyordum

25 kuruşu kolay mı kazanıyorsunuz?
Şahsen ben kolay kazanmıyorum ve prensip olarak her zaman para üstünü isterim.
Bir çeşit kibarlık ve dürüstlük olarak algılıyorum bunu.

Back
X