25 yaşında evlenmek erkenmiş ..Hayatı yaşamak lazımmış.? Öyle mi ki

24 yaşındayım şuan olsun evlenmek isterim.Arkadaşlarla gez dur bir yere kadar insan hayatını paylaşacağı kişiyi her an yanında istiyor.

tamamen kişinin yapısıyla ilgili bir şey, kimisi daha evcimendir, kimisi ailesine bağlıdır, kimisi kendini sevdiği adama adar, kimisi de özgürlüğüne düşkündür.

Iyi de tanidigin kendi fikrini soylemis. Boyle muhabbetler evli-bekar insanlarin arasinda cok gecer. Ben de kac tane evlilikten agzi yanmis tanidiklarimdan "sakin evlenme" lafi duydum. Ne var ki bunda bu kadar etkilenecek.
Evliligi bu kadar kafaya takmamak, ille de evleneyim yasim su oldu dememek lazim bence. Ben 23 yasindayim, ve soyle 28 yaslarinda evlenmek isterdim, cunku benim de yapacaklarim, planlarim var.
Sen biraz fazla hassaslasmissin bence. Yoksa kadin sana kotu birsey dememis. Kotu niyetle soylenmis birsey degil bu. Herseyden nem kapmamak lazim.

haklısın canım sen tıka kulağını.. boşver..

Arkadaşında dediği gibi o kişi size sadece tavsiye vermiş uyup uymamak sizin elinizde, buna neden bukadar takıldınız sanki o dedi diye kimseye evet diyemeyecekmişsiniz gibi.
Ayrıca gezip tozmaksa mesele evlendiğiniz kişiylede gezip tozup eğlenebilirsiniz bu kadar sıkıntı yapmayın

Yok yok kötü niyetinden değil asla olmaz böyle birşey zaten..

Sıkıntım adaylar bile saklamak zorunda kalmak...O bana hep anlatırdı. Anlatabileceğim en özel insan iken anlatamamak sadece bu konuları işte...

Yok yok kötü niyetinden değil asla olmaz böyle birşey zaten..

Sıkıntım adaylar bile saklamak zorunda kalmak...O bana hep anlatırdı. Anlatabileceğim en özel insan iken anlatamamak sadece bu konuları işte...

Niye anlatamiyorsun ki? Sana baski mi yapiyor, kendi fikirlerini mi dayatmaya calisiyor? yoksa sadece kendi fikrini mu soyluyor?
Fikirleriniz farkli olabilir. "Yok, ben boyle dusunmuyorum, ben evlenmek istiyorum" da diyemiyor musun bu tanidigina? Cok garip geldi. Samimi insanlar birbiriyle her seyi konusabilir bence. Sizin iliskiniz biraz degisik geldi bana. Korkuya dayali sanki.

o zaman o adayları değerlendir, şimdiye kadar erkek arkadaşın olmuştur herhalde üni. de falan
insan bi kadın bi erkek yaratılmış, iki cinsin birbirine her zaman ihtiyacı var duygusal olarak
sevmek sevilmek ihtiyacı doyurulmuyorsa insan kendini eksik hisseder

Ben katılmıyorum. Eğer Allah izin verirse 25ten önce de evlenmek isterim. O yakınınız sorumsuz biri demekki. Bence insan biriyle hayatı paylaşmalı, onun hayatı olmalı..hep beraber olmalı.. Sabır, sadakat, güvenle birbirine sımsıkı kenetlenmeli..ayrıca çok garip ama böyle düşünenler hep sorumsuzdur, sevişmek ister genç yaşta ama evlilik ağır gelir.. Neden? Çünkü tek insana ömür adayacak göz(t!) herkeste yoktur! Sen sakın dinleme canım evlilik doğru insanla eminimki dünyadaki en güzel meşru şey.. Darısı başımıza en hayırlısıyla

Kendi pişmanlık duydugu icin sanada kendince yorum yapmis.benimde ailem heryere salmazdi.ben 25 yaşında evlendim.eşimle arabada aldik hem çalışıp hem geziyoruz 2 yıldır.hayat senin başkalarına bakma.sevdigin olunca evlen.evlilik guzeldir

ben çok erken evlendım erkendende yaşlanmış hıssedıyorum kendımı 18 yaşımı yenı doldurmuştum evlendığımde ama evlenmeseydımde öyle gençliğimi yaşayayım gezeyım tozayım bı durumum yoktu oyuzden herkese göre değişirbence şimdii etrafımda benden sadece 2 yaş ufak hala evlenmemiş bır suru tanıdığım varr ve hala evlenmek için erkenn bızım yaşımız kaçki dıyorlarr haklılarda insan kendısını ne zaan hazır hissedıyorsa ozaman evlenmeli ama bana göre en erken 23 yaş daha erken olunca ınsan zorlanıyorr

insanın sevdiği ile evlenmesi ve onunla beraber gezip eğlenmesi bir şeyler paylaşması kadar güzel bir şey yok bence

Aslında o yakınınızın haklı tarafları var... Ben de herkese önce iş,meslek sahibi olun derim.. İnsan kendi parasını kazanmalı...Hiç kimse için geleceğinizi ertelemeyin.. Hayatın insana neler yaşatacağı belli olmuyor,bir çok kadın işi olmadığı için mutsuz bir evliliği yaşamak zorunda kalıyor..

Karşına biri çıktığında okulu işi bırakıp peşinden mi gideceksin...Sonra?? Evlilik bu kadar kör başlanacak kadar basit değil..Zaten doğru insan senin mesleğin, işin için sana destek olur..

Son düzenleme:
okul bitmişse
kafana göre birini bulmuşsan 23...30 arası evlenmek için uygundur
gezmek tozmak iş bulmak evlenmek gibi fiillerin sırası senin yaşam tarzını belirleyeceği zamanda olur
herkes kendi aklından razı
kafanıza bakın
kafalara değil :)

Bence çok haklı

Ben 24 yaşımda evlendim, o zamana kadar da hayatı dolu dolu yaşamıştım, istanbulda okudum, öğrenci evinde arkadaşlarımla gezdim tozdum tatil yaptım, çok da büyük bir aşkla evlendim.
7 senelik evliyim, hala da aşığım eşime ama şimdiki aklım olsa 28 den önce evlenmezdim, üstelik eşim beni hiç kısıtlamadığı, arkadaşlarımla buluşmaya, tatillere devam ettiğim halde...

Şimdi geriye dönüp baktığımda keşke ailemle daha çok vakit geçirseydim, bekar bir kadın olarak kızkıza daha çok tatil yapsaydım, eşimle çok daha uzun süre flört etseydim, çok daha olgun evlenip eşimin ailesinin söylediklerini kendime o kadar dert etmeseydim diyorum...

Bence de erken.....

34 yaşında evlendiğim için 30-35 ideal bana göre....

Biz eşimle tanıştıgımızda ben 17, eşim 19 yaşındaydı :)

Ama gelin görün ki ben 23, eşim 25 yaşındayken evlendik :)

Kimseye kulak asma. Her şeyi yeri ve zamanı bellidir :)

Son düzenleme:
Bu gez toz hayatını yaşama mantığı da yeni adet oldu sanki bizim toplumumuz anneler babalar buna çok izin veriyor. Gezmekten kasıt sabah çıkıp en fazla farkılı bir ilçeye il dışına bile izin vermeyen aileler var yani akşam en geç 8-9 da evde olmak mı ne tatile gidebilirsin özgürce arkdaşlarınla, sevgilinle ne de gezip tozabilirsin gönlüce. 25-26 lı yaşlar okullar bitmişse askerlik, iş güç düzene oturtulmuşsa neden olmasın çok da anormal bir yaş değil. Ayrıca bu gez gez diyenler 30 yaşına yaklaşınca da neden hala evlenmiyorsun diye evde mi kaldın baskısı yapmaya başlarlar.

bence ideal yaştasın.ben 24 yaşında evlendim iiiikide evlenmişim.şimdi daha rahatım gönlümce geziorum eşimle geziyoruz.evlendikten sonrada girdiğim sınavı kazandım şahane bir işim oldu.doğru insanı bulduğunu düşünüosan evlen iş her zaman bulunur.ama aşk treni kaçarsa geri gelmez.

bana göre 30dan sonrası çoook geç.herşeyin bi yaşı bi güzelliği var.kimse alınmasın ama gelinlik bile gençlere yakışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…